在职申硕(同等学力)英语模拟试卷164含答案解析

在职申硕(同等学力)英语模拟试卷164

完成对话

对话理解

对话理解大题型

1.Some old people don’t like pop songs because they can’t______so much noise.(C)

A. resist

B. sustain

C. tolerate

D. undergo

解析:resist“抵抗,抵制,抗拒”;sustain“支撑,承受住”;tolerate“忍受,默认(不好的东西的存在)”;undergo“经历,经受,忍受,强调过程”。这里应该是指忍受噪音,故选C。

2.In general, matters which lie entirely within state borders are the______concern of state government.(D)

A. extinct

B. excluding

C. excessive

D. exclusive

解析:extinct“灭种的,灭绝的”;excluding“不包括在内的”;excessive“过分的,过多的”;exclusive“独享的,排外的”。根据句意应是独有的关注点,故选D。

3.As a result of careless washing, the jacket______to a child’s size.(B)

A. compressed

B. shrank

C. dropped

D. decreased

解析:Compress“用力挤压使变小,浓缩”;shrink“收缩,蜷缩,皱缩,强调面积的变小”;drop“坠下,落下”;decrease“数量变小”。衣服缩水通常指面积变小,因此shrank(shrink的过去式)符合题意。故选B。

4.The island where these rare birds nest has been declared a______.(D)

A. observation

B. reservation

C. preservation

D. conservation

解析:observation“观察”;reservation“(旅馆房间、戏院座位等的)预定;保留(意见)”;preservation“收藏,保存”;conservation“自然保护区”。根据句意,故选D。

5.Poverty depresses most people, ______my father it was otherwise.(C)

A. in case

B. in case of

C. in the case of

D. in any way

解析:in case“假使,以防万一”,引导条件状语从句;in case of“假使,万一”,后加名词、代词等;in the case of“对…来说,至于”;in any way“无论如何,总之”。根据句意,故选C。

6.Customers may also be permitted to______their current accounts for a short period in anticipation of a credit item coming in.(B)

A. overextend

B. overdraw

C. overvalue

D. overpay

解析:overextend“贷款过多”;overdraw“透支”;overvalue“估价过高”;overpay“多付款”。根据题目的意思应该是透支帐户。故选B。

7.If you want to buy this house, the payment may be made in five______.(A)

A. installments

B. pieces

C. shares

D. parts

解析:installment意为“分期付款”;piece“块;件;篇”;share“(金融)股份”;part“零件,部件”。题目意思是分期付款买房,其他选项均不能表达分期付款。故选A。

8.The purpose of a______is to cut down imports in order to protect domestic industry and workers from foreign competition.(D)

A. tax

B. toll

C. fee

D. tariff

解析:tax“税”;toll“通行费”;fee“费用,酬金”;tariff“关税”。根据题目的意思是进口关税,故选D。

9.The joys of travel, having long______the disabled, are opening up to virtually anyone who has the means.(C)

A. omitted

B. missed

C. neglected

D. discarded

解析:omit“删除”;miss“错过”;neglect“忽视”;discard“丢弃”。此处是忽视残疾人的旅行乐趣,故选C。

10.Fewer and fewer of today’s workers expect to spend their working lives in the same field, ______the same company.(D)

A. all else

B. much worse

C. less likely

D. let alone

解析:let alone意思是not to mention“更不必说”。all else“所有其他的\

词汇语法

词汇大题型

阅读理解

Last week 29 earnest American high school students were invited to an evening of receiving good words, small talk, warm toasts and fancy silverware.

\

11.Last week a group of high school students were invited to the dinner party______.(C)

A. to see the lifestyle of the rich and political

B. to discuss international and public policy issues

C. to learn to survive in different social situations

D. to learn to become the future leaders of the White House

解析:推断题。文章第一段指出上周有29名中学生被邀请参加一次正式晚宴。在晚宴上他们能昕到赞美的语言,与人闲聊,吃热土司和享用华丽的银餐具。根据第四段的内容可知,这次晚会是为了让学生们学习社交技巧。故选C。

12.According to Madeleine Albright, at an official dinner______.(B)

A. we should get more information about the host

B. we should be sociable by talking with others

C. table manners are not as important as conversing

D. we should learn to entertain others by telling a story

解析:推断题。第二段说:前国务卿奥尔布赖特向学生建议“从坐在你旁边的人身上发现一些东西,最终你会发现他们总是会说一些有趣的东西…”这里她是在介绍与人交往的经验,让学生们学会与人交谈。故选B。

13.The imitated Official Dinner is different from the real ones in that the former______.(B)

A. was held without the participation of important persons

B. could not get the financial support as easily as the real ones

C. didn’t have as many guests as the real ones

D. had nothing to do with political and international issues

解析:细节题。根据第三段的内容可知,这次模拟外交场合的晚宴除了不筹集经费外,与一个真正的官方晚宴很像。因此,模拟外交场合的晚宴与正式晚宴不同之处在于前者不筹集经费,故选B。

14.According to Boyden Gray, at dinner parties you should______.(A)

A. listen to others instead of talking too much

B. drink no alcohol before you go

C. arrive as early as possible

D. leave after the parties are over

解析:细节题。根据第八段引用前白宫官员的话“Try to get more out of your dinner partnersthan they get out of you.”可知,尽量倾听晚宴上你同伴的讲话,而自己不要说得太多。故选A。

15.We can conclude from the passage that______.(D)

A. there are significant differences between the Official Dinner and other dinner parties

B. American students like to participate in public services very much

C. being a secretary of state is the best, even better than being a president

D. the students who were invited to the dinner party were enthusiastic about the program

解析:细节题。第十一段说:这个培训项目包括介绍总统、法院、媒体和国际事务。学生们还讨论公共政策问题。该项目的主任玛丽介绍说:“到晚上10点了他们还在讨论。”由此可知,美国学生们对这个项目的热情还是很高的,故选D。

Everyone knows a stone bounces best on water if it’s round and flat, and spun towards the water as fast as possible. Some enthusiasts even travel to international stone-skimming competitions, like world champion Jerdone Coleman-McGhee, who made a stone bounce 38 times on Blanco River, Texas, in 1992.

Intuitively, a flat stone works best because a relatively large part of its surface strikes the water, so there’s more bounce. Inspired by his eight-year-old son, physicist Lyderic Bocquet wanted to find out more. He tinkered with some simple equations describing a stone bouncing on water in terms of its radius, speed and spin, and taking account of gravity and the water’s drag.

The equations showed that the faster a spinning stone is travelling, the more times it will bounce. To bounce at least once without sinking, Bocquet found the stone needs to be travelling at a minimum speed of about 1 kilometre per hour.

The equations also backed his hunch(直觉)that spin is important because it keeps the stone fairly flat from one bounce to the next. The spin has a gyroscopic(陀螺的)effect, preventing the stone from tipping and falling sideways into the water.

To match the world record of 38 bounces using a 10-centimetre-wide stone, Bocquet predicts it would have to be travelling at about 40 kilometres per hour and spinning at 14 revolutions a second. He adds that drilling lots of small pits in the stone would probably help, by reducing water drag in the same way that dim pies on a golf ball reduce air drag.

16.Which of the following could be the best title for this passage?(B)

A. International Stone-skimming Competitions

B. How to Make Stone-skimming More Enjoyable

C. Stone-skimming Is a Sacred Thing

D. The Mathematical Formula for Stone-skimming

解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了一位物理学家通过对如何更好地进行打水漂这个游戏所做的研究。故选B。

17.In order to make a stone bounce best on water, one needs to______.(C)

A. find a big, round stone

B. reduce the spin of the stone

C. make the stone spin as fast as possible

D. do some complicated mathematical equations

解析:细节题。根据第一段第一句话“Everyone knows a stone bounces best on water if it’sround and flat,and spun towards the water as fast as possible.”可知,旋转越快,石头弹跳越好。故选C。

18.According to Lyderic Bocquet, which of the following is NOT mentioned as a factor influencing the bounces of a stone on water?(A)

A. The clearness of the water.

B. The gravity of the Earth.

C. The shape of the stone.

D. The speed and spin.

解析:细节题。文中提到了很多影响水漂次数的因素(石头的形状、大小、转速、重力因素、水的阻力等),但没有提到水的清澈度对打水漂次数的影响,故选A。

19.Which of the following is not the reason why Lyderic Bocquet supposed that spin is important?(D)

A. Because it keeps the stone fairly flat from one bounce to the next.

B. Because the spin can create a gyroscopic effect.

C. Because the gyroscope can prevent the stone from tipping and falling sideways into the water.

D. Because the spin can reduce the water drag.

解析:推断题。根据第四段可知,为什么Lyderic Bocquet认为石子旋转如此重要,“because itkeeps the stone fairly flat from one bounce to the next.The spin has a gyroscopic effect,preventing the stone from tipping and falling sideways into the water.”所以A、B、C的选项内容都有涉及,而D没有提到,故选D。

20.Lyderic Bocquet drilled lots of small pits in the stone in order to______.(B)

A. make it look smarter

B. reduce the water drag

C. increase the revolution of the stone

D. make the game more like golf

解析:细节题。根据最后一段最后一句“He adds that drilling lots of small pits in the stonewould probably help,by reducing water drag in the same way that dim pies on a golf ballreduce air drag.”可知,在石头上钻坑是为了减少空气阻力,故选B。

The idea of humanoid robots is not new. They have been part of the imaginative landscape ever since Karl Capek, a Czech writer, first dreamed them up for his 1921 play \

21.In Paragraph 1 the author introduces his topic by relating______.(D)

A. the idea of humanoid robots

B. Karl Capek’s creation of robots

C. Hollywood’s production of robot films

D. the origin of and popular movies about robots

解析:推断题。作者在文章第一段谈到了捷克作家Karl Capek首先构想了robot,后面又提到有关robot的几部好莱坞电影,从而引出要讨论的话题,故选D。

22.According to the author’s description, Asimo______.(B)

A. is a four-legged robot

B. seems more like a human being than a machine in action

C. seems more like a machine than a human being in action

D. is in a sort of animal form

解析:细节题。根据文章第二段第二句“…its white,articulated exterior seemed to conceal a hu—man.”可知,它的白色人造外形下似乎隐藏着一个人,言外之意就是它走起路来更像人而不像机器,故选B。

23.Sony’s QRIO could perform all the following tasks EXCEPT______.(A)

A. walking everywhere freely

B. understanding some words uttered by people

C. finding its way

D. continuing walking after it stumbles

解析:细节题。本题可采用排除法。第三段对QRIO的情况进行了描述,It walks,understandsa small number of voice commands对应B项;and can navigate on its own对应C项;If itfalls over,it gets up and resumes where it leave off.对应D项。文章并没有说它可以walk everywhere freely,故选A。

24.From the passage we may infer that Toyota’s Partner______.(C)

A. is much better than any other robots

B. is no more than a mechanic device

C. may be put into mass production

D. may speak like man

解析:推断题。文中第四段倒数第二句提到“Toyota hopes to offer a commercial version of therobot by 2010.”(Toyota希望到2010年能够使这个机器人商业化。),可推断它们有可能大量生产这个叫做Partner的机器人。故选C。

25.Judging from the context, this passage is probably written______.(B)

A. in 2004

B. in 2005

C. between 2003 and 2004

D. between 2004 and 2005

解析:推断题。根据第四段最后一句“This month,50 Partner robots will act as guides at Expo2005 in Aichi,Japan.”可推断出文章写于2005年,推断关键词“This month”,故选B。

It has been argued that where schools become bureaucratized, they become bound up with the techniques and implementation of the managerial process, and may concentrate on concern with position and self-advancement. In so doing, they may neglect the purpose for which they were set up.

Thus, they do not facilitate the development of those who are part of the school community, and tend to neglect the desires of children, parents and society at large.

It is because of such criticisms that there has been an increasing influence in political rhetoric and legislation of free-market theories of organization and society. Such theories suggest that a much more market-oriented, competitive approach is required so that schools reorient themselves towards their \

26.According to the author, criticism of schools arises from______.(C)

A. concerns that schools deliberately neglect students

B. the high cost of education due to bureaucracy

C. a perception of them as self-serving and bureaucratic

D. a misunderstanding of schools officials

解析:细节题。根据第一段“It has been argued that where schools become bureaucratized,they…may concentrate on concerning with position and self-advancement.”可知,对学校的批评是因为学校专注于自我发展太过于官僚机构化。C项巾的self-serving对应concentrate onconcerning with position and self-advancement;bureaucratic对应bureaucratized。故选C。

27.The \(C)

A. students

B. students and parents

C. students, parents and teachers

D. teachers and students

解析:推断题。根据第四段第三行的“Indeed,if by‘educational’we mean the development ofall within the…development is just as important.”可知,school community包括consumers和teachers。根据全文语境判断,consumers只指students和parents。故选C。

28.The transfer of free market ideas to the schools may fail because______.(B)

A. schools have no real clients

B. they concentrate only on the consumer and do not include teachers

C. schools are totally different from the free market

D. they have no solid purpose in their aims

解析:细节题。根据第四段倒数第二句“…by concentrating on only one section,‘the consum—ers’.”可知,学校不能转向自由市场是因为它只关注于“消费者”,故选B。

29.According to the text, criticism of free market solutions in education arises from the fact that______.(A)

A. they do not explain why their set of values are better than others

B. their values are too subjective

C. their values are too different from those within an educational context

D. the educational context is not a free market

解析:推断题。根据全文最后一句“In other words,free—market theories,granted that they are ar—guing that individuals should be allowed to pursue their own ends,must explain why any setof values,including their own,is preferable to another.”可知,自由市场管理形式无法解释自己的价值体系为何优越于其他价值体系。故选A。

30.The \(C)

A. the values are too narrow-minded

B. the values are not specific enough

C. the values are too self-serving

D. the values are not strongly held

解析:推断题。最后一段中词组In other words后的free—market theories,granted that they…anyset of values,including their own,is preferable to another是对“charge of relativism”的具体阐释。故选C。

A recent U. S. study claims that in areas where there are fewer single men, women are more career focused because there are less options for marrying. Increasingly, women have been delaying starting a family in order to nurture their careers. But a recent study asks if this phenomenon might just be on account of a lack of marriageable men.

The study, published in the journal of Personality and Social Psychology, looks at the ratios of single men versus single women in various U. S. states and on college campuses. When stores of single men are low, or are perceived to be low, women showed higher levels of motivation to pursue high-paying careers.

The researchers conclude that it’s not necessarily ambition that drives a woman to single-mind-edly pursue her career—it’s merely because there isn’t a potential husband in sight.

The researchers also note that women who perceive themselves to be less desirable as mates— \

31.The main question of the quoted blog is______.(B)

A. whether women are more moral than men

B. what has caused women to choose career over marriage

C. whether there are short of marriageable men nowadays

D. why the ratio of single men versus single women is unbalanced

解析:推断题。第一段第一句“A recent U.S.study claims that in areas where there are fewersingle men,women are more career focused because there are less options for marrying.”可知,美国最近的一项研究声称:在单身男性较少的地方,女性会更注重事业,因为可选择的结婚对象比较少。博客最后又说“Are careers merely a fall—back option for women whoaren’t able to marry and have children right away?”即难道事业仅仅是女性现在不结婚不生孩子的退一步的选择吗?故选B。

32.It is implied by Durante that some women immerse in their careers because______.(D)

A. they are not interested in getting married

B. they single-mindedly pursue their career

C. they don’t want to live a life like Angelina Jolie

D. they are not attractive to men

解析:细节题。根据第四段内容可知,有些妇女认为很少有男人会选她们作为结婚对象,正如明尼苏达大学的教授Durante说的“她们不像安吉利娜·朱莉那么漂亮”,因此她们会更专心从事她们的事业。less desirable as mates是指not attractive to men,故选D。

33.Among all the comments, which of the following three give negative response to the question raised at the end of the blog?(A)

A. Comments 1, 2 and 3.

B. Comments 2, 3 and 4.

C. Comments 3, 4 and 5.

D. Comments 1, 4 and 5.

解析:推断题。评论1说:难道所有的妇女都是把事业作为打发时间、逃避孤独的方法吗?即评论1反对博客最后的那个问题——难道事业仅仅是女性现在不结婚不生孩子的退一步选择?评论2说:我认为这篇博客具有攻击性,这就是我的想法。即评论2也是持反对意见的。评论3说:但是问题没那么简单。如果可以做丈夫的男人少了,那么就会有更多的单身女人自己过。如果她们不想结婚,就不必结婚。因此评论3也是反对的,故选A。

34.According to the writer of Comment 4, women have less options for marrying because______.(C)

A. girl students have fewer chances to meet men in universities and colleges

B. the higher education system treats men and women differently

C. more women receive higher education than men

D. women believe they can find male marriage after graduating from college

解析:推断题。根据评论4可知,现在大学里60%一70%的学生是女性,而这导致了女生更难找到结婚对象。所以是因为更多的女性接受更高的教育,故选C。

35.According to the writer of Comment 5, nowadays women______.(B)

A. are too modern

B. are less traditional

C. are reluctant to get married

D. are all crazy

解析:推断题。根据评论5可知,现在大部分女性要么是同性恋,要么是女权主义者,要么就一天到晚抱怨,要么神经不正常。反正都是不值得与其相伴终身的。这说明女性更加开放,与传统女性相比有很大的改变,所以是less traditional,故选B。

完形填空

Traffic is a perennial problem in Hong Kong. Over the years many suggestions have been【C1】______to ease transport difficulties. These include from constructing wider roads and an underground railway【C2】______to staggering hours for schools to open and close. One official report pressed【C3】______for working hours to be spaced out to relieve congestion at peak periods. In England and other countries this system is called staggering working hours because many business centers use it. It is【C4】______that greater working efficiency can be achieved, employees are happier because they can arrange convenient personal working hours, buses and trains can be dispatched at suitable intervals, and so on. The idea of【C5】______working days follows on from staggering hour. Land in Hong Kong is extremely expensive, yet by and large, offices are empty at weekends and most evenings, too. This appears to be a waste of valuable assets and seems【C6】______in a place noted for its business sense. Naturally, Saturday and Sunday working is not easy. Church-going and family needs can’t be【C7】______, but it should be remembered that many already work at【C8】______hours. Nurses, firemen, doctors, pilots, TV stars,【C9】______have to come to grips with the problems. It seems【C10】______to assume that others could do the same. In fact they might find some advantages in having a day or two off during the week.

36.【C1】(A)

A. raised

B. made sure

C. given off

D. put down

解析:raise a suggestion意思为“提出建议”,为固定搭配。make sure“确信”;give off“散发,放出”;put down“写下,记下”。此处是指许多建议被提出来缓解交通紧张的局面。故选A。

37.【C2】(A)

A. system

B. station

C. terminal

D. terminus

解析:underground railway system是“地铁系统”,再如,concert sound system“音乐会音响系统”。station“车站”;terminal“公共汽车的总站,轮船的集散站”;terminus“终点站”这三个选项均不符合题意。故选A。

38.【C3】(D)

A. correctly

B. immediately

C. sympathetically

D. strongly

解析:此处指一个官方报告强调把上班高峰时间间隔开来。strongly“强烈地”最符合题意。correctly“正确地”;immediately“立即地”;sympathetically“同情地”都与题意不符。故选D。

39.【C4】(A)

A. claimed

B. exclaimed

C. reclaimed

D. acclaimed

解析:claimed“声称,声明”;exclaimed“大声呼叫,惊叫”;reclaimed“要求收回”;acclaimed“欢迎,欢呼”。此处指声称实现更高的工作效率。故选A。

40.【C5】(B)

A. variable

B. varied

C. variety

D. various

解析:variable“易变的,不稳的”;varied“各不相同的”;variety“种类”;various“各种各样的”。此处的意思是不同的工作日。故选B。

41.【C6】(C)

A. feasible

B. acceptable

C. incredible

D. favorable

解析:通过上文可知香港的办公室在晚间和周末时都是空的,这似乎是一种宝贵资源的浪费,而且是难以置信的。feasible“可行的”;acceptable“可接受的”;favorable“有利的”均不适合。只有incredible“令人难以置信的”符合句意,故选C。

42.【C7】(C)

A. deleted

B. missed

C. ignored

D. adjusted

解析:deleted“删除”;missed“错过”;ignored“忽视”;adjusted“调整”。这里指周末去教堂等不能被忽视,故选C。

43.【C8】(A)

A. irregular

B. so

C. too

D. regular

解析:此处是指很多人在非固定的时间内工作,irregular“不规律的”符合文意,故选A。

44.【C9】(D)

A. in general

B. on the contrary

C. to tell the truth

D. to name only a few

解析:in general“一般来说”;on the contrary“相反”;to tell the truth“说实话”;to name only afew“仅举几个例子”。此处显然是在列举,故选D。

45.【C10】(D)

A. obvious

B. fit

C. impossible

D. reasonable

解析:obvious“显然的”;fit“合适的”;impossible“不可能的”。根据上下文此三项均不符合题意,只有reasonable“合情合理的”符合文意,故选D。

挑错

英译汉

46. In his classic novel, The Pioneers, James Fenimore Cooper has his hero, a land developer, take his cousin on a tour of the city he is building. He describes the broad streets, rows of houses, a teeming metropolis. But his cousin looks around bewilderedly. All she sees is a forest. \

在其经典小说《开拓者》中,詹姆士-菲尼摩尔-库珀让其主人公——一个土地开发商——带他的表妹参观一座正在由他承建的城市。他描述了宽阔的街道、林立的房屋、热闹的都市。他的表妹环顾四周,大惑不解。她所看见的只是一个森林。“你想让我看的那些美景和改造了的地方在哪儿啊?”她问道。他见表妹看不到那些东西,感到很惊讶。“哪儿?到处都是啊!”他答道。虽然那些东西还未建成在大地上,但它们已在他心中建好了。对他来说,它们都是实实在在的,宛如已建成一样。

库珀这里阐明的是一种典型的美国人特性:着眼于未来,即能够从未来的角度看待现在;可以自由地不为过去所羁绊,而在情感上更多地依赖于未来的事物。正如阿尔伯特-爱因斯坦曾经说过的那样:“对美国人来说,生活总是在发展变化中的,从来不会静止不变。”

解析:

汉译英

翻译大题型

47.Write at least 150 words about the topic: Tourist Industry in China. You should write according to the outline given below.

1. The great importance of tourist industry for China.

2. Problems with China’s management of our tourist industry.

3. My suggestions on how to improve travel management, especially the travel in big holidays.

Tourist Industry in China

Our tourist industry has gained tremendous progress though some serious problems remained to be solved urgently. There are many hotels and tourist resorts around the scenery places, thus causing air and water pollution in the environment.

To overcome the above problems, I suggest: First of all, try our best to update our transportation and communication systems. More convenience in traffic will win us much greater income from tourism. Secondly, more places of historical interests and scenery spots are to be explored to let foreign friends see more exciting things than just clay-warriors and horses in Xi’an or Summer Palace in Beijing. Thirdly, our food and hotel industry should be greatly pushed forward to attract more foreign guests.

Therefore, I suggest the departments launch a campaign to heighten the tourist quality. By doing so, we shall push our country into one of the top tourist countries in the world.

解析:

完成文章

A. wanted B. brand C. as well as

Phrases:

A.【T1】______playing music and videos

B. As the【T2】______grew

C. what is the most【T3】______high-tech

Do you know【T4】______for teenagers in the U. S. ? It is the iPod. The small cigarette-box-shaped player provides hours of music, videos and audio books, disc years ago, users found it was very different from just a simple MP3.【T5】______, more and more new features were introduced. The iPod,【T6】______, can also store address book, keep your appointments, hold text notes, and display your photo albums. It is enough for you to take a whole library of music in your pocket.

48.【T1】(C)

A.

B.

C.

解析:根据空格后的playing(动名词),此处需要填入介词,因此选择as well as,表示“除了…还有”。故选C。

49.【T2】(B)

A.

B.

C.

解析:根据空格前的the,此处需要名词,同时根据语义,可知此处表示“随着品牌的增长”。故选B。

50.【T3】(A)

A.

B.

C.

解析:此处需要形容词来与most搭配,但选项中只有wanted(过去分词)可选,表示“最想要的高科技产品”。故选A。

51.【T4】(C)

A.

B.

C.

解析:空格处需要宾语,只有C选项是由what引导的名词性从句,可以充当know的宾语从句。同时根据语义可知,该句的意思是“你知道什么是现在美国青少年最想要的高科产品吗?”故选C。

52.【T5】(B)

A.

B.

C.

解析:此处需要状语从句来表示伴随的条件(随着该品牌的增长),故选B。

53.【T6】(A)

A.

B.

C.

解析:此处空格不需要主干成分,只需要一个插入语形式的结构,只有介宾短语能满足这里的需要。根据语义,此处句意为“iPod,除了播放音乐和视频,还可以储存…”。故选A。

A. at which B. take up C. positive

Phrases:

A. never to【T7】______smoking to begin with

B. which is a【T8】______sign

C.【T9】______the person begins to smoke

Quitting smoking is more of a matter of willpower than of individual choice, for smoking is widely recognized as a hard habit that takes great determination and efforts to get rid of once picked up. Despite the chance that a smoker can quit permanently through medication or doctors’counseling, the best way to avoid the trouble is【T10】______

The hard-to-stop effects of cigarette smoking vary in intensity and are related both to the amount and length of exposure and the age【T11】______Cigarette smoking is presently blamed for one-third of all cancer deaths in the United States. The sad fact is that more people take up smoking than give it up and that the demonstration of the potential risks caused by smoking can fail, particularly among the young and in face of the vigorous marketing of cigarette manufacturers. Smoking is banned in public places in some big cities,【T12】______that the awareness of the harm of cigarette smoking has been strengthened.

54.【T7】(B)

A.

B.

C.

解析:never to后接动词原形构成不定式,take up是动词词组,意思是“开始从事”,故选B。

55.【T8】(C)

A.

B.

C.

解析:根据空格前的冠词a和空前后的名词sign可知,此处需填入一个形容词。positive是形容词,修饰名词sign。故选C。

56.【T9】(A)

A.

B.

C.

解析:at which在这里引导一个定语从句。故选A。

57.【T10】(A)

A.

B.

C.

解析:动词不定式短语可作表语。故选A。

58.【T11】(C)

A.

B.

C.

解析:the age后接定语从句,且“在…的年龄”用介词at。故选C。

59.【T12】(B)

A.

B.

C.

解析:which在这里是关系代词,指代前面一句话:“Smoking is banned in public places in some big cities.”sign后面的从句是同位语从句。故选B。

A. Sell B. poorest C. shun D. perhaps

Phrases:

A. do not【T13】______it and call it hard names

B. It looks【T14】______when you are richest

C.【T15】______your clothes and keep your thoughts

D. You may【T16】______have some pleasant, thrilling, glorious hours

However mean your life is, meet it and live it:【T17】______It is not as bad as you think.

【T18】______The faultfinder will find faults even in the paradise. Love your life, poor as it is, even in a poor house. I do not see but a quiet mind may live as contentedly there, and have as cheering thoughts, as in a palace. The town’s poor seem to me often live the most independent lives of any.【T19】______Do not trouble yourself much to get new things, whether clothes or friends. Turn to the old, return to them. Things do not change, and then we change.【T20】______

60.【T13】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:根据空格前的do可知此处应该填入动词,这句话的意思是“不要躲避人生,也不要叫它倒霉人生。”shun的意思是“回避、躲闪”。故选C。

61.【T14】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:此处的poorest应该要与when you are richest(当你最富有的时候)反衬。故选B。

62.【T15】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:本句Sell your clothes and keep your thoughts(卖掉你的衣物,留下你的思想)喻指人生精神生活应重于物质享受。此处的sell应与后面的keep相对,故选A。

63.【T16】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:此处意为“你也许能享受到一些愉快的、激动的、踌躇满志的时刻。”故选D。

64.【T17】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:本句是一个祈使句。表“请求、劝告”之意。故选A。

65.【T18】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:It looks poorest when you are richest是对It is not as bad as you are(你的生活并不像你认为的那么糟糕)的补白。强调每一个人的生活都有两面性。故选B。

66.【T19】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:此句与上一句讲镇上的贫民生活也可能是独特的、独立的。你也许能拥有一些愉快的、激动的、踌躇满志的时刻。故选D。

67.【T20】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:此句是对全文的结论性看法。意思是“卖掉你的衣物,留下你的思想”。强调精神的满足。故选C。

短对话

A. Why don’t we eat out?

B. I’m going to fix some pork chops.

C. I just bought it the day before yesterday.

Wayne: What are we going to eat for dinner?

Lilia:【D1】______

Wayne: I’m afraid the meat is rotten.

Lilia: That’s strange!【D2】______

Wayne: Well, I forgot to put it in the refrigerator.

Lilia: Good for you! Now what should we eat?

Wayne:【D3】______

Lilia: Again? Weren’t you just complaining that it’s too expensive to eat out?

Wayne: Not when you’re hungry.

68.【D1】(B)

A.

B.

C.

解析:针对Wayne的提问中“what”,回答中一定要有实际的东西,因此B选项(我准备做猪排)是正确的。这里注意“fix”是“准备”的意思,例如:Sarah fixed some food for us.(莎拉为我们准备了一些食物。)故选B。

69.【D2】(C)

A.

B.

C.

解析:Lilia认为有些奇怪(strange),肉怎么会坏了(rotten)呢?C项给出了原因:“我前天才买的。”故选C。

70.【D3】(A)

A.

B.

C.

解析:根据空格3后面Lilia的句子:“你不是刚才还在抱怨在外面吃太贵了吗?”能得出上句讲的是eat out的意思。故选A。

A. great minds think alike

B. We could do it first thing tomorrow morning

C. We still have to do about ten more

Nancy: How many orders do we still need to pack, Gilbert? We’ve been packing all day.

Gilbert:【D4】______

Nancy: Well, I’m really tired of packing all of the stuff all day. And it’s about time to clock out.

Gilbert: I know. Maybe we can finish it tomorrow.

Nancy: Why not! These orders are not urgent.【D5】______

Gilbert: All right. Let’s call it quits and go home.

Nancy: See,【D6】______!

71.【D4】(C)

A.

B.

C.

解析:针对Nancy的提问中“how many”,回答中一定要有数量。C选项(我们还得再打十个包)是正确的。这里要注意“数字+more”的用法,意思是“另外,还”,表示在原有基础上又增加了若干数量,比如:I need 100 more.(我还需要100个。)故选C。

72.【D5】(B)

A.

B.

C.

解析:Nancy认为这些订单(order)并不紧急(urgent),因此认为“可以明天再完成”,所以B选项是正确答案。注意空格前why not的意思,这里是表示赞同的态度。故选B。

73.【D6】(A)

A.

B.

C.

解析:Gilbert同意了Nancy的建议,停止工作,Nancy对此进行赞扬“英雄所见略同”。故选A。

长对话

A. there’s just not enough time to see them all

B. they would have to give me the money to attend the games as well

C. From all accounts

D. You’re a hard person to please

Sue: Have you ever been to any of the Olympic games?

Alice: No. I’ve never been in a country at the time they were held.

Sue: Would you have gone if someone had paid your ticket to get there?

Alice: That would’ve been nice, but【D7】______

Sue: The tickets are getting a bit expensive these days. That’s true.

Alice: My problem with the Olympics is: there are too many sports I want to see and【D8】______

Sue: All the sports are on TV these days. You need to check the program and record the ones you can’t get to.

Alice: That’s one way I could do it, but it probably means I would have to stay awake half the night to see the things I’d missed.

Sue:【D9】______!

Alice: Are you going to go to the next Olympics in Beijing?

Sue: I’d love to.【D10】______, it’s going to be a spectacular show!

74.【D7】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:Alice还从来没去主办国观看过奥林匹克运动会,于是Sue问她:“如果有人为你付路费的话,你会去吗?”从Alice的回答“That would’ve been very nice”可以看出她认为这主意不错,可她接着就提出来门票也得替她支付她才会去。“would have+动词过去分词”是英语中的虚拟语气,后面往往会跟有转折说明实际情况。Sue下面回应说现在门票确实有些贵(意即不是所有人都能负担得起),由此也可以得知Alice在这里提到了门票的事。故选B。

75.【D8】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:Alice在此提出了她观看奥运会的问题所在:有太多项目想要观看,却没有足够的时间。故选A。

76.【D9】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:Sue提议Alice可以把想看的项目录下来来解决她的问题,可Alice又抱怨说这样就意味着她必须得熬夜来看她错过的赛事,Sue对此显得无可奈何,认为Alice实在是令人太难以取悦了(a hard person to please)。“hard”用来形容人时指的是该人难以相处或难以取悦。故选D。

77.【D10】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:Sue很想去观看在北京举办的下届奥运会,她相信那肯定会是一场盛况空前的运动会。“From all accounts”在这里作状语,意思是“据大家所说,根据各种流行的说法”,也可以说“by an accounts”。故选C。

资源下载《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷164含答案解析.doc》 文档下载价格为70下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷164含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:70 下载币
《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷164含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?