考研英语(阅读)模拟试卷631附答案解析

考研英语(阅读)模拟试卷631

完型填空(含10小题)

词汇题

挑错题

语法

完型填空

阅读(常规阅读理解)

The introduction of non-indigenous \

1.Botanists have generated attempts Jo remove the Japanese knotweed because______.(A)

A. it threatens the local biodiversity

B. it is regarded as exotic

C. it’s so vigorous as to spread everywhere

D. it checks other plants’ growth

解析:细节题。文章第一段的主题句是:一些外来物种对生物多样性造成了威胁。作者以日本蓼科杂草为例来支持这一论点。故正确答案为A项。

2.In the author’s opinion, the attempt to eradicate the Japanese knotweed______.(D)

A. is worthy of praises

B. reflects people’s desire to protect ecological biodiversity

C. shows people’s passion to save endangered species and vulnerable ecosystems

D. is resulted from people’s prejudice

解析:推断题。第一段中作者讨论了人们普遍接受的一种观点,而第二段中作者提出了由此问题引出的思考和自己的看法——日本蓼科杂草的命运反映了人们为维护本地生物多样性而表现出一种排外的心理。人们按照自已的喜好来维护那些所谓“自然的”东西。即答案为D项。

3.What does the word \(D)

A. The ecological disorders.

B. The passion to save the endangered ecosystem.

C. The ecological imperialism.

D. The fear for alien species.

解析:含义题。根据第一、二段中的信息,如The introduction of non-indigenous“exotic”species,another form of ecological imperialism和natural等多处线索可推测xenophobia意为:排外主义,仇外。故D项符合题意。

4.As for what to do about alien species, the author thinks______.(C)

A. who should make such decisions is open to doubt

B. the decisions should be based on scientists’ conclusions

C. decision making should involve more people other than scientists

D. it’ s morally unacceptable to eradicate all alien species

解析:细节题。文章第三、四段中,作者对如何对待外来物种提出了自己的看法。如在第三段中,作者指出谁应该做出这样的决定以及他们对这样的问题应该负责的程度也必须被重新认识(And who should make such decisions and to what degree they are accountable must also be up for review.)。第四段中作者更加明确地指出决策民主化的观点(Yet there is a growing feeling for the democratization of decisions concerning nonhuman life.)。故正确答案为C项。

5.Which of the following facts is true?(B)

A. To eliminate alien species for the sake of the indigenous ones is justifiable.

B. The feeling for human making democratic decisions on other species is increasing

C. People’s attitudes towards alien species involve economic considerations.

D. Human have to design nature to protect biodiversity.

解析:细节题。根据文章最后一段中Yet there is a growing feeling for the democratization of decisions concerning nonhuman life可知,B项正确。

Humans are having a hard enough time coping with the natural variability in our environment, which causes disasters such as heat waves, wildfires and floods. Waiting without actions makes all three of those problems—and many more—worse.

That was the serious warning from the world’s scientific community last week, in the latest report from the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). The U.N.-chartered body produced its first comprehensive report since 2007 on the climate changes.

There are some things the scientists are very confident will happen in a warming world over the next century. Sea levels will rise, threatening coastal cities and low-lying nations. Island states could get hit very hard. There are probably going to be relatively more extremely hot days than extremely cold ones, and food-borne illnesses will probably increase.

But part of the risk of climate change is that scientists don’t have a crystal ball to foretell how, exactly, the environment will respond to rising temperatures, and they are trying to predict effects over the course of decades. The experts anticipate that forests could die off and that wetland and rain forest ecosystems could crumble. They anticipate effects on water systems just about everywhere: more flooding in many places, less water in dry areas, more humidity inhibiting human labor in wetter climes.

There could also be some positive effects for some, the experts note. They predict fewer deaths due to cold, but more due to heat. Some areas of the planet, particularly in higher latitudes, might become more fertile. But lower crop yields elsewhere will outweigh those benefits. Indeed, the planet’s green lands along the equator might be much worse off. The scientists, for example, predict that fish and other aquatic life will flee elsewhere as ocean temperatures change. And, of course, there could be effects, good and bad, that the experts aren’t anticipating. That shouldn’t be comforting.

The experts leave little doubt about the right response: Cut pollution to head off the worst possible consequences and prepare for the risks the world is unlikely to avoid, given its inability to slash emissions quickly. Delaying action, they note, reduces the world’s options and affords vulnerable people less time to cope. Isn’t it time we did something?

6.It can be learned from the first paragraph that______.(C)

A. climate change can cause only three types of disasters

B. we can wait until the climate become what it used to be

C. human beings have very limited power to deal with climate problems

D. climate change makes people feel that they must learn to meet challenges

解析:细节题。根据题干关键词定位到第一段。由Humans are having a hard enough time coping with the natural variability in our environment(人类正在艰难地应对环境中的自然变化)可知,人类在应对环境变化方面是很艰难的,故C项“人类解决气候问题的能力有限”为正确答案。其中的limited是对hard的改写。

7.Climate change may cause the following disasters EXCEPT that______.(A)

A. floods will erode highland soil

B. coastal cities will be threatened

C. low-lying nations will be affected by higher sea level

D. wetland and rain forest ecosystems could be in great danger

解析:细节题。根据第二段中的Sea levels will rise,threatening coastal cities and low-lying nations.及第五段中的Some areas of the planet,particularly in higher latitudes,might become more fertile可知,洪水并没有对地势高的地区造成危害,故A项描述错误,为题目要求的答案。

8.What positive result will climate change cause?(B)

A. There will be fewer deaths due to climate change.

B. Areas in higher latitudes may become more suitable for plants’ growth.

C. Plants in lower latitudes may grow even more luxuriant.

D. Cities in dry areas will have enough water resource.

解析:细节题。根据题干关键词定位到第五段。由Some areas of the planet,particularly in higher latitudes,might become more fertile可知,B项“高纬度地区将更适宜植物的生长”为正确答案。

9.What does the last paragraph imply?(D)

A. Human beings are vulnerable groups in the world.

B. Human beings have no ability to reduce emissions.

C. Human beings are preparing for the coming risks.

D. Pollutions may be the major cause of climate change.

解析:推断题。根据题干关键词定位到最后一段。根据…the right response:Cut pollution to head off the worst possible consequences可知,减少污染可以阻止最坏结果的发生,故可推断D项“污染可能是气候变化的主因”为正确答案。

10.What can be inferred from the text?(C)

A. Climate change has caused great damage to most countries in the world.

B. To stop climate change will greatly improve the development of the world.

C. It is urgent for human beings to take measures to prevent climate change.

D. Human beings should build man-made highlands to avoid floods.

解析:推断题。通读全文后可知:文章前两段在讲人类正艰难地应对环境变化带来的问题;第三、四、五段介绍了气候变化将会带来的各种灾难;最后一段,引用专家的观点表明,减少污染可阻止可能出现的最坏后果,并指出,延迟行动会减少世界的选择及人类应对灾难的时间,并号召人类采取行动,应对气候变化。因此,文章的主题是要号召人类共同抵制气候变化。由此判断,C项“人类采取行动阻止气候变化已迫在眉睫”符合题意。

A union-backed campaign conducted scattered protests and employee walkouts at fast-food chains in 60 cities in an effort to ramp up pressure for increased wages while organizers are quietly working to create unions to represent fast-food workers. The impact and size of Thursday’s protests was difficult to gauge. Spokesmen for the protests’ organizers estimated that they involved 1,000 fast-food outlets, and some other retailers, such as department stores, and claimed that walkouts shut down some restaurants.

McDonald’s Corp. and Wendy’s Co. said the protests had minimal effects on operations and that they were unaware of any shutdowns. At midday Thursday in downtown Chicago, one of the cities targeted, several outlets of both chains seemed undisturbed. People protested outside one Chicago McDonald’s for about 45 minutes; a restaurant employee reached by phone, who didn’t want to be identified, said none of the protesters were employed there. Burger King Worldwide Inc. didn’t respond to requests for comment.

Workers marching outside fast-food restaurants have called for the chains to increase wages to $15 an hour—wages now can be as low as the national minimum of $7.25 an hour and to allow a \

11.According to the spokesmen for the protests’ organizers, the walkouts______.(B)

A. make lots of restaurants suspend operations

B. involve many fast-food shops

C. cause significant disruptions

D. succeed in increasing pressure on the employers

解析:细节题。根据题干关键词定位到第一段最后一句。第一段主要说明快餐行业员工大罢工的原因和意图。最后一句意为“抗议活动组织方的发言人估计,这些活动涉及1 000家快餐门店,还有百货商店等其他一些零售商,并说罢工行动导致一些餐馆关闭”。由此可知,B项“牵扯到许多家快餐店”,符合题意,为正确答案。

12.It can be inferred from the third paragraph that______.(C)

A. the wages of workers are lower than national minimum wages

B. the protesters ask for the rights to take part in labor union freely

C. the employees and employers have different opinions on wages

D. the employers will cut stuff in the future

解析:推断题。根据题干关键词定位到第三段。第三段主要说明雇主和工人在工资方面存在极大分歧。员工觉得工资过低,而雇主认为目前的工资水平是公正合理的,并且员工一味要求涨工资,最终会导致雇主裁员,损害员工自己的利益。由此可知C项“员工和雇主对工资有不同的看法”,符合题意,为正确答案。

13.The momentum of demonstrations in fast-food industry is unusual because______.(D)

A. it’s difficult to organize employees

B. it’s difficult to strike at the same time

C. the scale of the strike is large

D. the employee turnover is high

解析:细节题。根据题干关键词定位到第四段。第四段是对这次罢工的一个评价。此段最后一句为“但这一行业出现游行势头不同寻常,由于员工流动率高,组织游行示威一直很难”。由此可知,D项“员工流动率高”,符合题意,为正确答案。

14.The word \(A)

A. support

B. promotion

C. motivation

D. stimulation

解析:含义题。根据题干关键词定位到第五段the union and community advocacy groups have been organizing fast-food strikes…,可见community advocacy groups和union(工会)所起的作用类似,都在组织罢工。advocacy意为“支持,拥护”,community advocacy groups直译是“社区拥护组织”,可灵活译为“社区宣传组织”,故A项为正确答案。

15.It can be concluded from the text that______.(D)

A. Unity is strength

B. Blood will have blood

C. Rome was not built in a day

D. Different standpoint decides different perspective

解析:推断题。本题属于主旨推断题,需要从整体上把握文章大意。本文主要讲述了美国一场由工会支持的多家城市的快餐店员参与的罢工活动。文章分别从员工和雇主的不同角度对此次罢工进行了评价。读完全文,我们不难发现,在对待工资和此次罢工方面,雇主和员工、工会的看法存在巨大分歧,由此可知D项“立场不同,观点也不同”符合上述意思,故为正确答案。

It is getting harder to go anywhere without stepping on a piece of Lego-related hype. The Lego Movie is number two at the American box office, after three weeks at number one. Model kits related to the film are piled high in the shops. They will add to the already gigantic heap of Lego bits: 86 for every person on the planet. The toymaker has enjoyed ten years of spectacular growth, almost quadrupling its revenue.

This is remarkable for many reasons. Lego’s home town, Billund in rural Denmark, is so small that the company had to provide it with a hotel—an elegant one, unsurprisingly. The toy business is one of the world’s trickiest: perennially faddish and, at the moment, convulsed by technological innovation. Children are growing up ever faster, and abandoning the physical world for the virtual. To cap it all, the company almost collapsed in 2003-2004, having drifted for years, diversifying into too many areas, producing too many products.

Lego’s decade of success began when it appointed Jorgen Vig Knudstorp as chief executive. Mr. Knudstorp decreed that the company must go back to the brick: focusing on its core products, forgetting about brand-stretching, and even selling its theme parks. He also brought in stricter management controls, for example reducing the number of different pieces that the company produced from 12,900 to 7,000.

Under Mr. Knudstorp Lego has struck a successful balance between innovation and tradition. The company has to generate new ideas to keep its sales growing: customers need a reason to expand their stock of bricks, and to buy them from Lego rather than cheaper rivals. Lego produces a stream of kits with ready-made designs, such as forts and spaceships, to provide children with templates. But it also insists that the pieces can be added to the child’s collection of bricks, and reused to make all sorts of other things.

Lego has got better at managing its relationships. The Lego Movie demonstrates how it can focus on the brick while venturing into the virtual world: Warner Bros, made the film while Lego provided the models. It has also got better at tapping its legion of fans—particularly adult fans of Lego, or AFOLs—for new ideas.

Lego is now at an inflection point, building its organisational capacity and embracing globalisation, to help it find new sources of growth. The aim is twofold: to replicate in the rapidly growing east Lego’s success in the west; and to transform a local company that happened to go global into a global company that happens to have its head office in Billund.

16.The first paragraph is used to demonstrate____.(D)

A. the pervasiveness of Lego-related hype

B. the popularity of The Lego Movie

C. the gigantic heap of Lego bits

D. the spectacular growth of Lego

解析:推断题。根据题干关键词定位到第一段。本段简要介绍了乐高公司的成就。作者通过这些是想说明乐高公司的玩具如今有多么流行,乐高公司取得的成就有多么了不起,因此D项“乐高的惊人增长”是作者的真正目的。故D项为正确答案。

17.Lego’s success is remarkable for the following reasons EXCEPT that_____.(C)

A. Lego originated from rural Denmark

B. it is difficult for a toy to prevail forever

C. children tend to embrace the physical world

D. Lego once lost its market direction

解析:细节题。根据题干关键词定位到第二段。本段讲了乐高取得的成绩如此引人注目的四个原因。C项“儿童倾向于拥抱现实世界”与原文不符,原文讲abandoning the physical world for the virtual(儿童正在放弃现实世界而走向虚拟世界),这才是原文中的第三个原因,因此本题答案为C项。

18.Mr. Knudstorp’s idea about going back to the brick didn’t include______.(A)

A. bringing in looser management controls

B. putting emphasis upon core products

C. giving up brand-stretching

D. selling Lego’s theme parks

解析:细节题。根据题干关键词定位到第三段。本段讲乐高的成功始于其任命Knudstorp担任首席执行官,接着讲到了Mr.Knudstorp采取的一系列措施,包括“回到积木上来”的理念以及更严格的管理控制等。A项“引进更宽松的管理控制”与原文brought in stricter management controls相反,故A项为正确答案。

19.Which of the following does NOT contribute to Lego’s success?(B)

A. Lego produces new kits with ready-made designs.

B. Lego reuses the templates to make all sorts of new toys.

C. Lego focuses on the brick while venturing into the virtual world.

D. Lego taps its adult fans for new ideas.

解析:细节题。本题考查乐高取得成功的原因。文章从第三段开始讲其成功原因(Lego’s decade of success began when…),包括任命Knudstorp担任首席执行官、在传统与创新之间取得平衡、管理关系的改善等等。B项“乐高重复利用模板来制造各种新玩具”与原文不符,第四段最后一句提到,乐高认为积木可以被重复使用来制作各种新玩具。因此B项为正确答案。

20.It can NOT be learned from the last paragraph that__.(D)

A. Lego tries to find new sources of growth

B. Lego aims to transform itself into a global company

C. Lego aims to achieve its success in the east

D. Lego fails to maintain sustainable growth in the west

解析:推断题。根据题干关键词定位到最后一段。本段讲了乐高现在的发展策略是利用全球化,在东方复制其成功之道。D项“乐高未能在西方获得持续增长”无法推断出来,因此D项为正确答案。

阅读(补全短文)

阅读9翻译句子)

常规阅读理解(含4小题)

判断题

阅读大题型

大作文

资源下载《考研英语(阅读)模拟试卷631附答案解析.doc》 文档下载价格为30下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《考研英语(阅读)模拟试卷631附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:30 下载币
《考研英语(阅读)模拟试卷631附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?