江苏专转本(英语)模拟试卷43附答案解析

江苏专转本(英语)模拟试卷43

词汇语法

1.Word had come from the manager ______ a new transaction would be concluded.(B)

A. who

B. that

C. which

D. when

解析:空格及其后的内容作word的同位语,表示经理所说的话的内容。

2.There was a traffic jam, but she______ get to the destination in time.(D)

A. could

B. might

C. ought to

D. was able to

解析:本题主要是A和D的辨析,be able to与can的主要区别在于前者表示客观的能力,后者主观更多色彩更浓。本题根据时态及全句的内容,看出这是个客观的事实,因此应选D。

3.\(A)

A. that

B. whether

C. if

D. when

解析:此处是由that引导的宾语从句。

4.Their room was on the third floor, its window______ the sports ground.(B)

A. overlooks

B. overlooking

C. overlooked

D. to overlook

解析:分词的独立主格结构,window与overlook的关系是主动的,故要用现在分词。

5.On no account______ to anyone who works in the company.(C)

A. my name must be mentioned

B. my name must mention

C. must my name be mentioned

D. must my name mention

解析:倒装。状语on no account中含有否定词,故要用倒装。

6.Jim knows little of mathematics, ______of chemistry.(A)

A. and still less

B. as well as

C. no less than

D. and still more

解析:less与little才是递进的关系。

7.The man denied______any thing at the supermarket when he was questioned by the police.(C)

A. to have stolen

B. to steal

C. having stolen

D. having been stealing

解析:在deny之后要用动名词。

8.Did he tell you what______ if he had a chance?(B)

A. was he going to do

B. he would do

C. be had done

D. had to do

解析:在tell you的后面是一个宾语从句,而在这个宾语从句中用的是虚拟语气,看清这一点后,再看看if状语从句中的时态就能做出正确答案了。

9.The results were to______ yesterday, but we have heard nothing.(D)

A. reveal

B. have revealed

C. be revealed

D. have been revealed

解析:首先,我们知道结果是要“被公布”的,所以动词部分必须用被动语态,去掉A、B。再由句子的意思判断,结果本来要被公布的,但是我们没有听到什么消息, 隐指消息未被公布,所以这是个虚拟的。

10.Calculations, which are astronomically exact, have been made______with the use of computers.(A)

A. possible

B. it possible

C. possibly

D. to be possible

解析:这是一个固定句型。由make…possible变化而来。

11.To handle the delicate situation, you must be______(A)

A. more than careful

B. more carefully

C. carefully enough

D. enough carefully

解析:如果知道more than的特殊用法,本题即可顺利做答。解答本题的另一个方法是看句子成分,要填的空中是作be的表语,根据常识,副词是不能用作表语的,所以B、C、D可被自然排除。

12.The governess agreed to teach the temperamental child______ she was given complete authority.(D)

A. whether

B. for

C. that

D. provided

解析:provided是一个特殊的连词,相当于if,可引导状语从句。

13.According to the periodic table, ______ still some elements undiscovered.(A)

A. there seem to be

B. it seems to be

C. it seems that

D. here seem

解析:there be句型的变化。如果对其他的选项有疑问的话,可分析一下句子的成分。

14.The farmer used wood to build a house______ to store grain.(B)

A. with

B. in which

C. which

D. where

解析:带介词的定语从句。农民盖房子的目的是要用房子来盛粮食,也就是说,要把粮食放在房子中,所以选B。

15.A beam of light will not bend round the corners unless______ to do so with the help of a reflecting device.(B)

A. being done

B. made

C. to be made

D. having made

解析:省略了主语和系动词的分词状语结构。

16.______, the more severe the winters are.(D)

A. The more north you go

B. The farther you go the north

C. The more you go north

D. The farther north you go

解析:the more...the more句型。在这个句型中,the more不是死的,只是表示一个比较级。

17.Vicky has been sad recently, for her plan to go to college______ at the last moment.(C)

A. fell out

B. fell behind

C. fell through

D. fell off

解析:fall through的意思是“失败、破产”。fall out争吵,吵架,闹翻,结果是,离队;fall off下降,跌落,减少,衰退,离开;落在……的后面,拖欠。

18.You had better ______ teasing these newcomers, for that will hurt their feeling.(C)

A. leave out

B. leave for

C. leave off

D. leave behind

解析:leave off相当于stop。leave out省去,遗漏,不考虑;leave for动身去某地;leave behind将……落下

19.Don’t lose heart! You should______your courage and overcome the difficulty.(D)

A. hold up

B. set up

C. pull up

D. pluck up

解析:pluck up振作,拔起;hold up举起,支撑,继续下去,阻挡,拦截;set up设立,竖立,架起,升起,装配,创(纪录),提出,开业。

20.He______ a sum of money every month to help the two orphans.(A)

A. sets aside

B. sets up

C. sets along

D. sets in

解析:set aside留出,不顾,取消,驳回;set up设立,竖立,架起,升起,装配,创(纪录),提出,开业;set along无此短语;set in开始,到来,上涨,插入,嵌人。

21.I wish that he______to the movies with me yesterday.(D)

A. went

B. could go

C. was gone

D. could have gone

解析:wish后面的从句用虚拟语气,其谓语常由would,could等构成,对现在的虚拟用过去时,对过去的虚拟用过去完成时。例如:I wish you wouldn’t smoke any more.我希望你不要再抽烟了。

22.______, the more necessary it is to break it up into a number of parts which the reader can visualize.(A)

A. The more complex a subject becomes

B. The more becomes a subject complex

C. A subject becomes the more complex

D. The more subjects become essential

解析:表示“越……越……”用比较级句式:the+比较级...the+比较级…,例如:The faster the better.越恹越好。注意:当比较级修饰名词、形容词或副词时,这些名词、形容词或副词要一起移到前面去。根据此原则,A正确。

23.Close the door, ______?(A)

A. will you

B. do you

C. shall you

D. don’t you

解析:当祈使句反问时,若表示请求,则反诘问句用will you?例如:Do it at once,will you?但当祈使旬表示邀请及劝告时,其后应用won’t you?如:Have a cup of tea,won’t you?

24.______at the railway station when it began to rain.(A)

A. Hardly had he arrived

B. Hardly he had arrived

C. No sooner did he arrive

D. No sooner arrived he

解析:表示“一……就”有以下表达:①hardly(scarcely,barely)…when/before②no sooner…than。这些句子只用于过去时,主句动作因发生在从句动作之前故用过去完成时。倘若hardly,scarcely,no sooner和barely在句中则采取正常语序,但当它们位于句首时,主句的主谓语要部分倒装,使用句型:A.Hardly(Scarcely,Barely)+had+主语十过去分词+其他。C.No sooner had十主语+过去分词+其他。例如:a.They had no sooner reached home than it began to rain.他们刚到家就开始下雨了。(正常语序)b. Barely had she finished the report when she had to go to the lecture.她刚写完报告就去上班。(倒装语序)c。Scarcely had Jack seen me when he left the room.杰克一见到我就离开了屋子。(倒装语序)此外表示“一……就”还可用以下表达:the moment(that)…,as soon as,the instant…,the minute…,它们不是名词,而是从属连词,后跟从句,从句的时态与主句的时态一致。例如:I recognized him the minute(the moment,as soon as,the instant)I saw him.我一见到他就认出他了。

25.The storm______, they had to live in a cave.(C)

A. has destroyed their hut

B. to destroy their hut.

C. having destroyed their hut

D. being destroyed

解析:这是分词的独立结构句。分词的完成式表示其动作发生在主句动作之前,根据句意可知,暴风雨毁掉草屋在前,故C是答案。

26.______the number of paid holidays enjoyed by most employees in the company, three weeks of vacation seems generous.(A)

A. Compared with

B. Compared

C. Comparing with

D. Comparing

解析:compare...with意为“与……相比”。分词作状语时,若与主句的主语是主谓关系,则用现在分词,若是动宾关系则用过去分词。根据句意,应用过去分词。故A对。

27.It was going to be some time______he would see his father again.(D)

A. since

B. when

C. until

D. before

解析:注意句型:Its+时间+before…表示“……之后……才”。例如:It will not be long before they understand each other.他们大概不久就会互相了解。而since的特殊句型是:主语+动词完成式+其他+since+一个含一般过去时的句子。如:It has been a year since I graduated from the school.我从学校毕业已经一年了。

28.He is younger than______.(A)

A. any other boy in the class

B. any boy in the class

C. all boys in the class

D. you and me as well as the class

解析:比较级句中前后两者相比时应把自身排除在外,而B,C和D皆包含he在内,故都应排除。

29.The establishment of the company shall start from the day______the business license of the company is issued.(B)

A. which

B. on which

C. in which

D. whenever

解析:这是个主从复合句,从句需要一个含day在内的时间状语,特指的一天,其前应用介词on。此外,引导从句的关系代词which若其前有介词时该介词不能省略,故B对。whenever只能引导状语从句,不引导定语从句,例如:You may leave whenever you please.无论你什么时候想走就可以走。

30.You______me because I didn’t say that.(C)

A. must misunderstand

B. must be misunderstanding

C. must have misunderstood

D. had to misunderstand

解析:must+have+过去分词:表示对过去发生的事情有把握的肯定猜测。must+动词原形:表示对现在发生的事情的猜测。must+be+doing:表示对现在正进行的动作或在此刻前一直在进行的动作的猜测,例如:He must be workinghard.他一定正在努力工作。

31.Electrical energy ______ from the sun in a round way is the most widely used energy today.(C)

A. come

B. to come

C. coming

D. having come

解析:现在分词短语作主语,表示主动和正在进行的动作或表示经常性的动作。不定式作定语修饰的名词是不定式意义上的主语或宾语。

32.You remain about the same as when you parted with us ______ you’ve got a little thinner.(C)

A. except for

B. besides

C. except that

D. because

解析:except for除……以外,其后一般接名词、代词,用来表示理由或细节,修饰前面所述的情况。except that其后接从句,可与except for换用,但用法有区别。besides作介词其后常用名词,动名词或what引导的从句,意为“除……以外(还)”。

33.Fertilizers are used primarily to enrich the soil and______ yield.(C)

A. increasing

B. increase

C. to increase

D. have increased

解析:to increase用来与to enrich保持结构上的平行。

34.A beam of light will not bend round corners unless______to do so with the help of a reflecting device.(A)

A. made

B. being made

C. having made

D. to be made

解析:unless made状语从句中省略了it is。完整的句子应是unless it ismade…科技文献中常可见到这种语法现象。

35.He has a large collection of books, ______ are written in English.(D)

A. many among

B. many in which

C. many ones of which

D. many of which

解析:many of which are written in English是一个关系代词带前置介词of的非限定性从句。which代替books,many of which在从句中作主语。

36.I don’t think it is funny, but my friend______.(D)

A. cannot help to laugh

B. cannot help laugh

C. cannot but laughing

D. cannot help but laugh

解析:表示“不得不,情不自禁”可以用以下几种结构:①cannot help+动名词;②cannot help but十动词原形;③cannot but+动词原形。

37.Science and technology have brought______ many changes in our lives.(B)

A. forward

B. about

C. out

D. to

解析:bring forward提出,显示; bring about带来,造成;bring out出版,生产;bring to停下,恢复知觉。

38.With the map of the city to help them, they had no______the place.(B)

A. difficulties in finding

B. difficulty in finding

C. difficulty to find

D. trouble to find

解析:difficulty相当于trouble(麻烦,困难),是不可数名词,常用句型为have some(no/little)difficulty(in)doing sth.

39.It is difficult to understand this kind of______ calculation.(A)

A. intricate

B. varied

C. indispensable

D. equable

解析:intricate错综复杂的,纠缠不清的;varied不同的,种种的;indispensable不可缺少的,绝对必要的;equable变动甚少的,稳定的。

40.Industrial managers employ specialists to keep machines working properly and to ______ the supply of spare parts.(A)

A. ensure

B. promise

C. guarantee

D. assure

解析:ensure保证,让人觉得安全可靠,有保障;promise与assure相似,让人踏实放心,但不承担责任和义务;guarantee担保,保证,表示对某一产品或服务承担责任和义务;assure郑重宣告,使人确信。

常规阅读

Suppose we built a robot(机器人)to explore the planet Mars. We provide the robot with seeing detectors to keep it away from danger. It is powered entirely by the sun. Should we program the robot to be equally active at all times? No. The robot would be using up energy at a time when it was not receiving any. So we would probably program it to cease its activity at night and to wake up at dawn the next morning.

According to the evolutionary(进化的)theory of sleep, evolution equipped us with a regular pattern of sleeping and waking for the same reason. The theory does not deny(否认)that sleep provides some important restorative functions. It merely says that evolution has programmed us to perform those functions at a time when activity would be inefficient and possibly dangerous. However, sleep protects us only from the sort of trouble we might walk into; it does not protect us from trouble that comes looking for us. So we sleep well when we are in familiar, safe place, but we sleep lightly, if at all, when we fear that bears will nose into the tent.

The evolutionary theory accounts well for differences in sleep among creatures. Why do cats, for instance, sleep so much, while horses sleep so little? Surely cats do not need five times as much repair and restoration as horses do. But cats can afford to have long periods of inactivity because they spend little time eating and are unlikely to be attacked while they sleep. Horses must spend almost all their waking hours eating, because what they eat is very low in energy value. Moreover, they cannot afford to sleep too long or too deeply, because their survival depends on their ability to run away from attackers.

41.Which of the following is the main idea of the passage?______.(A)

A. Evolution has equipped all creatures with a regular pattern of sleeping and waking.

B. The study of sleep is an important part of the evolutionary theory.

C. Sleeping patterns must be taken into consideration in the designing of robots.

D. The sleeping pattern of a living creature is determined by the food it eats.

解析:本题是一道主旨题。文章由机器人需要休息展开,围绕进化过程中生物睡眠与清醒的模式进行介绍。

42.The author uses the example of the robot in space exploration to tell us______.(B)

A. the differences between robots and men

B. the reason why men need to sleep

C. about the need for robots to save power

D. about the danger of men working at night

解析:根据文中内容,使用机器人的例子描述机器人即使不工作也一直消耗完能量,机器人需要休息。由此想告诉我们为什么人类需要休息。

43.Cats sleep much more than horses do partly because cats______.(D)

A. need more time for restoration

B. are unlikely to be attackers

C. are more active than horses when they are awake

D. spend less time eating to get enough energy

解析:根据原文,猫能够长时间的不活动,因为他们花很少时问吃东西而且在睡眠时候被袭击的可能性较小。B项意为猫不可能称为袭击者,与原文意思不符。

44.According to the author, we cannot sleep well when we______.(A)

A. are worrying about our safety

B. are overworked

C. are in a tent

D. are away from home

解析:根据原文中举例,一旦我们担心熊冲进帐篷我们睡得很浅。由此可知A项正确。

45.Evolution has programmed man to sleep at night chiefly to help him______.(C)

A. maintain a regular pattern of life

B. prevent trouble that comes looking for him

C. avoid danger and inefficient labor

D. restore his bodily functions

解析:根据原文,进化设置人类睡眠主要是为了避免危险、恢复体能。

Exchange a glance with someone, then look away. Do you realize that you have made a statement? Hold the glance for a second longer, and you have made a different statement. Hold it for 3 seconds, and the meaning has changed again. For every social situation, there is a permissible time that you can hold a person’s gaze without being intimate, rude, or aggressive. If you are on an elevator, what gaze—time are you permitted? To answer this question, consider what you typically do. You very likely give other passengers a quick glance to size them up(打量)and to assure them that you mean no threat. Since being close to another person signals the possibility of interaction. You need to emit a signal telling others you want to be left alone. So you cut off eye contact, what sociologist Erving Goffman(1963)calls \

46.The passage mainly discusses______.(D)

A. the limitations of eye contact

B. the exchange of ideas through eye contact

C. proper behavior in situations

D. the role of eye contact in interpersonal communication

解析:这是一道主旨题。文章通过介绍各种不同的视线交流所代表不同意义来说明视线交流在人际交往中所扮演的角色。

47.It can be inferred form the first paragraph that______.(A)

A. every glance has its significance

B. staring at a person is an expression of interest

C. a gaze longer than 3 seconds is unacceptable

D. a glance conveys more meaning than words

解析:本题是一道推理题。从第一段中我们可推知每一瞥都有重要意义。盯看一个人不一定表示对其有兴趣。B项不正确。超过3秒的盯看是否可以接受要看具体情况。C项不正确。D项文中并未涉及。

48.By \(C)

A. closing one’s eyes

B. turning off the lights

C. creasing to glance at others

D. reducing gaze-time to the minimum

解析:根据上下文,你闭上眼睛不与人视线碰撞被Erving Goffman称之为“a dimming of the lights”,因此C项正确。

49.If one is looked at by a stranger for too long, he tends to feel______.(B)

A. depressed

B. uneasy

C. curious

D. amused

解析:根据文章内容,如果被别人盯看了很长时间,这个人肯定感觉不舒服。

50.If you want to be left alone on an elevator, the best thing to do is______.(B)

A. to look into another passenger’s eyes

B. to avoid eye contact with other passengers

C. to signal you are not a threat to anyone

D. to keep a distance from other passengers

解析:根据文中内容,你想要发出信号告诉别人你想一个人留下来。因此你闭上眼睛不与人视线碰撞。B项正确。

Professor Smith recently persuaded 35 people, 23 of them women, to keep a diary of all their absent-minded actions for a fortnight. When he came to analyse their embarrassing lapses(差错)in a scientific report, he was surprised to find that nearly all of them fell into a few groupings. Nor did the lapses appear to be entirely random(随机的).

One of the women, for instance, on leaving her house for work one morning threw her dog her earrings and tried to fix a dog biscuit on her ear. \

51.\(D)

A. often fail to programme their routines beforehand

B. tend to make mistakes when they are in a hurry

C. unconsciously change the sequence of doing things

D. are likely to mess things up if they are too tired

解析:根据文章内容“程序排列错误”是指人们为自己设定好了程序去做一些经常性的事务。但是,有时候程序中的步骤颠倒了。C项符合该定义。

52.We learn from the third paragraph that______.(A)

A. absent-mindedness tends to occur during certain hours of the day

B. women are very careful to perform actions during peak periods

C. women experience more peak periods of absent-mindedness

D. men’s absent-mindedness often results in funny situations

解析:这是一道细节题。从文中内容可知,研究发现人们在一天中的高峰时段经常会做出荒谬可笑的事情。一天中共有两个小时这样的时间,分别出现在早晨8点到中午,下午4点到6点之间,晚上8点到10点之间有个小高峰。A项正确。

53.In his study Professor Smith asked the subjects______.(B)

A. to keep track of people who tend to forget things

B. to report their embarrassing lapses at random

C. to analyse their awkward experiences scientifically

D. to keep a record of what they did unintentionally

解析:根据文章内容,史密斯教授最近说服了35个人把他们所有心不在焉的行为都记下来。当他在一份科研报告中分析这些令人尴尬的差错时……据此可知史密斯教授所研究的主题是人们在心不在焉时候所犯的令人尴尬的错误。

54.It can be concluded from the passage that______.(A)

A. people should avoid doing important things during peak periods of lapses

B. hazards can be avoided when people do things they are good at

C. people should be careful when programming their actions

D. lapses cannot always be attributed to lack of concentration

解析:这是一道推理题。既然“研究发现人们在一天中的高峰时段经常会做出荒谬可笑的事情。一天中共有两个小时这样的时间,分别出现在早晨8点到中午,下午4点到6点之间,晚上8点到10点之间有个小高峰。”人们应该避免在这些特定的时间做重要的事情。

55.Professor Smith discovered that______.(D)

A. certain patterns can be identified in the recorded incidents

B. many people were too embarrassed to admit their absent-mindedness

C. men tend to be more absent-minded than women

D. absent-mindedness is an excusable human weakness

解析:根据文中最后一段内容可以推知,心不在焉的行为是人类可以辩解的一个缺点。A项在记录的事件中,一些特定的模式可以识别,该内容文中未提及,B许多人不愿意承认心不在焉。文中未提及。C男人比女人更容易心不在焉,与文中陈述事实相反。

Most episodes of absent-mindedness-forgetting where you left something or wondering why you just entered a room—are caused by a simple lack of attention, says Schacter. \

56.What is the passage mainly about?(B)

A. The process of gradual memory loss.

B. The causes of absent-mindedness.

C. The impact of the environment on memory.

D. A way if encoding and recalling.

解析:文中通过举例,对各种情况进行分析,向读者介绍了心不在焉的原因。

57.One possible reason why women have better memories than men is that______.(D)

A. they have a wider range of interests

B. they are more reliant on the environment

C. they have an unusual power of focusing their attention

D. they are more interested in what’s happening around them

解析:这是一道细节题。文中陈述:女性的记忆力略强于男性,很可能是因为女性更注意周围环境,而这正是记忆所依赖的。所以D项正确。

58.Why does the author think that encoding properly is very important?(B)

A. It helps us understand our memory system better.

B. It enables us to recall something form our memory.

C. It expands our memory capacity considerably.

D. It slows down the process of losing our memory.

解析:这是一道细节题。文中陈述:编码是集中注意力于某一件事的特殊方式,它对于以后回忆有重要影响。所以B项正确。

59.What do we learn from the last paragraph?(A)

A. If we focus our attention on one thing, we might forget another.

B. Memory depends to a certain extent on the environment.

C. Repetition helps improve our memory.

D. If we keep forgetting things, we’d better return to where we were.

解析:这是一道推理题,文中陈述:进了房间却忘了想干什么。极有可能你正在想别的事情。也就是说因为你的注意力在这件事情,你就会忘了另外一件事情。

60.A note in the pocket can hardly serve as a reminder because______.(C)

A. it will easily get lost

B. it’s not clear enough for you to read

C. it’s out of your sight

D. it might get mixed up with other things

解析:这是一道推理题。文中陈述:视觉提示可以帮助避免心不在焉。根据题设可推知,没有看到笔记本它就难以起到记事本应有的作用。

阅读填空

阅读理解大题型虚题型

Music comes in many forms, most countries have a style of their own.【C1】______the turn of the century when jazz was born, America had no prominent【C2】______of its own. No one knows exactly when jazz was【C3】______, or by whom. But it began to be【C4】______in the early 1900s. Jazz is Americas contribution to【C5】______music. In contrast to classical music, which【C6】______formal European traditions, jazz is spontaneous and free form. It bubbles with energy, 【C7】______the moods, interests, and emotions of the people. In the 1920s jazz【C8】______like America, and【C9】______it does today. The【C10】______of this music are as interesting as the music【C11】______American Negroes, or blacks, as they are called today, were the jazz【C12】______. They were brought to Southern States【C13】______slaves. They were sold to plantation owners and forced to work long【C14】______When a Negro died his friend and relatives【C15】______a procession to carry the body to the cemetery. In New Orleans, a band often accompanied the【C16】______. On the way to the cemetery the band played slow, solemn music suited to the occasion. 【C17】______on the way home the mood changed. Spirits lifted. Death had removed one of their【C18】______, but the living were glad to believe. The band played【C19】______music, improvising(即兴表演)on both the harmony and the melody of the tunes【C20】______at the funeral. This music made everyone want to dance. It was an early form of jazz.

61.【C1】(B)

A. By

B. At

C. In

D. On

解析:这里at the turn of the century表示的是“在本世纪初”这一具体时间,只有at可以用在这里。

62.【C2】(D)

A. music

B. song

C. melody

D. style

解析:根据上文所说的大多数国家都有自已的音乐风格(style),而美国却没有自己突出的,后面也应该是风格,故选style。

63.【C3】(C)

A. discovered

B. acted

C. invented

D. designed

解析:本句意为没有人知道爵士乐是什么时候发明的,由谁发明的。discover意为“发现”,act意为“行动,扮演”,invent意为“发明”,design意为“设计”。故选invent。

64.【C4】(D)

A. noticed

B. found

C. listened

D. heard

解析:这里是说爵士乐被听到,所以用heard。Listen的意思是“听”,而且句末须接介词to,A、B两项意思不符。

65.【C5】(C)

A. classical

B. sacred

C. popular

D. light

解析:popular music是指“流行音乐”,与classical music(古典音乐)相对。爵士乐(jazz)是流行音乐的一种,故选popular。

66.【C6】(B)

A. forms

B. follows

C. approaches

D. introduces

解析:此句意为古典音乐遵循正规的欧洲传统。form意为“形成”,follow意为“遵循”,approach意为“接近,靠近”,introduce意为“引进,介绍”。

67.【C7】(A)

A. expressing

B. explaining

C. exposing

D. illustrating

解析:express意为“表达”,与后面的宾语moods(情绪)、interests(兴趣)、以及emotions(感情)相搭配。explain意为“解释,说明”,expose意为“揭露,使暴露”,illustrate意为“阐明”。

68.【C8】(D)

A. appeared

B. felt

C. seemed

D. sounded

解析:本句意为“在20世纪20年代,爵士乐听起来象是美国风格”。只有sound有“听起来”的意思。其他三个词都无此意。

69.【C9】(A)

A. as

B. so

C. either

D. neither

解析:本句意为“就像爵士乐今天的样子”,as意为“正如,就像”,后面接一个句子。

70.【C10】(A)

A. origins

B. originals

C. discoveries

D. resources

解析:origins意为“起源,起始”,originals意为“原作,原物”,discoveries意为“发现”,resources意为“资源”。此处句意为“爵士乐的起源”。故选A。

71.【C11】(B)

A. concerned

B. itself

C. available

D. oneself

解析:本句意为音乐的起源和音乐本身一样有趣。故此处应选择反身代词itself。

72.【C12】(D)

A. players

B. followers

C. fans

D. pioneers

解析:本句意为“美国的黑奴是爵士乐的先锋”。players意为“演奏者”,followers意为“追随者”,fans意为“(爵士乐)迷”,pioneers意为“先锋,开拓者”。

73.【C13】(B)

A. for

B. as

C. with

D. by

解析:本句意为“他们被作为奴隶带到南部各州”。只有as,意为“作为”,介词,符合此意。

74.【C14】(C)

A. months

B. weeks

C. hours

D. times

解析:本句意为“黑奴们被卖给南方种植园主们而且被迫在地里长时间地劳动”。long一般不与months和weeks搭配,hours指工作时间,times指次数或倍数,当一段时间讲时是不可数名词,故只可选hours。

75.【C15】(D)

A. demonstrated

B. composed

C. hosted

D. formed

解析:demonstrate意为“论证,说明,示威”,compose后接介词of,意为“组成”,host意为“款待,作乐”,form与procession搭配,意为“形成队列”。故选D。

76.【C16】(B)

A. demonstration

B. procession

C. body

D. march

解析:上句提到形成队列,本句意为这样的队列经常伴随有一支乐队,故选上文提到的procession。

77.【C17】(D)

A. Even

B. Therefore

C. Furthermore

D. But

解析:上句说:在去墓地的路上,乐队演奏缓慢的、庄重的音乐以便和悲痛的场合相配合。而本句说:在回来的路上,情绪变化了,所以这两句之间应该是转折的关系,因此选择but。

78.【C18】(D)

A. number

B. members

C. body

D. relations

解析:本句意为“死神夺去了他们的一个亲人,但活着的人高兴他们还活着”。relations意为“亲戚”。故选D。

79.【C19】(C)

A. sad

B. solemn

C. happy

D. funeral

解析:这里选择happy,以便和上旬中提到的slow和solemn相对应。

80.【C20】(C)

A. whistled

B. sung

C. presented

D. showed

解析:whistled意为“吹口哨”,sung意为“唱”.presented意为“表演”,showed意为“展示”,只有presented才能和improvising相搭配。

词汇

英译汉

81.Besides begin an endless source of energy, the use of the sun has other advantages as well.

除了作为一种新型无尽能源之外,太阳能的利用同样还有其他益处。

解析:

82.Nearly 54 million cars and trucks in the United States are equipped with driver side air bags located in the center of the steering wheel. 24 million also have a passenger side device located in the dashboard.

美国将近有五千四百万辆小型车辆在方向盘一方装备了驾驶安全气囊,其中有近两千四百万辆载仪表板内装备了乘客安全气囊。

解析:

83.Adjustable steering wheels should be pointed toward the chest rather than the head to prevent inflating bag from damaging the face or neck.

可调整的方向盘应该指向乘员的胸部而不是头部,以避免气囊膨胀导致的对脸部和颈部的伤害。

解析:

84.What should you do, for example, if you find out that under the fertile fields of a farming community there is a thick bed of coal which can be strip mined? Strip mining rips up top soil and vegetation.

你应该怎么办呢?举例来说,如果你发现在农业社区的某片肥沃的土地下面有一层厚厚的煤层可供露天开采,那么表面土壤和植被将被彻底破坏。

解析:

85.How do we find our way out of the land used problem? One way might be to reexamine our values, to think in new directions.

我们如何挣脱习惯性思维,一种方法就是重新审视自己的价值,以新方向

解析:

汉译英

86.那位名演员似乎很乐意在剧中扮演一位次要角色。

That famous actor seemed content to play a minor part in the play.

解析:

87.这就是为什么飞机在起飞之前有时必须滑行一段长路的原因。

This is the reason why an airplane sometimes must taxi a long way before taking off.

解析:

88.玛丽觉得单靠自己的力量执行她的计划是困难的。

Mary thought it difficult to carry out her plan all by herself.

解析:

89.国庆节要到了,咱们把寝室彻底打扫一下吧。

National Day is round the corner,Let’s give our bedroom a thorough clean.

解析:

90.我提议咱们会后马上去办公室找史密斯教授,邀请他参加我们的英语晚会。

I propose that we go to find Prof.Smith in his office after the meeting and invite him to our English evening.

解析:

翻译大题型虚题型

91.For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic \

Getting to Know the World Outside the Campus

It is indispensable for college students to know what is going on outside the campus. That’s because in this\

解析:

语音

短对话

长对话

情景对话

重写句子

听力对话单题

听力对话组题

短文理解

短文填空

资源下载《江苏专转本(英语)模拟试卷43附答案解析.doc》 文档下载价格为30下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《江苏专转本(英语)模拟试卷43附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:30 下载币
《江苏专转本(英语)模拟试卷43附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?