2017年江苏专转本(英语)真题试卷附答案解析

2017年江苏专转本(英语)真题试卷

词汇语法

1.He has been practicing English for eight years, and now he can speak English as fluently as his English teacher______.(C)

A. is

B. was

C. does

D. do

解析:本题考查的是比较状语从句。在比较状语从句中,为了避免动词的重复,实意动词常用do来代替,本题中因his English teacher为第三人称单数,所以用does代表speak。

2.Because of the thick smog, many people move to Sanya in Hainan, believing it would be a wonderful place to______in.(A)

A. live

B. living

C. be living

D. be lived

解析:本题考查不定式作定语的用法。题中,to live in是后置定语,用来修饰place。

3.To my relief, my son______ beer since his best friend was fined for driving after drinking.(A)

A. hasn’t touched

B. never touched

C. never touch

D. doesn’t touch

解析:本题考查的是时态。since意为“自……时起”,since引导的从句常用一般过去时,而主句用现在完成时态。

4.______ preparing dinner, she stood at the front door waiting for her children to return.(B)

A. To finish

B. Having finished

C. Having been finished

D. Finished

解析:本题考查的是分词做状语。由于主语she与finish之间是主动关系,所以排除C、D两项。又因为preparing dinner(准备晚餐)先于stood at the front door发生,因此要用完成时态。

5.In the silence of my room, I could hear my grandparent’s voices______they told stories about our hard-working and brave family.(C)

A. that

B. which

C. as

D. since

解析:本题考查as的用法。as在此处引导的是时间状语从句,意为“当……时”,since也可以引导时间状语从句,但意思是“自……时起”,不符合题意。

6.It is estimated that self-drive tour costs______ package tour, so we’d prefer our holiday organized by a local travel agent.(A)

A. twice as much as

B. as much twice as

C. more than twice

D. as much as twice

解析:本题考查的是倍数的表达方式。倍数的表达结构之一:倍数+as+形容词/副词原级+as。

7.The boy had no choice but______ his father into the room.(A)

A. to follow

B. following

C. followed

D. follows

解析:本题考查but与不定式连用的用法。在but(=except),besides,than后的动词不定式一般要带to,但如果其前有作谓语的实义动词do,则不定式不带to。

8.Cakes and bread sold in shops are______packaged now than they used to.(D)

A. much more better

B. more better

C. best

D. better

解析:本题考查形容词的比较级。be better than意为“比……好;优于……”。A项more是多余的。

9.If she hadn’t gone back for her credit card, she ______ the early train yesterday.(C)

A. won’t have missed

B. wouldn’t miss

C. wouldn’t have missed

D. won’t miss

解析:本题考查的是虚拟语气。题中表示的是违背过去事实,因此从句用had done,主句是would have done。本句意为:昨天要是她没有返回去拿她的信用卡,她就不会误了火车。

10.It is inspiring to hear the news that more high-speed railways ______ in our country.(C)

A. built

B. build

C. will be built

D. are building

解析:本题考查时态与被动语态。railway与build是被修建的关系,因此用被动语态。此外,由于表示是将来要发生的事情,用一般将来时。

11.Under no circumstances______ do anything that will benefit yourself but do harm to your country.(D)

A. you will

B. you should

C. you can

D. can you

解析:本题考查倒装结构。否定词或否定词组放在开头,主句要部分倒装,通常将助动词、情态动词等提到主语之前。

12.The team overcame all the difficulties and completed the task three weeks ahead of time, ______ is something we had not expected.(B)

A. it

B. which

C. that

D. what

解析:本题考查的是非限制性定语从句。which可以引导非限制性定语从句,指代整个主句。

13.The boy is not allowed to get access______the computer freely at home.(B)

A. in

B. to

C. at

D. for

解析:have/get access to意为“有接近或者使用……的机会”。

14.______, all the people in the company should be responsible for the present crisis.(B)

A. In a certain extent

B. To a certain extent

C. For a certain extent

D. At a certain extent

解析:to some/a certain extent意为“在一定程度上”,为固定用法。

15.A______amount of time and money was wasted in the project, for which he was fired.(A)

A. considerable

B. changeable

C. comparable

D. comfortable

解析:本题考查形容词。considerable意为“相当(大)的”,后可加表示数量的单词,如amount等;changeable意为“可变的”;comparable意为“可比较的”;comfortable意为“舒服的,舒适的”。

16.While______ a job, the graduate student got an offer to study abroad.(D)

A. applied for

B. applying to

C. applied to

D. applying for

解析:本题考查动词词组的用法。apply to意为“应用”;apply for意为“申请”。本句意为:正当这个毕业生申请一份工作的时候,他获得了一个出国留学的机会。

17.______ that he loves children, I am sure teaching is the right career for him.(B)

A. Giving

B. Given

C. To give

D. Give

解析:given that意为“考虑到,鉴于”,符合题意。

18.He finds it hard to go to sleep______you tell him the truth of the incident.(C)

A. if

B. since

C. unless

D. whether

解析:本题考查连词的用法。unless意为“除非……才”,本句意为:除非你告诉他事件的真相,要不然他根本睡不着。

19.To our surprise, Professor Wang was ______ appointed president of the university.(C)

A. former

B. firmly

C. formally

D. fairly

解析:former意为“以前的,先前的”;firmly意为“坚定地”;formally意为“正式地”;fairly意为“公平地”。

20.My father didn’t travel much when he was young, so he decided to ______ lost time after retirement.(B)

A. make up with

B. make up for

C. make up to

D. make up of

解析:make up with意为“与……和解”;make up for意为“弥补”;make up to意为“巴结”;make up of意为“构成”。

21.The young man asked the general manager to______ him some time so that he could detail his sales plan.(C)

A. spend

B. save

C. spare

D. share

解析:本题考查动词的用法。spare(sb.)time意为“为……(某人)预留出时间做某事”。本句意为:这个年轻人请求总经理给他多点时间,以便他能够把他的销售计划细化一下。

22.The hotel is not very modern, but it does have the______ of being close to nature.(D)

A. explanation

B. evidence

C. advance

D. advantage

解析:本题考查名词的用法。have the advantage of意为“有……的优势”,为固定用法。explanation意为“解释”;evidence意为“证据”;advance意为“进步,提高”。

23.The boss asked each employee to______some new ideas to improve the sales of cosmetics.(D)

A. take control of

B. take charge of

C. come up against

D. come up with

解析:本题考查动词短语的用法。come up with意为“想出,提出”;take control of意为“控制”;take charge of意为“负责”;come up against意为“碰到,遭遇”。本句意为:老板让每个员工提几个提高化妆品销量的想法。

24.In order to ______ future confusion and problems, we should make a good plan.(D)

A. satisfy

B. secure

C. abuse

D. avoid

解析:本题考查动词的用法。satisfy意为“使满意”;secure意为“保护,使安全”;abuse意为“滥用,虐待”;avoid意为“避免”。本句意为:为了避免将来出现混乱和问题,我们应该制定一个好的计划。

25.When doing business, business people often______business cards to provide personal information as well as information about their companies.(C)

A. download

B. transform

C. exchange

D. predict

解析:本题考查动词的用法。download意为“下载”;transform意为“转变”;exchange意为“交换”;predict意为“预测,预言”。本句意为:在做生意的时候,商务人士通常会互换名片来提供个人信息以及他们公司的信息。

26.I haven’t seen him for years, and I can hardly______him at first sight.(B)

A. realize

B. recognize

C. hear

D. discover

解析:本题考查动词的用法。realize意为“意识到,认识到”;recognize意为“认出,识别”;hear意为“听”;discover意为“发现”。本句意为:我好多年没见过他了,以至于乍一看根本没认出来。

27.It’s time to wake up and get started, ______ you will never your dream into reality.(D)

A. except

B. unless

C. if

D. or

解析:本题考查连词的用法。本句意为:是时候起床开始行动了,否则你的梦想永远不会变成现实。or意为“否则”,符合题意。

28.Whether a young man works hard or not______to his further development.(A)

A. makes a difference

B. makes a promise

C. meets the need

D. meets a deadline

解析:本题考查短语的用法。本句意为:一个年轻人努不努力会对他进一步发展有很大影响。make a difference意为“有影响,起(重要)作用”。

29.Perhaps the most popular tourist attraction on the island is the beautiful beach______ warm water, abundant sea life, and clean sand.(D)

A. making

B. showing

C. lending

D. offering

解析:本题考查非谓语动词的用法。本句意为:也许岛上最受欢迎的旅游景点是美丽的海滩。它为游客提供温暖的海水、丰富的海洋生物和干净的沙子。offer意为“提供”,符合题意。

30.Although the twins were adopted by different families, they showed surprising______ in their lives.(C)

A. tempers

B. responsibilities

C. similarities

D. experiences

解析:本题考查动词的用法。本句意为:尽管这对双胞胎由不同的家庭领养了,但他们在生活中却表现出惊人的相似之处。similarities意为“相似之处,相似性”。

31.Nowadays the English majors are______girls, though there some boys.(C)

A. most

B. much

C. mostly

D. many

解析:本句意为:现在英语专业的学生大多是女生,虽然有些男生。most当作多数讲解时,是名词或形容词,如:most of his classmate;most people。mostly是副词,相当于mainly,修饰动词are。

32.If someone comes to see me, please tell him to leave a______.(A)

A. message

B. letter

C. sentence

D. notice

解析:本句意为:如果有人来找我,告诉他留个话。leave a message意为“留言,留个话”。

33.Nowadays the Internet has become an important way of communication, ______us to keep in contact with our friends and relatives in the distance.(B)

A. to permit

B. permitting

C. permitted

D. being permitting

解析:本题考查现在分词的用法。一个完整的句子,逗号后面通常用现在分词做伴随或结果状语。

34.I’m not______ to think I can excel in math without efforts.(A)

A. naive enough

B. enough naive

C. naively enough

D. enough naively

解析:enough修饰名词时,放于名词前;修饰形容词时,放在形容词后面。

35.Scientists have reached the conclusion______ the temperature on the earth is getting higher and higher.(B)

A. when

B. that

C. but

D. where

解析:本题考查的同位语从句。抽象名词后可加that引导的同位语从句,对其进行进一步的解释说明。

36.The book about American President Lincoln is very interesting and worth ______twice.(C)

A. to read

B. being read

C. reading

D. having read

解析:be worth doing sth.意为“值得做某事”,为固定用法。(注意:不使用被动结构)

37.The workers working day and night, the construction of the building______ by the end of this month.(D)

A. will be completing

B. will complete

C. will have completed

D. will have been completed

解析:本题考查的是时态。by+将来时间句中需要用将来完成时,即will have done结构。又因为大楼的建造是被完成,所以用被动语态。

38.A large number of students ______ at the English Corner to practice oral English at the moment.(B)

A. is gathering

B. are gathering

C. gathers

D. gather

解析:本题考查的是主谓一致的原则。a number of+名词作主语,谓语动词用复数;the number of+名词,谓语动词是单数。句中有at the moment(此刻),用现在进行时。

39.______difficulties he comes across, he can manage to get them over.(A)

A. Whatever

B. Whichever

C. However

D. Wherever

解析:本题考查的是疑问词+ever引导的状语从句。whatever后通常+名词,本句意为:无论遇到什么困难,他都能设法克服。

40.I had supper with my friends yesterday afternoon, ______we went to attend a party.(B)

A. after when

B. after which

C. after that

D. after it

解析:本题考查的是定语从句,从句的引导词为介词+which,which指代前面提到的和朋友吃饭。全句意为:昨天下午,我和朋友们一起吃了晚餐,之后我们去参加了一个晚会。

常规阅读

We use both words and gestures to express our feelings, but the problem is that these words and gestures can be understood in different ways.

It is true that a smile means the same thing in any language. So does laughter or crying. There are also a number of striking similarities in the way different animals show the same feelings. Dogs, tigers and humans, for example, often show their teeth when they are angry. This is probably because they are born with those behavior patterns.

Fear is another emotion that is shown in much the same way all over the world. In Chinese and English literature, a phrase like \

41.According to the passage, ______.(B)

A. we can hardly understand what people’s gestures mean

B. words and gestures may have different meanings in different cultures

C. words can be better understand by older people

D. gestures can be better understand by most of the people while words can not

解析:根据第一段提到We use both words and gestures to express our feelings,but the problem is that these words and gestures can be understood in different ways,可知我们会用语言和手势来表达自己的感情,但问题是这些语言和姿势可以有不同的理解方式。后文中讲到,不同的理解方式有些是由于文化差异造成的。故选B项。

42.People’s facial expressions may be misunderstood because______.(B)

A. people of different ages may have different understandings

B. people have different cultures

C. people of different sexes may understand a gesture differently

D. people of different countries speak different languages

解析:根据文章第三段给出的几个例子可知在不同的文化中对于同样的表情会有不同的理解,故选B项。

43.Even in the same culture, people(A)

A. have different abilities to understand and express feelings

B. have the same understanding of something

C. never fail to understand each other

D. are equally intelligent

解析:根据第四段第一句Even in the same culture,people differ in the ability to understand and express feelings可知,在同一种文化中,人们对于感情的理解和表达也是不尽相同的,故选A项。

44.From this passage, we can conclude______ .(C)

A. words are used as frequently as gestures

B. words are often found difficult to understand

C. words and gestures are both used in expressing feelings

D. gestures are more efficiently used than words

解析:根据文章第三、四段给出的例子可知,语言和手势都可以被人们用来表达感情,故选C项。

45.The best title for this passage can be______.(B)

A. Words and Feelings

B. Words, Gestures and Feelings

C. Gestures and Feelings

D. Culture and Understanding

解析:主旨大意题。文章主要讲述的是语言(words)和手势(gestures)所表达的感情(Feelings),故选B项。

The English policeman has several nicknames(绰号) but the most frequently used are \

46.Nowadays British people call the policeman______.(C)

A. pig

B. peeler

C. bobby

D. fuzz

解析:根据文章第一段第一句The English policeman has several nicknames(绰号)but the most frequently used are“copper”and“bobby”可知,C项正确。

47.Which of following statements is TRUE?(B)

A. There are fewer criminals in America than in Britain.

B. The English police usually leave a deep impression on visitors.

C. The English bobby is friendly but not helpful.

D. The English police enjoy having pistols.

解析:根据文章第二段第二句Visitors to England seem to be very impressed by the English police可知,令到英国旅行的游客印象非常深刻的是英国的警察,故选B项。

48.If you see an English policeman for the first time, you will probably notice at once that______.(C)

A. he often tells people time

B. he is usually very helpful

C. he has a helmet on the head

D. he wears special clothes

解析:根据文章第四段第一、二句可知,对于一个陌生人而言,英国警察的有两个引人注目的特征,一是他们不持枪,二是他们头上的头盔。故选C项。

49.That an English policeman can be seen from some distance is ______.(D)

A. a standing joke

B. of no help

C. strange and funny

D. of some help

解析:根据文章第四段第三句可知,英国警察头上佩戴的头盔,让他们能够从一个很远的距离就被人们看到,这一事实并不是没有它的实用性(由此可见,这是有些用处的)。故选D项。

50.Visitors praise the English police because______.(A)

A. they are friendly and helpful

B. they obey orders

C. they often give thanks

D. they are armed with modern equipment

解析:根据文章第三段第一句…but he is usually a very friendly and helpful sort of character可知,英国的警察通常非常友好,而且乐于助人。故选A项。

It is difficult to imagine what life would be like without memory. The meanings of thousands of everyday perceptions, the bases for the decisions we make, and the roots of our habits and skills are to be found in our past experiences, which are brought into the present by memory.

Memory can be defined as the capacity to keep information available for later use. It not only includes \

51.According to the passage, memory is considered to be______.(B)

A. the basis for decision making and problem solving

B. the ability to store information for future use

C. an intelligence typically possessed by human beings

D. the data mainly consisting of words and combinations of words

解析:从第二段第一句话Memory can be defined as the capacity to keep information available for later use可知,记忆可以被定义为保留信息以便以后使用的能力。故选B项。

52.The comparison between the memory capacity of a large computer and that of a human being shows that______.(C)

A. computer’s memory has a little bigger capacity than a teenager’s

B. computer’s memory capacity is much smaller than an adult human being’s

C. computer’s memory capacity is much smaller even than a teenager’s

D. computer’s memory capacity is the same as a teenager’s

解析:从第三段第四、五、六句可知,电脑可容纳100 000单词供使用;美国青少年也能记住100 000个单词,但这仅仅是他们所储存在大脑中的信息中的一小部分。由此可见,电脑的存储器容量远小于一个青少年的记忆容量。故选C项。

53.It is implied in the passage that______.(C)

A. only human beings have problem-solving intelligence

B. a person’s memory is different from a computer’s in every respect

C. animals can solve very simple problems

D. animals solve problems by instinct rather than intelligence

解析:从第二段第三句Memory is involved when a rat gives up eating grain because he has sniffed something suspicious in the grain pile可知,当老鼠在谷物堆里闻到了一些可疑的味道时,它就不会吃谷物,这是之前的记忆在起作用。由此可推断出,动物可以处理一些非常简单的问题。故选C项。

54.The phrase \(B)

A. in connection with

B. expressed by

C. consisting of

D. by means of

解析:最后一句话的意思是:一个人的记忆很大一部分是单词和单词的组合。B项expressed by意思是“由……所表达”,和in terms of表达的意思一致。故选B项。

55.The main idea of the passage is______.(B)

A. what life would be like without memory

B. memory is of vital importance to life

C. how a person’s memory is different form an animal’s or a computer’s

D. what memory carries

解析:本文的主题是“记忆在人类生活中致关重要”。故选B项。

Clearly if we are to participate in the society in which we live, we must communicate with other people. A great deal of communication is performed on a person-to-person basis by the simple means of speech. If we travel in buses, buy things in shops, or eat in restaurants, we are likely to have conversations where we give information or opinions, receive news or comment, and very likely have our views challenged by other members of society.

Face-to-face contact is by no means the only form of communication and during the last two hundred years the art of mass communication has become one of the dominating factors of contemporary society. Two things, above others, have caused the enormous growth of the communication industry. Firstly, inventiveness has led to advances in printing, telecommunications, photography, radio and television. Secondly, speed has revolutionized the transmission and reception of communications so that local news often takes a back seat to national news, which itself is often almost eclipsed(黯然失色)by international news.

No longer is the possession of information confined to a privileged minority. In the last century the wealthy man with his own library was indeed fortunate, but today there are public libraries. Forty years ago people used to flock to the cinema, but now far more people sit at home and turn on the TV to watch a programme that is being channeled into millions of homes.

Communication is no longer merely concerned with the transmission of information. The modern communication industry influences the way people live in society and broadens their horizons by allowing access to information, education and entertainment. The printing, broadcasting and advertising industries are all involved with informing, educating and entertaining.

Although a great deal of the material communicated by the mass media is very valuable to the individual and to the society of which he is a part, the vast modern network of communications is open to abuse. However, the mass media are with us for better or for worse, and there is no turning back.

56.The first paragraph emphasizes the ______ of face-to-face contact in social settings.(A)

A. usefulness

B. limitation

C. nature

D. creativity

解析:文章第一段指出我们若要参与社会,如乘车、购物、下饭馆,我们就必须与别人进行面对面的接触,而且很多交流都是通过面对面的口头交流实现的。因此作者在第一段中强调的是面对面交流的用处,而不是其“性质”“局限性”或“创造性”。故选A项。

57.The development of the communication industry in contemporary society results form______.(B)

A. the advances and revolutions

B. the inventiveness and speed

C. the art of mass communication

D. the advances and speed

解析:根据文章第二段的后三句可知,创造性和速度使得通讯业快速发展。故选B项。

58.It is implied in the passage that______.(D)

A. local news still takes a significant place

B. national news is becoming more popular

C. local news used to be the main source of information

D. international news is the fastest transmitted news

解析:文章第二段讲到speed has revolutionized the transmission and reception of communications so that local news often takes a back seat to national news,which itself is often almost eclipsed by international news,即“现代传播发送和接收的速度发生了革命性的变化,因此往往使地方新闻落后于全国新闻,而全国新闻又远落后于国际新闻”。由此可推断出,国际新闻传播得最快。

59.Which of the following statements is NOT true ?(A)

A. Public libraries have replaced private libraries.

B. To possess information used to be a privilege.

C. Communication means more than transmission.

D. Communication influences the way of life and thinking.

解析:根据短文的第三段第一句“No longer is the possession of information confined to a privileged minority”可知B项正确;根据第四段第一句“Communication is no longer merely concerned with the transmission of information”,可知C项正确。根据第四段第二句“The modern communication industry influences the way people live in society and broadens their horizons by allowing access to information, education and entertainment”,可知D项正确。根据第三段第二句“In the last century the wealthy man with his own library was indeed fortunate,but today there are public libraries”可知,上个世纪富人拥有私人图书馆是幸运的,但是今天已经有公共图书馆了。由此可推断出,过去富人拥有自己的图书馆,而今天人们也有了大众图书馆,这并不等于私人图书馆就不存在了,故选A项。

60.It can be inferred from the last paragraph that the writer is______.(A)

A. concerned about the wrong use of the mass media

B. happy about the drastic changes in the mass media

C. pessimistic about the future of the mass media

D. indifferent to the harmful influence of the mass media

解析:作者在最后一段中指出,尽管媒体所传播的相当多的东西对个人和社会都是十分有益的,但偌大的现代通讯网络还是遭到人们的滥用。尽管如此,不管是更好还是更糟,大众媒介总会伴随我们,而不会走回头路。可见,作者并没有表示大众媒介所发生的剧烈变化让他感到高兴,也没有对大众媒介的未来表示悲观。但是,对于大众媒介的滥用表示担心,故选A项。

阅读填空

阅读理解大题型虚题型

Most parent, I suppose, have had the experience of reading a bedtime story to their children. And they must have【C1】______how difficult it is to write a good children’s book. Either the author has【C2】______too high so that the children can’t【C3】______what is in his (or more often, her) story, or the story seems to be【C4】______to the readers.

The best children’s books are【C5】______very difficult nor very simple, and satisfy【C6】______the child who hears the story and the adult who reads it.【C7】______, there are in fact【C8】______books like this. The problem of finding the【C9】______bed time story is not【C10】______to solve.

This may be why many of books【C11】______as works of children’s literature were in fact written【C12】______grownups. \

61.【C1】(B)

A. hoped

B. realized

C. told

D. said

解析:文章前两句话的意思是:我想大多数父母都有给孩子读床头故事的经历,所以我们肯定已经意识到写一本好的儿童读物有多难。hope意为“希望”;realize意为“意识到”;tell意为“告诉”;say意为“说”。

62.【C2】(C)

A. wanted

B. said

C. aimed

D. felt

解析:本句紧接第二句,讲述写一本好的儿童读物很难的原因——或者是作者把目标定得太高以致于孩子们听不懂,或者是……want意为“想要”;say意为“说”;aim意为“定目标”;feel意为“感觉,感到”。

63.【C3】(D)

A. listen

B. join

C. leave

D. follow

解析:空白处所在的句子表达的意思是作者把目标定得太高以致于孩子们听不懂,follow意为“领会,领悟;听清楚,听懂,能理解”,符合语境。listen意为“听”,要加宾语时需和to连用;join意为“加入,参加”;leave意为“离开”。

64.【C4】(C)

A. talker

B. being talked

C. talking

D. talk

解析:本句依然讲述的是写一本好的儿童读物很难的原因,即故事本身好像是在和读者谈话。seem.to be talking符合语境。

65.【C5】(B)

A. both

B. neither

C. either

D. or

解析:本题考查固定结构。neither...nor...意为“既不……也不……”。本句意为:好的儿童读物既不能太难,也不能太简单。

66.【C6】(A)

A. both

B. all

C. some

D. either

解析:本题考查固定结构。both…and…意为“两个都;既……又……”。本句意为:好的儿童读物既要能满足孩子的口味也要能满足成人的口味。

67.【C7】(D)

A. Luckily

B. Happily

C. Unexcitedly

D. Unfortunately

解析:该句中有in fact表示转折的这一词语,该词的出现一般表明实际情况与理想情况不相符合。unfortunately意为“不幸运的是”,能表现出现实与理想状态不符合的惋惜,符合语境。luckily意为“幸运的是”;happily意为“令人开心的是”;unexcitedly意为“出乎意料地”。

68.【C8】(A)

A. few

B. many

C. much

D. little

解析:根据上句分析,作者想表达的意思是实际情况与理想情况不相符合,因此可推断出,本句的意思是:实际上,很少有儿童读物是这样的(即既不太难,也不太简单;既能满足孩子的口味,还能满足成人的口味)。

69.【C9】(C)

A. difficult

B. wrong

C. right

D. left

解析:综合上文所述,作者在此处表达的意思是:因此,要找一本合适的床头故事书的问题不容易解决。right意为“对的,合适的”,符合语境。difficult意为“困难的”;wrong意为“错误的”;left意为“左边的”。

70.【C10】(B)

A. hard

B. easy

C. enough

D. comfortable

解析:紧接上题解析,easy意为“容易的”,符合语境。hard意为“困难的”;enough意为“足够的,充足的”;comfortable意为“舒适的”。

71.【C11】(D)

A. reconsidered

B. expressed

C. concerned

D. regarded

解析:本题考查固定结构。regard as意为“把……当作;认作”,符合语境。本句意为:这就是为什么许多被当作儿童文学的读物实际上是为了成人而写的。

72.【C12】(A)

A. for

B. to

C. against

D. over

解析:本题考查介词的用法。“为……而写”用for表示。

73.【C13】(B)

A. know

B. show

C. find

D. add

解析:本题考查固定结构。show interest in意为“对……表现出兴趣”,符合语境。know意为“知道”;find意为“找到”;add意为“增加,添加”。

74.【C14】(D)

A. seize

B. bring

C. take

D. leave

解析:空白处所在句子表达的是:把孩子放在书市或图书馆。leave意为“留下;将……留下”,符合语境。seize意为“抓住”;bring意为“带来,促使,引起”;take意为“带走”。

75.【C15】(A)

A. more

B. less

C. fewer

D. greater

解析:本句意为:把孩子放在书市或图书馆里,他就会更乐意选些幻想方面的作品,或者选些儿童戏剧……more此处为well的比较级,用来修饰willingly,表示孩子们更乐意做……

76.【C16】(C)

A. whichever

B. whatever

C. which

D. what

解析:本题考查定语从句。which在此处引导非限制性定语从句,在从句中做主语,指代前面提到的几类书。

77.【C17】(C)

A. start

B. forbid

C. stop

D. encourage

解析:本句意为:或许,家长们应该停止……stop doing sth.意为“停止做某事”,符合语境。start意为“开始”;forbid意为“禁止”;encourage意为“鼓励”。

78.【C18】(B)

A. receiving

B. accepting

C. arriving

D. refusing

解析:本句意为:或许,家长们应该停止说服孩子们去接受他们的文学品位。accept意为“接受”,表示主观上的接受,符合语境。receive意为“接受”,表示客观上的收到;arrive意为“到达”;refuse意为“拒绝”。

79.【C19】(C)

A. such

B. less

C. so

D. much

解析:本题考查固定结构。so…that…意为“如此……以致于……”,符合语境。本句意为:儿童和青年人是如此的不同,因此家长们不应该期望孩子们喜欢那些大众书。

80.【C20】(D)

A. common

B. average

C. different

D. same

解析:same本意是“相同的,无变化的”,此处和books连用,表示“大众书”。

词汇

英译汉

81.If we travel in buses, buy things in shops, or eat in restaurants, we are likely to have conversations where we give information or opinions, receive news or comment, and very likely have our views challenged by other members of society. (Passage Four)

如果我们乘公共汽车出行,在商店购买东西,或者在餐馆吃饭,我们可能就会有一些交流,(有时)我们会提供信息,给出意见,接收信息或评论,同时很可能我们的想法还会受到社会上其他人的质疑。

解析:

82.The modern communication industry influences the way people live in society and broadens their horizons by allowing access to information, education and entertainment. (Passage Four)

现代通讯业影响着人们的生活方式,并拓宽了他们的视野,允许人们有更多的机会接触信息、接受教育、进行娱乐。

解析:

83.Memory exists not only in humans and animal but also in some physical objects and machines. (Passage Three)

记忆不仅存在于人类和动物中,也存在于某些物理对象和机器中。

解析:

84.Nowadays, most people own watches but they still seem to find plenty of other questions to ask the policeman. (Passage Two)

现如今,大多数人都有手表了,但是他们似乎仍然有很多其他问题需要去问警察。

解析:

85.Other studies show that older people usually find it easier to recognize or understand body language than younger people do. (Passage One)

其他研究表明,年纪大的人通常比年纪小的人更容易理解肢体语言。

解析:

汉译英

86.因为天气变幻无常,我们没有出去野餐。

We did not go out for a picnic due to the changeable weather.

解析:

87.她希望自己明天面试时会有好运。

She hopes to have good luck in her interview tomorrow.

解析:

88.他从来没有想到会在伦敦遇到老同学。

He never expected to meet his old classmates in London.

解析:

89.必须立即采取有效措施以防此类事件再次发生。

It’s high time that effective measures should be taken to prevent such incidents from happening again.

解析:

90.你明天出去时最好带上雨伞,以防下雨。

You’d better take an umbrella for fear that it should rain.

解析:

翻译大题型虚题型

91.In this part you are required to write an essay with the title Social Practice. You should write at least 120 words and base your composition on the outline given below.

1.社会实践的作用;

2.可能产生的问题;

3.你的建议。

Social Practice

Social practice has been more and more popular in universities and colleges. Students are asked to enter society and get some ideas of it. Surely, social practice has many advantages. Firstly, social practice can offer students a chance to contact society and meet different kinds of people. In this way students can gain some valuable social experience, which will be useful to their future career. Secondly, students can apply what they have learned in class to practical work, thus knowing themselves more clearly. Thirdly, social practice can bring them some financial reward and make them more independent of their family.

However, some problems may arise if no correct guidance is made. For example, some students get overly interested in social practice and want to work full-time to earn money, thus neglecting their studies. And some students are likely to get in touch with the dark side of society, which will affect their future studies.

In order to carry out social practice smoothly, students should first know its objective. They should put their studies in the first place and see social practice just as a useful supplement. Only if they strike a balance between social practice and their studies, can they improve greatly.

解析:

语音

短对话

长对话

情景对话

重写句子

听力对话单题

听力对话组题

短文理解

短文填空

资源下载《2017年江苏专转本(英语)真题试卷附答案解析.doc》 文档下载价格为30下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《2017年江苏专转本(英语)真题试卷附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:30 下载币
《2017年江苏专转本(英语)真题试卷附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?