在职申硕(同等学力)英语模拟试卷166含答案解析

在职申硕(同等学力)英语模拟试卷166

完成对话

对话理解

对话理解大题型

1.The terrorists kidnapped the director of the company and demanded a large sum of money for his______.(D)

A. liberty

B. relief

C. relaxation

D. release

解析:考查名词辨义。liberty“自由”;relief“减轻,救济”;relaxation“(精神等的)放松”;release“释放,发表”。这儿讲绑架,给钱才能释放,故选D。

2.A completely new situation is bound to______when the examination system is introduced.(B)

A. rise

B. arise

C. raise

D. arouse

解析:考查动词辨义。rise“上升,上涨”;arise“发生,出现”;raise“种,养,提问”;arouse“激起,激发”。这儿指出现新的形势,故选B。

3.A good way to______a language is to live in the native culture with the native speakers.(C)

A. require

B. inquire

C. acquire

D. enquire

解析:考查动词辨义。require“需要,要求,命令”;inquire“询问,问明,查究”;acquire“获得,学到”;enquire“询问”。acquire的宾语经常是知识技能,故选C。

4.A product is to be regarded as being______when introduced into another country at less than its normal value.(D)

A. discharged

B. discarded

C. disposed

D. dumped

解析:考查动词辨义。discharge“卸下,放出”;discard“丢弃,抛弃”;dispose“处理,处置,部署”;dump“倾倒(垃圾),倾卸”。这里指商品倾销,故选D。

5.It’s apparent that the wooden bridge is not strong enough to______the weight of a lorry.(B)

A. retain

B. sustain

C. obtain

D. maintain

解析:考查动词辨义。retain“容纳,保留”;sustain“遭受,支撑”;obtain“获得,得到”:main—tain“维持,维修”。这里是说桥不能支撑卡车,故选B。

6.The parents of the bride______my presence at the wedding as we had been neighbors for years.(D)

A. persisted in

B. clung to

C. stuck to

D. insisted on

解析:考查动词短语辨析。persist in“坚持行动,表示固执己见或坚持不改”;cling to“依附,不离开”;stick to“坚持(原则、计划、诺言等),不放弃”;insist on“坚持主张、意见”。这里是坚持在场的要求,故选D。

7.______the rain, the air quality would not be so good.(B)

A. Except for

B. But for

C. As for

D. For all

解析:考查介词短语辨析。except for“除…之外”;but for“如果不是…的缘故,要不是…”;as for“至于”;for all“尽管”。根据句意,故选B。

8.A______contest is intended to eliminate less qualified competitors before decisive contests.(C)

A. fundamental

B. deliberate

C. preliminary

D. tough

解析:考查形容词辨义。fundamental“基本的,根本的”;deliberate“蓄意的,故意的”;pre—liminary“初步的,预先的”;tough“难对付的,顽强的,激烈的”(a tough game)。这里指初赛,故选C。

9.The US bio-defence research is particularly controversial because of the sheer______of the effort.(B)

A. latitude

B. magnitude

C. gratitude

D. attitude

解析:考查名词辨义。latitude“纬度”;magnitude“强度,力度”;gratitude“感激,感谢”;atti—tude“态度”。根据句意,故选B。

10.Many argue that efforts like this will______the line between the North and the South.(A)

A. blur

B. enforce

C. separate

D. extend

解析:考查动词辨义。blur“使…模糊不清”;enforce“实施,执行”;separate“分离”;extend“延伸,延长”。宾语是界限(the line),故选A。

词汇语法

词汇大题型

阅读理解

Just few years ago, a graduate from Brown University medical school had just a slight understanding about how to care for the elderly. Now, Brown and other U. S. medical schools are plugging geriatric(老年医学的)courses into their curricula.

The U. S. Census Bureau projects the number of elderly Americans will nearly double to 71 million by 2030. The first members of the Baby Boomer generation, so named for the explosion in births in the years after World War Two, turn to 65 in three years. In addition, people are living longer than ever.

\

11.What does Richard Besdine mean in Paragraph 3?(C)

A. The large amount of the elderly has created a big problem in America.

B. The number of the elderly has been growing beyond the capacity of America.

C. America is not ready to cope with the growing number of the elderly.

D. America is not the ideal place for the elderly to spend the rest of their lives.

解析:推断题。第三段Richard Besdine说如今银发浪潮的第一波已经开始冲击美国的海岸,美国却还没有制定出一个协调或战略性的对策。说明美国还没有准备好应对这一大潮。银发浪潮指的是老年人口的增长。故选C。

12.The main point of Paragraph 4 is______.(B)

A. why geriatric physicians are paid less than other physicians

B. why doctors show little interest in being geriatric physicians

C. what are the major problems with the elderly care industry

D. what can be done to ensure the healthy development of elderly care

解析:推断题。第四段主要分析了年轻医生不愿做老年病医生的原因:和其他科的医生相比收入低、地位低、治疗周期长、病情复杂等。本段第一句话是主题句“Geriatrics has neverbeen a field of choice for young doctors.”故选B。

13.It can be learned from the passage that in the U. S. , ______.(A)

A. there is a shortage of geriatric physicians

B. more training is needed for geriatric physicians

C. demand for geriatric physicians varies across states

D. care for the elderly will depend more on geriatric physicians

解析:细节题。第五段说在美国80万医生中只有约7000名老年医学专家,见本段第一句话:“‘Out of 800,000 doctors in the United States,roughly 7,000 are geriatricians’,Houghamsaid.”,为使老年人得到充分照顾,现在还需要13000名老年病医生。到2030年,老年病医生缺口将达到36000名。故选A。

14.The fact that private groups have provided money to medical schools______.(B)

A. highlights the inadequacy of government support

B. emphasizes the importance of more professional training

C. demonstrates the increasing impact of private money

D. indicates the growing awareness of the related problem

解析:推断题。倒数第二段说为了缓解老年医学人才不足的状况,私人团体向医学院提供资金支持以开设相关课程,提供培训。说明人们已经逐渐开始认识到培训专业人才的重要性。故选B。

15.According to Hougham, the challenge posed by the elderly is______.(C)

A. temporary

B. universal

C. unavoidable

D. controllable

解析:观点态度题。最后一段Hougham说:“即使他们不学这些内容,他们也必须面对这个问题。并不是说不学老年医学课程就能让老年人远离疾病。不管我们是否做好准备,他们都将到来。”也就是说老年人带来的问题不可避免。C选项unavoidable的意思是“不可避免的”。故选C。

The rich have traditionally passed their wealth on to their children. But an increasing number of billionaires are choosing not to. The reason? They want their children to live on themselves— and not to turn into spoiled successors.

Nicola Horlick or \

16.The billionaires mentioned in the passage don’t want to leave much of their wealth to their children because______.(C)

A. they prefer to give their wealth to charity

B. they want their business to go on healthily

C. they believe too much wealth will harm their children

D. they hope their children can make more money themselves

解析:细节题。根据第二段最后一句“I will not be leaving any wealth to my children becausethat would just ruin their lives.”可知,这位亿万富翁不想留给孩子大量财产是因为她认为留给太多财产会毁了孩子的生活。故选C。

17.What do we learn about Nicola Horlick?(C)

A. She has already given away about 25% of her wealth.

B. She is the first one who declares to give away her wealth.

C. She will leave only a small portion of her wealth to her kids.

D. She inherited most of her wealth from her parents.

解析:细节题。根据第二段第三句“She already gives away about 25%of her income each year;she has just revealed,in a report on the state of charity in the city,that she will not be leav—ing most of the remainder to her children.”可知,她将给孩子留一小部分财产。故选C。

18.Buffett distinguishes himself for______.(A)

A. his clear-cut position

B. being strict with his children

C. his talent in financial management

D. being a giant in the stock market

解析:细节题。根据第四段第一句“Buffett has always been colorful,quotably clear on where hestands.”可知,Buffett是一个立场鲜明的人。故选A。

19.According to Buffett’s daughter, her father______.(D)

A. refuses to lend her money

B. wants her to invest in the Olympic Games

C. never gives her more money than necessary

D. always makes sure that she returns his money

解析:推断题。由第四段可知,Buffett借钱给女儿之后很快就让她给自己写张支票(thenpromptly made her write him a check),由此可知,他总是设法确保让女儿还钱。故选D。

20.The attitude of the writer toward that billionaires don’t pass their wealth to their children is______.(B)

A. negative

B. positive

C. objective

D. casual

解析:观点态度题。本文叙述了许多亿万富翁不把大量财产留给孩子的例子,这对孩子的成长有很多的益处。由此可见,作者支持不把财产留给孩子。故选B。

On an average of six times a day, a doctor in Holland practices \

21.From the passage we can see that in Holland______.(B)

A. a doctor who practices euthanasia will not be punished

B. euthanasia is regarded as illegal

C. euthanasia is considered to be necessary but forbidden by law

D. active euthanasia is still illegal, but people often tolerate an experienced doctor who carries it out

解析:细节题。根据文章第一段第三句:“‘Active’euthanasia remains a crime on the Dutch stat—ute books.”可知,根据荷兰法律,进行积极安乐死是犯罪。故选B。

22.What is the comment of the author on the problem of euthanasia?(C)

A. Euthanasia is not regarded as a crime in France.

B. More and more medical workers like to practice euthanasia, no matter what form it takes.

C. The problem of euthanasia is now being debated heatedly and openly.

D. There is not much difference between \

解析:细节题。根据第二段第三句:“The long simmering euthanasia issue has lately boiled overinto a,sometimes.fierce public debate.”可知,这个长期争论不休的安乐死问题不久前突然爆发为激烈的公开辩论。故选C。

23.Which of the following statements can not be found in the passage?(D)

A. Those opposed euthanasia say that they believe the right to live is sacred.

B. Those in favor of euthanasia maintain that they are for humane treatment.

C. Recently the advocates of euthanasia have got more support from the public.

D. More and more people like to have the law changed.

解析:细节题。文章第二段提到“Those opposed to the practice see themselves upholding sacredprinciples of respect for life”,与A吻合;“those in favor raise the banner of humane treat—ment”与B吻合;最后提到“t11e advocates now seem to be gaining ground”与C吻合。D未在文中提及。故选D。

24.Which of the following is the most reasonable cause of euthanasia?(B)

A. People don’t like to live too long.

B. People don’t like to suffer from long-lasting chronic diseases.

C. People don’t like to be hospitalized.

D. People don’t like to become a burden of others.

解析:推断题。第三段第二句话说:“Nowadays,lingering chronic diseases have replaced criticalillnesses as the primary cause of deam.”,现在欧洲人寿命延长了,长期的慢性病取代急性病而成了人们的主要死因。故选B。

25.The last sentence in the passage indicates that______.(C)

A. people will stop the practice of euthanasia immediately

B. people will resume the practice of euthanasia only after it is allowed by law

C. people will go on practicing euthanasia no matter it is passed by law or not

D. only passive euthanasia is allowed according to the law

解析:推断题。文章第二提到近几年安乐死已经得到越来越多人的支持,“After years onthe defensive,the advocates now seem to be gaining ground.”在第三段中又谈到,“Rea—sons for the latest surge of interest in euthanasia are not hard to find.”由此可见,不管法律是否通过,安乐死仍然受到支持,人们仍会继续以往的做法。故选C。

Singletons, referring to those who live alone, are being comforted by well-meaning friends and family and told that not having a partner is not the end of the world. So, it would seem that they can say, yes, it is not. But no, in fact, it is the end.

A gloomy study has just been released that says that the international trend towards living alone is putting an unprecedented strain on our ecosystem.

For a number of reasons—relationship breakdown, career choice, longer life spans, smaller families—the number of individual households is growing. And this is putting intolerable pressure on natural resources, and accelerating the extinction of endangered plant and animal species. And there is worse news. Running a refrigerator, television, cooker, plumbing system just for selfish little you is a disastrous waste of resources on our over-populated planet. \

26.Well-meaning friends and family members often tell those who live alone that______.(C)

A. they should end their singledom as soon as possible

B. they should live together with other singletons

C. singledom is an acceptable lifestyle

D. singledom can shorten one’s lifespan

解析:推断题。文章第一段作者说:好心的朋友和家人都在安慰独居的人,并跟他们说没有伴侣,不是世界末日。singleton意为独居者。故选C。

27.Which of the following may NOT be the reason for the increasing number of households as mentioned in the passage?(B)

A. Many people get divorced because of unhappy marriage.

B. Now people can afford to support a household individually.

C. Some people have to sacrifice family life for their careers.

D. Many people live much longer than before.

解析:细节题。第三段第一句“For a number of reasons relationship breakdown,career choice,longer life spans,smaller families—the number of individual households is growing.”可知,由于种种原因如婚姻关系破裂、职业的选择、寿命的延长、家庭小型化等,独身家庭的数量在增加。这里面没有提到因收入的增长人们可以一个人维持一个家庭的开销。故选B。

28.The author thinks living alone is disastrous mainly because singledom is______.(B)

A. harmful to people’s life

B. destructive to our ecosystem

C. dangerous to plants and animals

D. unworkable in our society

解析:推断题。第二段说:刚刚发表的一项令人沮丧的研究说全球独居的趋势正在给我们的生态系统造成前所未有的压力。根据第三段第二句“And this is putting intolerable pres—sure on natural resources,and accelerating the extinction of endangered plant and animalspecies.”可知,独居给自然资源造成不可忍受的压力,加速了濒危动植物的灭绝。故选B。

29.It is implied in the passage that singletons are usually______.(D)

A. self-reliant

B. self-conscious

C. self-sufficient

D. self-centered

解析:推断题。第三段第四句“Running a refrigerator,television,cooker,plumbing system justfor selfish little you is a disastrous waste of resources on our over—populated planet.”可知,独居的人很自私,他们自己一个人用一个冰箱、电视、炊具和上下水系统,这对我们这个过于拥挤的地球上的自然资源来说是一个灾难性的浪费。故选D。

30.The author suggests that singletons should______.(C)

A. find boyfriends or girlfriends

B. live with their parents and other family members

C. live together and share more with their friends

D. watch more episodes of the TV series \

解析:态度题。文章的最后两段作者劝独居者说:尝试一下与别人合住。有很多这方面的例子,有吸引力的年轻人笑着相遇,共同度过美好时光,就像电视连续剧《老友记》当中的片段。这些信息清楚地告诉我们:在一起是好的,孤独是不好的,单身独居是不被社会允许的。故选C。

\

31.The main idea of the quoted blog is that______.(C)

A. most people in the country have too much self-esteem

B. it is urgent to help those who have too little self-esteem

C. the criteria for people to measure their self-worth are changing

D. the traditional standards make people feel unstable

解析:主旨题。首段引用的话主要说自尊不是一个常数,传统的用来衡量人们自身价值的标准已经被侵蚀了,如今更多的人参照名人和超级明星来评价自己,衡量自我价值的标准已经发生了变化,故选C。

32.Among all the comments, which of the following choices brings in authoritative sources in their discussion?(C)

A. Comment 1 and Comment 2.

B. Comment 3 and Comment 5.

C. Comment 1 and Comment 7.

D. Comment 4 and Comment 6.

解析:细节题。在这七个评论中,评论1、5、7中包含比较权威的人士Brene Brown,BenjaminFranklin,Mark Leary,所以这三个评论比较权威,故选C。

33.What all the commentators try to respond to in their writing is______.(B)

A. the respect for the traditional values

B. the standards of self-worth measurement

C. marriage, celebrities and social activities

D. ego, contentment and social judgment

解析:推断题。评论1中出现了“the criteria used for self-worth”;评论2中出现“self-esteem isgoing to be judged by”;评论4中出现了“The more wealth,the more self-worth”;评论7中出现了“our self-esteem is determined by”。根据这些信息我们可以推断出,评论人员在他们的评论中想要表达的都是自尊的衡量标准,故选B。

34.Why does the writer of Comment 5 try to clarify Benjamin Franklin’s saying?(B)

A. Because Franklin’s saying is universally applicable.

B. Because contentment means \

C. Because if you do your best, you will be the richest.

D. Because misunderstandings might occur of Franklin’s saying.

解析:目的意图题。评论5主要对本杰明·富兰克林的话“知足可使穷人变富人,不知足可使富人变穷人”进行了解释:这并不意味着不去努力做得最好、变得最富有;它仅仅意味着,一旦你全力以赴,就要满足,就像如果你不尽自己最大努力当然不会满足一样。故选B。

35.What is the writer’s attitude toward the \(D)

A. Affirmative.

B. Objective.

C. Detached.

D. Negative.

解析:观点态度题。根据评论7中的“that determination is full of cognitive biases and errors.Awesome stuff.(这个决定因素充满认知偏差和错误。它是可怕的东西。)”可知,作者对“计量社会学理论”的态度是否定的,故选D。

完形填空

All the recent news on AIDS is bad. The death of Rock Hudson【C1】______public concern about the【C2】______almost to the point of panic. Now general concern is【C3】______not so much on personal risk but on the growing realization that this disease is having a deep impact on our society in a number of ways.

For one thing, it is【C4】______financial and other resources. AIDS patients require long term care in hospitals and outpatient facilities. The Center for Disease Control in Atlanta estimates that hospital expenditures for the first 10, 000 AIDS patients were about $1.4 billion. The total economic cost to the nation of AIDS cases is estimated to【C5】______to $ 6 billion in health care, disability, and lost productivity.

Private insurers were unprepared for the crisis【C6】______the invariably fatal disease hits primarily young people. It is becoming increasingly difficult for those in high risk groups to get health and life assurance, and in the absence of private coverage, public funds must be used.【C7】______, many of the victims are rejected by disapproving or frightened friends and family, without employment , and in need of emotional and psychological support.

There is also bad news on the medical【C8】______In spite of a stepped-up research program there is no sign of an【C9】______breakthrough to a cure. Yet the physicians and others continue to work and to hope. Others not directly involved can help by giving support to public funding for research, hospital and support services. A public【C10】______to provide care now and an eventual cure for those who suffer is the best response.

36.【C1】(B)

A. caused

B. raised

C. resulted

D. flared

解析:cause“引起”;result“结果,导致”;flare“闪耀”,flare up“突然燃烧,暴发”;raise…to是常用搭配,意为“到了…程度”。下文有一个重要提示:almost to the point of panic。故选B。

37.【C2】(A)

A. epidemic

B. dilemma

C. disaster

D. collapse

解析:epidemic“流行病”;dilemma“两难的困境,窘境”;disaster“灾难”;collapse“倒塌,崩溃”。AIDS就是传染性疾病,epidemic与AIDS对应,故选A。

38.【C3】(C)

A. directed

B. associated

C. focused

D. devoted

解析:focus on是固定搭配,意为“集中于,聚焦于”。其他三项的常用搭配如下:direct…to“指向,针对”;associate…with…“与…有关,有联系”;devote…to…“为…而献身,贡献”。故选C。

39.【C4】(B)

A. formulating

B. absorbing

C. terminating

D. undermining

解析:formulating“系统地阐述,构想”;absorbing“吸收”;terminating“停止,结束”;undermining“削弱…的基础,暗中破坏”;本段可以看出治疗艾滋病需要耗费大量的财产等资源,ab—sorb在这里是消耗的意思,故选B。

40.【C5】(A)

A. come

B. add

C. equal

D. sum

解析:come to是固定词组,表示“总计,达到”;add to“增加”;equal“等于”;sum作“总计”时,一般是名词。根据句意,故选A。

41.【C6】(A)

A. since

B. unless

C. until

D. before

解析:since“既然”,引导原因状语从句;unless“除非”,引导条件状语从句;until“直到”,常和not连用;before“在…之前”,引导时间状语从句。从逻辑关系上看,此处应填入表示原因的词,故选A。

42.【C7】(C)

A. In short

B. In fact

C. In addition

D. In conclusion

解析:in short“总而言之”;in fact“事实上”;in addition表上下文的递进;in conclusion“最后”。从上下文逻辑来判断,此处需填入一个表示递进关系的短语,患者缺乏保险,甚至被人抛弃。故选C。

43.【C8】(D)

A. field

B. area

C. world

D. front

解析:只有front可以与on连用,on the medical front表示“在医疗卫生工作的前线”。in themedical field“在医学领域”;in an area“在某个领域”;in the medical world“在医疗界\

44.【C9】(A)

A. imminent

B. eventual

C. intellectual

D. inevitable

解析:imminent“即将发生的,逼近的”;eventual“最后的”;intellectual“智力的,显示智力的”;inevitable“不可避免的”。根据题意是即将发生的突破,故选A。

45.【C10】(C)

A. revenge

B. revolt

C. resolve

D. refuge

解析:revenge“报复,复仇”;revolt“造反,反抗”;resolve“决心,决定”;refuge“庇护,避难所”。这里指公众决心为患者提供医疗,故选C。

挑错

英译汉

46. Globally, most smokers start smoking before the age of 18, with almost a quarter of those beginning before the age of 10. The younger children are when they first try smoking, the more likely they are to become regular tobacco users and the less likely they are to quit. A strong link between advertising and smoking in young people has been proven. The more aware and appreciative young people are of tobacco advertising, the more likely they are to smoke or say they intend to. In response to this threat, World No Tobacco Day campaigns for a total ban on all forms of tobacco advertising, promotion and sponsorship by the tobacco industry.

从全球范围来看,大多数吸烟者在18岁之前开始吸烟,他们当中几乎有四分之一的人10岁前就开始吸烟。孩子开始吸烟的年龄越小,越有可能成为经常抽烟者,而且越不可能戒掉。已经证明,广告和年轻人抽烟之间有紧密的联系。年轻人对于烟草广告知道得越多,欣赏度越高,他们越有可能会抽烟。作为对这一威胁的回应,“世界无烟日”由烟草业宣传并赞助发动了全面禁止各种形式烟草广告及促销的活动。

解析:

汉译英

翻译大题型

47.In this part, you are to write within 30 minutes a composition of no less than 150 words about Security or Privacy. Your composition should write according to the outline given below.

1.近些年来,许多公共场合都安装了摄像监控装置。

2.人们对此众说纷纭。

3.你的看法。

Security or Privacy

In recent years, security cameras are installed in public places for the purpose of preventing and combating crimes. This phenomenon has sparked many debates. Most people think highly of it and believe these cameras play an important role in maintaining people’s security, while some people think installing cameras threatens people’s privacy rights.

Those supporters maintain that installing cameras in public places, especially some key sites, can provide law enforcement agencies with criminal evidence. Moreover, they say that installation of cameras is a good deterrent to those with intentions of crimes. However, those protesting this practice claim that the government shouldn’t sacrifice millions of citizens’privacy rights only for monitoring probably nonexistent crimes.

As to me, I prefer the former opinion. In my opinion, as far as public security situation is concerned, the installation of security cameras is quite necessary to maintain citizens’security. On the other hand, people needn’t feel uncomfortable for being monitored by a camera in public places since everything we do outside can be seen by some other people. To conclude, the advantages of installing cameras in public places outweigh its disadvantages.

解析:

完成文章

A. marine B. have discovered C. slows

Phrases:

A. This turbulence muses friction and【T1】______the fish down

B. Another kind of【T2】______animals is dolphin

C. Biologists studying the dolphin【T3】______that

【T4】______This seagoing mammal has been clocked at speed of 32 kilometers(20miles)an hour.【T5】______, like the shark, the animal’s efficient locomotion can be traced to its skin. A dolphin’s skin is made up in such a way that it offers very little resistance to the water flowing over it. Normally when a fish or other object moves slowly through the water, the water flows smoothly past the body. This smooth flow is known as laminar flow. However, at faster speeds the water becomes more turbulent along the moving fish.【T6】______

48.【T1】(C)

A.

B.

C.

解析:slow…down的意思是“减缓”,This turbulence muses friction and slows the fish down的意思是“这种搅动的作用能引起摩擦,从而使周围的鱼游动的速度慢下来。”故选C。

49.【T2】(A)

A.

B.

C.

解析:marine是形容词,意为“海洋性的”、“航海的”。这里指“海豚是一种海洋生物”。故选A。

50.【T3】(B)

A.

B.

C.

解析:因为这句话的主语是Biologists studying the dolphin,是表人物的复数名词,studying thedolphin是定语修饰Biologists,空格之后又有that,必然是引起一个宾语从句,只有填have discovered合适。故选B。

51.【T4】(B)

A.

B.

C.

解析:作为短文的开篇,介绍海豚是一种海洋性动物。其填写的逻辑性还可以从其后续句This seagoing mammal has been clocked…,猜测出来,因为This seagoing mammal的前面必须有一句话引出this seagoing mammal。故选B。

52.【T5】(C)

A.

B.

C.

解析:根据该空的后半句like the shark,the animal’s efficient locomotion can be traced to itsskin可以推出其前半句的内容,因为can be traced意为“能被追溯到”的,行为主体必须是人。正是研究海豚的生物学家才能发现这一点。故选C。

53.【T6】(A)

A.

B.

C.

解析:空白处的前一句提到the water becomes more turbulent along the moving fish,此处是说海豚把顺着鱼运动方向的水搅浑了,自然接下来得说“这种搅动的作用能引起摩擦,从而使周围的鱼游动的速度慢下来。”从而成了海豚的牺牲品。故选A。

A. converse with B. effect on C. rather than

Phrases:

A. being able to【T7】______a wider range of people

B.【T8】______just one has obvious practical

C. have a profound【T9】______your brain

Speaking two languages【T10】______benefits in an increasingly globalized world. But in recent years, scientists have begun to show that the advantages of bilingualism are even more fundamental than【T11】______Being bilingual, it turns out, makes you smarter. It can【T12】______improving cognitive skills not related to language and even shielding against dementia in old age.

54.【T7】(A)

A.

B.

C.

解析:根据句型be able to do sth.(有能力做某事),空格应填动词原形,因此只能选Conversewith意为“与…交谈”,故选A。

55.【T8】(C)

A.

B.

C.

解析:结合本句语义,显然是对两种语言和一种语言的比较。故选C。

56.【T9】(B)

A.

B.

C.

解析:“have an effect on”是固定搭配,意为“对…有影响”的意思。故选B。

57.【T10】(B)

A.

B.

C.

解析:空格前是“Speaking two languages”中的“two”与B项中的“rather than just one has obvious practical”中的“one”,“obvious”形成对比。故选B。

58.【T11】(A)

A.

B.

C.

解析:空格前是一个比较结构,有比较结构标志词“than”。than后应跟另一个比较事物。根据句意也可以判断这里是说双语的优势要远远大于跟别人交谈。故选A。

59.【T12】(C)

A.

B.

C.

解析:空格前后的句子都说的是双语对人们有什么样的影响及优势,C项的句意是“…对大脑产生巨大的影响。”故选C。

A. tend to B. considered C. arise D. think of

Phrases:

A. it may be【T13】______foolish

B. misunderstandings【T14】______between people from cultures

C. no one would【T15】______keeping a business friend

D. guests【T16】______feel they are not highly regarded

In social life, time plays a very important part. In the U. S. A.【T17】______if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world【T18】______to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus,【T19】______that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U. S. A.【T20】______waiting for an hour: it would be too impolite.

60.【T13】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:此处需填入一过去分词表被动,所填词语后还必须能跟形容词,句型“sb/sth.be consid—ered(to be)+adj.”所以选Considered。故选B。

61.【T14】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:此处要表达的意思是不同文化的人之间产生误解,所以选arise,arise意为“产生,出现”。故选C。

62.【T15】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:情态动词后跟动词原形,且空格后跟动名词,所以选think of。故选D。

63.【T16】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:所填词语后跟动词原形feel,所以选含不定式的tend to。tend to意思为“倾向于做某事”。故选A。

64.【T17】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:根据空格后句子“如果宴会的邀请只提前三四天送出”可知,D项“客人可能会感到他们没有受到尊重”符合文意。故选D。

65.【T18】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:空格后的不定式为真正的主语,前面缺一个it为形式主语的主句,故选A。

66.【T19】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:空格前句子“时间的意义因地而异”表示原因,thus表示结果,所以B项“不同文化背景的人之间常出现误解”符合文意。故选B。

67.【T20】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:空格后的现在分词waiting与C项中的keeping a business friend相互对应,因为有句型“keep sb.(from)doing sth.”,故选C。

短对话

A. By the door, on the wall

B. I’m shaking all over

C. Why do you need a shovel

Liz: Geez! Your room is like an ice-box!

Terri: No, it’s not! It’s just comfortable.

Liz: Yeah, if you’re a polar bear. Just look at me!【D1】______!

Terri: But you don’t have to stay here. I think you’re exaggerating!

Liz: No, I’m not! Where’s the temperature control?

Terri:【D2】______

Liz: No wonder I’m cold! This thing is set at 17℃!

Terri: Like I said—perfect!

Liz: If you live in Alaska. By the way, where’s the shovel?

Terri:【D3】______?

Liz: So I can dig us out when it starts snowing here.

68.【D1】(B)

A.

B.

C.

解析:上文Liz说Terri的房间像一个冰窖,所以空格处填浑身颤抖,故选B。

69.【D2】(A)

A.

B.

C.

解析:空格前Liz问温度控制器在哪,所以空格处应回答地点,故选A。

70.【D3】(C)

A.

B.

C.

解析:上句问“where’s the shovel”,再根据下一句回答原因:So I can dig us out…,所以空格处填:Why do you need a shovel?(为什么你需要铁铲?)故选C。

A. that I didn’t think of it

B. I wonder what’s wrong with the phone service

C. it slipped my mind

Student: Excuse me. My phone hasn’t worked since yesterday.【D4】______

Employee: What’s your room number?

Student: Room 456.

Employee: Ah. Ellen McCully?

Student: Yes, that’s me.

Employee: You didn’t pay your phone bill for the past three months. Your service has been disconnected.

Student: Really? I guess【D5】______Why didn’t I get any prior notice about the bill? I would have paid it if I’d known.

Employee: We sent four or five notices to your email.

Student: Oh! I haven’t been checking my email. I’ve been so busy with mid-terms【D6】______ Okay, what do I need to do to get my phone back on?

Employee: You have to pay all of the bills. And there’s a late penalty of forty dollars.

Student: Forty dollars? Okay then.

71.【D4】(B)

A.

B.

C.

解析:学生说“自己的电话从昨天起不通了”,根据这个语义,填入I wonder what’s wrong withthe phone service合适,因为他打电话就是为了咨询是不是电话服务设备出问题了。故选B。

72.【D5】(C)

A.

B.

C.

解析:上文工作人员告知学生,电话不通是因为他三个月没交电话费。空格后是学生问“为什么没有得到提前通知”(prior notice),因此空格处应填入表示学生为什么没交,slip mymind是个习语,意为“忘记了”。故选C。

73.【D6】(A)

A.

B.

C.

解析:空格前的意思是学生“很忙”,空格处则应填入忙碌的结果“以至于没想起来查邮件”,so…that意思是“如此…以致”。故选A。

长对话

A. Make sure you don’t rub it dry.

B. Also, don’t rub it hard.

C. How can I get rid of them?

D. So how can I help you?

Julie: Hi, Mary, I know you’re an expert in skin care.

Mary: Well, I wouldn’t say that, but I do know something.【D7】______

Julie: I think I have an oily skin and there’re always small bumps here and there on my face. 【D8】______They’re really irritating!

Mary: Well, I would suggest that you wash your face often. Every night you should rinse your face with warm water, then pat it dry with a clean towel.【D9】______Then you apply this cream to your face.

Julie: Oh, this cream?

Mary: Yeah. It’s pretty effective in wiping out dirt and oil. It rids your face of dead cells and helps stimulate circulation.

Julie: Wow!

Mary: Oh, just use a small amount on the oily areas.【D10】______Just dab it lightly.

Julie: I’ll keep that in mind!

Mary: Of course. Also, I would suggest you get a facial every four to six weeks for a deep cleaning.

74.【D7】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:医生见到病人,首先应该是问明情况,通常可以说“So how can I help you?”(有什么需要我帮忙的吗?),故选D。

75.【D8】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:病人描述病情“脸上到处长小痘痘”,所以接下来应该是“怎么能把这些小痘痘去掉呢?”故选C。

76.【D9】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:空格前说“晚上用温水洗脸,然后用干净的毛巾轻轻拍干”,所以紧接着的应是“一定不要使劲擦干”,故选A。

77.【D10】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:空格后说“只要轻轻地拍就行了”,所以空格处应该表达“而且不要使劲地擦”才合适,故选B。

资源下载《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷166含答案解析.doc》 文档下载价格为50下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷166含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:50 下载币
《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷166含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?