考研英语(二)模拟试卷185附答案解析

考研英语(二)模拟试卷185

完形填空

Anonymity is not something which was invented with the Internet. Anonymity and pseudonymity has occurred throughout history. For example, William Shakespeare is probably a pseudonym, and the real name of this 【C1】______ author is not known and will probably never be known.

Anonymity has been used for many purposes. A well-known person may use a pseudonym to write messages, where the person does not want people’ s【C2】______of the real author【C3】______their perception of the message. Also other people may want to【C4】______certain information about themselves in order to achieve a more 【C5】______ evaluation of their messages. A case in point is that in history it has been【C6】______that women used male pseudonyms, and for Jews to use pseudonyms in societies where their【C7】______was persecuted. Anonymity is often used to protect the【C8】______of people, for example when reporting results of a scientific study, when describing individual cases.

Many countries even have laws which protect anonymity in certain circumstances. For instance, a person may, in many countries, consult a priest, doctor or lawyer and【C9】______personal information which is protected. In some【C10】______, for example confession in catholic churches, the confession booth is specially【C11】______to allow people to consult a priest,【C12】______seeing him face to face.

The anonymity in【C13】______situations is however not always 100%. If a person tells a lawyer that he plans a【C14】______crime, some countries allow or even【C15】______that the lawyer tell the【C16】______. The decision to do so is not easy, since people who tell a priest or a psychologist that they plan a crime, may often do this to【C17】______their feeling more than their real intention.

Many countries have laws protecting the anonymity of tip-offs to newspapers. It is regarded as【C18】______that people can give tips to newspapers about abuse, even though they are dependent【C19】______the organization they are criticizing and do not dare reveal their real name. Advertisement in personal sections in newspapers are also always signed by a pseudonym for【C20】______reasons.

1.【C1】(D)

A. strange

B. ordinary

C. ridiculous

D. famous

解析:本句意为“威廉-莎士比亚可能只是一个假名,而这位______作家真正的名字可能永远都不为人所知”。莎士比亚为英国有名的文学大师,根据常识,可确定答案为D.famous“著名的”。strange“奇怪的,陌生的”,ordinary“平常的,普通的”,ridiculous“可笑的,荒谬的”,均与题意不符。

2.【C2】(A)

A. preconception

B. worship

C. admiration

D. discrimination

解析:本句意为“名人会用假名去发布消息,他不希望人们对他本人的______左右他们对消息的理解”。A.preconception“先入为主的想法”符合语境,为正确答案。worship“崇拜”,admiration“钦佩”,discrimination“歧视”,文中并没有提到人们对某个名人的态度是褒还是贬,因此均不符合文意。排除。

3.【C3】(A)

A. color

B. destroy

C. distinguish

D. prefer

解析:本句意为“名人会使用假名去发布消息,他不希望人们对他本人的先入之见他们对消息的理解”。A.color常作名词使用,作动词时意为“给……涂上颜色,使……带有色彩”,文中意为“戴着有色眼镜看待他们接收到的消息”,为正确答案。destroy“破坏”,distinguish“区别”,prefer“更喜欢,宁愿”,均不符合文意。

4.【C4】(B)

A. show

B. conceal

C. cancel

D. distain

解析:此处意为“也有人想要______个人信息”,本段主要讲人们因为各种目的使用假名,空格处下一句又举例说明历史上女性用男性假名和犹太人在其宗教受到迫害的社会中使用假名。很明显此处表达的意思是“隐瞒个人信息”,因此B.conceal“隐藏,隐瞒”为正确选项。show“显示,出示”,cancel“取消”,distain“贬损,玷污”,均不符合题意。

5.【C5】(B)

A. funny

B. unbiased

C. fresh

D. straight

解析:本句意为“也有人想要隐瞒个人信息,以便有关他们的信息得到更______的评价”。根据下文女性用男性假名和犹太人在其宗教受到迫害的社会中使用假名的例子,可知人们有时使用假名是为了使自己及相关信息得到更公正的评价,因此B.unbiased“公正的、没有偏见的”为正确答案。funny“有趣的”,fresh“新鲜的”,straight“直率的”,均不符合题意。

6.【C6】(B)

A. surprising

B. common

C. acknowledged

D. unbelievable

解析:横线处是评价下文所举的两个例子。根据常识并结合选项可以推测出,既然例子可以说明观点,这样的现象就是经常存在的,因此B.common“平常的,常见的”为正确答案。surprising“使人惊讶的”,unbelievable“不可思议的”,均容易排除。acknowledged“公认的,承认的”,如果使用假名成为公认的现象,人们就没有必要使用假名了,故排除。

7.【C7】(A)

A. religion

B. belief

C. idea

D. synagogue

解析:本句意为“犹太人在其______受到迫害的社会中也会使用假名”。根据常识容易推测出犹太人是因为宗教问题受到迫害的。选项中religion“宗教”,belief“信仰”,idea“想法”,synagogue“犹太教堂”,后两项很容易排除。religion意为宗教,包括其信徒,是一个代表了具体事物的名词;而belief虽然也有“信仰”的意思,但它代表的是一种思想。宗教迫害只能是针对信仰者,而无法针对其思想或者教义,因此A.religion为正确答案。

8.【C8】(C)

A. possession

B. honor

C. privacy

D. reputation

解析:本句意为“匿名的使用也用来保护人们的______,例如在发布科学研究结果时,或在描述个人案例时”。根据常识可以推测是“保护个人隐私”,因此C.privacy为正确答案。其他选项possession“财产”,honor“荣誉”,reputation“名誉”。根据后面的例子就可以看出,匿名并不仅仅在发生坏事的时候用,所以并不一定是为了保护名誉,文中也没明确提出是为了保护财产,故排除。

9.【C9】(C)

A. require

B. disperse

C. reveal

D. get

解析:本句意为“可能有人会去咨询牧师、医生或者是律师,他会在受保护的情况下透露个人信息”。根据常识,在做咨询的时候,一般都要求我们提供个人信息,因此C.reveal“揭示,透露”为正确选项。require“要求”,disperse“分散,散布”,get“得到”,均不符合题意。

10.【C10】(D)

A. countries

B. files

C. regions

D. cases

解析:本句意为“在有些______,比如在天主教堂忏悔时”。in some cases为习惯用法,意为“在某些情况下,有时候”,因此D.cases为正确答案。countries“国家”,files“文件”,regions“地区”,均不符合题意。

11.【C11】(C)

A. cleaned

B. put

C. designed

D. automated

解析:本句意为“忏悔室是特殊设计的,以保证人们……”。根据题意,只有C.designed是正确答案,即忏悔室的结构是特殊设计的。clean“清洁”,put“放置”,automate“自动化”,均与题意不符。

12.【C12】(D)

A. before

B. after

C. with

D. without

解析:本句意为“忏悔室是特殊设计的,以保证人们在忏悔时______和牧师面对面”。根据上文可以很容易推断出,本句说的是保护个人隐私的问题,而特殊设计的忏悔室正是为了保护个人隐私,所以是为了避免忏悔人和牧师能互相看见。D项without是伴随的否定,即前后两个动作不同时发生,因此为正确答案。before“在……之前”,after“在……之后”,with表示伴随状态,均与题意不符。

13.【C13】(A)

A. confessional

B. church

C. other

D. private

解析:本句意为“然而,______的情况下,匿名也不是100%受保护的”。however提示此处和上文内容形成转折,上文提到在牧师、律师或者医生前的忏悔或者倾诉的情况下,人们的隐私是能得到保证的;由此推测此处也是类似的情形,因此A.confessional“忏悔的”为正确答案。church“教堂”,这里不仅仅提到教堂;other“其他的”,此处上下文应指相同内容;private“私人的”,也和上文不符,均排除。

14.【C14】(B)

A. casual

B. serious

C. medium

D. temporary

解析:本句意为“如果一个人告诉他的律师他正预谋一场______犯罪……”。联系上文可知,需要忏悔的罪行一定是严重的罪行,因此B.serious“严重的”为正确答案。casual“偶然的,随便的”,medium“中等的,中级的”,temporary“临时的,暂时的”,均不符合语境,故排除。

15.【C15】(D)

A. beg

B. plead

C. appeal

D. require

解析:本句意为“如果一个人告诉他的律师他正预谋一场严重的犯罪,在有些国家,是允许、甚至______律师……的”,且空格处填入的词要比allow程度更深。上文说在某些情况下,匿名也不是100%受保护的。那么此处就是举例说明某些国家允许律师去透露客户隐私,程度加深的话,就是国家强制要求律师去举报预谋犯罪者。因此D.require“要求”为正确答案。beg“乞讨,恳求”,plead“恳求,请求”,appeal“呼吁,请求”,都不符合题意。

16.【C16】(A)

A. police

B. confessor

C. boss

D. priest

解析:本句意为“如果一个人告诉他的律师他正预谋一场严重的犯罪,在有些国家,是允许、甚至要求律师把这个情况告诉______的”。这里根据常识,如果律师得知客户要犯罪,那么应该告诉的肯定是执法人员,也就是警察,因此A.police为正确答案。confessor“忏悔者”,boss“老板”,priest“牧师”,均不符合题意。

17.【C17】(D)

A. keep

B. leak

C. intensify

D. express

解析:本句意为“但做这个决定(告诉警察)并不容易,因为去牧师或者心理医生那的打算犯罪的人经常只是去发泄他们的情绪,而不会透露他们真正的意图”。由句意的转折可以看出,这些人既然不想透露犯罪意图,那么就是去表达、倾诉他们情绪的,因此D.express为正确答案。keep“保持”,leak“泄露”,intensify“强化”,均不符合题意。

18.【C18】(B)

A. insulting

B. important

C. forgivable

D. proud

解析:本句是一个主语从句,it为形式主语,真正的主语是that引导的句子,句意为“人们向报社告知一些滥用职权的消息是______”。本段第一句提到:很多国家立法来保护向报社透露消息的人。既然匿名去提供一些信息是被鼓励的,那么就说明这种做法有意义,也很重要,因此B.important为正确答案。insulting“侮辱的,无礼的”,forgivable“可原谅的”,proud“骄傲的”,均与题意不符。

19.【C19】(C)

A. of

B. among

C. on

D. within

解析:本句意为“尽管人们本身就______他们批评的这个组织”。本句中的be dependent on属于固定搭配,意为“依附于,从属于”,因此C.on为正确答案。其他选项of,among,within均无此用法,故排除。

20.【C20】(C)

A. unknown

B. striking

C. obvious

D. intimate

解析:本句意为“人们在报纸的私人栏目上发布广告时也会用假名,而原因是______”。本文主要是关于匿名的使用和人们对自己隐私的保护,所以此处谈到人们使用匿名,那么其原因就是不言自明的,因此C.obvious“明显的”为正确答案。unknown“未知的”,striking“显著的,引人注目的”,intimate“亲密的”,均与题意不符。

阅读理解

Anyone who has searched for a job fresh out of college knows how difficult it is to get that first job. Sending out hundreds of resumes, only to get a few interviews in the end—if you’re lucky!— and if you’re very lucky, eventually there’s a job offer on the table. Should you grasp it, or wait for something better to come along the way?

It depends on whether you are a \

21.What is implied in the first two paragraphs?(C)

A. Graduates aren’t well-prepared for jobs when freshing out of colleges.

B. Anyone who is very lucky can get a job earlier than those unlucky.

C. Satisficers tend to take the first job offer on the table.

D. Satisficers wait for something better based on information at hand.

解析:推断题。根据题干关键词定位到第一、二段。第一段结尾提到“拿到了第一个工作offer,是果断接受还是等待更好的机会”,第二段开头给出了解答的依据,即“取决于你是‘完美主义者’还是‘易于满足者’”。同时,从第二段文中信息可知,“易于满足者”选工作时会比较果断,所以,他更趋向于接受找到的第一份工作。A项属于过度推断,原文未提及。第一段提到的是“运气好的话,可以得到几个面试机会”,与“更早”无关,故B项错误。D项推断错误,wait for something better是“易于满足者”的行为。

22.According to the Paragraph 3, which of the following is true?(B)

A. Maximizers can get something of value from outside information.

B. Maximizers tend to apply to more jobs than satisficers.

C. Sheena Iyengar, Rachael Wells, and Barry Schwartz are maximizers.

D. The research showed that satisficers were more likely to make use of all the information.

解析:细节题。根据题干关键词定位到第三段。该段倒数第二句意为“他们(完美主义者)平均申请二十个职位,而易于满足者只申请十个”,B项是此句的总结性陈述,故B项为正确答案。A项利用文中的worth进行干扰,文中未提及。C项中的三人是研究者,文中并没有说明他们是“完美主义者”。D项错在all一词,而文中说的是“外部信息来源”。

23.The word \(D)

A. choices

B. occupations

C. opportunities

D. distortions

解析:含义题。根据题干关键词定位到第三段。该段第五句句意为“完美主义者在求职之路上会通过更多的______”,第二句提到“完美主义者则倾向于继续求职,直到更好的工作机会来临”,可见他们为了做出最好的决定,不惜绕很多弯路。contortions意为“扭弯,扭歪,扭曲”,故D项“歪曲,被曲解”为正确答案。choices“选择”,occupations“职位”,opportunities“机会”,均不是该单词的正确释义,故排除。

24.The passage conveys that higher pay______.(A)

A. brings less happiness to maximizers than to satisficers

B. encourages maximizers seek perfection

C. makes maximizers imagine the prospect of a better job offer

D. helps maximizers develop a sense of self-worth

解析:细节题。根据题干关键词定位到第四段。该段第二句出现明显的表示转折意义的词however,说明其后的内容是命题的重点,该句句意为“问题是,更高的薪水并没有让完美主义者比易于满足者更快乐”,A项与其表意一致,故为正确答案。B项“鼓励完美主义者追求完美”和D项“有助于完美主义者培养自身的价值感”属于无中生有。C项是对文中最后一段第一句的曲解,也排除。

25.Which might be the appropriate title of this passage?(B)

A. Higher Pay: Be Happier or Unhappy

B. First Offer: Take It or Keep Waiting

C. Sources of Information: Outside or at Hand

D. Position Yourself: A Maximizer or a Satisficer

解析:主旨题。根据题干关键词需纵观全文,但文章第一段段末就指出了全文主旨,即“拿到了第一个工作录用通知单,是果断接受还是等待更好的机会呢”?之后的四段均是对该主旨的具体阐述,具体而全面。故B项“第一份工作来了:接受还是继续等待”为正确答案。A项“更高的薪水:让人更快乐还是不快乐”、C项“信息来源:外部还是手边”和D项“定位你自己:一个完美主义者还是一个易于满足者”均不符合文意,故排除。

Yawning can be a problem at the office for Lindsay Eierman, which makes her embarrassed. \

26.Lindsay Eierman says she didn’t sleep well last night because______.(D)

A. yawning is her problem

B. her colleague doesn’t forgive her

C. she feels very sorry for yawning at the office

D. she regards sleep deprivation as the reason of yawning

解析:细节题。根据题干关键词定位到第一段。第一段讲了林赛-艾尔曼打哈欠的问题,这让她很尴尬,她解释为昨晚睡眠不足,末句“但打哈欠可能未必是由睡眠不足所致”进行总结,并自然地引出第二段的内容。所以她如此解释,是因为她把自己打哈欠的原因归结为睡眠不足,故D项“她认为睡眠不足是打哈欠的原因”为正确答案。A项“打哈欠是她的问题”.B项“她的同事不原谅她”和C项“她因在办公室打哈欠感到非常抱歉”均与题干“林赛-艾尔曼说自己昨晚没睡好”不构成因果关系,故排除。

27.According to Paragraph 3, which of the following is NOT true about yawning?(B)

A. It always happens in groups.

B. It makes people relax under pressure.

C. It is caused by changes in brain chemistry.

D. It usually lasts approximately six seconds.

解析:细节题。根据题干关键词定位到第三段。第三段第一句句意为“打哈欠可以让我们在感受到压力的时候使大脑处于警觉状态”,B项中的makes people relax和第一句中的keep our brains alert矛盾,故B项“它(打哈欠)让人们在压力下放松”不符合文意,故B项为正确答案。A项中的always happens in group与原文often occur in clusters是同义替换;C项中的is caused by与原文trigger是同义替换;D项中的usually lasts approximately与原文typically last about是同义替换,三项均符合原文,故排除。

28.The word \(A)

A. spreading

B. learning

C. protection

D. imitation

解析:含义题。根据题干关键词定位到第四段。contagion前面有代词this修饰,所以必定有指代。本句是由but连接的两个分句,所以this指代的是第一个分句的现象,即“在看到别人打哈欠时,大多数人也会不自觉这样做”,这是一种传染效应,故A项“传染、传播”为正确答案。B项“学习”,C项“保护”,D项“模仿”均不正确。

29.According to Dr. Gallup, people in a meeting may yawn when______.(A)

A. the meeting room is overheated

B. other people around them yawn

C. a meeting is brief and interesting

D. the air-conditioner temperature is lowered

解析:推断题。根据题干关键词定位到最后一段。根据末句中的diminish yawning和keep it air-conditioned可知,通过调低空调温度可以降低打哈欠频率,那么可以推断出会议室过热的时候人们容易打哈欠,故A项为正确答案,同时排除D项。B项“(当)周围的其他人打哈欠(的时候)”并不是盖洛普博士的观点。C项“(当)会议简短而有趣(的时候)”与原文意思相反。

30.The passage mainly discusses______.(C)

A. the rates of yawning

B. the misconceptions of yawning

C. the secrets of yawning

D. the applications of yawning

解析:主旨题。本题考查文章主旨。本文第二段首句和末句分别指出“研究人员目前正逐渐揭开打哈欠的秘密”“……但实际上却有很多不同的成因,所以打哈欠的作用也不尽相同”,说明了文章的中心。剩下的四段从打哈欠的作用、成因、应用等方面简要阐述。第二段和第四段首句的mystery是直接的线索词,故C项“打哈欠的秘密”为正确答案。A项“打哈欠的频率”和D项“打哈欠的应用”都是其中一个方面。B项“对打哈欠的误解”只是第一段句末的引子,并非文章主要内容,故排除。

Bill Gates was 20 years old. Steve Jobs was 21. Warren Buffett was 26. Ralph Lauren was 28. Estee Lauder was 29.

These now iconic names were all 20-somethings when they started their companies that would throw them, and their enterprises, into some of the biggest successes ever known. Consider this: many of the truly remarkable innovations of the latest generation—a list that includes Google, Face-book and Twitter—were all founded by people under 30. The number of people in their mid-20s disrupting entire industries, taking on jobs usually reserved for people twice their age and doing it in the glare of millions of social media \

31.The first paragraph is used to show______.(D)

A. various famous men

B. the age of founders

C. the success of enterprises

D. the success of 20-somethings

解析:推断题。根据题干关键词定位到第一段。该段指出了比尔-盖茨、史蒂夫-乔布斯等人当时的年龄,具体是何时还需要借助第二段首句的信息,该句句意为“这些如今的偶像都在20多岁的时候创立了自己的公司,一举成名,他们的企业也均获得了前所未有的巨大成功”,所以D项“20多岁年轻人的成功”表述准确,为正确答案。A项“各种名人”和B项“创立者的年龄”均是表面信息。C项“事业的成功”属于过度推断,故排除。

32.Which of the following statements cannot explain the underlined sentence in Paragraph 3?(C)

A. 20-something entrepreneurs can drive change.

B. 20-something entrepreneurs have new perspectives.

C. 20-something entrepreneurs do not need to worry about money.

D. 20-something entrepreneurs believe there is no obstacle that they can’t hurdle.

解析:细节题。根据题干关键词定位到第三段。第三段谈论20多岁的年轻人获得成功的原因,第二句提到“年龄真的和这一切有关吗?当然有关”。C项“20多岁的企业家不需要担心钱”说法不符合文意,故正确答案为C。A项“20多岁的企业家能够推动变革”是对本段倒数第二句And they can make change happen的同义改写,B项“20多岁的企业家有新鲜的视角”是对本段倒数第四句Young people bring fresh eyes的同义改写,D项“20多岁的企业家相信没有不能跨越的障碍”是对本段倒数第三句20-something entrepreneurs see no boundaries and see no limits的同义改写。三项说法均正确,故排除。

33.All of the following are differences between being salaried employees and entrepreneurs EXCEPT______.(B)

A. their zeal

B. their talent

C. their persistence

D. their desire to stay up

解析:细节题。根据题干关键词定位到第四段。第四段中的But是解题的关键,通常But后的内容是考查的重点。该转折词引导的句子指出“但他们的坚持和激情,靠猛灌红牛熬通宵干到早上6点的意愿,才是领薪水的雇员和企业家之间的差别”,因此A、C、D三项均为文中正确信息,非题干要求的答案,B项“他们的天分”并非他们的区别,为本题要求的正确答案。

34.The biggest challenge that may stop more visionary entrepreneurs from succeeding is that______.(A)

A. they are confronted with increasing obligations

B. their debts run up alarmingly and very unsteadily

C. they have more mortgage than other college students

D. they have far less wealth than their parents did at the same age

解析:细节题。根据题干关键词定位到第六段。第六段首句中有插入语,插入语对应的是题干内容。首句指出“新一代面临的最大挑战之一——这可能也是妨碍更多有远见的企业家成功的原因——就是大学生们面对不断提高的负债”,故A项“他们面临不断增长的债务”符合题意,为正确答案。B项“他们的债务惊人地增长,并非常不稳定”通过very unsteadily和staggering意思相近形成干扰,不符合题意。C项“他们比大学生有更多的分期贷款”和D项“与父母在相同的年龄时相比,他们拥有更少的财产”均属于无中生有,故排除。

35.With regard to 20-somethings’ success, we can learn from the text that______.(C)

A. they succeed because of having money

B. older people can hardly make breakthroughs

C. it is uncommon among most young people

D. it is common in the field of information science and technology

解析:推断题。根据题干关键词需纵观全文。第五段首句提到“并不是大多数20多岁的人们都获得了成功”,C项“在大多数年轻人中,这并不是普遍现象”与此句一致,故C项为正确答案。第四段指出,因为年轻人一无所有才愿冒最大风险,故A项“他们成功因为有钱”错误。第七段第二句说明“有些岁数大的人仍能取得突破”,故B项“岁数大的人很难突破”与该句意思不符。D项“在信息科学和技术领域很普遍”属于过度推断,故排除。

Women have been driving yellow cabs in New York since the 1940s, but 99% of drivers are male. Even among drivers of cars booked by phone or online, only 4% are women. That may change with the launch of SheTaxis, an app that lets female passengers insist on female drivers, and vice versa.

It will be available in New York City, Westchester and Long Island, and the firm plans to expand to other cities. Stella Mateo, the founder, is betting that quite a few women are nervous and weary of getting into cars driven by men. The service may also appeal to those whose religious beliefs forbid them to travel with unrelated men. Each driver wears a pink pashmina. Men who ask for a ride will be directed to another car service.

Similar services thrive in India, South Africa and several Middle Eastern cities. Japan has had women-only railway carriages on and off since 1912. Known as hana densha (flower trains), they offer shelter from the gropers who make rush hour in Tokyo so disagreeable.

But SheTaxis faces two speed bumps. One is practical. Demand has been so great that the firm has had to decelerate its launch until it can recruit 500 drivers. The other obstacle is legal. By employing only female drivers, SheTaxis is obviously discriminating against men. Since antidiscrimination law is not always applied with common sense, that may be illegal. And there is no shortage of potential litigants. Yellow cabbies are furious at the growth of online taxi firms such as Uber. \

36.We can learn from the first paragraph that SheTaxis______.(C)

A. will increase women driving yellow cabs

B. will change the market of booking taxis online

C. allows female drivers to only choose female passengers

D. lets male passengers insist on male drivers

解析:推断题。根据题干定位到第一段。原文指出That may change with the launch of SheTaxis,an app that lets female passengers insist on female drivers,and vice versa.关键是vice versa(反过来也一样)的理解。由此可知SheTaxis专为女性服务,女乘客选择女司机,女司机也可以选择女乘客,因此C项为正确答案。A项“会增加开黄色出租车的女司机数量”,B项“会改变网上订车的市场”,D项“允许男乘客选择男司机”,均与原文不符。

37.It can be inferred that the service of SheTaxis may appeal to______.(B)

A. women who are nervous about taxi drivers

B. women with certain religious beliefs

C. women who are tired of taking taxis

D. men who ask for a ride

解析:推断题。根据题干定位到第二段。由原文…is betting that quite a few women are nervous and weary of getting into cars driven by men.The service may also appeal to those whose religious beliefs forbid them to travel with unrelated men.可知B项“有某种宗教信仰的女性”为正确答案。A项“对出租车司机感到紧张的女性”,原文指的是男司机。C项“厌倦了坐出租车的女性”,是对原文的曲解。D项“要求搭车的男性”,与原文不符。

38.The word \(B)

A. people who cause a traffic jam

B. men who make sexual harassment to women

C. men who cause the rush hour in Tokyo

D. people who make taking trains disagreeable

解析:含义题。根据题干定位到第三段。由原文Known as hana densha(flower trains),they offer shelter from the gropers who make rush hour in Tokyo so disagreeable.可知花朵列车为女性提供了庇护所,使她们免遭gropers,那么groper肯定是对女性不利,由此推断B项“对女性进行性骚扰的男人”为正确答案。A项“引发交通堵塞的人”和C项“引起东京早高峰的男人”都是对原文的曲解。D项“使乘列车变得令人讨厌的人”没有B项精确、具体。

39.If SheTaxis is accused of discriminating against men, it may______.(D)

A. decelerate its launch as an online taxi firm

B. employ both male and female drivers

C. make anti-discrimination law not applicable

D. spring to the defence of its drivers

解析:推断题。根据题干定位到第四段。原文指出“It’s not hard to imagine a guy…filing suit,”“SheTaxis’defence would probably be that its drivers are all independent contractors”,由此推断,如果SheTaxis因为歧视男性而被控诉的话,它将通过辩护来保护它的司机们,因此D项为正确答案。A项“减缓其作为网上出租车公司的上市脚步”,B项“男女司机都雇用”,C项“使反性别歧视法不适用”,均与原文不符。

40.SheTaxis may be exempt from illegality by New York’s Human Rights Commission because ______.(A)

A. its service provided is based on the public interest

B. it discriminates against male passengers

C. it provides service also for male passengers

D. it decreases crashes caused by male drivers

解析:细节题。根据题干定位到第五段。由原文New York’s Human Rights Commission could make an exemption on the ground that SheTaxi offers a service that is in the public interest:women feel safer not getting into cars with strange men.可知A项“它提供的服务基于公众利益”为正确答案。B项“它歧视男乘客”,C项“它也为男乘客提供服务”,D项“它减少了由男司机引发的交通事故”,均与原文不符。

[A] Pick up the local paper

[B] Save from the first place

[C] Use a guidebook—your own

[D] Pick up the phone

[E] Choose cheap countries

[F] Download magazines from web

[G] Splurge when it matters

You’ve mastered the art of modern-travel savings: Your airfare alerts are set up on Kayak; you flit around Europe on cheap carriers like EasyJet. You stay in apartments rented through Airbnb. You could probably shave a few more cents off travel costs by downloading five new apps and bookmarking 10 new sites. But real savings will come to those who go retro by stepping away from the screen, or using it differently, to find old-fashioned tactics that can save you big. Here are some old-school tips for getting the most out of your travel buck.

【R1】______

We think we can get everything done online these days, but sometimes a simple phone call is your best bet for saving money. Speak with an innkeeper and learn of potential discounts on extended stays or information on how to get there from the airport by public transit. Contact the specific location where you’ll pick up your rental car and reserve a compact to avoid getting \

41.【R1】

D

解析:首先浏览一下小标题。A项“阅读当地报纸”,B项“从第一站开始节省”,C项“使用你自己的指南”,D项“打电话”,E项“寻找便宜的国家”,F项“从网上下载杂志”,G项“在重要事项上挥霍一把”。接下来结合第二段首句“在当今社会,许多人都认为什么事都可以在网上办妥,但有时打个电话是省钱的最佳方式”可以判断,本段主要讲打电话可以在旅行中省钱。该段中的a simple phone call,speak,contact,call等词是关键的提示词,所以D项Pick up the phone恰当地概括了本段的主题。

42.【R2】

E

解析:本段首句引用一位博主的话Cheapest dorm bed in Zurich=nice room in Bangkok“苏黎世最便宜的床位=曼谷高档旅馆”,下面又讲到a lot of the cheaper countries are also cheap to fly to“到许多消费低的国家的机票也很便宜”,最后列举了旅游便宜的一些国家,所以本段的主题是讲寻找便宜的国家,该段中的cheapest,cheaper countries,cheap places to travel等词是关键提示词,所以E项Choose cheap countries为正确答案。

43.【R3】

G

解析:浏览本段But you don’t have to be a purist. For each trip,decide on a themed“waste”or two—transportation,food,arts,lodging—and save on the rest.可以发现,本段主要讲旅行中可以选择在一些事上省钱,在另一些事上挥霍一下。浏览选项发现只有G项Splurge when it matters与段落主题相符,splurge是文中waste的近义词。

44.【R4】

A

解析:本段首句列出了多个报纸Friday arts supplements,alternative weeklies or the local editions of Time Out magazine.第二句用祈使句说明Get them on actual paper while they last“请使用纸版,因为有形且持久”,下文将讲述纸版报纸的好处,所以A项Pick up the local paper为正确答案。

45.【R5】

C

解析:浏览本段发现,第一句作者讲自己旅行带一本旅行指南。接下来作者指出纸质版的指南较贵,建议在网上寻找免费信息,打印出来作为自己定制的旅行指南。明确的一个关键词是travel guide,所以C项Use a guidebook–your own为正确答案。

翻译

46. Sales of children’s literature have risen by double digits in most of the past ten years, much faster than the growth of book sales overall. The number of children’s titles has more than tripled since 2005. This partly reflects a growing demand for products aimed at indulged only-children. A cost-conscious reluctance to have more offspring, which was reinforced by the country’s recently relaxed one-child policy, helped fuel that demand. The richer parents are, the more they splash out on children’ s books. Booksellers see a huge moneymaking opportunity. Most publishers of literature for adults now offer children’s titles too. Around half of the 100 best-selling books last year were for youngsters—a higher share than in Britain or America. There is a growing variety of genres. Picture books for under-fives have been taking off; fiction for older teenagers is thriving.

过去十年里,儿童文学书籍的销量有了两位数的增长,比图书销量整体增长更快。自2005年以来,儿童书籍的数量翻了三倍多。这在一定程度上反应了针对万千宠爱于一身的独生子女不断增长的产品需求。推动这种需求的原因正是具有成本意识的人们不愿意养育更多的子女,而这种意识是独生子女政策所强化的,但是这个政策目前有所松懈。父母越富裕,就越愿意在儿童书籍上花钱。

书商由此看到了一个巨大的赚钱机会。现在大部分成人读物出版商也开始出版儿童读物。去年前100部畅销书中大约有一半是针对儿童的——无论英国还是美国,都没有这么高的比例。而且体裁种类越来越多。为五岁以下儿童量身定做的图画书大受欢迎:针对青少年的小说也在蓬勃发展。

解析:(1)本句的主干为This partly reflects…,aimed at作后置定语修饰products。indulge原意为“放纵;沉迷”,这里的indulged可理解为“被宠爱的”。only-children译为“独生子女”。

(2)本句的主干为A cost-conscious reluctance…helped fuel that demand,其中to have more offspring为不定式短语作后置定语,修饰reluctance;which引导非限定性定语从句,修饰A cost-conscious reluctance to have more offspring。cost-conscious译为“成本意识”,reluctance译为“不愿意”;relaxed原意为“放松的”,这里可翻译为“松懈的”;fuel原意为“加油”,文中可翻译为“推动”。

(3)The richer…,the more…,翻译为“越富裕……,越……”。splash out on…译为“大手大脚地花钱买……”。

(4)本句的主干为Picture books…have been taking off;fiction…is thriving,两个for引导的介词短语表目的。take off原意为“起飞”,这里译为“突然成功”。

作文

47. Suppose you have read a piece of information on the Internet about recruiting English editors. Write a letter to the company’ s Personnel Department to

1) show your interest,

2) describe yourself, and

3) explain why you would be suitable for the job.

You should write about 100 words on the ANSWER SHEET.

Do not sign your own name at the end of the letter. Use\

To Whom It May Concern,

With reference to your recruitment information on the Internet for English editor, I’m writing this letter to apply for the position.

I’m convinced that I would be well qualified for this position. To begin with, I graduated from Beijing Foreign Studies University with a Bachelor Degree in Foreign Linguistics. And I am a diligent person, ranking among the top three in specialized area. At the same time, I have obtained professional certificates in English and computer, which could be very practical and useful for my work.

Enclosed in this letter are my resume and some relevant documents as required. I’m looking forward to your reply.

Yours sincerely,

Ling Ming

解析:求职信是书信写作类型的一种。鉴于就业形势严峻已是当前热点话题,所以写好求职信至关重要。考生在写求职信时,态度要诚恳,要将自己各方面的优势与所申请的职位紧密结合。在文章最后,考生要提及所需要的附件资料,并诚恳地期待回复。

48. Write an essay based on the following bar chart. In your writing, you should

1) interpret the chart, and

2) give your comments.

You should write about 150 words on the ANSWER SHEET. (15 points)

As is vividly shown in the pie chart, the number of women born before 1985 accounts for only 2% in using social software to beautify their photos, ranking last when compared with other age groups. The percentage of women born between 1990 and 1995 is 44%, being the largest age group pursuing beautiful photos. Those born between 1995 and 2000 occupy 38% on the whole. To conclude, women bora between 1990 and 2000 are more likely to use beauty camera.

Obviously, two reasons can explain the phenomenon above. On the individual level, those who were born between 1990 and 2000 are mostly or nearly grown-ups. They could realize the importance of being beautiful to other people. To speak further, embracing a good image can meet one’s vanity and improve their confidence in real life. On the social level, with the development of technology, there arise a great many of softwares for beautifying photos, to which everyone could easily get access.

All in all, all of us are endowed with the right to pursue beauty. However, one should not put all the energy for the pursuit of facial things. Anyway, beautifying photos is just one aspect of pleasure in life.

解析:本题要求考生根据所给饼状图分析各年龄段女性在图片社交软件中美化照片所占比例。考生在文章第一段可简要描述图中信息。第二段阐述导致这种现象的原因。第三段进行总结,并发表自己的观点。

资源下载《考研英语(二)模拟试卷185附答案解析.doc》 文档下载价格为20下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《考研英语(二)模拟试卷185附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:20 下载币
《考研英语(二)模拟试卷185附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?