国家公共英语(一级)笔试模拟试卷449含答案解析

国家公共英语(一级)笔试模拟试卷449

图片判断

1.(B)

A.

B.

C.

解析:

2.(A)

A.

B.

C.

解析:

3.(C)

A.

B.

C.

解析:

4.(A)

A.

B.

C.

解析:

5.(A)

A.

B.

C.

解析:

6.(A)

A.

B.

C.

解析:

7.(B)

A.

B.

C.

解析:

8.(A)

A.

B.

C.

解析:

对话理解

9.(A)

A. Yes, I like it.

B. Thank you.

C. No, you don’t need to thank me.

解析:

10.(A)

A. Yes, I like it.

B. No, I’m sleepy.

C. I’ve read it before.

解析:

11.(C)

A. That’ll be great.

B. I will.

C. Bus No. 2.

解析:

12.(B)

A. 20 years ago.

B. I’m 20 years old.

C. It doesn’t matter.

解析:

13.(C)

A. I didn’t know why.

B. I will do my best.

C. My car broke down on the highway.

解析:

14.(C)

A. By car.

B. There are many supermarkets here.

C. Look, just over there.

解析:

15.(B)

A. By car.

B. For some information about travel.

C. In New York.

解析:

16.(C)

A. I don’t like teaching.

B. I will do it.

C. I’m a doctor.

解析:

17.(A)

A. It sounds too good to be true.

B. It’s up to you.

C. Forget it.

解析:

18.(C)

A. It’s cold.

B. It’s raining.

C. About 12 Centigrade.

解析:

What are they talking about?

19.(A)

A. At8:50.

B. At9:10.

C. At8:20.

解析:

20.(A)

A. They will go swimming.

B. They will go for a walk.

C. They will go to the cinema.

解析:

21.(C)

A. English.

B. Chinese.

C. Maths.

解析:

22.(A)

A. Bananas.

B. Apples.

C. Oranges.

解析:

What does the man mean?

23.(C)

A. At a railway station.

B. At a hospital.

C. In a library.

解析:

24.(A)

A. She is ill.

B. She feels happy.

C. She is sad.

解析:

25.(B)

A. Smoke, please.

B. Don’t smoke, please.

C. I don’t care if you smoke.

解析:

26.(A)

A. It’s Sam’s.

B. It’s Steven’s.

C. It’s mine.

解析:

对话应答

听力大题型

27.Mary always got up too late, and never______enough time for breakfast.(C)

A. have

B. has

C. had

解析:本题考查and前后的动词时态要一致。got up是一般过去时,所以and后边的动词have也要用一般过去时had。

28.Which do you think is______important, money or health?(A)

A. more

B. most

C. the

解析:本题考查比较级。从两者中选其一,是两者比较,所以用比较级。important的比较级是在前边加more。

29.We______any money at that time.(B)

A. don’t have

B. didn’t have

C. didn’t had

解析:本题考查动词时态。at that time要求动词用过去时。have是实意动词,它的否定形式是在前边加助动词didn’t,have用原形。

30.It was a paper plane______I made yesterday.(A)

A. that

B. who

C. which

解析:本题考查强调句型。强调句结构是:It is(was)+强调成分+that(who)+句子(原句中的剩余部分)。本句是强调直接宾语a paper plane。强调句中的关系代词只能是that或who(当强调“人”时,既可用that又可用who),不可能是其他的词。

31.It______that he is still on the way.(C)

A. likely

B. looks

C. seems

解析:本题考查词义辨析。seem和look都可作系动词,look意为“看上去”,指的是从人的面部去判断。seem意为“似乎,好像”,并不是通过人的面部表情来判断。likely是形容词,不是动词。

32.She______ill for five days.(B)

A. is

B. has been

C. was

解析:本题考查动词时态。“for+一段时间”,要求动词用完成时。

33.She is often______at by her classmates.(A)

A. laughed

B. laugh

C. laughs

解析:本题考查被动语态。句中有了be动词is,后面要加过去分词形式,构成被动语态。

34.______he tried, he was not successful.(C)

A. For

B. But

C. Although

解析:本题考查连词。根据上下文可知,这里需要一个表示让步关系的连词。句意:“尽管他努力了,但还是没成功”。

35.Father didn’ t tell me when he______. I’ll telephone you as soon as he______.(A)

A. would come: comes

B. comes: will come

C. comes: comes

解析:本题考查动词时态。when引导一个宾语从句,应与主句时态保持一致。主句是一般过去时,所以宾语从句也要用过去时态,又因为“他将要来”,有“将来”的含义,所以宾语从句要用过去将来时。主句用一般将来时,as soon as引导的时间状语从句要用一般现在时。

36.Do you know anything______this film?(C)

A. for

B. in

C. about

解析:本题考查介词。about意为“关于”。

37.It’ s getting dark. Please______the light.(A)

A. turn on

B. turn off

C. turn down

解析:本题考查词义辨析。turn on意为“打开(收音机,灯等)”;turn off意为“关闭(收音机,灯等)”;turn down意为“调低(收音机等的)声音”。

38.The table is made of______.(B)

A. many glass

B. glass

C. glasses

解析:本题考查词汇。glass作为“玻璃”,是不可数名词。glasses表示“眼镜”。many只能修饰可数名词,所以它不可修饰glass(玻璃)。

39.I______my English book in the reading-room. Please go and get it for me.(C)

A. forgot

B. lost

C. left

解析:本题考查词汇。leave sth.in some place意为“把某物落在某地”。

40.My brother______hard and succeeded at last.(B)

A. works

B. worked

C. work

解析:本题考查and前后的动词时态一致。succeeded是过去式,所以and前边的动词work也要用过去式worked。

41.The article______on this subject was written by Mr. Black.(C)

A. referred

B. referring to

C. referred to

解析:本题考查非谓语动词。此处为过去分词referred作后置定语,意为“被提到的···”,refer为不及物动词,后必须带介词to。

完型填空

Once upon a time, a great boxer, Tick Black, to a restaurant【C1】______dinner. He took off his coat and【C2】______it at the door. But he was【C3】______that someone would take it away, so he took out a piece of paper and wrote on it,\

42.【C1】(B)

A. with

B. for

C. by

解析:考查介词。表示目的,用for。

43.【C2】(C)

A. gave

B. threw

C. left

解析:考查动词。left是leave的过去式,意为“留下”。

44.【C3】(C)

A. surprised

B. excited

C. afraid

解析:考查形容词。“be afraid that+句子”,意为“担心…”。

45.【C4】(B)

A. bag

B. coat

C. cap

解析:考查根据上下文填词的能力。上文提到他把衣服放在门边,所以在纸条上,他会写“…把他的衣服放在这里…”。

46.【C5】(B)

A. on

B. in

C. for

解析:考查介词。“在几分钟以后”,用介词in。

47.【C6】(C)

A. under

B. away

C. on

解析:考查介词。put sth.on sth.意为“把…放在…上”。

48.【C7】(C)

A. If

B. Before

C. When

解析:考查连词。when意为“当…的时候”。

49.【C8】(B)

A. heard

B. found

C. learned

解析:考查动词。found是find的过去式,意为“发现”。

50.【C9】(B)

A. note

B. coat

C. bag

解析:考查名词。根据上下文可知,拳击手的衣服不见了,而另一件衣服却放在那里。

51.【C10】(A)

A. takes away

B. looks for

C. looks after

解析:考查动词。take away意为“拿走”;look for意为“寻找”;look after意为“照顾”。

英语知识运用大题型

理解判断

No one likes the mosquito. But the mosquito may decide that she loves you. She? Yes, she. It’ s true that male mosquito doesn’ t bite(咬)and only the female mosquito bites because she needs blood to lay eggs. She is always looking for things or people she wants to bite. If she likes what she finds, she bites. But if she doesn’ t like your blood, she will turn to someone else for more delicious blood. Next time a mosquito bites you, just remember you are chosen. You’ re different from the others!

If the mosquito likes you, she lands on your body without letting you know. She bites you so quickly and quietly that you may not feel anything different. After she bites, you will have an itch(痒)on your body because she puts something from her mouth together with your blood. By the time the itching begins, and she has flown away.

52.If the mosquito doesn’ t bite you, it will choose another one.(A)

A. Right.

B. Wrong.

C. Doesn’ t Say.

解析:第一段中“But if she doesn’t like your blood.she will turnto someone else for more delicious blood.”可以看出题干的表述是正确的。

53.Only male mosquito bites for blood.(B)

A. Right.

B. Wrong.

C. Doesn’ t Say.

解析:细节题

54.You can feel it when a mosquito lands on you.(B)

A. Right.

B. Wrong.

C. Doesn’ t Say.

解析:文中说蚊子落在你身上时不让你知道,因此可见你也感觉不到。

55.After she bites, you will have an itch.(A)

A. Right.

B. Wrong.

C. Doesn’ t Say.

解析:被蚊子咬过后会感到痒。

56.Someone like mosquitoes.(B)

A. Right.

B. Wrong.

C. Doesn’ t Say.

解析:第一句话提到没有人喜欢蚊子。

短文理解

When you are invited to attend a party in the west, the first important thing you need to know is arriving late.

It is a great embarrassment(尴尬)to arrive at a party early or even on time. Therefore, unless you are the host of the party, you never want to be the first person present at a party. Why? Because people are afraid that others may think that they have no life or nothing better to do than waiting for a party to start. Many people try to show an image(形象)of business which, whether true or not, has something to do with success. So by arriving late, you are saying, \

57.In which book can you find this passage?(A)

A. Living in the west.

B. Science in the west.

C. News in the west.

解析:题干问“你可能在哪本书中找到这篇文章?”关于聚会的礼仪应该是在《生活在西方》这本书中,不大可能是新闻或是科学方面的。

58.What is the reason that people want to be late?(C)

A. They are not the host of the party.

B. They are too busy to arrive on time.

C. They want to be thought busy by others.

解析:根据短文第二段第三句“Because people are afraid that othersmay think that they have no life or…to start.”可知。

59.What do you think \(B)

A. 迟到.

B. 准时.

C. 空闲.

解析:题干是要我们推测punctuality的意思。通过短文及punctuality所在的句子“…a party is one of those rare occasions where your punc-tuality can actually hurt you.”可知punctuality的意思是“准时”。

60.What can we learn from the passage?(A)

A. Only the host can be the first person at the party.

B. People all have a lot of things to do.

C. You need to be late on every occasion.

解析:采用排除法逐一看选项。选项A说只有主人能第一个到达聚会,根据短文第二段第二句及生活常识可知是正确的。B选项说人们都有很多事情去做,不正确,人们只是想通过迟到证明他们有很多事情要做。C说每个场合都需要迟到,错误,因为文章只提到聚会是极少数迟到反而礼貌的场合。

61.What’s the main topic of this passage?(B)

A. To be polite in a party.

B. To be late for a party.

C. What to do in a party.

解析:根据短文内容可知,本文并非在讲述聚会时怎样做才更礼貌,也不是说参加聚会时应该做什么,而是说参加聚会时最好迟些时间到。

FEIFEI ELEVATORS is one of the leading elevator companies in the world with more than 120 branch companies(分公司)around the globe. TIANJIN FEIFEI ELEVATORS LTD in Tianjin produces high-quality elevators. We are offering the following positions:

Plant Manager

Excellent Senior Engineer with experience in this field to manage our plant in Tianjin

Senior Engineers(Mechanical and Electrical)

For production and Engineering Department, good command of Internet

Junior positions

For those who wish for success

One purchaser(购货员)

Preferably with experience in a mechanical engineering company and international markets

Cost Accountant(会计)

6 years experience in mechanical factory costing, good knowledge in Office 95, CET level. For these senior level positions, we expect a university degree or an excellent job record. About 5 years of experience on the job and good command of English. If you are ready to work with us, we will offer you attractive salary packet and a bright future. FEIFEI

TIANJIN FEIFEI ELEVATORS LTD

Tianjin(5284655)

(1)Secretary

University graduate

Good at English speaking, writing & translating

Good PC knowledge and typing skill

Pleasant character with good personal skills

(2)Accountants

College or university graduate

Good command of English and PC operation

3 years of working experience

(3)Production Trainees

College or university graduate

Food engineering/machinery or chemistry

Good command of English

1-2 years of experience in food factory

Excellent leadership ability and PC knowledge

(4)Production workers

Polytechnic school(中专)graduate

Food technology or chemistry

Knowledge of basic English

2 years of working experience NESTLE

DONGGUAN NESTLE COMPANY LTD

62.If you don’ t know how to use a computer, you had better ask for the position of______.(B)

A. a secretary in NESTLE

B. a production worker in NESTLE

C. a senior engineer in FEIFEI

解析:在所给选项中,a secretary in NESTLE要求有“good PC knowledge and typing skill”;a senior engineer in FEIFEI要求有“good com—mand of Internet”,只有a production worker in NESTLE不要求懂电脑。

63.From the passage we can learn that______.(A)

A. FEIFEI is a successful company with many branches

B. NESTLE is a company only producing chemical products

C. NESTLE asks for good command of English in every position

解析:从第一则广告中的第一句话“FEIFEI ELEVATORS is one ofthe leading elevator companies in the world with more than 120 branchcompanies around the globe.”可以很容易地推断出A选项正确。

64.As a graduate from university this year, you can probably get a job as______.(C)

A. a cost accountant in FEIFEI

B. a purchaser in FEIFEI

C. a secretary in NESTLE

解析:在所给选项中,a cost accountant in FEIFEI需要“6 years experience in mechanical factory costing”;a purchaser in FEIFEI需要“Preferably with experience in a mechanical engineering company and international markets”,只有C选项a secretary in NESTLE不要求有工作经验。

65.If you have 5 years of accountant experience, you can probably get a job as .(A)

A. an accountant in NESTLE

B. a production trainee in NESTLE

C. a plant manager in FEIFEI

解析:在所给选项中,只有A选项需要2 years of accountant experience,其他均不符合要求。

66.There are______positions offered by these two companies.(C)

A. 4

B. 5

C. 9

解析:由第一则广告可知FEIFEI ELEVATORS LTD提供了5个职位,由第二则广告可知NESTLE COMPANY LTD提供了4个职位,所以答案应选C。

阅读理解大题型

67.Her daughter is too young to go to school. Her daughter is so young that ______ go to school.

she can’t

解析:

68.It’s a pity that she didn’t attend that important meeting. It’s a pity that she _____ that important meeting.

missed

解析:

69.It was already 11 o’clock when she went to bed. She didn’t go to bed______11 o’clock.

until

解析:

书面表达

70.情景:

小明今天因为感冒没来上课。班里组织星期天去草地公园(the Grass Park)郊游,你做为小明的好朋友到他家通知他,碰巧小明去医院打针了,只有小明的奶奶在家。

任务:请你用英语给他写一张50词左右的便条。告诉他:

你们班要举行什么活动;

你们早上何时在何地集合;

你们如何去草地公园;

每人都要带什么。

要求:格式准确,表达清楚,字迹工整。

通知写在答题卡2上该题的序号后。请用下面格式。

Dear Xiao Ming,

Wang Ling

Dear Xiao Ming,

Our class will go to the Grass Park for an outing on Sunday. We shall meet at the school gate at seven twenty in the morning. We are going there by bus. Everybody should bring some food and water. I hope you will be able to come with us.

Wang Ling

解析:

资源下载《国家公共英语(一级)笔试模拟试卷449含答案解析.doc》 文档仅限注册用户下载,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《国家公共英语(一级)笔试模拟试卷449含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?