在职申硕(同等学力)英语模拟试卷167含答案解析

在职申硕(同等学力)英语模拟试卷167

完成对话

对话理解

对话理解大题型

1.Courageous people think quickly and act without hesitation.(C)

A. complaint

B. consideration

C. delay

D. anxiety

解析:hesitation“犹豫”。complaint“抱怨,抗议”;consideration“考虑”;delay“耽搁,延迟”;anxiety“渴望,忧虑”。quickly修饰动词think,而且think和act是并列关系,由此判断应选与quickly以及without hesitation近义的词,without delay是“毫不耽误”的意思。故选C。

2.Mr. Johnson evidently regarded this as a great joke.(C)

A. readily

B. casually

C. obviously

D. simply

解析:evidently“明显地,显然”,与obviously都是副词,意思相近。readily“乐意地,容易地”;casually“偶然地,随便地”;obviously“明显地”;simply“简单地,仅仅,只不过”。故选C。

3.Hardly a week goes by without some advance in technology that would have seemed incredible 50 years ago.(D)

A. hard to invent

B. hard to understand

C. hard to imagine

D. hard to believe

解析:hard to invent“难以发明的”;hard to understand“难以理解的”;hard to imagine“难以想象的”;hard to believe“难以置信的”。incredible“难以置信的”,与“hard to believe”意思相近。故选D。

4.The company has the right to end his employment at any time.(B)

A. offer

B. stop

C. provide

D. continue

解析:句中end意为“结束,终止”。四个选项中,stop“停止”,与end意义相近;offer“提供,提议”;provide“提供,准备”;continue“继续”。故选B。

5.Arriving anywhere with these possessions, he might just as easily put up for a month or a year for a single day.(D)

A. arrange

B. manage

C. last

D. stay

解析:arrange“安排”;manage“管理,处理”;last“持续”;stay“暂住,待”。根据前文的arrive,可以推测put up意为“住,待”,只有stay与之意思相符,故选D。

6.The receding prices of these stocks sent many investors panicking and despairing.(A)

A. diminishing

B. soaring

C. flourishing

D. piercing

解析:recede的意思是“下降,后撤,后退,逐渐减少”。diminish“减小”;soar“上升”;flourish“兴旺,茁壮”;pierce“穿透,刺进”。根据后面投资者惊恐,应该猜出价格是下跌的。故选A。

7.Although business slumped after the holidays, shop owners began to prepare for the next one.(C)

A. recovered

B. vanished

C. lessened

D. swelled

解析:slump的意思是“暴跌,下跌”。recover“恢复,康复”;vanish“消失,失踪”;lessen“下降,减少”;swell“膨胀,肿”。一般来说,节日后生意是下跌的,能猜出slump的意思。故选C。

8.Teachers of elementary schools are giving more weight to nurturing a student’s talent in China.(D)

A. exaggerating

B. confining

C. probing

D. developing

解析:nurture的意思是“培育,培养,后天形成”。exaggerate“夸张,夸大”;confine“限制”;probe“探索,探测”;develop“发展,培养”。动词宾语为talent,能推断nurture意为“培养,发展”。故选D。

9.I’m afraid there are people in the world who literally do not know how to boil water.(B)

A. liberally

B. actually

C. theoretically

D. solely

解析:literally的意思是“实际上”,根据句意应该是与“文学”无关。liberally“慷慨地,自由地”;actually“实际上”;theoretically“理论上”;solely“仅仅,完全”。literally与actually意思相近,故选B。

10.These veterans still remember the rigorous discipline and hard training in these camps.(A)

A. strict

B. vigorous

C. loose

D. imaginary

解析:rigorous的意思是“严格的,严谨的”。strict“严格的”;vigorous“精力充沛的”;loose“松的,松散的”;imaginary“想象的,虚构的”。discipline意为纪律,rigorous形容纪律,能猜出它的意思是严格的,与strict意思相近,故选A。

词汇语法

词汇大题型

阅读理解

Ask why most people are right-handed, and the answer might fall along the same lines as why fish school(鱼成群地游). Two neuroscientists suggest that social pressures drive individuals to coordinate their behaviors so that everyone in the group gets an evolutionary edge.

Approximately 85 percent of people prefer their right hand, which is controlled by the left hemisphere of the brain. One theorized benefit of locating a particular function in one hemisphere is that it frees the other to deal with different tasks. But that idea does not explain why population-wide trends for handedness exist in the first place.

Moreover, evidence gleaned in recent years has overturned the long-held belief that human handedness is a unique by-product of brain specialization attributable to language. A suite of studies has revealed brain lateralization in species from fish to primates(灵长类). Last August, for instance, scientists discovered that in the wild, chimpanzees show hand preferences.

The presence of lateralization throughout the animal kingdom suggests some benefit from it, contend neuroscientists Giorgio Vallortigara and Lesley Rogers. Also, last August, in the journal Behavioral and Brain Sciences, the two presented evidence to support their idea that social constraints force individuals toward asymmetry in the same direction. They noted, for example, that baby chickens attack more readily when a threat appears on their left.

11.Fish school suggests that______.(B)

A. it was a necessary evolutionary process

B. it has something to do with human right-handedness

C. they need to coordinate with other fish

D. their brain function is unique

解析:细节题。文章第一段介绍左右手习惯并非人类所独有,动物也呈现类似的特点,如鱼成群的游动。这是因为社会压力迫使个体调整自己的行为,这也形成了它们的进化优势。鱼成群的游动并非必要的进化过程,而是形成了进化优势,所以不能选择A。选项C和D在原文中没有提到。B项has/have something to do with意为“和…有关”。故选B。

12.Locating a particular function in one hemisphere______.(A)

A. does not explain why handedness is such an overwhelming trend

B. does not explain why 85% people are right-handed

C. shows that human handedness is a unique toy product of brain

D. enables people to think with the other hemisphere

解析:推理判断题。根据第二段第三句话“But that idea does not explain why population—widetrends for handedness exist in the first place.”可知,大脑两半球功能分配的理论并不能解释为什么大多数人有左右手习惯。前面提到85%的人习惯使用右手,它由人的大脑左半球控制,这样做是为了让另一个半球来处理不同的任务。所以B和D选项错。故选A。

13.Due to______, human handedness is not an exclusive phenomenon in animal world.(A)

A. brain lateralization found in species from fish to primates

B. different brain structures of species

C. brain specialization attributable to language

D. the asymmetrical brains of chimpanzees

解析:推理判断题。第三段说人们一直认为左右手习惯是人的特有特征,是人大脑中语言功能区进化的附属品,现在这个论断被推翻了。因为从鱼到灵长类动物(黑猩猩)的脑部都具有侧向性的发育特点。这与A项相符合,故选A。

14.Why are baby chickens so prepared in fighting against enemies from left?(B)

A. Because other members stand on the right side.

B. Due to surrounding conditions their brain developed toward asymmetry in the same direction.

C. Because enemies always attack from left side.

D. Because they can spare more attention to locate predator.

解析:细节题。第四段说神经学家乔治·维罗提格拉和莱斯利·罗杰斯在科学期刊上发表的论文提到,环境约束使动物个体的行为呈现“侧向性”,而其中一个例子就是小鸡习惯某一侧攻击入侵的敌人。故选B。

15.Which of the following is the best title for this passage?(B)

A. Hand Preference of Chimpanzees

B. Human Handedness and Animal Lateralization

C. The Myth Behind Human Handedness

D. A Unique Animal Behavior

解析:主旨判断题。本文探讨的是人类左右手习惯与动物行为侧向性之间的联系。选项A、C、D只是短文某一方面内容,太片面。故选B。

The Internet can make the news more democratic, giving the public a chance to ask questions and seek out facts behind stories and candidates, according to the head of the largest U. S. online service.

\

16.The main topic of this passage is______.(C)

A. the development of journalism

B. the rapid development of the Internet

C. the effect the Internet has on journalism

D. the advantages of the Internet

解析:主旨大意题。纵观全文,这篇文章主要是讲互联网对新闻的影响,故选C。

17.It can be inferred from this passage that the fact that______may NOT be regarded as an advantage of the Internet.(D)

A. the news can be made more democratic

B. the public can turn to different sources

C. the public can get a chance to ask questions

D. anything can be posted on the Internet for others to see

解析:细节题。根据第四段第二、三句“‘Anyone can say anything they want,whether it’s rightor wrong,’said Case.Readers have to determine for themselves who to trust.”可知,“每个人都能在互联网上说他们想说的,不管对错”,这不是优势。故选D。

18.The correct order for the appearance of the four technologies is______.(B)

A. Internet – cable – television – radio

B. radio – television – cable – Internet

C. radio – cable – television – Internet

D. television – radio – cable – Internet

解析:细节题。根据文章最后一段第一句可知,收音机出现在80年前,电视机出现在50年前,有线电视出现在25年前,故其出现顺序为:收音机一电视机一有线电视一互联网。故选B。

19.Which of the following statements is true?(B)

A. Only respected journalists can post information on the Internet for others to see.

B. Respected journalists will probably become more important than before.

C. Everyone is using the Internet now.

D. The greatest potential of public participation of the Internet is in the near future.

解析:细节题。根据第四段最后一句“‘In a world of almost infinite voices,respected journalistsand respected brand names will probably become more important,not less,’Case said.”可知,在一个充斥着无数种声音的世界里,受人尊重的记者和品牌将可能会变得更加重要。故选B。

20.The Internet brings about many advantages to human being EXCEPT(that)______.(D)

A. improvement of the degree of democracy

B. common people have more chances to participate

C. more information can be available

D. using more right information than wrong ones

解析:推断题。全文讲述了互联网给人们生活带来的巨大影响。仅仅在第四段提及了信息有正误之分,需要使用者具有鉴别能力。但其不属于互联网给人们带来的优点。故选D。

You hear this: \

21.What determines your weight?(D)

A. Your working manner.

B. Your eating habit.

C. Your life style.

D. Your genes.

解析:细节题。根据第一段最后一句“Your genes,not your life habits,determine your weightand your body constantly tries to maintain it.”可知,是基因而非生活习惯决定了体重,因此身体总是试图保持这个体重。故选D。

22.What did Jules Hirsch do in his study?(D)

A. He let the eight fat people skip supper.

B. He let the eight fat people skip breakfast.

C. He let the eight fat people run every morning and evening.

D. He gave the eight fat people a liquid formula providing 600 calories a day.

解析:细节题。根据第二段第四句“They were given a liquid formula providing 600 calories aday.”可知,他给8个胖子每天提供一种含600卡路里的流食配方。故选D。

23.The second paragraph implies that______.(A)

A. it’s easier for people to lose weight physically than mentally

B. due to genes people regained their weight after leaving the hospital

C. liquid food contains enough daily calories would be a good way to lose weight

D. people who set up their minds to lose weight always can’t endure the temptation of food

解析:推断题。前文说通过给减肥者提供每日600卡热量的流食使他们瘦下来,但当减肥者们离开医院后,他们的体重又恢复了。虽然他们生理上体重减轻了,但是还是想吃东西,导致了焦虑、沮丧甚至自杀倾向。这说明心理上还没有真正的“减肥”。mentally指“心理上地”,故选A。

24.What happened to the eight fat people after they left the hospital?(C)

A. They went mad.

B. They killed themselves.

C. They were back to normal weight.

D. They attempted suicide.

解析:细节题。根据第二段第五句“But after leaving the hospital,they all regained.”可知,胖子们离开医院后又恢复了体重。故选C。

25.What did Ethan Sims make his subjects do?(B)

A. Battle their genetic inheritance.

B. Increase their weight.

C. Stay at home.

D. Lower their weight.

解析:细节题。根据第三段第二句“Ethan Sims,of the University of Vermont,got prisoners tovolunteer to gain weight.”可知,Ethan Sims让犯人自愿增加体重。故选B。

Top marathon runners tend to be lean and light, star swimmers are long thighs with huge feet and gold medal weightlifters are solid blocks of muscle with short arms and legs. So, does your physical shape—and the way your body works—fit you for a particular sport? Or does your body develop a certain way because of your chosen sport?

\

26.It can be concluded from the passage that______.(C)

A. physical strength is more important for sportspersons’ success

B. training conditions are more important for sportspersons’ success

C. genes are more important for sportspersons’ success

D. psychological conditions are more important for sportspersons’ success

解析:细节题。根据第二段第一句“It’s about 55: 45,genes to the environment…”可知,基因和环境的影响是55:45。也就是说基因更重要一些。故选C。

27.The case of identical twins from Germany shows that______.(A)

A. environment can help determine people’s body shape

B. genes are the decisive factors for people’s body shape

C. identical twins are likely to enjoy different sports

D. identical twins may have different genes for different sports

解析:推断题。文章第二段第二句:兰尼引用了德国一对单卵双胞胎的例子,其中一个是长跑运动员,另一个是力量型运动员。“虽然他们是双胞胎,但看上去完全不同。”他们完全不同的原因就是后天环境,故选A。

28.Which of the following is NOT mentioned by Craig Sharp as a required quality for a sportsper-son to win an Olympic gold medal?(D)

A. The physical strength.

B. The right training conditions.

C. The talent for the sports.

D. The endurance for pains.

解析:细节题。根据第三段最后一句“‘Unless you have tactical sense where needed,unless youhave access to good equipment,medical care and the psychological conditions,and unlessyou are able to drive yourself through pain,all the physical strength will be in vain,’saidCraig Sharp,professor of sports science at Britain’s Brunel University.”可知,“除非你有所需的战术感(这里指体育比赛的天才);除非你有好的训练器械、医疗保障和心理素质,除非你坚持艰苦的训练,不然的话,光有力量是没用的。”这里through pain的意思是通过艰苦的努力,而不是endurance for pain(忍受疼痛)。故选D。

29.Seventeen years ago Megan Still was chosen for rowing because______.(B)

A. she had the talent for rowing

B. her body shape was right for a rower

C. she had the performance genes

D. she was a skillful rower

解析:细节题。根据第五段倒数第二句“But she had almost the perfect physique for a rower.”可知,她被选中就是因为她有合适的身材。故选B。

30.The elite athletes of the future may come from people who naturally possess______.(D)

A. the best body shapes and an iron purpose

B. the extremes of the right physique and strong wills

C. the right psychological conditions and sports talents

D. the right physique and genes for sports

解析:细节题。根据文章最后一句可知,现在由于基因知识的快速发展,在寻找优秀运动员时我们不仅要找身体素质合适的,还要找有“表现基因”的人(既临场发挥好)。所以应该是基因和身体都合适的人。故选D。

Cheap long distance, the ability to spoof caller ID(来电显示)and the credit crisis are being used to facilitate a scam called vishing. Although telephone(telemarketing)scams are nothing new, the term vishing probably came about because advances in telephone technology are being used to depart unsuspecting people of their hard-earned money.

The term fishing was coined from the word phishing. Internet scammers phish the waters of the Internet using spam e-mail as bait. Once a person falls for their \

31.The blogger compares Internet scammers to______.(A)

A. fishermen

B. bait

C. hackers

D. bankers

解析:推断题。根据第二段前两句话“The term fishing was coined from the word phishing.Internet scammers phish the waters of the Internet using spare e—mail as bait.”,可推测phish—ing和fishing所指相似,水是互联网的汪洋大海,鱼饵是电子邮件,那么scammers就是渔夫(fishermen)。故选A。

32.What is the key technology used by the scammers in identity theft?(C)

A. Spam e-mails.

B. Questions one by one on telephone.

C. Software stealing people’s personal financial data.

D. Virus infected on people’s computers.

解析:细节题。根据第二段第三句“Once a person falls for their ’too good to be true’lure,per—sonal and financial information is stolen using social engineering(trickery)or malicioussoftware designed to data—mine the information right off the infected machine.”可知,骗子们使用社交软件或流氓软件套取个人身份信息和财务信息。A选项垃圾邮件,多数是获奖邮件,它是犯罪分子的第一步诱饵;B选项电话咨询,这是第二步,目的是取得受害人信任,为接下来的犯罪进行铺垫;D电脑病毒一般不适用于这个场合。故选C。

33.From the complaints made in Comment 3, we learn that______.(C)

A. the callers are prepared for all kinds of questions

B. the information of scammers can not be tracked

C. they cut the phone when you ask clever questions

D. the victim can get lost money back one day

解析:推断题。根据评论3里面的第二句话“They just hang up on you if you sound toosmart.”可知,如果你的言谈让人感觉你是个聪明人,那么犯罪分子就会挂电话。hungup是挂电话的意思。选项A说打电话者对所有问题都做了充分准备,太绝对。B和D原文没有提到。故选C。

34.According the four comments, which scammer seemed to be the most unprofessional?(A)

A. The scammer mentioned in Comment 1.

B. The scammer mentioned in Comment 2.

C. The scammer mentioned in Comment 3.

D. The scammer mentioned in Comment 4.

解析:细节题。根据评论1可知,我们看到他说脏话,当他无法回答接电话者的专业性的问题时就骂人并挂电话,因此得知这个人表现得最不专业。故选A。

35.From the four comments we may conclude the general response when receiving the phishing call is to______.(C)

A. call the police directly

B. identify their voice of scammers to make out they are good or not

C. ask as many professional questions as possible till the scammer gets bored

D. tell them you are busy and call him back later

解析:推断题。根据四个评论可知,在接到网上骗子的电话时,尽可能问一些专业性的问题,让他们不耐烦,最终露馅。A文中没有提到,且根据常识,网络诈骗取证是比较困难的。选项B和D没有起到揭穿犯罪的作用,故选C。

完形填空

The passengers on the bus watched with sympathy as Susan made her way carefully up the steps. She paid the driver and then, using her hands to feel the seats, settled in one of them.

It had been a year since Susan became blind. As the result of an accident she was suddenly thrown into a world of darkness. Susan’s husband Mark watched her【C1】______into hopelessness and he was【C2】______to use every possible means to help his wife.

Finally, Susan felt ready to return to her job, but how would she get there? She used to take the bus, but she was now too frightened to get around the city by herself. Mark volunteered to ride the bus with Susan each morning and evening【C3】______she could manage it by herself.

For two weeks, Mark accompanied Susan to and from work each day. He taught her how to rely on her other【C4】______, specifically her hearing, to determine where she was and how to a-dapt to her new environment.

At last, Susan decided that she was ready to try the trip【C5】______Monday morning arrived. Before she left, she hugged her husband【C6】______her eyes filled with tears of gratitude (感激). She said good-bye and, for the first time, they went their【C7】______ways. Each day went perfectly, and a wild excitement took hold of Susan. She was doing it!

On Friday morning, Susan took the bus to work as usual. As she was getting off the bus, the driver said, \

36.【C1】(B)

A. run

B. sink

C. jump

D. step

解析:根据文意,此处应该是描述人陷入绝望之中,“sink”表示下沉,和人陷人绝望的状态是符合的。其他搭配不符,故选B。

37.【C2】(B)

A. inspired

B. determined

C. honored

D. pleased

解析:be determined to do sth.意为“下决心做某事”。故选B。

38.【C3】(C)

A. when

B. as

C. until

D. after

解析:until在这里是连词,引导时间状语从句。这里的意思是“直到”,其他选项没有这个意思,故选C。

39.【C4】(D)

A. feeling

B. organs

C. skills

D. senses

解析:盲人失去的是“sight”视力,其他的sense(感觉)还是存在的。故选D。

40.【C5】(A)

A. on her own

B. in person

C. to her benefit

D. on foot

解析:on one’s own表示“靠某人自己”等于by oneself,本文一直都在说这位盲人希望能够靠自己来维持正常生活。故选A。

41.【C6】(D)

A. politely

B. calmly

C. briefly

D. tightly

解析:根据常识,拥抱自己的丈夫,而且是在分别的时候,当然是“tightly”(紧紧地),而不是其他的类似于politely(礼貌地)。故选D。

42.【C7】(B)

A. opposite

B. separate

C. fixed

D. lonely

解析:在接受了老公的帮助后,Susan终于要独自一人登上旅程了。他们各走各的路,“sepa—rate”表示“分别的”,显然不是“lonely”(孤独的),lonely指心理上的孤独。而Susan其实知道有老公还在支持着她,因此她不会是心理孤独的。故选B。

43.【C8】(B)

A. respect

B. envy

C. know

D. support

解析:根据下文可知,司机是准备告诉Susan一个秘密。也就是要告诉她有一个人在默默地支持和关怀她。所以,根据上下文的理解,可以知道此刻司机是要表达一种羡慕嫉妒之情,故选B。

44.【C9】(A)

A. past

B. same

C. first

D. next

解析:在过去的一个星期,英文应该是“for the past week”。“next”表示的是下周,还没发生的事情是不可能用完成时的,而且“for”+一段时间,经常用现在完成时,故选A。

45.【C10】(C)

A. courage

B. will

C. sight

D. wisdom

解析:文章应该是说Susan虽然失去了视力,但是获得了更多宝贵的东西。sight表示“视力”。故选C。

挑错

英译汉

46. To the average person knowledge itself is of importance because of its bearing upon what he needs to do and to make. It helps him in clarifying his wants, in constructing his ends and in finding means for realizing them. There exist, in other words, values as well as known facts and principles , and philosophy is concerned primarily with values—with the ends for the sake of which man acts. Given the most extensive and accurate system of knowledge, man is still confronted with the question of what he is going to do about it and what he is going to do with the knowledge in his possession.

对于普通人来说,知识很重要,其原因是知识与他需要做的事或生产的东西有关。知识有助于人给自己的需求分类、建立自己的目标并寻找实现目标的手段。换言之,存在价值观、已知的事实和原理(定律),而哲学主要研究价值观——研究人类活动的目标。即使知识体系最广泛、最准确,人类仍面临的问题是如何处理该知识体系和如何利用所掌握的知识。

解析:

汉译英

翻译大题型

47.For this part, you are allowed thirty minutes to write a composition on the topic-. Don’t Hesitate to Say \

Don’t Hesitate to Say \

解析:

完成文章

A. watch B. information C. with

Phrases:

A. associated【T1】______a 22-minute reduction in their life expectancy

B. lived an average 4.8 years less than those who didn’t【T2】______any television

C. when they collected TV viewing【T3】______

Sitting in front of the television may be relaxing, but spending too much time in front of the TV may take years off your life. That’s what Australian researchers found,【T4】______from more than 11,000 people older than 25 years. The study found that people who watched an average six hours of TV a day【T5】______Also, every hour of TV that participants watched after age 25 was【T6】______The more TV you watch, the less physically active you are. And the less exercise you get, the more likely you are to develop diseases such as diabetes or heart problems.

48.【T1】(C)

A.

B.

C.

解析:此处考查固定搭配。associate with表示“与…联系”。故选C。

49.【T2】(A)

A.

B.

C.

解析:didn’t后面需要接谓语动词,三个选项中只有watch为动词,故选A。

50.【T3】(B)

A.

B.

C.

解析:此处需要一个名词来作collect的宾语,只能选information。故选B。

51.【T4】(C)

A.

B.

C.

解析:此处填入以when引导的时间状语从句,表示前面的结论是在收集看电视信息的时候得出的。故选C。

52.【T5】(B)

A.

B.

C.

解析:此句需要填入宾语从句的谓语动词。根据上下文的含义和句子结构的要求,此处填入B选项最合适,意思是每天看6个小时电视的人比不看电视的人平均少活4.8年。故选B。

53.【T6】(A)

A.

B.

C.

解析:be associated with为固定搭配,因此可初步判定选A。同时根据also表示递进和并列,可知此处也在讲看电视与寿命的关系,A选项填入后意思是“25岁后每看一个小时电视与寿命缩短22分钟是有联系的。”故选A。

A. decrease B. liquid C. are used

Phrases:

A. The first relates to the treatment of wastes to【T7】______their pollution hazard

B. Effluents from sewage disposal plants【T8】______in some areas

C. \

54.【T7】(A)

A.

B.

C.

解析:本文开头介绍减少环境污染有两种方法,紧接着应该是介绍第一种方法是对废物进行处理,而这种处理的目的自然就是要降低污染带来的危险,用decrease这个词,意为“减少”,故选A。

55.【T8】(C)

A.

B.

C.

解析:因为来自污水厂的Effluents(流出物)作主语,谓语要用are used被动形式。故选C。

56.【T9】(B)

A.

B.

C.

解析:根据句意可知,在处理固体垃圾之前,先得处理一种垃圾,自然可以设想是“液体”垃圾,只有liquid有液体的意思,故选B。

57.【T10】(A)

A.

B.

C.

解析:段首句介绍有两种废物处理方法。后面紧接着应该从第一种说起,故选A。

58.【T11】(C)

A.

B.

C.

解析:这半句话的意思指的是“这就牵涉到在处理固体垃圾之前,先得处理液体垃圾的问题”。并且“liquid wastes”和“or effluents”衔接。故选C。

59.【T12】(B)

A.

B.

C.

解析:这一句的上一句讲“农场的肥料被撒到农田里作为营养物和有机肥料使用”,紧接着自然要说液体废料的处理用途了。本句的意思是:“废水厂处理后的流出物就被用于灌溉农田或用作其他营养物。”故选B。

A. help maintain environmental quality

B. as people clear lands

C. depends on countless interactions

D. by overfishing and by pollution

Phrases:

A.【T13】______for homes and farms and cut wood for fuel

B. They also【T14】______by breaking down or removing some pollutants

C. fish supplies have been greatly reduced【T15】______

D.【T16】______among plants, animals, and microorganisms

Wildlife plays a vital role in the biological processes that are essential to life itself. The functioning of the biosphere, and hence the maintenance of human life,【T17】______These processes are essential for agriculture, fisheries, and other efforts necessary to human life.【T18】______and by preventing the pile-up of waste. Some of the biological processes in which wildlife is involved are seed scattering, soil generation, nutrient cycling and pest control.

No discussion of threats to wildlife is complete without an examination of the causes, which are human needs. In Africa, forests are shrinking【T19】______Sheep eat the vegetation, leaving the bare soil to be carried away by wind and water. Humans kill wildlife for the illegal trade in furs. The loss of forests is destructive to many species and plants. Beyond that, in the oceans,【T20】______

60.【T13】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:as people clear lands的意思是“随着人们开垦土地”,和后面的“for homes and farms”吻合。故选B。

61.【T14】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:help maintain environmental quality是“帮助维持环境质量”的意思,跟后面的“通过分解和清除污染物”一致。故选A。

62.【T15】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:by后面的词说明鱼减少的原因。故选D。

63.【T16】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:这句话的意思是“取决于植物、动物和微生物之间无数的相互影响”。故选C。

64.【T17】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:前面说的是:生物圈的功能发挥以及人类生命维持。后面用“depend on…”表明条件。故选D。

65.【T18】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:本题前句讲的是生物圈的功能及重要性,所以后面接着也可以维持环境质量。故选B。

66.【T19】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:空格前说的是森林正在减少,后句应该讲为什么减少。故选A。

67.【T20】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:本题前面说的是“in the oceans”,说到海洋自然会想到“鱼的供应”这样的选项。故选C。

短对话

A. we can make exceptions for Chinese companies.

B. I will introduce you the details.

C. Where do I send the registration form and the money?

A: Hello. I am calling because I saw an ad in the newspaper about your trade show.

B: Yes.【D1】______It’s in New York on April the 10th and 11th. It costs $2,000 for a 7 by 8 booth.

A: Excuse me, but when is the deadline for registration?

B: The deadline is today. However,【D2】______

A: Well, I am very interested.【D3】______

B: To the address that appears on the bottom of the form. Please send it as soon as possible to reserve a space.

68.【D1】(B)

A.

B.

C.

解析:根据空格后B说的内容“商展于4月lO日和11日在纽约举行。7英尺长、8英尺宽的展位要2 000美元”可知,B在详细介绍展位,所以“我给你详细介绍一下”较合适,故选B。

69.【D2】(A)

A.

B.

C.

解析:根据B说的内容“今天是截止日期”,以及转折词however可知,空格处要提到特殊情况,所以选“对中国公司,我们可以例外”符合上下文,故选A。

70.【D3】(C)

A.

B.

C.

解析:根据B回答的内容“快递到表格下方的那个地址”可知,上文应该是A向B询问邮寄地址,所以“我该把登记表和参展费快递到哪儿?”符合上下文,故选C。

A. It’s about the oral presentation

B. it’s worth one quarter of your final grade

C. It can’t be just stage fright

Professor: Well, I have time, Abby. Do you want to talk here or in my office?

Student: We can talk here.【D4】______

Professor: OK. Was there something about the requirements you didn’t understand?

Student: No. Your explanation and the handout were both very clear. But, I…I just don’t think I can do it.

Professor: Well, I hope that’s not true, because the oral presentation is a required part of the course. As I’ve explained repeatedly,【D5】______It would be pretty hard to pass without doing it.

Student: I know and I feel bad about even having to bring this up, but…

Professor: You don’t think you’ll be ready in time. Is that it? Because if it is, I…

Student: No, professor. I’m not here to ask for more time. I’ve done all the preparation already.

Professor: Then what is it?【D6】______Everybody gets the jitters. Once you’re up there and start speaking, you’ll be fine, especially if you know your material as well as you say and you do.

71.【D4】(A)

A.

B.

C.

解析:从下面的对话可以看出两人讨论的主题是围绕着学生要做的口头报告(oral presenta—tion)展开的,学生明显是在口头报告中遇到了问题。故选A。

72.【D5】(B)

A.

B.

C.

解析:空格前学生说自己做不了口头报告,于是教授再次向其强调口头报告对于其所修课程的重要性:这既是这门课程的必修项目(a required part),而且口头报告的表现还占总课程成绩(final grade)的四分之一(one quarter)。故选B。

73.【D6】(C)

A.

B.

C.

解析:由于前面学生说他已做好所有相关准备工作(I’ve done all the preparation already.)可见,他的问题不在于时间不够,因此教授推测他是否有怯场(stage fright)的问题,接着就安慰他说人人上场都会感到局促不安(get the jitters),不应该成为大问题。stage fright与jitters相呼应,两者都有“紧张不安”的意思。故选C。

长对话

A. That sounds very mechanical.

B. Ah, \

74.【D7】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:前面说到首先要给人留下一个好印象。所以接下来说到进行面试需要一个好的开端(agood start),故选D。

75.【D8】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:前面说的是微笑,握手和看着对方眼睛,这些都是身体语言,故选B。

76.【D9】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:空格上文问要不要事先背好这些答案,回答说不,接下来应说明理由:那样听起来很机械。故选A。

77.【D10】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:最后Fay说Jerry的建议对他帮助很大,因为自己从没有考虑过这些,故选C。

资源下载《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷167含答案解析.doc》 文档下载价格为70下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷167含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:70 下载币
《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷167含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?