国家公共英语(二级)笔试模拟试卷426含答案解析

国家公共英语(二级)笔试模拟试卷426

听力短对话

What are they going to do next Friday?

1.(A)

A. It was raining.

B. It was wet.

C. It was cloudy.

解析:

2.(A)

A. Playing on the beach.

B. Painting on the beach.

C. Dancing on the beach.

解析:

3.(C)

A. By plane.

B. By car.

C. By train.

解析:

4.(C)

A. 20 pence.

B. 25 pence.

C. 30 pence.

解析:

听力长对话(含2小题)

What time will the woman most probably see the man?

5.(B)

A. Housework.

B. Homework.

C. Salary.

解析:

What do both of the speakers agree on?

6.(C)

A. In the bus.

B. In the hotel.

C. In the classroom.

解析:

听力长对话(含3小题)

When will the man meet these people wanting to visit the company?

7.(B)

A. In the restaurant.

B. In the office.

C. In the factory.

解析:

8.(A)

A. In the factory.

B. In the office.

C. In the man’s home.

解析:

Where did Mary go?

9.(B)

A. It is very dirty.

B. It is her favorite city.

C. It is like a country town.

解析:

10.(B)

A. It was great.

B. It was freezing.

C. It rained much.

解析:

What happened to the author’s company five years ago?

11.(A)

A. To buy the company.

B. To find another job.

C. To drink more.

解析:

12.(C)

A. 4.

B. 10

C. 14

解析:

听力长对话(含4小题)

Why did the girl invite Uncle Smith to dinner?

13.(C)

A. On Saturday.

B. From Monday to Friday.

C. On Sunday.

解析:

14.(B)

A. He only wanted to come on Sunday.

B. He would be very busy on Saturday.

C. His car was broken down.

解析:

15.(A)

A. About 6:30 or 7:00.

B. About 7:30.

C. About 6: 00.

解析:

What did the person do every day?

16.(A)

A. Because he didn’t like drink alone.

B. Because he and his friend drank them together.

C. Because he and the beer woman drank them together.

解析:

17.(C)

A. The person’ s friend stopped drinking beer.

B. The person asked only for half a glass of beer.

C. The person asked only for one glass of beer.

解析:

18.(B)

A. His friend died.

B. His friend was well.

C. His friend was beer.

解析:

听力大题型

完型填空

In January 2009, during the first weeks of a six-month stay at the Children’ s Hospital of Philadelphia for leukemia(白血病)treatment, Michael wandered over to his hospital window in search of relaxation. The【C1】______first-grader watched a construction crew【C2】______on a 10-storey addition to the hospital.【C3】______Michael’ s third-floor window, Ritchie, an iron-worker from the East Falls section of Philadelphia,【C4】______and saw \

19.【C1】(B)

A. strange

B. curious

C. serious

D. anxious

解析:本题考查词义辨析。strange意为“奇怪的”;curious意为“好奇的”;serious意为“严肃的”;anxious意为“急切的”。原文中迈克尔是小学一年级的学生,故用curious修饰,意为“好奇的”。

20.【C2】(D)

A. playing

B. studying

C. living

D. working

解析:本题考查句意衔接。原文中说的是一群建筑工人在工作,所以小孩在观看建筑工人在附属楼房上“干活”。

21.【C3】(A)

A. Below

B. Above

C. Under

D. Over

解析:本题考查介词选择。由第二段第一句可知,建筑物当时正从下向上建,所以应在窗户下面,但非垂直下面,故用below。

22.【C4】(C)

A. watched out

B. watched at

C. looked up

D. looked down

解析:本题考查词组辨析。watch out意为“留心,注意”;watch at意为“观看”;look down意为“向下看”;look up意为“抬头看”。

23.【C5】(B)

A. whom

B. whose

C. which

D. that

解析:本题考查定语从句。whose引导定语从句,此处意为“他的脸紧贴窗户”。

24.【C6】(C)

A. came back

B. came on

C. waved back

D. waved on

解析:本题考查句意衔接。建筑工人朝小男孩挥手,所以小男孩“招手回应”,应该用wave back。

25.【C7】(D)

A. went off

B. went out

C. turned into

D. turned to

解析:本题考查动词词组的辨析。冬天“走向”春天。C项turned into表示一物“变成”另一物,如:Water can be turnedinto ice.

26.【C8】(A)

A. gradually

B. immediately

C. successfully

D. usually

解析:本题考查副词的选择。根据文章的意思,3000吨的钢铁“逐渐”形成建筑物的框架。所以应该用gradually。

27.【C9】(B)

A. that

B. it

C. one

D. itself

解析:本题考查代词it。按照文章意思,这里的it指代上文的message。

28.【C10】(C)

A. hospital

B. repair

C. construction

D. school

解析:本题考查句意的上下连贯。根据上下文,小男孩写信,然后全体的“建筑工人”回信才对。

29.【C11】(D)

A. first

B. last

C. long

D. next

解析:本题考查句意的衔接。句意为:在此后的几个月里,他们相互鼓励。

30.【C12】(A)

A. cheered

B. lighted

C. called

D. woke

解析:本题考查固定词语的搭配。cheered Michael up意为“使迈克振作起来”。

31.【C13】(B)

A. discouraging

B. encouraging

C. surprising

D. interesting

解析:本题考查形容词的意思辨析。encouraging表示“令人鼓舞的”,符合题意。

32.【C14】(D)

A. Before

B. Since

C. While

D. When

解析:本题考查时间状语连词。句意为“当盖到第三层时”,所以这里应该用when。

33.【C15】(C)

A. ground

B. floor

C. space

D. storey

解析:本题考查名词的意思辨析。space表示两楼间的“空间”。

34.【C16】(A)

A. face-to-face

B. hand-in-hand

C. neck-and-neck

D. step-by-step

解析:本题考查语境语义的辨析。hand—in—hand“手牵手的”;neck—and—neck“齐头并进的”;step-by-step“一步一步地”。由上下文可知,face—to—face“面对面的”交谈更符合当时的语境。

35.【C17】(B)

A. gave

B. changed

C. saved

D. took

解析:根据下文“我本来是一个铁石心肠、没有多少同情心的人”可知小男孩Michael“改变了我的人生”。

36.【C18】(D)

A. pay attention to

B. get down to

C. be used to

D. look forward to

解析:本题考查句意的衔接。pay attention to意为“注意”;beused to意为“习惯做某事”;get down to意为“着手做某事”,句意为:每天盼着见到这个男孩。

37.【C19】(A)

A. differently

B. happily

C. sadly

D. excitedly

解析:本题考查句意衔接。由于前句是“Michael changed mylife”,所以这里应该表示“不同的”。

38.【C20】(C)

A. have

B. get

C. be

D. appreciate

解析:根据下文,我们可知小男孩也受影响,长大了要做一名建筑工人。所以这里问“当你长大后,你想做什么?”

语法填空

Susan: I’ m so glad to see you, David.【K1】______has been such a long time. How are you?

David: I’ m fine, and you?

Susan: I’m just wonderful. God, time goes by so quickly! Are you going to the air quality conference in London?

David: I am. And I’ m really glad to see you. Just last night I found your name in the conference materials, but it didn’ t come to my【K2】______that we would meet on the plane.

Susan: I’m afraid I haven’ t had time to look at【K3】______conference materials very carefully. I had no idea you were coming, but I am certainly glad to see you. I was feeling very nervous about going there【K4】______friends.

David: I can imagine. My English has gotten not so fluent since I returned from the United States,【K5】______I’m rather nervous myself. But I saw that you were【K6】______ (give) the most important talk at the conference.

Susan: 【K7】______ (frank)speaking, I’m scared to death about it.

David: I’m just giving a talk in one of the workshop sections, and 1 hope I won’ t make all of you 【K8】______ (disappoint).

Susan: But your English is much【K9】______ (good)than mine.

David: But you’ re now the Director of the Air Quality Institute, so you【K10】______know the technical terms.

Susan: Maybe. But I still can’ t understand totally a lot of technical terms in my field.

39.【K1】

It

解析:本题考查代词。句意:真是好久不见。你怎么样?it可以指代时间、距离、价值等。在本句中,it指代时间。故填It。

40.【K2】

mind

解析:本题考查名词。后半句句意:但是我没想到我们会在飞机上相遇。come to one’s mind表示“某人想到”。故填mind。

41.【K3】

the

解析:本题考查冠词。句意:恐怕我还没来得及仔细看会议材料呢。定冠词the用来指代上文提到的事物,conference materials在上文已出现,故用the修饰。

42.【K4】

without

解析:本题考查介词。句意:没有朋友一起去我还觉得挺紧张的呢。在没有朋友的情况下才会紧张,故填without。

43.【K5】

so/therefore/thus

解析:本题考查连词。句意:所以我也挺紧张的。“英语不流利”与“紧张”之间为因果关系,故填so/therefore/thus。

44.【K6】

giving

解析:本题考查时态。句意:不过我看到你要在会议上发表重要讲话。根据上文内容提示,Susan还未出席会议,由此推断“在会议上讲话”发生在将来。且由宾语从句前的saw判断,谓语动词应使用过去将来时。故此处可填would give或were giving,但根据空格前的were可知,应填giving。

45.【K7】

Frankly

解析:本题考查固定搭配。句意:坦白说。frankly speaking表示“坦白地说”。故填frank的副词形式frankly。

46.【K8】

disappointed

解析:本题考查词性转换。句意:希望我不会让你们所有人失望。空处在句中作宾语补足语,应用“disappointed(沮丧的,失望的)”来修饰宾语“all of you”。

47.【K9】

better

解析:本题考查形容词比较级。句意:不过你的英语比我好多了。根据修饰比较级的much与than提示,可知应填good的比较级better。

48.【K10】

must

解析:本题考查情态动词。句意:但你现在是空气质量学会的董事,所以你一定了解相关的专业术语。根据句意可知,句中表示的是肯定推测,故情态动词用must。

英语知识运用大题型

阅读理解(含4小题)

Nipponex Electrics

Tokyo, Japan

27 August, 2012

Amperlite Ltd

146 O’Leary St

Dublin, Ireland

Dear Sirs,

Improved ways of production make us able to offer you our change of Drilite batteries(电池)at a reduced price for large quantities.

Further information of the new prices for your market are sent to you together with the letter, and you will see that the price has already reduced 5 percent. As c. i. f(成本、保险加运费)to Dublin is included in our prices, you will agree that they are clearly lower than those of producers of the same batteries, both here in Japan and elsewhere. The quality of our products remains the same—only the finest chemicals are used. The new prices are for the least orders of 1,000 pounds and will begin from January 1. Immediate sending off is sure because enough can be made whenever you require it.

We appreciate your past dealing and cooperation(合作)with us, and look forward to supplying you in the new year at the new prices.

Yours truly,

Nipponex Electrics

49.If the Irish expect to enjoy the 5% of reduction at prices, they should______.(C)

A. pay the Japanese at least £ 1,000

B. order 1,000 pounds of batteries in weight

C. order £ 1, 000 worth batteries at least

D. pay the Japanese £ 1, 000 ahead

解析:事实细节题。从文中第二段倒数第二句,The new pricesare for the least orders of 1,000 pounds and will begin from January1.可知,新的价格是基于订购至少1000英镑之上的,所以选项C符合原文的意思,是正确答案。

50.Which is NOT the reason of reduction of the price at 5 percent?(A)

A. The Japanese producer holds a large quantity of stores and can’t sell them out.

B. The Japanese have improved their production means.

C. They can turn out more products.

D. They expect to go on dealing with the Irish in the coming year.

解析:判断推理题。文中给出了几个原因:Improved ways of pro—duction;turn out more products;and look forward to supplying you inthe new year at the new prices.等。文章说的是,公司有能力立即大批量的生产,而不是说由于库存过多,卖不出去才迫于降价的。所以选项A(库存太多,卖不出去)是不符合原文的意思的,故正确答案为A。

51.From the letter, we can know______.(A)

A. the two sides cooperated before

B. the Irish should pay for the transportation fee in terms of the new price

C. they use the best chemicals to improve the quality

D. they have enough storage that can supply at any time

解析:判断推理题。由文章最后一段,We appreciate your pastdealing and cooperation(合作)with us.可知,在此之前他们之间有过贸易往来。所以选项A符合原文意思,是正确的答案。

According to statistics, in 2007 more than 6,000 children were expulsed(开除)from US schools for bringing guns and bombs to school.

The US Department of Education gave a report to the expulsions as saying handguns accounted for 58 percent of the 6,093 expulsions in 2003-2004, against 7 percent for rifles(步枪)or shotguns and 35 percent for other types of firearms. \

52.From the first paragraph we can infer that in the US schools______.(C)

A. students enjoy shooting

B. students are eager to be soldiers

C. safety is a problem

D. students can make guns

解析:推理判断题。题干意为“从文章的第一段我们可以知道美国的学校里怎么样。”文章的一开始说美国学校开除了很多学生,因为他们带着枪等危险武器进校园,由此我们可以知道,在美国的校园内,学生的安全是个问题。所以本题的正确答案为c。

53.The main idea of the second paragraph shows us______.(A)

A. some examples of shooting in US schools

B. the American’ s feeling

C. some famous schools

D. that some teachers were killed by students

解析:事实细节题。题干意为“文章第二段主要说明了什么。”从文章的第二段我们可以发现作者通过几个血腥的例子向读者证明了由于枪支的管制不严,所引起的严重后果。所以本题的正确答案为A。

54.From this passage we know that______.(C)

A. every American cannot have guns

B. only soldiers and police can have guns

C. every American citizen can own guns

D. teachers have no money to buy guns

解析:推理判断题。题干意为“从文章中我们可以知道什么。”文章说的是由于对枪支的管制不严,导致了学生能随便携带枪支进学校,进而发生了很多暴力事件,所以我们可以推断,在美国公民是可以持有手枪的。所以本题的正确答案为c。

In period of the summer holidays there will be a revised schedule(修改过的时刻表)of services for the students. Changes for dining-room and library service hours and for bus schedules will be posted on the wall outside the dining-hall. Weekly film and concert schedules, which are being arranged(安排), will be posted each Wednesday outside the student club.

During the summer holidays, buses going to the town centre will leave the main hall every hour on the half hour during the day. The dining-room will serve three meals a day from 7:00 a. m. to 7:00 p. m. during the week and two meals from noon to 7:00 p. m. on weekends. The library will continue its usual hours during the week,but has shorter hours on Saturdays and Sundays. The weekend hours are from noon to 5:00 p. m.

All students who want to use the library lending services must have a new summer card. This announcement will also appear in the next week’s student newspaper.

55.The main purpose of this text is to______.(A)

A. tell students of important schedule changes

B. tell students of new bus and library services

C. show the excellent services for students

D. ask students to renew their library cards

解析:主旨大意题。整篇文章都是讲一个修改过的时刻表,第一句是总结,后面是细分有哪些变化。

56.At which of the following times will the bus leave the main hall?(B)

A. 8:00; 9: 00; 10:00; 11:00.

B. 8:00; 9:30; 10:30; 11:30.

C. 8:30; 9:00; 9:30; 10:00.

D. 8:00; 9:30; 11:00; 12:30.

解析:事实细节题。根据文中第二段第一句:During the summerholidays,buses going to the town centre will leave the main hall ev—ery hour on the half hour during the day.可以得知。

57.In the summer holidays, the library will have______.(C)

A. no special hours

B. special hours on weekdays

C. special hours on weekends

D. special hours both on weekdays and weekends

解析:事实细节题。从文中第二段最后两句:The library willcontinue its usual hours during the week,but has shorter hours onSaturdays and Sundays.The weekend hours are from noon to 5:00p.m.得知,周末时问缩短了,从中午到下午5:00开放。

58.We may infer that during the summer holidays______.(B)

A. few students will stay in the university

B. no breakfast will be served on weekends

C. the student newspaper will sell more copies

D. there will be a concert or a film each Wednesday

解析:事实细节题。从文章中第二段第二句:The dining—roomwill serve three meals a day from 7:00 a.m.to 7:00 p.m.duringthe week and two meals from noon to 7:00 p.m.on weekends得知,周末没有早饭,而是从中午到下午7:00开饭。

阅读理解(含5小题)

补全文章

Urbanization

Until relatively recently, the vast majority of human beings lived and died without ever seeing a city. The first city was probably founded no more than 5,500 years ago.【B1】______ In fact, nearly everyone lived on farms or in tiny rural(乡村的)villages. It was not until the 20th century that Great Britain became the first urban society in history—a society in which the majority of people live in cities and do not farm for a living.

Britain was only the beginning.【B2】______ The process of urbanization—the migration(迁徙)of people from the countryside to the city—was the result of modernization, which has rapidly transformed how people live and where they live.

In 1990, fewer than 40% of Americans lived in urban areas. Today, over 82% of Americans live in cities. Only about 2% live on farms.【B3】______

Large cities were impossible until agriculture became industrialized. Even in advanced agricultural societies, it took about ninety-five people on farms to feed five people in cities.【B4】______ Until modern times, those living in cities were mainly the ruling elite(精英)and the servants, laborers and professionals who served them. Cities survived by taxing farmers and were limited in size by the amount of surplus food that the rural population produced and by the ability to move this surplus from farm to city.

Over the past two centuries, the Industrial Revolution has broken this balance between the city and the country.【B5】______ Today, instead of needing ninety-five farmers to feed five city people, one American farmer is able to feed more than a hundred non-farmers.

[A]That kept cities very small.

[B]The rest live in small towns.

[C]The effects of urban living on people should be considered.

[D]Soon many other industrial nations became urban societies.

[E]But even 200 years ago, only a few people could live in cities.

[F]Modernization drew people to the cities and made farmers more productive.

[G]Modern cities have destroyed social relations and the health of human beings.

59.【B1】

E

解析:第一段主要讲述了在过去城市非常少,大多数人都是住在农场或乡村里,根据主旨可知应选择E项。

60.【B2】

D

解析:空格前一句中的beginning与D项中的Soon相对应,英国只是个开始,之后一些其他的国家也开始成为城市化的社会,故选择D项。

61.【B3】

B

解析:空格所在的段落通过列举数据来体现如今城市化的扩大,绝大多数的美国人住在城市里,少部分住在农场里,因此此空应说明剩下的人居住在何地,故选择B项。

62.【B4】

A

解析:由本空前的内容“...Even in advanced agricultural societies,it took about ninety—fiVe people on farms to feed five people incities.”可知,是在阐述过去城市不可能大的原因,因此A项与前面的意思对应。

63.【B5】

F

解析:空格前一句“Over the past two centuries,the Industrial Revolution has broken this balance between the city and the country.”阐述工业革命打破了此前城市和乡村的这种平衡,因此空格处是对前一句内容的进一步阐述,因此选择F项。

阅读理解

书面表达(大作文)

64.假设你是李明,正在英国牛津大学参加短期语言培训,计划星期天去伦敦旅游。你在

互联网上看到了一则广告如下:

Places to visit: Big Ben, London Eye, Buckingham Palace

Transport: Bus

Price: £ 45

Start-time: 6:30 a.m.

Pick-up: Anywhere in Oxford

For information, contact:

Tel: 01865-783279

E-mail: C Travel@service.uk

如果你还有一些具体信息要咨询,请给旅行社发一封电子邮件,询问有关情况。

要点:

是否有学生票价;

费用是否含景点门票、午餐;

去牛津的时间。

参考词汇:牛津:Oxford;

费用:fee;

门票价钱:entrance fees

注意:词数:80左右

Dear Sir/ Madam,

I’m writing for more information about the day tour to London.

As a student at Oxford University, I’d like to know if you have any special price for students. As for the money you charge, does it cover the entrance fees for visiting the places listed? What about lunch? Is it included? Or do I need to bring along my own? How long will the tour last? Since I need to prepare my lessons for the next day, I’d like to know the time to return.

Looking forward to your reply.

Yours,

Li Ming

解析:

改写对话

65.阅读下面的对话,根据其内容写一篇有关背包客backpackers的说明文。

要求:

1.所写短文应与对话相关内容意义相符,涵盖其要点。

2.用你自己的语言来表达,可以改写对话中的句子,但不可以照抄原句。

注意:词数80词左右。

Tom: I know you travel a lot. Have you ever met any backpackers?

Alice: Yes, I have.

Tom: Some tourists call themselves backpackers while others don’ t. But what exactly is a backpacker?

Alice: It just means people who travel around in a backpack. I used to do that when I was younger.

Tom: Really? Are backpackers all young people?

Alice: No, they are of different ages, old and young, male and female. But the majority of them are young people. They would like to go out and see the world before they go to college, or settle down.

Tom: Some backpackers think they are somehow different from other tourists. They would say, \

Generally speaking, backpackers are tourists travelling with a backpack. There are backpackers of different ages and different countries. And young people makes up the majority because they have a strong sense of curiosity a-bout the world and would like to see more. Some of them have a strong sense of community and see themselves as different from other tourists. Some even look down upon other tourists and tend to communicate inside their own group while travelling, but this is not true of all backpackers.

解析:本对话讨论的是背包客“backpackers”。在理解对话的基础上,要学会提取、归纳并将原文的相关信息重新表达出来。最好先简单下个定义,然后根据对话中谈到的背包客的年龄、性别、国家进行简单描述。最后再将对话中提到的背包客的特点提出来,即他们希望将自己区别于其他游客。

资源下载《国家公共英语(二级)笔试模拟试卷426含答案解析.doc》 文档仅限注册用户下载,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《国家公共英语(二级)笔试模拟试卷426含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?