在职申硕(同等学力)英语模拟试卷168含答案解析

在职申硕(同等学力)英语模拟试卷168

完成对话

对话理解

对话理解大题型

1.There is something wrong with the computer. It won’t______today.(D)

A. touch down

B. settle down

C. calm down

D. shut down

解析:touch down“着陆”;settle down“安家,安定”;calm down“平静下来,镇静”;shutdown“关机”。本题主语It指电脑,故选D。

2.We can not______his failure in the English examination.(B)

A. step in

B. account for

C. put forward

D. see about

解析:step in“插入,介入”;account for“说明,解释”;put forward“提出”;see about“调查,查询”。空格处应填谓语动词,动词的宾语是failure,account for合适,故选B。

3.The central government has been working hard to keep China’s economy______.(D)

A. durable

B. dubious

C. dramatic

D. dynamic

解析:durable“耐用的,持久的”;dubious“怀疑的”;dramatic“戏剧性的,大幅度的”;dynam—ic“有活力的,动态的”。economy是宾语,空格处填补充说明economy的宾补,所以dynam—ic合适。故选D。

4.Some industries, such as construction and mining, have been______.(C)

A. male-dominating

B. male-domination

C. male-dominated

D. male-dominant

解析:现在分词表示“主动关系”,而过去分词表示“被动关系”。male-dominating意为“男性统治的”;male-dominated意为“被男性统治的”。故选C。

5.Failure to provide______explanations for his frequent blunders, this young man was fired.(A)

A. rational

B. sentimental

C. eccentric

D. skeptical

解析:rational“合理的,理性的”;sentimental“伤感的,情绪化的,多愁善感的”;eccentric“性格古怪的”;skeptical“怀疑的”。填能修饰explanation的词,rational比较合适,故选A。

6.That one is the______piano on which the composer created some of his greatest works.(A)

A. actual

B. genuine

C. real

D. original

解析:actual“实际上”;genuine“真实的”;real“真实的”;original“原来的”。按照题意选actual最佳,因为题中强调的不是钢琴的真假,而是指这架钢琴正是作曲家实际使用过的那一架。故选A。

7.My camera can be______to take pictures in cloudy or sunny conditions.(C)

A. treated

B. adopted

C. adjusted

D. remedied

解析:treat“对待”;adopt“采用,收养”;adjust“调节,使适用”;remedy“补救,修补”。根据句意,故选C。

8.William E. Boeing, founder of the company that designed the 747, had to______manufacturing bedroom furniture to survive some lean years.(B)

A. come to

B. turn to

C. add to

D. apply to

解析:Come to“达到,继承,复苏”;turn to“转向,变成,求助于,致力于”;add to“增加”;ap—ply to“将…应用于”。再如句型turn to sb.for help“向某人求助”。故选B。

9.Dress warmly, ______you’ll catch a cold.(C)

A. on the contrary

B. or rather

C. or else

D. in no way

解析:on the contrary“相反”;or rather“确切地说”;or else“否则”;in no way“决不”。根据句意,这里应用“否则”,故选C。

10.They reported the loss and gave all the necessary______to police.(A)

A. details

B. happenings

C. qualifications

D. peculiarities

解析:details“详细资料”;happenings“意外发生的事,事件”;qualification“资格,条件,限制”;peculiarity“特性,怪癖”。根据句意,故选A。

词汇语法

词汇大题型

阅读理解

By far the most common difficultly in study is simple failure to get down to regular concentrated work. This difficulty is much greater for those who do not work to a plan and have no regular routine of study. Many students muddle along, doing a bit of this subject or that, as the mood takes them, or letting their set work pile up until the last possible moment.

Few students work to a set timetable. They say that if they did construct a timetable for themselves they would not keep to it, or would have to alter it constantly, since they can never predict from one day to the next what their activities will be. There are many who shy away from the self-regimentation of a weekly timetable, and dislike being tied down to a definite program of work. Many able students claim that they work in cycles. When they become interested in a topic they work on it intensively for three or four days at a time. On other days they avoid work completely. It has to be confessed that we do not fully understand the complexities of the motivation to work. Most people over 25 years of age have been used to a work routine, and the majority of really productive workers set aside regular hours for the more important aspects of their work. The \

11.The most widespread problem in applying oneself to study is that of______.(A)

A. the failure to keep to a routine of methodical and intensive work

B. changing from one subject to another

C. unwillingness to follow a systematic plan

D. applying oneself to a subject only when one feels inclined

解析:细节题。由文中第一段“By far the most common difficultly in study is simple failure toget down to regular concentrated work.”可知,学习中最普遍存在的问题是不能处理有规律的集中工作。A选项中的methodical and intensive work(系统性的和精细的工作)与原文相符。故选A。

12.According to the selection, there are many students who______.(D)

A. do not like being commanded to study according to a weekly timetable

B. are too timid to accustom themselves to a weekly timetable

C. refuse to exert themselves the whole week as if under military discipline

D. shrink from the self-discipline required for working to a weekly plan

解析:细节题。由文章中第二段第三句“There are many who shy away from the self-regimenta—tion of a weekly timetable,and dislike being tied down to a definite program of work.”可知,很多学生会回避每周的时间表,不喜欢被固定的工作计划束缚,D项中的shrinkfrom是因害怕而避开的意思。故选D。

13.Those workers with strict views on work______.(D)

A. are very critical of the belief that good work can be a natural product of instinct

B. reject the idea that good work is second nature to man

C. do not regard as serious the opinion that good work can be done at any time regardless of inspiration

D. despise the idea that work can only be done when free from external influence and prompted by internal stimulus

解析:推理题。由文中第二段最后一句“The‘tough—minded’school of workers is usually verycontemptuous of the idea that good work can only be done spontaneously,under the influence of inspiration.”可知,这些工人并不认为只有在灵感的作用下,工作才会被自然而然地很好完成。second nature指的是“第二天性,习性”,故选D。

14.A suitable title for the passage might be______.(D)

A. Attitudes to Study

B. Study Plans

C. The Difficulties of Studying

D. Study and Self-discipline

解析:主旨题。由文中第一段的第一句——主题句“By far the most common difficultly in studyis simple failure to get down to regular concentrated work.”可知,文章的主要在讨论thedifficulties of study以及之后提到的该如何自律(self-discipline),故选D。

In recent years many countries of the world have been faced with the problem of how to make their workers more productive. Some experts claim the answer is to make jobs more varied. But do more varied jobs lead to greater productivity? There is evidence to suggest that while variety certainly makes the workers’life more enjoyable, it does not actually make them work harder. As far as increasing productivity is concerned, then variety is not an important factor.

Other experts feel that giving the workers freedom to do their jobs in their own way is important and there is no doubt that this is true. The problem is that this kind of freedom cannot easily be given in the modern factory with its complicated machinery which must be used in a fixed way. Thus while freedom of choice may be important, there is usually very little that can be done to create it. Another important consideration is how much each worker contributes to the product he is making. In most factories, bosses are now experimenting with having many small production lines rather than one large one, so that each worker contributes more to the production of the cars on his line. It would seem that not only is degree of worker contribution an important factor, but it is also one we can do something about.

To what extent does more money lead to greater productivity? The workers themselves certainly think this important. But perhaps they want more only because the work they do is so boring. Money just lets them enjoy their spare time more. A similar argument may explain demands for shorter working hours. Perhaps if we succeed in making their jobs more interesting, they will neither want more, nor will shorter working hours be so important to them.

15.Which of these possible factors leading to greater productivity is NOT true?(D)

A. To make jobs more varied.

B. To give the workers freedom to do their jobs in their own way.

C. Degree of worker contribution.

D. Demands of longer working hours.

解析:细节题。根据文章第一段第二句“Some expels claim the answer is to make jobs morevaried.”可知,A选项正确;根据第二段第一句“Other experts feel that giving the workersfreedom to do their jobs in their own way is important and there is no doubt that this istrue.”可知,B选项正确;根据第二段第四句“Another important consideration is howmuch each worker contributes to the product he is making.”可知,C选项正确;根据最后一段倒数第二句“A similar argument may explain demands for shorter working hours.”可知,应该是缩短工作时间,D选项内容相反。故选D。

16.Why do workers want more money?(A)

A. Because their jobs are too boring.

B. Because they want to enjoy more spare time.

C. Because they want to make their jobs more interesting.

D. Because they want to demand shorter working hours.

解析:细节题。根据第三段第三句话“But perhaps they want more only because the work theydo is so boring.”故选A。

17.The last sentence in this passage means that if we succeed in making workers’jobs more interesting ______.(D)

A. they will want more money

B. they will demand shorter working hours

C. more money and shorter working hours are important factors

D. more money and shorter working hours will not be so important to them

解析:推断题。根据最后一段最后一句“Perhaps if we succeed in making their jobs more inter-esting,they will neither want more,nor will shorter working hours be so important tothem.”短语neither…nor…的意思是“既不…也不…”。故选D。

18.In this passage, the author tells us______.(A)

A. how to make the workers more productive

B. impossible factors leading to greater efficiency

C. to what extent more money leads to greater productivity

D. how to make workers’jobs more interesting

解析:主旨题。这是一篇如何使工人更加有效地工作的文章,因此A项为正确答案。B项明显是错误的。而C和D两项不是全文的中心思想。故选A。

19.In order to produce more, many measures are available EXCEPT______.(A)

A. to make jobs more varied

B. to give workers more freedom when they are producing

C. to make their jobs more interesting

D. to give more money for less working hours

解析:细节题。根据第一段第四句“There is evidence to suggest that while variety certainlymakes the workers’life more enjoyable,it does not actually make them work harder.”可知,“工作多样化”不能起到增产作用。故选A。

20.Why is giving the workers freedom to do their jobs in their own way not realistic, though it is important?(D)

A. Because the workers do not want this kind of freedom.

B. Because the bosses do not want to give the workers freedom.

C. Both A and B

D. Because this kind of freedom cannot easily be given in the modern factory with its complicated machinery which must be used in a fixed way.

解析:细节题。根据第二段第二句“The problem is that this kind of freedom cannot easily begiven in the modern factory with its complicated machinery which must be used in a fixedway.”可知,故选D。

Oceanography has been defined as \

21.The proposal to lay a telegraph cable from Europe to America made oceanographic studies take on______.(C)

A. an academic aspect

B. a military aspect

C. a business aspect

D. an international aspect

解析:细节题。根据第二段第二句“The first time that question‘What is at the bottom of theoceans?’had to be answered with any commercial consequence was when the laying of atelegraph cable from Europe to America was proposed.”可知,人们第一次带着商业目的来回答:“海底是什么样子的”这个问题,是在提议铺设从欧洲到美国的通信电缆的时候。business和commercial意思相对应,故选C。

22.The aim of the voyages Maury was responsible for in the 1840s was______.(D)

A. to make some sounding experiments in the oceans

B. to collect samples of sea plants and animals

C. to estimate the length of cable that was needed

D. to measure the depths of the two oceans

解析:细节题。根据第三段第二句“In the 1840s,Maury had been responsible for encouragingvoyages during which soundings were taken to investigate the depths of the North Atlanticand Pacific Oceans.”可知,在19世纪40年代,Maury负责主持一系列的航行,在这期间,他们采用探通术勘察北大西洋和太平洋的深度。故选D。

23.\(C)

A. doubted

B. gave proof to

C. contradicted

D. agreed to

解析:词汇题。根据第四段最后一句“…a fact which defied contemporary scientific opinion thatthere was no life in the deeper parts of the sea.”可知,这个事实否定了深海没有生命这个当代科学观点。defy意为“蔑视;违抗;使落空,使不可能”。contradict意思是“否定,与…抵触”,故选C。

24.This passage is mainly about______.(A)

A. the beginnings of oceanography

B. the laying of the first undersea cable

C. the investigation of ocean depths

D. the early intercontinental communications

解析:主旨题。全文的大意是海洋地理学是如何开始的。在铺设海底电缆前没有系统的研究,在铺设海底电缆失败后,海洋地理学的研究开始进行。故选A。

25.What does the sentence \(B)

A. Several years later the study of oceanography disappeared.

B. More and more studies and expeditions on oceanography began to appear.

C. The expedition led by Thomson began in 1872.

D. The five-volume report was published in 1895.

解析:语义理解题。under way意为“在进行”,这句话的意思是,几年之内海洋地理学开始进行了。结合后面的例证,故选B。

Have you ever felt your life go into slow motion as you realize something bad is happening? Now scientists have measured exactly how much these attention-grabbing events slow down our perception of the world around us.

An example of the world appearing to slow down is when you are hanging on the phone waiting for someone to pick up at the other end. If your attention wanders while you’re waiting, then suddenly switches back, you will probably hear what seems like a longer than usual silence before hearing the dialing tone again.

To see how our perception of time changes when something new happens, Vincent Walsh and his colleagues put headphones on volunteers and played eight beeps to their right ears. The gap between each beep was exactly 1 second, except for the gap between the fourth and fifth beeps, which the scientists could make shorter or longer. They altered the length of this gap until the volunteers estimated it was the same length as the other gaps. The researchers found that, on average, people judge a second slightly short, at 955 milliseconds.

In the second part of the experiment, the first four beeps were played to the subjects’right ear, but the other four were then played to their left. Again, the volunteers were asked to estimate when the gap between the fourth and fifth beeps was the same as the others. This time they judged a second to be even shorter at 825 milliseconds long.

Perceiving a second to be much shorter than it is makes you feel as though the world has gone into slow motion. Walsh thinks the effect could have evolved to give us a fraction more time to react to potentially threatening events.

26.After you noticed a car hurtling towards you, you might feel that______.(A)

A. the world around you had slowed down

B. something bad was going to happen

C. life had suddenly become meaningless

D. people’s life was so fragile

解析:推断题。根据第一段第一句“Have you ever felt your life go into slow motion as you real—ize something bad is happening?”可知,在不好的事情发生时,生活会进入慢动作。题干中的a car hurtling towards you(车撞向你)即为不好的事情,故选A。

27.According to the passage, hanging on the phone waiting for someone to pick up at the other end, you might______.(C)

A. have a high concentration of mind

B. feel very annoyed at the people on the other end

C. feel time is somehow slowed down

D. be unable to hear the dialing tone

解析:细节题。根据第二段第一句“An example of the world appearing to slow down is whenyou are hanging on the phone waiting for someone to pick up at the other end.”可知,当你等待电话另一端的人接电话时,你会感觉到时间似乎放慢了。故选C。

28.Vincent Walsh and his colleagues did the experiment in order to______.(D)

A. see which ear is more sensitive to beeps

B. find out the relationship between time and life

C. study how time changes at the 4th and 5th beeps

D. observe how people’s perception of time changes

解析:细节题。根据第三段第一句“To see how our perception of time changes when somethingnew happens,Vincent Walsh and his colleagues put headphones on volunteers and playedeight beeps to their right ears.”可知,人们对时间改变的感知,这就是Vincent Walsh和他的同事们做这项实验的目的。故选D。

29.What have Vincent and his colleagues found through the experiment?(B)

A. The left ear of people is more sensitive than the right one.

B. People judge a second to be slightly shorter than it really is.

C. Research subjects are less accurate than researchers in judging a second.

D. Normally a second is in fact either 955 milliseconds or 825 milliseconds.

解析:推断题。根据文章第三段及第四段的最后一句都可以发现,该实验的结果是人们感知的一秒比实际会短,故选B。

30.Which is the best title for the passage?(B)

A. How People Find Out the Secret of the Time

B. How People Perceive the World Around Us at Some Moment

C. Which Ear Is Better

D. The Relationship Between Temperature and Perception

解析:主旨题。文章讲的是当发生一些突发事件或令人不快的事情时,人们对外界的感知是怎样的。故选B。

Researchers have found that short, intense exercise sessions prove to be healthier than longer, more moderate sessions with an equal caloric burn.

The study found that activities like running and jumping reduced participants’ risk of developing metabolic syndrome(代谢综合征)by two-thirds, compared with moderate activities like walking and leisurely bike rides that burned an equal number of calories.

Metabolic syndrome is a set of health conditions that significantly increase your risk of heart disease and type 2 diabetes(糖尿病). Insulin(胰岛素)resistance and extra weight around the middle—that dreaded \

31.The main idea of the passage is that______.(C)

A. short and intense exercise can avoid metabolic syndrome

B. intense exercise can reduce the risk of heart disease and diabetes

C. shorter and more vigorous exercise can do better to health

D. metabolic syndrome can increase health disorders

解析:主旨题。根据第一段“Researchers have found that short,intense exercise sessions prove tobe healthier than longer,more moderate sessions with an equal caloric burn.”可知,研究人员发现短时间的激烈运动和长时间的缓慢运动都能消耗卡路里,但是前者对健康更有好处,这也是文章主题思想,故选C。

32.According to the passage, metabolic syndrome______.(B)

A. is resulted from insulin resistance and the dreaded \

B. can increase the risk of heart disease and diabetes

C. can be cured by short and vigorous exercise

D. is a kind of deadly disease

解析:细节题。根据第三段第一句“Metabolic syndrome is a set of health conditions that signifi—cantly increase your risk of heart disease and type 2 diabetes.”可知,代谢综合征是一系列健康问题,它可以增加人们患心脏病和Ⅱ型糖尿病的危险。故选B。

33.According to the passage, vigorous exercises can also______.(A)

A. make people look younger

B. help people lose weight

C. help people save time

D. be more interesting

解析:细节题。根据第六段第二句“One study found that gym goers who totaled 150 minutes ofvigorous activity a week looked about 10 years younger than those who skip the gym alto—gether,while another study found that physical activity can cut the risk of breast cancer byup to 30 percent in older women at a healthy body weight.”可知,一项研究发现每周在健身房激烈运动150分钟的人比不去健身房的人看上去年轻10岁。故选A。

34.The writer of Comment 2 believes that______.(B)

A. the advice of the passage is not suitable for him

B. too much exercise can destroy people’s health

C. different people should do exercise differently

D. people should exercise in an appropriate time and intensity

解析:细节题。根据评论2的第二句“Don’t overdo it but also don’t just use it as an excuse tosay you are working out.”可知,运动别做得太多,也不要以此为借口说在消耗卡路里。需要适当的时间和强度才能出汗,但是不能伤害自己的身体(destroy yourself)。故选B。

35.Which writer of the following comments does the same as advised in the passage?(D)

A. The writer of Comment 1.

B. The writer of Comment 2.

C. The writer of Comment 3.

D. The writer of Comment 4.

解析:细节题。评论4说:我总是做15~20分钟的运动,中间不休息。我从一个健身器到另一个健身器做一遍,喝点儿水,再做第二遍,直到做完,整整20分钟中间只喝一次水。这个评论者在做一些高强度的运动,故选D。

完形填空

Researchers produced evidence to support what most of us already knew—that a cup of tea is the answer to any crisis.

Dr. Malcolm Cross, a psychologist at City University of London, tested the anxiety levels of a group of people following a【C1】______situation and revealed that even a single cup of tea has a【C2】______calming effect. His team gave 42 volunteers a mental arithmetic exam and【C3】______offered half of them a cup of tea and the other half a glass of water. The water group’s anxiety levels soared【C4】______25 percent compared to before the task,【C5】______the tea group actually reported a four percent reduction in anxiety—despite the difficult test, they were more relaxed than when they started.

According to a survey carried out for the research, 68 percent of Britons【C6】______tea in a dilemma, making it the nation’s most common response to trouble of【C7】______kind. About 60 percent said the promise of comfort and warmth was the main reason for putting the kettle on. \

36.【C1】(D)

A. light-hearted

B. serious

C. comfortable

D. stressful

解析:根据第二段第一句可知,Cross博士是伦敦城市大学的一位心理学家,他对一批处于紧张状态下的人们的紧张程度进行了测试,实验表明一杯茶对这些人能起到很大的镇定作用。light-hearted“轻松的”;serious“严肃的”;comfortable“舒服的”;stressful“有压力的,使紧张的”。这里表达是压力状态,故选D。

37.【C2】(A)

A. significant

B. rigorous

C. severe

D. selective

解析:significant“有意义的,重大的”;rigorous“严格的”;severe“严厉的,严重的”;selective“选择的”。本题作者想表达有很大的镇定作用,故选A。

38.【C3】(B)

A. previously

B. afterwards

C. besides

D. lately

解析:根据第二段第二句可知,他的研究小组给42位志愿者出了一套算术心算考试题,考完之后给一半的人每人一杯茶,给另一半人每人一杯水。句中意思是“考完之后”,故选B。

39.【C4】(C)

A. on

B. in

C. by

D. at

解析:根据第二段第三句可知,喝水的那一组人的紧张程度比考前上升了25%,而喝茶那一组的紧张程度却降低了4%,尽管考试很难,但他们的情绪比开始时更放松了。表达上升或下降的幅度用介词“by”,故选C。

40.【C5】(A)

A. while

B. however

C. meanwhile

D. nevertheless

解析:while:而,作为连词有转折的意思,however作转折意思使用时应有逗号。故选A。

41.【C6】(D)

A. give up

B. owe to

C. look on

D. turn to

解析:根据为研究开展的调查,68%的英国人在困境时都会去喝茶,无论出现什么问题,英国人的共同反应就是喝茶。give up“放弃”;owe to“归功于”;look on“观看,旁观”;turn to“转向,求助于”。本题是求助于茶,故选D。

42.【C7】(B)

A. whichever

B. whatever

C. however

D. whoever

解析:句意见上题。whatever是“无论什么”的意思,故选B。

43.【C8】(C)

A. ceremony

B. function

C. ritual

D. observance

解析:根据第三段最后一句可知,煮茶和喝茶的方式,特别是在心情紧张的时候,已经成了英国文化的核心。ceremony“典礼的仪式等”;function“功能”;ritual“习惯性的仪式或礼节”;observance“庆祝的仪式等”。故选C。

44.【C9】(D)

A. beginning

B. moment

C. end

D. core

解析:句意见上题。core的意思是核心,故选D。

45.【C10】(A)

A. aspects

B. faces

C. sites

D. ways

解析:最后一段:研究表明,茶在社会心理学方面加强了其中的化学成分对我们的身体和大脑的作用。本题aspect是“方面”的意思,故选A。

挑错

英译汉

46. Cancer has emerged as a major killer in several newly industrialized countries and is striking more people in areas of developing world where it was hardly known before, the World Health Organization(WHO)said. Although the risk of cancer will stabilize, if not decline, in industrialized countries by 2025, developing countries will suffer increasing rates of the disease, the WHO said in an extensive report on the world’s state of health. Cancer caused 12 percent of the 52 million deaths worldwide in 1997 and was the third leading killer after infectious and parasitic diseases and coronary and heart disease.

据世界卫生组织报道,癌症已成为新兴工业化国家的主要杀手。越来越多的发展中国家的人们正在成为其受害者,而他们以前几乎从不知道这种病。世界卫生组织在一篇关于世界健康状况的详细报告中说,到2025年,在工业化国家里,患癌症者比例即使不会下降也会趋于稳定,但是,发展中国家的癌症患病率会出现上升。该报告说,1997年全世界死亡人数为5200万人,其中癌症致死的占12%。癌症成为仅次于传染寄生物引起的疾病冠心病和心脏病的第三大杀手。

解析:

汉译英

翻译大题型

47.Write at least 150 words about the topic: A Better University or a Better Major?

You should write according to the outline given below.

1.你认为在研究生学习阶段是选择一个好的学校重要还是选择一个好的专业重要?

2.你的理由是…

A Better University or a Better Major?

Nowadays, postgraduate students always feel confused about deciding which one is more important between a prestigious university and a good major.

In my opinion, having a better major is more important. To begin with, a good major gives you momentum to struggle for your ideal. Generally speaking, the major you take determines what kind of job you will have. As a result, you have to think of the major choosing in advance to avoid regretting for the wrong job in the future. Secondly, a good major provides you with the competitive abilities which will benefit you in the society. Even if a famous university offers you a good reputation, without a good major it is unable to make you qualified for the need of society.

In a conclusion, I argue that it is vital for a postgraduate student to consider majors rather than universities. Thus, you can do your best to learn the subject, and you have more abilities to develop your career.

解析:

完成文章

A. switching to B. flourish C. marketplace

Phrases:

A. which companies will【T1】______

B. who have the option of【T2】______trucks

C. who loses in the【T3】______

Railroads justify rate discrimination against captive shippers on the grounds that in the long run it reduces everyone’s cost. If railroads charged all customers the same average rate, they argue, shippers【T4】______or other forms of transportation would do so, leaving remaining customers to shoulder the cost of keeping up the line. It’s a theory to which many economists subscribe, but in practice it often leaves railroads in the position of determining【T5】______and which will fail. \

48.【T1】(B)

A.

B.

C.

解析:will后跟动词原形,三个选项中只有flourish是动词。所以选flourish。故选B。

49.【T2】(A)

A.

B.

C.

解析:介词of后跟名词或动名词,空格后出现了名词trucks,空格所填词语后必须能跟动名词,所以选switching to,意思是“转向卡车”。故选A。

50.【T3】(C)

A.

B.

C.

解析:who loses后跟某地点,in the marketplace“在市场上”符合。故选C。

51.【T4】(B)

A.

B.

C.

解析:空格前说如果铁路对所有客户都平均收费,后文提到卡车或其他运输方式,运输方式之间有转换,B项中的switching to与之对应。故选B。

52.【T5】(A)

A.

B.

C.

解析:空格后出现的and表示并列,空格所选项与“which will fail”结构上并列,flourish是繁荣发展的意思,故选A。

53.【T6】(C)

A.

B.

C.

解析:空格前出现了and,所选项与空格前的“who wins”并列,故选C。

A. feel B. have C. by

Phrases:

A. but some people【T7】______it

B. light up a room just【T8】______walking in

C. consistently make people【T9】______better about themselves

Some people instantly make us feel important. Some people instantly make us feel special. Some people【T10】______

We can’t always define it,【T11】______: They’re naturally charismatic. Unfortunately, natural charisma quickly loses its impact. Familiarity breeds, well, familiarity. But some people are remarkably charismatic: They build and maintain great relationships, consistently influence(in a good way)the people around them,【T12】______—they’re the kind of people everyone wants to be around…and wants to be. Fortunately we can, because being remarkably charismatic isn’t about our level of success or our presentation skills or how we dress or the image we project—it’s about what we do.

54.【T7】(B)

A.

B.

C.

解析:从语法上来说,have与feel都可以,但根据意思应是“有些人拥有这样的魅力”,故选B。

55.【T8】(C)

A.

B.

C.

解析:因为walking是动名词,所以前面需要用介词,by正确,故选C。

56.【T9】(A)

A.

B.

C.

解析:分析句子可知是make people feel better about themselves“使人们对自己感觉更好”。故选A。

57.【T10】(B)

A.

B.

C.

解析:从句法上来说,若空格处选C的话,会是“Some people make people”这与前两句“Somepeople instantly make us”逻辑关系不符。三个句子都在描述有魅力的人,故选B。

58.【T11】(A)

A.

B.

C.

解析:空格前面是一个完整的句子,B,C项都是动宾结构,不合适,而A项是一个but引导的从句,but为连词,可以连接句子,既符合句法也符合语境。故选A。

59.【T12】(C)

A.

B.

C.

解析:分析一下句子结构,可知空格前面出现了consistently,而C项中也出现了consistently,互相对应,带入原文,符合语境,故选C。

A. at the minimum cost

B. reinforced by the factory

C. crowed together

D. as self-reliant farmers

Phrases:

A. where too large masses of residents are【T13】______

B. by the artificial mode of existence【T14】______

C. based on the conception of maximum productivity【T15】______

D. for those who used to live here【T16】______

Since the start of the Industrial Revolution, the influence of the factory on the physical and mental state of the workers has received no attention at all. Modern industry is【T17】______so as to make it possible for an individual or a group of individuals to earn as much as possible. It has expanded without any idea of the true nature of the human beings who run the machines, and without any consideration to the impacts produced on the individuals or on their children【T18】______ Great cities have been built with no regard【T19】______The lack of space has given rise to the construction of enormous apartment buildings【T20】______While civilized men enjoy such a way of living, they do not realize that they have had some of their necessities of life taken away, including peace, ease and health.

60.【T13】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:masses of residents在这儿指大量的居民,根据空格前面的be动词are可知,空格后要紧跟一个形容词。故排除A、D项。B项表达的是“被工厂所强化”,与前面的大量居民意思不符。C项中的crowded是形容词,意思是“拥挤的”,意思吻合,故选C。

61.【T14】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:本句意思是:不自然的生存方式因工厂而被强化。故选B。

62.【T15】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:这里的意思是:现代工业的根本理念是以最低的成本获取最大的生产能力。maximum和minimum相对,故选A。

63.【T16】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:used to do的意思是“过去常常”,过去常住在这儿的应是“as self-reliant farmers”。故选D。

64.【T17】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:后面讲到“尽可能多挣钱”,所以应填:以最低的成本获取最大的生产能力。故选C。

65.【T18】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:空格前讲到:现代工业对人的冲击。所以空格填跟工厂有关的选项,故选B。

66.【T19】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:本句说:大城市的建设根本不理会那些曾在此过着自给自足生活的农民们。大城市和农民是相对的,故选D。

67.【T20】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:空格前提到:The lack of space,所以答案应该含有:crowded together。故选A。

短对话

A. You look so smart in the imperial gown

B. in my country purple is associated with being noble

C. We sell all kinds of things used in ancient Chinese Imperial Palaces

A: Hello. Can I be of service to you?

B: I’m just window shopping.

A: You are always welcome.【D1】______

B: They look very interesting, especially the yellow gowns.

A: They are imperial gowns. Ancient Chinese emperors wear them. Yellow is a noble color to Chinese people. The imperial laws forbade the ordinary people to wear yellow.

B: Did they? But【D2】______

A: Cultures differ from country to country. Why not try them on?

B: How much should I pay you for trying it on?

A: Free of charge.

B: That’s fine. Is this yellow too bright for me?

A: It’s a very bright yellow, but it looks terrific on you.

B: Does it? What size is it?

A: It’s Size 8.

B: But I wear Size 10.

A: Here is another gown. It’s Size 10. Try it on.【D3】______Why not take one as a souvenir? It’s cheap. Only 100 yuan.

B: That’s a good idea. I’ll take it.

68.【D1】(C)

A.

B.

C.

解析:根据空格下面游客B的回答“看起来真有意思,尤其是这些黄色的长袍”,黄袍为皇宫里的服饰,据此可知,售货员A专卖古代皇宫里的用品,所以C选项“我们这里销售中国古代皇宫的各种用品”符合文意,故选C。

69.【D2】(B)

A.

B.

C.

解析:根据空格前面的转折词but,以及空格下面售货员A的回答“国与国之间是有文化差异的”,可知,在游客B的国家和在中国的情况不一样,所以B选项“在我国,紫色才是一种高贵的颜色”符合文意,故选B。

70.【D3】(A)

A.

B.

C.

解析:根据空格后的内容“为什么不买件做纪念呢?非常便宜的,只要100元”,可知售货员A认为游客B适合穿这件长袍,所以A选项“您穿上皇袍看起来太棒了”符合文意。故选A。

A. it’s not you

B. I’m calling about the one bedroom in Lincoln Park

C. prices have really gone up the past couple of years

A: I need to find a new place to live in.

B: Yeah? Why? Don’t you like living with me?

A: Oh,【D4】______I just want my own place.

B: Well, check the newspaper.

A: Jeez…I didn’t realize a single-bedroom apartment went for so much these days.

B: Yeah,【D5】______

A: Oh, here’s one. It looks like it’s in this neighborhood, $600 a month. That’s not too bad.

B: Yes, it’s pretty good. Why not give the landlord a call?

A: Hello.【D6】______Could I take a look at it? Yes. Tonight at six is fine. Thanks.

71.【D4】(A)

A.

B.

C.

解析:从对话的第一句(a new place to live in)就可以看出,这是一个关于租房的的对话。A想找到新地方住,B反问“你不喜欢跟我住?”,A解释道他“只是想有自己的空间”,因此空格处填入A选项最合适:想换地方住不是因为对方。故选A。

72.【D5】(C)

A.

B.

C.

解析:顺承上文“租一个单间需要花这么多钱”,填入“近几年房价一直在飞涨”,故选C。

73.【D6】(B)

A.

B.

C.

解析:上文说到“给房东打个电话吧”可知,这里应该是给房东打电话咨询的内容,故选B。

长对话

A. of course, my home at Rainbow Bay.

B. The first time I went surfing I fell in love.

C. but can you tell us something about your family?

D. it’s such a refreshing place to be.

Interviewer: We all know you are an excellent surfer,【D7】______

Interviewee: I was born in January 1988 in Murwillumbah Hospital. My parents are very laid back. They enjoy life and tend to be satisfied with situations. This has rubbed off on me and helps me to always see the bright side of life.

Interviewer: When did you begin to love surfing?

Interviewee: I’ve always loved the ocean. Its beauty and the way it’s always changing captivates me…also,【D8】______

Interviewer: Why?

Interviewee: Because I think the best feeling in the world is riding through a glassy, barreling wave in a bikini with a bunch of friends out in the water with you.【D9】______I remember following my dad and sisters around in the lineup and standing up on my boogie board.

Interviewer: What did you feel when you won the world title for the first time?

Interviewee: When I won the world title for the first time I felt so light and happy! It happened very quickly.

Interviewer: Where are your favorite surfing locations?

Interviewee: My favorite surfing locations include a few spots in West Sumatra, Mexico and, 【D10】______

Interviewer: Thank you for the interview.

74.【D7】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:根据下文被采访者说的出生地以及父母情况(I was born in January 1988 in Murwillum—bah Hospital.My parents are very laid back.),可知记者问的是家庭情况。故选C。

75.【D8】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:空格前面说的是冲浪冠军一直喜欢大海,它的美丽和多变让其着迷,所以接下来说这还是一个使人精神焕发的地方。故选D。

76.【D9】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:本空格前冲浪冠军描述了世界上最好的感觉是和朋友们一起穿着比基尼泳衣,在玻璃一般晶莹剔透的、快速滚动的海水里冲浪。所以接下来也应该讲冲浪(surf)。故选B。

77.【D10】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:空格前讲的是最喜爱的冲浪地点(my favorite surfing locations),所以本题填冲浪地点(Rainbow Bay彩虹湾)。故选A。

资源下载《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷168含答案解析.doc》 文档仅限注册用户下载,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《在职申硕(同等学力)英语模拟试卷168含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论2

没有账号? 注册  忘记密码?