考研英语(阅读)模拟试卷641附答案解析

考研英语(阅读)模拟试卷641

完型填空(含10小题)

词汇题

挑错题

语法

完型填空

阅读(常规阅读理解)

That some people make weird associations between the senses has been acknowledged for over a century. The condition has even been given a name: synaesthesia. Odd as it may seem to those not so gifted, synaesthetes insist that spoken sounds and the symbols which represent them give rise to specific colours or that individual musical notes have their own hues.

1.\(B)

A. weird association

B. cross-modal association

C. similar association

D. common association

解析:含义题。根据题干关键词定位到第一段。根据语境,本段第二句The condition has even been given a name:synaesthesia中的The condition指的是第一句的associations between the senses。第三句则讲了synaesthetes的观点,即听到说话的声音时,他们脑子里出现的是特殊的颜色,还会说每个音符都有自己的色彩。第二段开头提到Yet there may be a little of this cross-modal association in everyone,把他们的观点理解成是cross-modal association,故synaesthesia的意思就是cross-modal association(通感),因此B项为正确答案。

2.All of the following associations can be called synaesthesia EXCEPT______.(C)

A. sound and color

B. sound and brightness

C. sound and symbol

D. sound and smell

解析:推断题。根据题干关键词定位到前两段。C项“声音和象征”并没有在原文中提及,且“象征”与感官无关,因此C项sound and symbol不是通感,为正确答案。

3.It can be inferred from the researchers’ first finding that______.(D)

A. the experiment did not make sense

B. volunteers’ feelings varied from one to another

C. researchers found out why musical senses may assess smell

D. human brains combine multisensory information to make sense

解析:推断题。第五段提到in a multisensory world and their brains tirelessly combine information from all sources to make sense,可以发现D项是原文的同义表述,为正确答案。

4.The experiment of toffee aims to______.(A)

A. reveal that taste is linked to sound

B. explore toffee’s taste in background music

C. show how sound alters the way food tastes

D. find out if sound has different tastes

解析:推断题。根据题干关键词定位到第六段。本段第一句指出Taste,too,seems linked to hearing(味觉似乎也与听觉有关联),接着提到了一项关于太妃糖的实验,最后指出It was the sound that tasted different(声音才是尝起来味道不一样的东西),可见实验证明了味觉与听觉是有联系的,因此,A项是实验的根本目的。

5.According to the text, which of the following is true?(D)

A. Low-pitched sounds evoke smallness.

B. Sweet and sour smells evoke low pitch.

C. Sweet and sour tastes evoke low pitch.

D. Toffee tastes sweeter in high-pitched music.

解析:细节题。由第六段Volunteers rated the toffee eaten during low-pitched music as more bitter than that consumed during the high-pitched performance可知D项“在音调高的音乐中吃太妃糖更甜”是原文的同义再现,为正确答案。

Immigrants aren’t seeking U.S. citizenship as often these days—not since the American dream became more expensive.

6.The federal official said that the decline of application for citizenship was caused by______.(A)

A. various reasons

B. unstable economy

C. the increase of citizenship fee

D. the upcoming revisions to the U. S. citizen test

解析:细节题。题干问美国官方认为目前申请人数下降的原因,根据题干关键词定位至第四段。根据文中a federal official said a variety of reasons could have caused the decline可知,官方认为存在很多原因,故A项为正确选项。

7.We can learn that Helen Ravasdy______.(B)

A. is worried that the citizenship fee will increase

B. is preparing for her citizenship test

C. would have applied if it were cheaper

D. immigrated to Southern California when she was 30 years old

解析:细节题。根据题干中的Helen Ravasdy定位至倒数第二段。B项可以在该段最后找到,海伦-拉瓦斯蒂正在社区学院学习准备进行公民考试,故选B项。

8.Herminia Kindelan believed the new citizen test______.(B)

A. should be cancelled

B. may lead to a further decline of the application

C. is not difficult enough

D. is too difficult for immigrants

解析:推理题。根据题干关键词the new citizen test可以迅速定位至最后一段。因为美国公民考试即将修订,赫尔迈厄尼-凯德兰担心申请人数会进一步下降,由此可知B项为正确答案。

9.According to the passage, which of the following is true?(C)

A. Only one member can apply for the U. S. citizenship in one family.

B. If you pay enough fee, you can become a U. S. citizen.

C. The revisions to the U. S. citizen test may cause further decline of application for citizenship.

D. It is possible for one to vote without the U. S. citizenship.

解析:推理题。本题需要综合全文对各个选项的准确性进行判断。根据最后一段赫尔迈厄尼-凯德兰的担心,可知正确答案为C项。

10.The best title for the passage would be______.(D)

A. The Increasing Citizenship Fees

B. How to Become a U. S. Citizen?

C. The Revisions to the U. S. Citizen Test

D. Steep Drop in Citizenship Filings

解析:主旨题。本文主要说明申请成为美国公民的移民人数出现了大幅下降的现象,并简要分析了出现该现象的种种原因,可知D项正确。

In Today’s management-theory industry, reputation—or at least the corporate kind—is a \

11.The main idea of the first paragraph is(A)

A. the worldly outlook of reputation______.

B. the great value of reputation

C. the importance of managing reputation

D. the competition for corporate reputation

解析:主旨题。第一段独句成篇,以三个排比句式,指出了当今管理理论行业对待声誉的看法:它是战略性资产,为企业赢得竞争性优势;是安全缓冲,使企业免受负面新闻之灾;是一支升值的组织股票。由此可见,第一段重在指出人们对待声誉的世俗看法,而不是分析声誉的巨大价值、声誉经营的重要性或是公司声誉的竞争,故A项符合文意。

12.The author’s attitude towards the idea of \(D)

A. indifferent

B. appreciative

C. uncertained

D. opposite

解析:态度题。根据题干关键词“reputation cconomy”本应该定位至第二段,看似考查局部,实则考查作者对“声誉”的态度,而作者对“声誉”的态度通篇都在映射直至最后才明确传达。文章首段提及当今声誉管理行业对声誉的看法:极度吹捧,第二段随后提出“声誉经济体”这个概念,并在该段末句暗示这种概念在直觉意义上似乎很有道理(暗示并无道理),随后三段都在讲述管理行业对声誉看法的不当之处,末段直接通过类比方式指出作者观点: “声誉”只是企业在追逐高品质产品和服务过程中的副产品,不能将“声誉”当作直接目标或是有价值的目标加以追求,可见,作者对“声誉经济体”的态度是反对的,D项符合文意。

13.In Paragraph 4, the author mentions the counter-examples to show that reputation______.(B)

A. plays a counteractive role in companies’ getting through difficulties

B. is not correlated with companies’ success

C. can offer customers better customer experiences

D. is attractive to customers as the industry views

解析:细节题。第四段首先指出声誉管理行业对于声誉强劲的看法过于天真:声誉很容易吸引顾客并能度过危机,随后举出三个反例,烟草公司虽名声不好却盈利很高,瑞安航空服务虽然糟糕、《每日邮报》报道虽然主观,但它们却都获得了成功,可见,公司声誉好坏与公司是否成功无关。B项符合文意。

14.From paragraph 5, we can learn that the efforts of reputation attainment should he directed to______.(C)

A. flaring product marketing

B. good reputation management

C. high-quality products

D. competitive branding campaign

解析:推断题。第五段首先指出声誉行业的最致命问题:其中心思想太过自负,认为致力于企业声誉管理就能解决潜在威胁,随后指出正确的做法:少考虑声誉经营,多关注自身产品和服务的质量,随后以亚马逊等公司为例加以说明。可见,公司要获取声誉,应该致力于提供高质量的产品和服务,C项符合文意。

15.By quoting John Stuart Mill’s words, the author wants to show that reputation should be viewed as______.(A)

A. a by-product

B. an indirect end

C. a worthy goal

D. a source of happiness

解析:细节题。根据题干直接定位至末段。末段采取类比手法,以“幸福”类比“声誉”,通过引用约翰-斯图亚特-穆勒对获取幸福的观点来说明对待声誉的正确态度,约翰认为获取幸福的最好办法不是让幸福成为直接目标而是集中精力做好其他事情,幸福只是在追求有价值的目标过程中的副产品而已。由此可见,作者认为声誉只是在追求更高质量产品和服务过程中的副产品。A项符合文意。

During the past 34 years, wages for everyone at or below the 30th percentile of the income distribution have essentially been flat, while wages for the poorest 10 percent of workers have fallen. At all income levels, women earn less on average than men do.

16.It can be inferred from Paragraph 2 that the real problem for income inequality is______.(C)

A. women have not got the same right to earn enough money that equals to men’s

B. the wealth gap between women with low-level income and those with high-level income has been increased

C. there are more women than men belonging to the group of the poorest 10 percent of workers nowadays

D. poverty is a serious problem for women rather than girls

解析:推断题。文章第二段第二句表明“真正的问题其实是贫困,而不是贫富差距”。C项的意思是说在最穷的那部分人中女性比男性多,这一句话显然是在传达一个观点,即女性贫穷问题十分严重,与第二段的主旨句相吻合,因此正确答案为C项。

17.According to Paragraph 3, which of the following is true?(D)

A. For those women with high-level income, they expect to live to the age of eighty.

B. Nowadays although those women with high-level income have longer life expectancy than those poor ones, they will also shrink their expectancy over time.

C. Generally speaking, people’s life expectancy will get longer over time, but only for those women who earn less than the average.

D. A woman who was born in 1920 and lived in an unsatisfied financial situation has longer life expectancy than the one born twenty years later.

解析:细节题。根据题干关键词定位到第三段。由本段的最后一句“同属于低收入群体,1940年出生的人要比1920年出生的人的期望寿命缩短2.1年”可以推断出D项为正确选项,因为D项是这句话的同义改写。

18.What’s the author’s attitude toward low-income women?(D)

A. Appreciative.

B. Disappointed.

C. Impassive.

D. Objective.

解析:态度题。解答此题首先要明确四个选项的具体词义是什么。文章主旨是女性贫困问题,首先通过科学实验说明贫穷会对女性产生消极影响,随后又介绍了两种解决女性贫困的方法途径,一是提高女性受教育水平,二是加强对企业不法行为的监督规范。全文客观而全面地阐述社会问题,因此可推断出D.Objective“客观的”为正确答案。

19.Each of the following belongs to the \(B)

A. employees get no extra pay when they work more than eight hours

B. employees get no allowance when they are sick or get pregnant

C. employees get little pay that can not support their basic living

D. employees get no more pay when they are assigned to do retirers’ work

解析:细节题。此题适用于排除法。根据第五段的相关内容,A项、C项和D项的相关内容均可排除。而B项“员工生病或怀孕没有得到补助”在文中没有提及,故B项为正确答案。

20.Which is the necessary way to solve women’s poverty?(A)

A. Popularize national undergraduate education.

B. Encourage the occupational diversity.

C. Promote the fair distribution of social wealth.

D. Eliminate gender inequality.

解析:推断题。文章中第四段和第五段分别提出了两种解决贫困的办法,一是提高女性的受教育水平,二是政府加强对企业中“偷减工资”的监管力度。那么正确的选项一定要对应这两点信息中的一条或者两条。A项“普及国家本科教育”对应原文中“提高女性受教育水平”的信息,因此A项为正确答案。

阅读(补全短文)

阅读9翻译句子)

常规阅读理解(含4小题)

判断题

阅读大题型

大作文

资源下载《考研英语(阅读)模拟试卷641附答案解析.doc》 文档下载价格为20下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《考研英语(阅读)模拟试卷641附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:20 下载币
《考研英语(阅读)模拟试卷641附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?