湖北专升本(英语)模拟试卷32附答案解析

湖北专升本(英语)模拟试卷32

词汇语法

1.I don’ t think that he cares the thing, ______?(B)

A. do I

B. does he

C. don’t I

D. doesn’t he

解析:在反意疑问句中,若陈述句部分是含有I(don’t)think/believe等的主 从复合句,反意疑问句部分应与从句中的主语和谓语保持一致,注意否定前移。因为 think前的否定词是从宾语从句中前移过去的,所以反意疑问句部分要用肯定形式 does he。故选B。

2.______makes men different from the other animals is that they can think and speak.(D)

A. That

B. The thing

C. All

D. What

解析:分析句子结构可知,is前面是主语从句,从句成分不完整,缺少主语,所以应用连接代词what来引导。故选D。

3.The engineer suggested that we______out productivity through technical innovation.(A)

A. raise

B. be raised

C. to be raised

D. to raise

解析:在某些表示要求、建议、命令等含义的动词后面所跟的宾语从句中要用虚拟语气,即从句的谓语动词应用“should+动词原形”的形式,should可以省略。常见的此类动词有:insist,suggest,advise,demand等。另外,we和raise之间为逻辑上的主谓关系,所以应用主动语态。故选A。

4.Our point is that nuclear science should be developed to benefit people ______ harm them.(C)

A. more than

B. other than

C. rather than

D. better than

解析:more than:超过,不只是;other than:除了……以外;rather than:而不是;better than:比……更好。根据句意可知,选C。

5.We won’t get married until we______enough money.(B)

A. will save

B. save

C. saved

D. had saved

解析:分析句子结构可知,本句包含了一个until引导的时间状语从句,主句为一般将来时,所以从句应用一般现在时表示将来,即遵循“主将从现”的原则。故选B。

6.The ice was not______to bear the weight of the men.(A)

A. thick enough

B. thick as

C. too thick

D. enough thick

解析:enough意为“足够”,修饰形容词或副词时,应放在形容词或副词之后。由空前的not可知,应选A。too…to…意为“太……而不能……”,与句意不符。

7.No sooner______arrived at the station than it began to snow.(A)

A. had I

B. I had

C. have I

D. I have

解析:no sooner…than…表示“一……就……”。当no sooner位于句首时,主 句应部分倒装,即将助动词、情态动词或be动词提至主语前面。因为后面从句的谓 语动词为过去式,所以前面主句应用过去完成时,表示“到车站”这一动作发生在“下 雪”之前,即发生在“过去的过去”。故选A。

8.The project is designed to provide young people______the chances of work.(D)

A. to

B. for

C. in

D. with

解析:provide sb.with sth.为固定搭配,意为“为某人提供某物”。故选D。

9.______is mentioned above, it won’t be long before you regret what you have done if you can’ t change your strategy.(C)

A. Which

B. That

C. As

D. It

解析:分析句子结构可知,空处引导的是非限制性定语从句。as引导非限制性定语从句时可以位于句首,且有“正如”的含义,所以空处应用as引导,在从句中作主语。也可将as is mentioned above看作固定搭配,意为“如上所述”。which引导非限制性定语从句时不可位于句首;that不能引导非限制性定语从句;it不可引导从句。故选C。

10.______to the gift was a note on which he expressed his appreciation for our reception during his stay here.(B)

A. Being attached

B. Attached

C. Attaching

D. Having attached

解析:分析句子结构可知,本句是一个因强调而引起的倒装句,将谓语部分中的分词放在了句首。根据句意可知,note和attach之间是逻辑上的动宾关系,所以应用被动语态,即“be+过去分词”的形式,并将过去分词提前构成倒装。故选B。

11.Alice’ s father always brings her a nice gift______he returns home from his business trip.(C)

A. by the time

B. at the time

C. every time

D. at times

解析:by the time:到……为止;at the time:当时;every time:每次,相当于连词,引导时间状语从句;at times:有时。根据句意可知,选C。

12.The website is very______with young people, who like its content and style.(B)

A. familiar

B. popular

C. similar

D. interested

解析:familiar:熟悉的,常见的,be familiar with意为“熟悉……”;popular:受欢迎的,流行的,通俗的,be popular with意为“受……欢迎”;similar:相似的,类似的,常和介词to搭配;interested:感兴趣的,关心的,常和介词in搭配。根据句意和用法可知,选B。

13.If you have difficulty______your bill, please tell me as soon as possible.(D)

A. pay

B. paid

C. to pay

D. paying

解析:have difficulty in doing sth.为固定用法,意为“在做……方面有困难”,其中动名词作介词in的宾语,介词in可省略,所以空处应用paying。故选D。类似使用动名词作宾语的句型还有have trouble/a good time(in)doing sth.等。

14.The instructor, as well as his students, ______to attend the lecture.(D)

A. are agreed

B. was agreed

C. have agreed

D. has agreed

解析:当句子的主语由as well as,along with,together with等连接时,谓语动词应与前面的主语保持一致,所以本句的谓语动词应与The instructor保持一致,用单数形式。The instructor与agree之间是逻辑上的主谓关系,所以应用主动语态。故选D。

15.He______Tokyo, for I saw him a short time ago.(C)

A. must have gone to

B. mustn’ t have been to

C. can’t have gone to

D. can’t have been to

解析:must have done表示“一定做了……”,是对过去发生事情的肯定推测,不存在mustn’t have done的形式;can’t have done表示“不可能做了……”,是对过去事情的否定推测。短语have been to表示“去过(已经回来了)”,have gone to表示“去了(还未回来)”。根据句意可知,选C。

16.How long do you think______the computer company brings out a new product?(A)

A. it will be before

B. will it be until

C. will it be when

D. it will be that

解析:“it will be some time before+句子”为固定句式,意为“还要过多久才能……”。本句是对时间段的提问,所以用How long作疑问词。又因为疑问词后的插入语do you think是疑问句语序,所以后面的成分应用陈述句语序。故选A。

17.I’m sorry I can’t help______the flowers, because I’m busy preparing for the singing competition______tomorrow.(D)

A. watering: to be held

B. water: being held

C. to water: held

D. to water: to be held

解析:can’t help(to)do sth.意为“不能帮助做某事”,can’t help doing sth.意为“情不自禁做某事”。根据句意可知,此处是表示“不能帮助”,所以要用can’t help(to)do sth.结构。另外,根据句中的时间状语tomorrow可知,比赛还未举行,因此要用不定式作后置定语,表示将来。competition与hold之间是逻辑上的动宾关系,所以要用不定式的被动式作后置定语。综上所述,选D。

18.______ the number in full-time employment fell by 2 million, the number of people in part-time work doubled to over 4 million.(C)

A. Unless

B. Until

C. While

D. Since

解析:unless:除非,引导条件状语从句;until直到,引导时间状语从句;while:虽然,引导让步状语从句;since:因为,常引导原因状语从句。根据句意可知,此处应用while表示让步关系。故选C。本题易误选D项,但从题意难以推断出逗号前后两部分之间存在一定的因果关系。

19.When I was looking through my family’ s old photos the other day, I______a photo of my parents’ wedding.(D)

A. came for

B. came after

C. came, to

D. came across

解析:come for:来取,抓捕;come after:追赶,追逐;come to:恢复常态,(主意等)被想出,达到;come across:偶然发现。根据句意可知,选D。

20.Some of us are very sensitive to smells while______find colors easier to remember.(C)

A. the other

B. the others

C. others

D. another

解析:the other:另一个,指两者中的另一个,常与one搭配,构成“one…the other…”结构;the others:其他的人或物,特指某一范围内其余的人或物;others:其他的人或物,表泛指;another:另一个,泛指三个或三个以上人或事物中的“另一个”。根据句意和用法可知,选C。

常规阅读

Child maltreatment is a global problem with serious lifelong consequences. There are no reliable global estimates for the prevalence of child maltreatment. Data for many countries, especially low and middle-income countries, are lacking.

Child maltreatment is complex and difficult to study. Current estimates vary widely depending on the country and the method of research used. Nonetheless, international studies reveal that approximately 20% of women and 5% to 10% of men report being sexually abused as children, while 25% to 50% of all children report being physically abused. Additionally, many children are subject to emotional abuse (sometimes referred to as psychological abuse).

Every year, there are about 31 , 000 homicide deaths in children under 15. This number underestimates the true extent of the problem, as a significant proportion of deaths due to child maltreatment are incorrectly attributed to falls, burns and drowning.

Child maltreatment causes suffering to children and families and can have long-term consequences. Maltreatment causes stress that is associated with disruption in early brain development. Extreme stress can impair the development of the nervous and immune systems. Consequently, as adults, maltreated children are at increased risk for behavioural, physical and mental health problems. Via the behavioural and mental health consequences, maltreatment can contribute to heart disease, cancer, suicide and sexually transmitted infections.

Beyond the health consequences of child maltreatment, there is an economic impact, including costs of hospitalization, mental health treatment, child welfare, and longer-term health costs.

A number of risk factors for child maltreatment have been identified. These risk factors are not present in all social and cultural contexts, but provide an overview when we attempt to understand the causes of child maltreatment.

It is important to emphasize that children are the victims and are never to blame for maltreatment. A number of characteristics of an individual child may increase the likelihood of being maltreated, such as being either under four years old or an adolescent, being unwanted, or failing to fulfill the expectations of parents and having special needs, crying persistently or having abnormal physical features.

21.Children are more likely to be maltreated if they______.(A)

A. cry a lot

B. are not good-looking

C. are over 4 years old

D. are quiet

解析:根据最后一段最后一句“A number of characteristics of an individual child may increase the likelihood of being maltreated,such as being either under four years old or an adolescent,being unwanted,or failing to fulfill the expectations of parents and having special needs,crying persistently or having abnormal physical features.”可知,小 孩的一些特征可能会增加被虐待的可能性,如年龄在4岁以下或者处于青春期,或者 是遭到父母嫌弃,或者是没能完成父母的期望以及有特殊需求,总是哭个不停或者是 身体有残疾。由此可知,如果儿童哭个不停,会加大他们受到虐待的可能性。故 选A。

22.How many aspects are included in the economic consequences due to child maltreatment?(D)

A. Costs of hospitalization and mental health treatment.

B. Child welfare and longer-term health costs.

C. Tuition fees.

D. Both A and B

解析:根据第五段“Beyond the health consequences of child maltreatment,there is an economic impact,including costs of hospitalization,mental health treatment,child welfare,and longer-term health costs.”可知,儿童虐待除了会造成健康问题,还会造成经济损失,包括住院费、心理健康治疗费、儿童福利和长期的健康费用。故选D。

23.Child maltreatment can bring all the following consequences EXCEPT______.(D)

A. stress

B. suicide

C. heart disease

D. poor memory

解析:根据第四段第二句“Maltreatment causes stress that is associated with disruption in early brain development.”可知,虐待会产生压力,所以可排除选项A;根据第四段最后一句“Via the behavioural and mental health consequences,maltreatment can contribute to heart disease,cancer,suicide and sexually transmitted infections.”可知,虐待可能会导致心脏病、癌症、自杀和性传染病,所以可以排除选项B、C。故选D。

24.The word \(D)

A. exaggerates

B. points out

C. assumes

D. miscalculates

解析:根据第三段“Every year,there are about 31,000 homicide deaths in children under 15.This number underestimates the true extent of the problem,as a significant proportion of deaths due to child maltreatment are incorrectly attributed to falls,burns and drowning.”可知,每年15岁以下的儿童中约有3.1万人死于他杀。这个数字低估了问题的真实程度,很大一部分因虐待儿童而造成的死亡被错误地归因于摔死、烧死和淹死。exaggerate:夸张;point out:指出;assume:假定,设想;miscalculate:误算,估错。故选D。

25.Which of the following statements is true according to the passage?(B)

A. 20% of women got sexually and physically abused in their childhood.

B. 25% to 50% of all children were reported to have been physically abused.

C. 25% to 50% of children were psychologically abused.

D. 60% to 75% of children were neglected by their parents.

解析:根据第二段第三句“Nonetheless,international studies reveal that approximately 20% of women and 5% to 10%of men report being sexually abused as children,while 25% to 50% of all children report being physically abused.”可知,研究 显示大约20%的女性和5%至10%的男性称自己在儿童时期受到过性虐待,而25% 至50%的儿童称自己受到过身体虐待。故选B。

After a day’ s hard work, we need some sleep. During the sleep, the fatigue of the body disappears and recuperation (恢复) begins. The tired mind gathers new energy, and the memory improves.

Some adults require little sleep: others need eight to ten hours in every twenty-four hours. Infants sleep sixteen to eighteen hours daily, the amount gradually diminishing as they grow older. Young students may need twelve hours: university students may need ten. A worker with a physically demanding job may also need ten, whereas an executive working under great pressure may manage on six to eight. Many famous people have little sleep. Napoleon Bonaparte, Thomas Edison and Charles Darwin apparently averaged only four to six hours a night.

Whatever your individual need is, you can be sure that by the age of thirty you will have slept for a total of more than twelve years. By that age you will also have developed a sleep routine: a favorite hour, a favorite bed, a favorite position, and a rule you need to follow in order to rest comfortably.

Investigators have tried to find out how long a person can go without sleep. Several people have reached more than 115 hours—nearly five days. Whatever the limit, it is absolute. Animals that kept awake for from five to eight days have died of exhaustion. The limit for human beings is probably about a week.

26.The author implies that if human beings are kept awake for more than a week the result______.(D)

A. is hard to imagine

B. will probably be a mental breakdown

C. is difficult to describe

D. will probably be death

解析:根据最后一段最后两句\

27.If a person is not allowed to follow his own sleep routine, he will probably______.(B)

A. never fall asleep

B. not sleep well

C. lose his memory

D. begin to daydream

解析:根据第三段第二句“By that age you will also have developed a sleep routine:a favorite hour, a favorite bed, a favorite position, and a rule you need to follow in order to rest comfortably.”可知,到了一定的年龄,人们会形成自己的睡眠模式,只有遵循自己的睡眠模式才能休息好。由此可推知,如果不遵循自己的睡眠模式则可能睡不好觉。故选B。

28.The amount of sleep required may______.(D)

A. tire an individual mind

B. help infants grow older

C. apply pressure to an executive

D. depend on an individual age

解析:根据第二段第一、二句“Some adults require lime sleep;others need eight to ten hours in every twenty-four hours. Infants sleep sixteen to eighteen hours dail,the amount gradually diminishing as they grow older.”可知,有些成年人需要很少的睡眠,其 他人每天需要8到10个小时睡眠;婴儿每天需要睡16到18个小时,随着年龄的增 长,所需的睡眠数量也逐渐减少。由此可推知,人们需要的睡眠时间取决于个人年 龄。故选D。

29.From the amount of sleep Napoleon, Edison, and Darwin required, we can conclude______.(D)

A. that they were famous

B. that they were executives

C. that they were intelligent

D. none of the above

解析:根据第二段最后两句“Many famous people have little sleep.Napoleon Bonaparte,Thomas Edison and Charles Darwin apparently averaged only four to six hours a night.”可知,许多名人需要的睡眠时间很少,拿破仑、爱迪生和达尔文平均每晚只需 睡4到6个小时。此处只是介绍了这些名人睡觉时间很少,并不能说明这与他们的 名气、领导才能和智慧有关,所以选项A、B、C均不正确。故选D。

30.By writing this passage, the writer intends to tell us that______.(A)

A. sleep is important for good health

B. a light sleep is as restful as a deep sleep

C. memory is improved during sleep

D. sleep is relatively unimportant for human beings

解析:根据第一段“…we need some sleep.During the sleep,the fatigue of the body disappears and recuperation begins.The tired mind gathers new energy,and the memory improves.”可知,一天的辛苦工作之后,我们需要一些睡眠。人在睡 觉时身体的疲劳会消失,体能开始恢复。劳累的思维开始积攒新的能量,记忆力 开始提高。由此可推知,睡觉可以促进脑力和体力的恢复,对健康非常重要。故 选A。

To be a good manager, you must be careful to distinctly define the proper boundary between yourself and your staff. Here are some points to remember:

Be clear about the relationship. To maintain the respect of your employees while being friends with them, you must be direct about the nature of your business relationship. This means being clear about what the goals are, how your employees are to help you reach them, and what they can expect from you. By communicating these things clearly, you avoid the risk that an employee can misinterpret your friendship and behave in an unprofessional manner.

Be social—to a degree. In most offices, there’ s usually a lot of social networking, whether it’ s a Friday lunch or drinks after work. It’ s natural for managers to be a part of that. Just remember to socialize with everyone, be careful with the alcohol, and don’t be the last one at the party. Also, keep socializing at the office to a minimum. You want to ensure that you are respected as well as liked.

Don’t fake it. Maybe you want to try to be friends with all your employees, because you think that would strengthen your team. While some management training courses stress that bosses should ask their staff about their personal lives, such as their weekend plans, their families, or their children, such efforts can backfire if the manager is viewed as not being sincere. It’ s okay to ask occasional questions of staff, but don’ t make a big production out of it. Getting to know people takes time.

31.The passage is mainly about the importance of______.(B)

A. management training courses for employers

B. proper relationship between managers and staff

C. setting business goals for both managers and staff

D. being a part of social networking for a good manager

解析:文章第一段便点明主旨。根据第一段第一句“To be a good manager, you must be careful to distinctly define the proper boundary between yourself and your staff.”可知,要成为一个好的管理者,必须清楚地在员工和自己之间确定恰当的界 限。B项意为“管理者和员工的恰当关系”,符合题意。故选B。

32.The word \(C)

A. strengthen the relationship

B. start a fire in the backyard

C. produce an undesired result

D. improve management skills

解析:根据最后一段第三、四句\

33.Some managers believe they can strengthen their teams by______.(A)

A. making friends with all their employees

B. attending a management training course

C. providing free Friday lunch to the staff

D. encouraging their staff to exercise regularly

解析:根据最后一段第二句“Maybe you want to try to be friends with all your employees,because you think that would strengthen your team.”可知,管理者想试着与所有的员工交朋友,因为他们认为这样可以巩固团队。故选A。

34.According to Paragraph 3 , managers are advised______.(B)

A. to create a friendly work environment for their staff

B. to keep socializing with the employees to a degree

C. to avoid socializing with their employees after work

D. to be the first person to a party or to a gathering

解析:根据第三段第—句“Be social—to a degree.”可知,本段给管理者的建议是,他们需要在一定程度上进行社交。B项意为“与员工保持一定程度的社交”,符合题意。其他三项均与第三段内容不符。故选B。

35.To prevent employees from behaving unprofessionally, managers should______.(D)

A. show respect to their employees’ individual needs

B. let them know about their future career development

C. set short-term and long-term goals for their business

D. make them clear about the nature of business relationship

解析:根据第二段第二句“…you must be direct about the nature of your business relationship.”和最后一句“By communicating these things clearly,you avoid the risk that an employee can misinterpret your friendship and behave in an unprofessional manner.”可推知,关于业务关系的本质问题,管理者必须向员工传达清楚,只有这样才可以避免员工曲解友谊,行为不规范。故选D。

If you do not use your arms or your legs for some time, they become weak: when you start using them again, they slowly become strong again. Everybody knows that. Yet many people do not seem to know that memory works in the same way. When someone says that he has a good memory, he really means that he keeps his memory in practice by using it. When someone else says that his memory is poor, he really means that he does not give it enough chance to become strong.

If a friend says that his arms and legs are weak, we know that it is his own fault. But if he tells us that he has a poor memory, many of us think that his parents are to blame, and few of us know that it is just his own fault. Have you ever found that some people can’ t read or write but usually they have better memories? This is because they cannot read or write and they have to remember things they cannot write down in a little notebook. They have to remember days, names, songs and stories: so their memory is the whole time being exercised. So if you want to have a good memory, learn from the people: Practice remembering.

36.Which is the best title for this passage?(B)

A. Don’ t Stop Using Your Arms or Legs

B. How to Have a Good Memory

C. Strong Arms and Good Memories

D. Learn From the People

解析:通读全文可知,本文主要介绍拥有好的记忆力的方法,即“要想拥有好 的记忆力,就要不断地使用和锻炼记忆”。故选B。

37.Some people can’t read or write, but they usually have better memories, because______.(C)

A. they have saved much trouble

B. they have saved much time to remember things

C. they have to use their memories all the time

D. they can’ t write everything in a little notebook

解析:根据第二段第四、五句“This is because they cannot read or write and they have to remember things they cannot write down in a little notebook…”可知,一些人由于不能读或写,他们不能做笔记,所以必须依靠自己的记忆力,因此他们的记忆力一直都在受锻炼。故选C。

38.Which of the following is NOT true?(C)

A. Your memory works in the same way as your arms or legs.

B. Your memory, like your arms or legs, becomes weak if you don’ t give it enough chance for practice.

C. Don’t learn how to read or write if you want to have a better memory.

D. A good memory comes from more practice.

解析:根据第二段最后一句“So if you want to have a good memory,learn from the people:Practice remembering.”可知,如果你想拥有好的记忆力,就要向人们学习,多给记忆练习的机会,而不是不学习阅读和写字,因此选项C不正确。故选C。

39.The main reason for one’ s poor memory is that______.(C)

A. his father or mother may have a poor memory

B. he does not use his arms or legs for some time

C. his memory is not often used

D. he can’t read or write

解析:根据第一段最后两句“When someone says…his memory is poor,he really means that he does not give it enough chance to become strong.”可知,当一个人说他的 记忆力很差时,实际上是因为他很少运用自己的记忆力。故选C。

40.If you do not use your arms or legs for some time______.(C)

A. you can’t use them any more

B. they will become stronger

C. they become weak and won’ t become strong until you use them again

D. they will become neither stronger nor weaker

解析:根据第一段第一句“If you do not use your arms or your legs for some time, they become weak;when you start using them again,they slowly become strong again.”可 知,如果你一段时间不使用你的胳膊或腿,它们会变得很乏力,到你再次使用它们时, 它们才会慢慢变得强壮起来。故选C。

阅读填空

阅读理解大题型虚题型

Did you ever have a dream? I’ m not talking about a dream you have when you sleep. I’ m talking about a conscious dream【C1】______you would like to see a new future, a different choice of employment, and a business of your own. How many times have you wished that you could be living in a different【C2】______rather than the one you are currently experiencing?

Several years ago, I had a dream about inventing a board game that would【C3】______my fortunes. After many revisions, a board game was developed. It was an exciting time. Our dream seemed to come true with sales starting to accumulate, and our company was also【C4】______. 【C5】______ , a new board game suddenly【C6】______market and made great progress in sales. Eventually, the company was dissolved.

Perhaps for game developers, the【C7】______emotions \

41.【C15】(C)

A. worthy

B. valueless

C. valuable

D. useless

解析:此处指的是经过很多尝试、失败、教训和错误的开始,我们要学会从 失败中汲取宝贵的经验。worthy:应得的,值得的;valueless:没有价值的,不值钱 的;valuable:有价值的,贵重的,指有相当价值的、非常有用的或受人珍视的东西 等;useless:无用的。根据第三段第三句中的valuable可知,此处是原词复现。故 选C。

42.【C14】(B)

A. efforts

B. achievements

C. possibilities

D. happiness

解析:此处指的是(奋斗路上取得的)成就仅仅是获得最后成功的垫脚石。 effort:努力,尽力;achievement:成就;possibility:可能性;happiness:幸福。故选B。

43.【C13】(B)

A. meaning

B. point

C. truth

D. purpose

解析:此处指的是重点是只有把梦想变为现实后,成功才会到来。meaning:意 思,意义;point:要点,重点,观点;truth:真理,真相;purpose:目的。故选B。

44.【C12】(B)

A. taken up

B. put into

C. run across

D. looked into

解析:此处指的是一旦将梦想付诸行动,以前的失败会变成未来更好的行动 计划。take up:开始从事,占用(时间、空间或精力);put into:将……注人,放进;run across:偶然碰见;look into:调查。故选B。

45.【C11】(C)

A. analyses

B. designs

C. attempts

D. choices

解析:此处指的是虽然可能需要很多尝试,但最终会取得成功。analysis:分 析;design:设计;attempt:尝试;choice:选择。根据第三段最后一句中的attempts可知, 此处是原词复现。故选C。

46.【C10】(A)

A. wouldn’ t have been

B. haven’t been

C. hadn’t been

D. have been

解析:此处指的是如果作者没有改变自己的梦想,就不会从失败中学到宝贵 的教训。分析句子结构可知,句中包含一个If引导的非真实条件句。根据从句中的 had never transferred和句意可知,此处是对过去情况的假设,所以主句谓语动词应用 “would/should/could/might have+过去分词”的形式,否定形式是在would/should/ could/might,后面加not。故选A。

47.【C9】(D)

A. by

B. on

C. over

D. into

解析:此处指的是作者至少将梦想变成了现实。by:靠近,在……旁边;turn on:打开;turn over:移交,翻转;turn into:变成,使成为。根据第三段倒数第二句中的 “turning dreams into reality”可知,此处为原词复现。故选D。

48.【C8】(B)

A. having lived

B. living

C. to live

D. lived

解析:分析句子成分可知,介词of之后应用动名词形式,作宾语,且本句没有 明显的表示时间先后顺序的词,所以应用动名词的一般式。live a…life为固定搭配, 意为“过……生活”。故选B。

49.【C7】(B)

A. subtle

B. negative

C. trivial

D. positive

解析:此处指的是可能对游戏开发者来说,“这件事本来就不应该发生”的消 极情感主导着他们未来过一个不同生活的梦想。subtle:微妙的;negative:消极的; trivial:无关紧要的;positive:积极的。故选B。

50.【C6】(A)

A. came into

B. left out

C. came back

D. took in

解析:come into:进入,继承;leave out:遗漏,不包括;come back:回来,返回; take in:带走,理解,领会。根据上题解析可知,选A。

51.【C5】(A)

A. Unfortunately

B. Unlikely

C. Unconsciously

D. Especially

解析:根据本段最后两句“…a new board game suddenly…market and made great progress in sales.Eventually,the company was dissolved.”可知,一种新的棋盘游 戏突然进入并占领市场,而我们的公司最终也解散了,和上一句“公司成立,销售额上 升”形成转折关系,所以unfortunately(不幸地)符合语境。unlikely:不可能地; unconsciously:无意识地;especially:特别,尤其。故选A。

52.【C4】(D)

A. canceled

B. combined

C. dissolved

D. established

解析:此处指的是当销售额开始上升时,公司成立了,似乎我们的梦想实现 了。cancel:取消;combine:联合;dissolve:溶解,终止,解散;establish:建立,确立。另 外,根据第二段最后一句中的dissolred(解散)也可推知,空处应用与其意思相反的 词。故选D。

53.【C3】(C)

A. destroy

B. realize

C. change

D. create

解析:此处指的是几年前,作者梦想着发明一种棋盘游戏来改变自己的命运。 destroy:破坏,毁灭;realize:实现,意识到;change:改变;create:创造。故选C。

54.【C2】(A)

A. environment

B. school

C. family

D. village

解析:根据语境可知,此处指的是有多少次你希望自己生活在一个与现在生 活的环境不一样的环境中,所以environment(环境)符合语境。school:学校;family:家 庭;village:村庄。故选A。

55.【C1】(B)

A. what

B. where

C. when

D. how

解析:分析句子结构可知,空处引导的是一个定语从句,修饰先行词dream。 再结合句意可知,空处在从句中作地点状语,所以应用where或in which引导,相当于 in the dream(在梦里)。what不能引导定语从句,when在从句中作时间状语,how在 从句中作方式状语,均不符合题意。故选B。

词汇

英译汉

56.It will be impossible for the basketball team of our school to beat the opponent unless the team members strengthen their cooperation.

如果队员之间不加强配合,我校篮球队就不可能战胜对手。

解析:

57.The reason why he failed in the exam was that he was often absent-minded in class.

他考试不及格的原因是他上课经常心不在焉。

解析:

58.He managed to send the passengers to the airport in time.

他设法把这些乘客及时送到了机场。

解析:

59.If we pool our ideas, we will find a solution to the difficult problem.

如果我们集思广益,就会找到那个难题的解决办法。

解析:

60.He was transferred to another department at his own request.

应他本人要求,他被调到了另外一个部门。

解析:

汉译英

61.如今世界上越来越多的人开始关注食品的安全性。

Today more and more people in the world begin to pay attention to the safety of food.

解析:

62.我们应该尽快地找出事故的原因,而不是坐在这儿等。

We should find out the cause of the accident as soon as possible rather than sit here waiting.

解析:

63.回顾历史,我们就会得到很多经验和教训。

Looking back on history, we will gain a lot of experience and lessons.

解析:

64.我开会迟到的原因是我的手表慢了10分钟。

The reason why I was late for the meeting was that my watch was ten minutes slow.

解析:

65.志愿者们需要做的事是为灾区培养更多合格的教师。

What the volunteers need to do is to train more qualified teachers for the disaster area.

解析:

翻译大题型虚题型

66. For this part, you are required to write A Letter of Suggestion according to the outline given below. You should write it on the Answer Sheet.

假如你是李华,请给大一新生就如何保持心理健康写一封建议信。内容应包括:说明大学生面对的问题,提出建议,表达愿望。

Dear friends,

As a college freshman struggling to adapt yourself to college life, you must be confused about a lot of problems. On behalf of the Psychological Counseling Center, I would like to make several suggestions concerning psychological health for you.

First and foremost, keep a keen interest in learning. An outstanding performance in your schoolwork will boost your confidence. Secondly, be on good terms with your roommates and communicate with your family members more. Studies show that people with strong family or social connections are psychologically healthier than those who lack a support network. Last but not least, engage in regular exercise. Taking care of yourself physically can improve your mental health. Be sure to eat nutritious meals, drink plenty of water and get enough sleep and exercise, which helps decrease depression and improve moods.

I hope these suggestions will be of help to you, and please feel free to contact the Psychological Counseling Center for any further questions.

Yours sincerely,

Li Hua

解析:

语音

短对话

长对话

情景对话

重写句子

听力对话单题

听力对话组题

短文理解

短文填空

资源下载《湖北专升本(英语)模拟试卷32附答案解析.doc》 文档下载价格为30下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《湖北专升本(英语)模拟试卷32附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:30 下载币
《湖北专升本(英语)模拟试卷32附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?