1.If it______tomorrow, we will go to the park to take pictures.(C)
A. will snow
B. would snow
2.She sent her two children to the boarding school when______was only eight.(C)
A. the youngest
B. the most younger
C. the younger
D. the more younger
3.The person I trusted most was a friend ______ I had been cooperating in business for a long time.(B)
B. with whom
C. with who
解析：本题考查的是定语从句。此处的cooperate要和with构成搭配，即：cooperate with sb．(与某人合作)，with属于介词，介词后面要跟介词宾语，所以要用宾格形式的关系代词whom。本句意为：我过去一直最信任的那个人是我在生意场上长时间合作过的一个朋友。
4.All flights______because of the strike, they had to find some other means of transportation.(A)
A. having been canceled
B. had been canceled
C. having canceled
D. were canceled
5.One hundred and twenty kilometers per hour______usually the speed limit for cars on highway.(B)
解析：本题考查的是主谓一致。本句的主语为“One hundred and twenty kilometers per hour”，应该看成是一个整体，谓语单词要用单数。本句意为：每小时120公里通常是高速公路上对小轿车的车速限制。
6.After the party, the hostess did not know who______for the broken vase.(C)
A. will blame
C. to blame
解析：本题考查“疑问词+不定式”的用法。不定式可以和疑问代词who，what，which及疑问副词when，how，where等连用，构成不定式短语，在句子中作主语、宾语、表语。此处，who+不定式，即who to blame，to blame意为“该受责备，应负责任”，一般用主动形式表示被动含义。本句意为：晚会结束之后，花瓶碎了，女主人不知道该责备谁。
7.______you are well prepared for the coming exam, you will fail it.(B)
8.The employee turned a deaf ear to what the boss said, ______annoyed the boss very much.(A)
9.The flowers looked as if they______for a long time.(C)
A. haven’t watered
B. didn’t water
C. hadn’t been watered
解析：本题考查的是虚拟语气。as if表示“仿佛”，后面跟虚拟语气，这道题的题干中主句谓语动词looked是过去式，所以此处as if是对过去情况的虚拟，应用过去完成时。此处flower和动作water(浇水)之间是被动关系，C项符合题意。本句意为：这些花儿看上去似乎好长时间没有浇水了。
10.______, he has achieved great success in the field of information technology.(C)
A. As he is young
B. Young is he
C. Young as he is
D. Young he is though
11.Had it not been for his carelessness, David______ the first prize in the mathematics contest.(B)
A. would win
B. would have won
C. will win
12.I bought two shirts for my teenage son, but he did not like______.(C)
A. both of them
B. two of them
C. either of them
D. neither of them
13.______of an unhappy marriage, she felt greatly relieved and was eager to embrace a new life.(D)
A. To be free
C. To free
14.______was because of his misjudgment that the company got involved in financial difficulties.(A)
15.It is essential that you ______train tickets as early as possible before the Spring Festival.(D)
A. must book
B. will book
C. are booking
16.I am sorry! I kept______for such a long time, for the machine didn’t work properly.(D)
A. you waited
B. you wait
C. you to wait
D. you waiting
解析：本题考查的是非谓语动词。此处考查的结构是keep sb doing／done，如果sb和后面的动词do之间是主动关系，就用现在分词结构；如果是被动关系，就用过去分词。本题中wait和其逻辑主语you之间是主动关系，所以用现在分词waiting做宾语补足语。本句意为：很抱歉，因为这个机器运转不太正常，让你久等了。
17.We______on the isolated island for thirty hours when the rescue team finally came.(B)
B. had been staying
C. have been staying
D. have stayed
18.Not only______the nurses want a pay increase, they wanted reduced hours as well.(A)
19.She______that it was very cold on the mountain top, because she just came down from there.(D)
A. would know
B. used to know
C. can know
D. ought to know
20.By the time you get up, I______for work.(B)
A. would be leaving
B. shall have left
C. have already left
D. am leaving
解析：本题考查的是时态。by the time引导表示将来的时间状语从句，表示“等到你起床的时候”，然后在这个将来的时间之前发生完成的动作要用将来完成时，即使用shall／will have+v-ed，主语是第一人称。本句意为：等到你起床的时候，我已经出发去工作了。
21.Johnson decided to quit his job______ accept the new rules.(D)
A. more than
B. other than
C. better than
D. rather than
解析：more than意为“比……多”；better than意为“比……好”；other than意为“除了”；rather than意为“而不是，宁可……也不愿……”。本句意为：Johnson决定宁可辞去工作也不愿意接受新的规则。
22.______ most people in the office, I go to work by bus.(A)
23.The chairman______unexpectedly at the meeting. We thought he was still in hospital.(C)
A. turned in
B. turned over
C. turned up
D. turned down
解析：本题考查动词短语意思的区分。turn in意为“上交，归还”；turn over意为“翻转，移交，仔细考虑”；turn up意为“把声音调大，出现”；turn down意为“把声音调小，拒绝”。本句意为：出乎意料，主席出现在会议上，我们原以为他仍在医院。
24.Waving goodbye to his family, he ran into the crowd and______from the sight.(A)
25.Although her parents didn’t like the man, she got married to him______their wishes.(D)
26.Nowadays many young couples ______their parents to take care of their babies.(B)
A. count in
B. count on
C. count with
D. count off
解析：本题考查动词短语意思的区分。count in意为“把……计算在内，算进去”；count on意为“指望，依靠”；count off意为“报数”。本句意为：今天，许多年轻夫妇都指望他们的父母来帮他们照顾孩子。
27.The friends of his roommate were so noisy that he couldn’t______them any more.(D)
28.Only 10 out of the 97 passengers______the plane crash in Russia last month.(D)
29.Young people tend to keep______with social changes more quickly than older people.(C)
解析：本题考查固定搭配。keep pace with sth．意为“与……保持一致，保持同步”；keep touch with意为“与……保持联系”。本句意为：相比老年人，年轻人在与社会变化保持同步方面要更胜一筹。
30.It’s so pleasant to stand in the forest and______fresh air.(A)
A. take in
B. take out
C. bring in
D. come out
解析：本题考查动词短语意思的区分。take in意为“吸收，理解，欺骗”；take out意为“取出，出发”；bring in意为“引进，增加”；come out意为“出现，出版，结果是”。本句意为：站在森林里呼吸新鲜的空气真是让人感到神清气爽、心旷神怡。
31.He kept walking up and down, which was a sure______that he was worried.(A)
32.Recently a kind of traditional Chinese medicine is quite popular in the United States, for it is effective to______patients of their cough.(D)
解析：本题考查固定搭配。treat意为“治疗，对待，请客”；mend意为“修补，修理”；recover意为“恢复，弥补”，cure意为“治疗；治愈”。cure sb of sth．表示“治愈某人……”，为固定搭配。本句意为：最近，一种传统中药在美国非常受欢迎，因为这种药对治愈病人的咳嗽非常有效。
33.While convenient for communication, mobile phones may have a negative ______on children.(B)
解析：本题考查固定搭配。have a negative effect on sth．／sb．为固定搭配，表示“对某人、某物有着消极的影响”。affect做动词使用，意为“影响”；perfect是形容词，意为“完美的”，defect是名词，意为“瑕疵，缺点”。本句意为：尽管手机很方便我们进行通讯，但它可能会对孩子产生消极的影响。
34.The great scientist worked 10 hours a day______his old age.(A)
A. in spite of
B. in spite
C. despite of
D. despite with
解析：in spite of和despite均可表示“尽管”的意思，本句意为：尽管他年纪很大了，但是这位科学家每天工作10小时。
35.In Chinese culture, \(B)
36._____spring is a favorite season for people to be close to nature.(D)
37.Men are usually quite good at map-reading, but Tom is the______.(C)
38.As I changed my plan, I phoned the hotel to______ my reservation.(B)
39.People are not allowed to talk loudly in the library so as not to______ other readers.(B)
40.Asking about a lady’s age is considered to be an_____ question in western cultures.(A)
There are some people who actually enjoy work—in fact, they love to work. They spend many extra hours on the job each week and often take work home with them. These workaholics are as addicted to their jobs as other people are to drugs or alcohol.
In some city centers, workaholism is so common that people do not consider it unusual. They accept the lifestyle as normal.
Workaholism can be a serious problem. Because true workaholics would rather work than do anything else, they probably don’t know how to relax; that is, they might not enjoy movies, sports, or other types of entertainment. Most of all, they hate to sit and do nothing. The lives of workaholics are usually stressful, and this stress can cause health problems. In addition, typical workaholics don’t pay much attention to their families. They spend little time with their children, and marriages may end.
Is workaholism always dangerous? Perhaps not. There are, certainly, people who work well under stress. Some studies show that many workaholics have great energy and interest in life. Their work is so pleasurable that they are actually very happy. For most workaholics, work and entertainment are the same thing. Their jobs provide them with a challenge; this keeps them busy and creative. Other people retire from work at age sixty-five, but workaholics usually prefer not to quit. They are still interested in work and life in their eighties and nineties.
Perhaps some people are forced to work, but their addiction to work seems to be a safe, even an advantageous one.
41.The word \(D)
A. who are always under stress and don’t know how to get rid of it
B. who do not have a good relationship with their children and wives
C. who don’t know how to enjoy movies or do sports in their spare time
D. who spend as much time working as possible and have no interest in other things
解析：第一段的这个词前面有these这一指示代词，再加上workaholics本身是复数，所以指代的是前面提到的人，也就是说第一句话里的some people who actually enjoy work—in fact，they love to work。由此可以推断出他们是一群喜欢工作、喜欢加班的人，即工作狂。故选D项。
42.A problem workaholism may cause is that______.(B)
A. life under stress might be dull and boring
B. people’s health might be damaged by overwork
C. the chance to live together with families may be good
D. the ability to get along with people is not developed
解析：根据文章第三段中的句子“The lives of workaholics are usually stressful，and this stress can cause health problems”可以推断出B项为正确答案。B项中的overwork表示“过度工作”，即加班。
43.According to the fourth paragraph, what keeps a workaholic always busy is______.(C)
A. the money his job provides
B. the entertainment in life
C. the challenge in his job
D. the stress in his life
解析：本题可通过文章第四段“Their jobs provide them with a challenge；this keeps them busy and creative”选出C项。
44.Workaholics are not willing to leave their posts at age sixty-five mainly because______.(D)
A. they want more money
B. they are still in good health
C. they want to meet new people
D. they feel work means a lot to them
45.Which of the following might be the best title for this article?(A)
B. An Addiction.
C. Work and Entertainment.
D. Work and Health.
Old people are always saying that the young are not what they were. The same comment is made from generation to generation and it is always true. It has never been truer than it is today. The young are better educated. They have a lot more money to spend and enjoy more freedom. They grow up more quickly and are not so dependent on their parents. They think more for themselves and do not blindly accept the ideas of their elders. Events which the older generation remembers vividly are nothing more than past history.
The old always assume that they know best for the simple reason that they have been around a bit longer. They don’t like to feel that their values are being questioned or threatened. And this is precisely what the young are doing. They are question the assumptions of their elders and disturbing their complacency. Who said that human differences can best be solved through conventional politics or by violent means? Why have the older generation so often used violence to solve their problems? Why are they so unhappy and guilty in their personal lives? Can anything be right with the rat-race? Haven’t the old lost touch with all that is important in life?
Traditionally, the young have turned to their elders for guidance. Today, the situation might be reversed. The old—if they are prepared to admit it—could learn a thing or two from their children. One of the biggest lessons they could learn is that enjoyment is not ‘sinful’. It is surely not wrong to live in the present rather than in the past or future.
46.According to the passage, the young today______.(C)
A. are forced to remember the old events
B. are more dependent on family
C. have more money and freedom
D. have more restrictions and problems
47.It can be inferred from the passage that______.(A)
A. the differences between the young and the old are the greatest
B. today the old complain more about the young’s behaviors
C. the young are better educated and know more
D. the old remember many old events
解析：本题是推理判断题。A项表达的是“老一辈人和年轻人之间的差异是最大的”，结合全文可知，无论从什么地方看，老一辈人和年轻人处理问题的方式亦或是对待事物的看法都是有很大差异的，该项正确。B项表达的是“现在的老一辈人抱怨年轻人的行为”，这个在文章中并未提及。C项表达的是“年轻人受到更好的教育，并且知道得多。”这只是作者在文章中陈述的一个事实，不是推断出来的，本题题干中写的是infer，即从文章中可以推断出来的，故C项不符合。D项表达的是“老一辈人能记住很多过去发生的事情。”这个其实是对第一段句子“Events which the older generation remembers vividly are nothing more than past history．”的错误解读，这句话的实际意思是“上一代人所记住的那些历历在目的事件不过是过去的历史而已。”
48.The young cannot understand______ .(D)
A. why they should remember those old events
B. why their parents are so possessive of them
C. why they should receive better education
D. why the old often resort to violence or war to solve problems
解析：结合原文第二段，A、B、C三项都不符合文章意思，只有D项中的短语resort to表示“采取……，诉诸于……”，所以D项的意思是“为什么老一辈人总是采取暴力和战争来解决问题”，这个可以定位原文中的第二段“Why have the older generation so often used violence to solve their problems?”这里的used其实就是resort to的意思。
49.Which of the following statements is the reason why the old always assume they know best?(D)
A. They are richer than the young.
B. They are happier than the young.
C. They have better memory than the young.
D. They have lived longer than the young.
解析：题干问的是，老年人为什么会认为他们知道得多并了解得更深刻呢?根据常识以及结合文章的意思可知，老一辈人会有这种想法，无非是认为自己是老人，有经历，走过的路比年轻人吃过的盐还多。再结合文章第二段的段首句“The old always assume that they know best for the simple reason that they have been around a bit longer．”在这里，they have been around a bit longer就是D项表达的意思，即：他们认为自己活得长一点，经历多一点。
50.According to the passage, what the old can learn from the young is that______.(A)
A. one has reason to enjoy life
B. conventional politics is going out the way
C. receiving better education is very important
D. happiness is the most important thing in life
解析：推理判断题。根据文章最后一段的倒数第二句“One of the biggest lessons they could learn is that enjoyment is not‘sinful’．”这句话意思是“老一辈人能够从年轻人身上学到的一个最大的教训就是享受生活不是有罪的。”这里sinful表示“罪恶的，有罪的”，所以结合文章，A项符合题目要求，即“每一个人都有理由去享受人生，活在当下，而不要拘泥于传统的观点和思想。”B、C两项在文章中没有提及。最容易构成干扰的是D项，“快乐是生活中最重要的事情”，这属于过度推断，文章中没有提及这个意思，只是告诉我们每一个人都应该有理由去享受生活，而不是说快乐就是生活中最重要的。
Human needs seem endless. When a hungry man gets a meal, he begins to think about an overcoat, when a manager gets a new sports car, a big house and pleasure boats dance into view. The needs of mankind are thought to be made up several levels. When there is money enough to satisfy one level of needs, another level appears.
The first and most basic level of needs involves food. Once this level is satisfied, the second level of needs, clothing and some sort of shelter, appears. By the end of World War II, these needs were satisfied for a great majority of Americans. Then a third level appeared. It included such items as automobiles and new houses. By 1957 or 1958 this third level of needs was fairly well satisfied. Then, in the late 1950s, a fourth level of needs appeared; the \
51.According to the passage, man will begin to think about such needs as housing and clothing only when______.(C)
A. he has saved up enough money
B. he has grown dissatisfied with his simple shelter
C. he has satisfied his hunger
D. he has learned to build houses
解析：本题为细节题。题目问的是人类会在什么时候开始考虑需要房子和衣服。本题可以定位原文的第二段的段首句和第二句“The first and most basic level of needs involves food．Once this level is satisfied，the second level of needs，clothing and some sort of shelter，appears．”。在第二句话中，shelter表示“庇护，避难所”，代指房子housing，也就是人们对食物的需求得到满足，才开始产生对衣服和房子的需求，故选C项。
52.It can be inferred from the passage that by the end of the World War A most Americans______.(D)
A. were very rich
B. lived in poverty
C. had the good things on the first three levels
D. did not own automobiles
解析：推理判断题。本题问的是，从本文中可以推断出第二次世界大战结束的时候，大多数美国人是如何的?定位文章第二段“By the end of World War Ⅱ，these needs were satisfied for a great majority of Americans”，即二战结束后，关于第二层次的衣服和住宿的需求已经得到解决。然后Then a third level appeared。这说明第三层次的需求出现了，即这个时候第三层次的需求还没有满足。由此可以推断出D项，即这个时候大多数美国人还没有拥有汽车这个第三层次的需求。
53.Which of the following is NOT related to \(A)
A. A successful career.
B. A cozy home.
C. A good meal.
D. A family car.
解析：本题问的是选项中哪一个与physical satisfaction无关。而文章中第二段中间提到的是“While the other levels involve physical satisfaction，that is，the need in comfort，safety，and transportation，this level stresses mental needs for recognition，achievement，and happiness．”这里说的是physical satisfaction与comfort，safety，transportation有关，而第四个层次mental needs关注的是recognition，achievement，and happiness。纵观四个选项，B、C、D三项都是指具体的物质的需求，而不是mental needs(精神需求)，故选A项。
54.What is the main concern of man on the fourth level?(B)
A. The more goods the better.
B. The more mental satisfaction the better.
C. The more \
D. The more earnings the better.
解析：根据上题的解析可知需求的第四个层次是精神方面的需求，即mental needs，也就是人们看中的是service而不是goods，A项错误。人们在这一层次需求的重点应该是mental satisfactions，B项符合题意。
55.The author is inclined to think that a fifth level______.(B)
A. would be little better than the fourth level
B. may be a lot more desirable than the first four
C. can be the last and most satisfying level
D. will become attainable if the government takes actions
解析：根据文章第三段最后一句话“…we now may seek to ensure the health，safety，and leisure to enjoy more fully the good things on the first four level．”，可以推断出我们人类在满足了胃、衣服、车库、牙齿、思想之后，会更加关注第五层次的需求。也就是说，人类认为第五层次的需求比前面四个层次要更好、更加令人向往。
Scientists are trying to make the deserts into good land again. They want to bring water to the deserts, so people can live and grow food. They are learning a lot about the deserts. But more and more of the earth is becoming desert all the time. Scientists may not be able to change the desert in time. Why is more and more land becoming desert? Scientists think that people make deserts. People are doing bad things to the earth. Some places on the earth don’t get much rain. But they still don’t become deserts. This is because some green plants are growing there. Small green plants and grass are very important to dry places. Plants don’t let the sun make the earth even drier. Plants don’t let the wind blow the dirt away. When a bit of rain falls, the plants hold the water. Without plants, the land can become desert more easily.
A man decides to make a farm in a very dry place. He digs in the earth and takes away the grass and plants that are already growing on the dry land. He makes a farm. He puts plants in rows. The sun is very hot. It makes the land even drier. When the rain comes, it runs between the rows of plants. It washes the good dirt away. When the wind comes, it blows between the rows of plants. It blows the good dirt away. Soon the land is not good enough for a farm any more. The man lets his animals eat all the plants on it. Now the land does not have any plants on it. The sun and wind dry the land and all of the good dirt away. Now the land is a desert.
56.It can be inferred from the passage that______.(A)
A. it is bad to plant in rows in a dry place
B. it is better to raise animals on dry land than to make a farm
C. it is bad to make a farm in a dry place, but it is good to raise animals there
D. all lands that don’t get very rain are deserts
57.What’s the purpose of the writer to give an example of the man?(C)
A. To criticize him.
B. To tell an interesting story.
C. To prove that man makes deserts.
D. To prove the hot sun makes a desert.
58.Which of the following is NOT the reason why small green plants are very important to dry places?(C)
A. They keep the earth from becoming even drier.
B. They do not let wind blow the earth away.
C. They add color to the dry places.
D. They hold water.
解析：本题题干问的是下列哪个选项不属于小的绿色植物对干旱地方重要的原因。根据文章第一段后面“Plants don’t let the sun make the earth even drier”可知A项是原因之一；根据第一段后面“Plants do not let the wind blow the dirt away”可知B项是原因之一；根据第一段倒数第二句“When a bit of rain falls，the plants hold the water”可知D项是原因之一。故选C项。
59.Land is becoming desert because of lack of______.(D)
解析：文章中第一段中已经说明了“But they still don’t become deserts．This is because some green plants are growing there．Small green plants and grass are very important to dry places”，这句话表达的意思是，小的绿色植物和草对干燥的地方十分重要，如果没有它们，土地就会变成沙漠。故选D项。
60.A desert is probably______.(B)
To be a good teacher, you need some of the gifts of a good actor, you must be able to【C1】______the attention and interest of your students, you must be a【C2】______speaker, with a good, strong, 【C3】______voice which is fully under your control; and you must be able to【C4】______what you are teaching, in order to make its meaning clear.【C5】______a good teacher, and you will see that he does not sit still【C6】______his class: he stands the whole time he is teaching; he walks about, using his【C7】______, hands and fingers to help him in his explanations, and his face to express feeling. Listen to him, and you will【C8】______the loudness, the quality and the musical note of his voice always【C9】______according to what he is【C10】______about. The fact that a good teacher has some of the gifts of a good actor doesn’t【C11】______that he will indeed be able to act【C12】______on the stage, for there are very important【C13】______between the teacher’s work and the actor’s. The actor has to speak words which he has learnt by heart; he has to repeat exactly the【C14】______words each time he plays a certain part, 【C15】______his movements and the way in which he uses his voice are usually【C16】______beforehand. What he has to do is to make all these carefully learnt words and actions seem【C17】______on the stage.
A good teacher【C18】______in quite a different way. His students take an active part in his【C19】______; they ask and answer questions, they obey orders, and if they don’t obey something, they will say no. The teacher therefore has to suit his act to the needs of the students. He cannot learn his part by heart, but must【C20】______it as he goes along.
解析：根据上下文，此处表达的是“演员的任务就是要把他每次所扮演的角色的话准确地重复而已”，the same words符合句意。
解析：前半句提到listen to him，既然是听老师上课，你就会hear(听到)很多东西。
81.They want to bring water to the deserts, so people can live and grow food.
82.In some city centers, workaholism is so common that people do not consider it unusual.
83.They grow up more quickly and are not so dependent on their parents.
84.When there is money enough to satisfy one level of needs, another level appears.
85.It includes a variety of goods and services, many of which could be called \
She suggests that I should be in charge of training the new employees.
The foreign teacher who teaches us oral English is going to leave.
I don’t know whether he has found a job.
The famous film director David has been invited to take part in the film festival.
Nowadays, the natural environment is much better than that of ten years ago.
91.For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay with the title My View on Artificial Intelligence. You are required to write at least 120 words. Following the outline given below.
My View on Artificial Intelligence
My View On Artificial Intelligence
Recently, as the rapid development of social science and technology, artificial intelligence has drawn much public attention. Artificial intelligence has many advantages as following. Firstly, it brings our life more convenience. Secondly, artificial intelligence is very beneficial to enhancing our life quality and improving efficiency.
As an old saying goes, each coin has two sides. There is no exception to artificial intelligence. The negative aspects of artificial intelligence are also obvious. On one hand, people may rely on artificial intelligence to a large degree, which may arouse a lot of problems. On the other hand, artificial intelligence will lead to a large amount of unemployment in the future.
As far as I’m concerned, artificial intelligence is a symbol of society progress, so I am fully convinced that advantages outweigh disadvantages. More importantly, government should encourage public to look at artificial intelligence in a reasonable way. In that case, people can make full use of artificial intelligence in the future.