考研英语(阅读)模拟试卷637附答案解析

考研英语(阅读)模拟试卷637

完型填空(含10小题)

词汇题

挑错题

语法

完型填空

阅读(常规阅读理解)

When it comes to Barbie’s body, it will no longer be one size fits all. On Thursday, Mattel unveiled curvy, petite and tall versions of its iconic fashion doll whose unrealistically thin shape has attracted criticism for decades. The three body types will also be sold in an assortment of skin tones, eye colors and hairstyles.

The move is about more than just making Barbie look different. While Barbie was once Mattel’s powerhouse brand, sales have plummeted in recent years as the doll has struggled to remain relevant to little girls who do not look like her and who play with toys other than dolls. \

1.According to Jim Silver, Barbie adds curvy, petite and tall to body shapes in order to____.(C)

A. make Barbie look different in skin tones, eye colors and hairstyles

B. cater to girls who do not look like Barbie and who play with other toys

C. let a wider range of people who lose interest in Barbie like Barbie again

D. let more people from different countries who have never known Barbie love Barbie

解析:细节题。根据题干关键词定位到第二段。该段最后一句“This is about drawing a wider demographic that had turned away from Barbie back to Barbie”是吉姆-西尔弗的观点,意思是“这是为了让那些对芭比失去兴趣的更广泛的人群重新爱上芭比”,故C项为正确答案。

2.What do some industry experts and academics think of Barbie’s change?(B)

A. It’s too old for Barbie to vary its race and body shapes.

B. The change of makeup may not make Barbie popular again.

C. Barbie can not be in accordance with customer preferences.

D. Barbie can represent more girls with different racial and body shapes.

解析:细节题。根据题干关键词定位到第三段。该段第一句较长,句子主干是But some industry experts and academics have long doubted that…,表示态度的关键词是doubted“怀疑”。怀疑的具体内容是that引导的宾语从句,即“妆容的改变——不管是种族还是体形——并不能让57岁的芭比重受欢迎”,故B项符合文意。

3.Which of the following can be inferred from Paragraph 4?(A)

A. Electronics and games tend to be less gender-specific.

B. Lego will offer girls more career-oriented toys.

C. Lego will shift all of its energies to producing learning toys.

D. Mattel is not good at using new technology and innovative approach.

解析:推断题。根据题干关键词定位到第四段。该段首句指出The slumping sales may also be partly attributed to the shift away from traditional toys toward electronics and games in recent years,as many parents and children have clamored for less gender-specific toys.由此可推断出,电子玩具和电子游戏是没有鲜明性别特色的,故A项为正确答案。

4.According to the passage, parents and many health experts____.(D)

A. complain that there are too many dolls and models

B. think that an extremely thin body type is comfortable

C. force clothing company to bring pressure to other corporations

D. hope that children are more confident of their own body shapes

解析:细节题。根据题干关键词定位到第五段。该段第二句句末的不定式短语to give girls and boys more confidence in their own body shapes(让女孩和男孩们对自己的体形更有信心)故D项为正确答案。

5.The introduction of Disney and Amazon helps to illustrate that____.(D)

A. they try to help kids build self-confidence

B. there is no basis for some parents’concerns

C. they reject the negative gender stereotypes from the start

D. there are some clothes and toys that are less gender-specific in retail stores

解析:细节题。根据题干关键词定位到第六段。由该段中的for example可将答案定位在第一句And some parents,concemed about negative gender stereotypes have pushed retailers into more gender-neutral territory(有些父母担心性别固有思维会给孩子带来负面影响,这促使零售商们购进更中性的玩具),所以迪士尼和亚马逊就属于这样的商家,故D项正确。

December 21 marked an epoch. Psy, the stage name of 34-year-old Park Jae-sang, became the first artist to get 1 billion views on YouTube with Gangnam Style. But global blockbuster hits, in whatever genre, have come to seem a US niche market. It was Michael Jackson’s popularity in the 1980s that started this global style in pop culture. In contrast to, say, The Beaties, who had an unmistakably English style that became globally popular, Jackson’s music, an ingenious collection of disco rhythms and nonsense phrases, didn’t seem to come from any culture.

Why have Americans so dominated the globalised part of popular culture up till now? The US has little in the way of cultural infrastructure abroad, like Germany’s Goethe Institutes or the British Council. And that should not matter.

The US has benefited from intangible advantages. It uses the lingua franca, the cultural equivalent of printing a reserve currency. Their home audience may be the pivotal advantage US artists have. As the writer Todd Gitlin put it years ago: \

6.It can be learned from the first paragraph that____.(C)

A. Psy hit No. 1 for his non-Anglo American style

B. Gangnam Style didn’t make a global blockbuster

C. Michael Jackson’s music reflected no borders

D. The Beaties beat Jackson with their clear-cut phraseology

解析:细节题。第一段最后一句指出,迈克尔-杰克逊与披头士不同,披头士的音乐因其特色鲜明的英伦风范闻名世界,而迈克尔-杰克逊的音乐融合了迪斯科节奏以及无内在含义的词句,无法看出任何文化背景。所以C项正确。

7.Todd Gitlin’s words are cited to illustrate that American artists____.(B)

A. benefit from using the lingua franca

B. profit by their diverse home audience

C. have been put in severe tests

D. are getting dumbed down

解析:推断题。根据题干定位到第三段第三句。作者指出美国艺术家因其本国观众群而受益匪浅;第四句指出美国文化在走出国门之前,就已经接受过多元文化的考验,已经融合了多种文化元素。所以B项正确。

8.The author suggests that the effect of the diverse US audience in American popular culture is____.(D)

A. harmful

B. profound

C. questionable

D. double-edged

解析:态度题。文章第三段阐述了美国多元化观众群对美国文化的有利影响即经受多元文化的考验,更有可能符合全球观众口味;第四段介绍了它的不利影响:为了迎合多元化观众群的口味,艺术家可能舍弃自己所属的文化的因素,从而导致文化的高度同质化,最终导致文化的无特色。由此可见,作者认为多元化观众群对美国文化起着双刃剑的作用。所以D项正确。

9.It’s implied in Paragraph 5 that Americans____.(A)

A. misjudge the intention of people abroad buying from them

B. exaggerate the role of creativity in their popular culture

C. overestimate the glamour of their popular culture

D. fail to meet the needs of the producers and venture capitalists

解析:推断题。第五段指出美国人并不知道海外人士购买其产品(接受其文化)只是因为人们好奇有钱、有想象力、有魅力人士的文化生活而已,而美国目前的财富、影响力、魅力地位决定了全世界人们对其文化的关注。由此可见,美国人没能正确判断海外人士购买本土产品的意图。所以A项正确。

10.The last sentence of the text actually means that____.(C)

A. the US economy is losing its world leading position

B. the Korean culture is gaining its global popularity

C. the US culture is weakening its leading role

D. the US culture is giving its place to the Korean one

解析:推断题。文章第五段明确指出,美国文化在全球的领导地位在于其财富、影响力及魅力的领导地位;第六段指出美国财富、影响力及魅力因其企业管理不善、挥霍浪费等重重问题而招致全球质疑,导致美国文化受到直接影响,使得《西雅图不眠夜》直接让位于《首尔不眠夜》。言外之意为,美国文化的领导地位正在弱化。注意此处的《西雅图不眠夜》指代美国文化,而《首尔不眠夜》实则指代其他国家文化,并不一定特指韩国文化。所以C项正确。

Twenty years ago a debate erupted about whether there were specific \

11.We learn from Paragraphs 1 and 2 that____.(C)

A. there were no specific Asian values twenty years ago

B. Asia’s economic development is due to its traditional family values

C. Asian families seem to be quite different from Western ones

D. Asian view on marriage has been influenced by Western society

解析:细节题。根据关键词定位至文章的第一段和第二段。第一段第二句指出,一个有趣的观点认为,传统的家庭观念在亚洲比在美国和欧洲更牢同(traditional family values were stronger in Asia than in America and Europe)。第二段则举例证明这一观点:在亚洲,结婚的现象普遍,未婚生子现象很少见,而在西方却恰恰相反,西方人的婚姻有半数以离婚告终,一半的新生儿为私生子。亚洲人的婚姻虽然正在发生变化,但这种变化同西方在20世纪后半叶所经历的变化却有所不同(The changes are different from those that took place in the West…)。故C项正确。

12.Which of the following is true according to Paragraphs 3 and 4?(A)

A. Marriage ages in Asia have risen more greatly than those in the West.

B. Asian people tend to get married later than people of other nations.

C. Marriage ages of women changed more remarkably than those of men.

D. Half of the over 30-year-old Japanese women will not get married.

解析:细节题。根据题目要求定位至文章的第三段和第四段。第三段第二、三句指出,世界范围内都存在婚龄推后的现象(Marriage ages have risen all over the world),但在亚洲,结婚年龄的增长尤为显著(but the increase is particularly marked in Asia),如今,亚洲人甚至要比西方人还晚结婚。由此可知,亚洲人结婚年龄的增长比西方人结婚年龄的增长更为显著,故A项符合文意,为正确答案。

13.Asian women tend to retreat from marriage partly because____.(B)

A. they have to look after all the family members if married

B. it is extremely difficult to balance family and work

C. they are eager to get ahead in the workplace

D. they are reluctant to share earnings with family members

解析:细节题。本题就亚洲女性逃避婚姻的原因进行提问,根据题干中的关键词Asian women tend to retreat from marriage定位至文章第五、六段。第五段第一句指出,女性进入职场的同时也从婚姻中撤出(retreating from marriage),接着第二句指出,部分原因在于既要工作又要维持婚姻对于亚洲女性而言会非常艰辛(being both employed and married is tough in Asia)。第三句对此加以解释在亚洲,丈夫、孩子甚至年迈的父母主要都由女人来照顾,即便女性拥有全职工作,人们也会期待她们继续充当这一角色。这种艰难的处境使得亚洲女性对于婚姻的看法格外悲观,因此不愿结婚。所以,是家庭与工作的双重压力使女性对步人婚姻殿堂形成了心理上的障碍,故B项正确。

14.The social problems brought by the flight from marriage in Asia include____.(C)

A. the increasing financial burden on Asian governments

B. the growing feeling of alienation among people

C. the unhealthy development of Asian population

D. the worse performance of men at work

解析:细节题。本题主要考查人们逃避婚姻所带来的社会问题,故定位至第七段。第七段第四至六句指出,逃避婚姻会导致人口出生率的大幅下滑,而人口老龄化也在飞快加速,这将带来巨大的人口结构问题,故C项正确。

15.Which of the following would be the subject of the text?(D)

A. Flight from marriage among Asian women.

B. The disappearance of Asian family values.

C. Serious demographic problems in Asia.

D. The decline of marriage in Asia.

解析:主旨题。本题考查考生对文章主旨大意的把握,故需要通读全文,梳理各段段落大意。文章前两段首先指出,有观点认为传统的家庭观念在亚洲要比在美国和欧洲更牢固,但是这种情况正在发生变化,目前很多亚洲人正在逃避婚姻。第三、四段作者则描述了亚洲人逃避婚姻的具体表现:结婚年龄的显著增长以及不婚人数的增加,尤其是不婚女性的增加。第五、六段则具体分析了亚洲女性逃避婚姻的原因:家庭和工作的双重压力,另外工作使她们经济独立,也为她们逃避婚姻提供了条件。第七段作者指出了逃避婚姻所带来的社会问题。显然,本文主要论述了亚洲结婚率下降的现象、原因及其影响,四个选项中只有D项抓住了文章的核心,最能准确、全面地概括文章的主要内容,故为正确答案。

When everything is available for sale on your smartphone, why is your mailbox still filled with catalogs? The old-school marketing format has survived to play a crucial creative role in modern e-commerce. Today, the catalog is bait for customers, like a store window display, and a source of inspiration, the way roaming through store aisles can be. The hope is shoppers will mark pages they like and then head online, or into a store, to buy.

Today’s catalogs are no longer phone-book-size compilations of every item a retailer sells. Instead, they have fewer pages and merchandise descriptions, and more and bigger photos and lifestyle images.

For retailers, creating the inspiration comes with hefty costs, including expensive photo shoots and rising postage rates. However, the potential for boosting sales has brought new interest in print catalogs. Some retailers founded primarily online are entering the fray, including Bonobos, the menswear brand built on the idea of better-fitting pants.

Marketers mailed 11.9 billion catalogs in 2013, according to the Direct Marketing Association, marking the first uptick in years. Total catalog circulation is still far below the 2007 peak of 19.6 billion. The 2008 recession forced catalog companies to cut dead wood out of their mailing lists and get smarter about how and when they mail.

Due to catalogs, the sale amount is rising. \

16.The purpose of retailers’ sending traditional catalogs is to____.(C)

A. appeal to consumers to buy the catalogs

B. give consumers inspiration of designing catalogs

C. present consumers their products and hope to make a deal

D. give consumers who buy their products some souvenirs

解析:推断题。根据题干关键词定位到第一段。由文中Today,the catalog is bait for customers…The hope is shoppers will mark pages they like and then head online,or into a store,to buy可知,零售商邮寄商品目录的目的是给消费者介绍自己的商品,进而促成交易,故C项“向消费者展示产品,并希望促成交易”为正确答案。

17.What does the word \(A)

A. High.

B. Low.

C. Average.

D. Time-consuming.

解析:含义题。根据题干关键词定位到第三段。根据including expensive photo shoots and rising postage rates.(包括昂贵的照片拍摄费用和不断上涨的邮资)可知,前面的含义指的是高成本,故A项“高的”为正确答案。

18.According to Paragraphs 3-6, which of the following is NOT true?(C)

A. Catalog-making is a costly marketing means.

B. Catalog can help retailers promote sales.

C. The number of catalog-sending has been declining from 2007.

D. Catalog-making may take retailers much time.

解析:细节题。根据题干关键词定位到第三至第六段。第四段中的Marketers mailed 11.9 billion catalogs in 2013…marking the first uptick in years介绍了2013年邮寄目录的数量是自2007年以来的首次上升。可知C项描述错误,为题目要求的答案。

19.What is the passage mainly about?(D)

A. The old-school marketing format’s function on sales.

B. Retailers’ complaining about the cost of catalogs.

C. How to make catalog-making time-saving.

D. Catalogs’ promotion on the sale of products and its disadvantages.

解析:主旨题。纵观全文,首段介绍纸质商品目录这种传统营销形式在现在的网购时代起着关键作用。随后指出尽管成本很高,零售商还是乐于邮寄商品目录,因为它可以大大增加商品销售量。最后交代了尽管商品目录耗时且成本高,但仍然受到零售商的重视,因此D项“商品目录册对商品销售额的提高及其缺点”为正确答案。

20.What’s the author’s attitude toward catalogs?(B)

A. Negative.

B. Objective.

C. Positive.

D. Pessimistic.

解析:态度题。通读全文可知,文中既有对纸质商品目录重大作用的描述,也有对其诸如制作成本高、耗时长等缺点的说明。并且,文章以So every coin has two sides(事物都有两面性)结尾,进一步点明商品目录的优势与劣势,故可判断作者对商品目录的态度是客观的,B项“客观的”为正确答案。

阅读(补全短文)

阅读9翻译句子)

常规阅读理解(含4小题)

判断题

阅读大题型

大作文

资源下载《考研英语(阅读)模拟试卷637附答案解析.doc》 文档下载价格为20下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《考研英语(阅读)模拟试卷637附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:20 下载币
《考研英语(阅读)模拟试卷637附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?