国家公共英语(五级)笔试模拟试卷191含答案解析

国家公共英语(五级)笔试模拟试卷191

听力判断

John was in a nursery school for one year.

1.(B)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

2.(B)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

3.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

4.(B)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

5.(B)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

6.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

7.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

8.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

9.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

听力长对话(含3小题)

When a consumer finds that his purchase has a fault in it, what is the first thing he should do?

10.(B)

A. A shop assistant.

B. The store manager.

C. The manufacturer.

D. A public organization.

解析:

11.(B)

A. Showing the fault item to the manager.

B. Explaining exactly what is wrong with the item.

C. Saying firmly that the item is of poor quality.

D. Asking politely to change the item.

解析:

When was the American Football Association founded?

12.(C)

A. First place in the 3rd world Cup.

B. Second place in the 4th World Cup.

C. Third place in the 1st World Cup.

D. Fourth place in the 2nd World Cup.

解析:

13.(B)

A. In England.

B. In the USA.

C. In Mexico.

D. In France.

解析:

听力长对话(含4小题)

In which state was Emily Dickson born?

14.(D)

A. In 1848.

B. In the early 1850s.

C. In the late 1850s.

D. In the early 1860s.

解析:

15.(A)

A. Almost 2, 000.

B. Nearly 1 , 000.

C. 800

D. 1, 200.

解析:

16.(B)

A. She ran her own publishing house.

B. She wrote her poems in her letters.

C. She wrote to newspapers regularly.

D. She recorded her poems in her diary.

解析:

高级听力填空

Where was the letter probably placed many years ago?

17.

A post office

解析:

18.

Six months

解析:

19.

In a keg

解析:

20.

A family’ s name

解析:

21.

Any traveler/A peddler/A shoe maker

解析:

22.

A neighbor

解析:

23.

Many weeks

解析:

24.

Post stations

解析:

25.

The stagecoach

解析:

听力大题型

Children who grip their pens too close to the writing point are likely to be at a disadvantage in examinations, 【C1】______to the first serious investigation into the way in which writing technique can dramatically affect educational achievement.

The survey of 643 children and adults, ranking from pre-school to 40-plus, also suggests【C2】______ pen-holding techniques have deteriorated sharply over one generation, with teachers now paying far【C3】______attention to correct pen grip and handwriting style.

Stephanie Thomas, a learning support teacher【C4】______findings have been published, was inspired to investigate this area【C5】______ he noticed that those students who had the most trouble with spelling【C6】______ had a poor pen grip. While Mr. Thomas could not establish a significant statistical link【C7】______pen-holding style and accuracy in spelling, he【C8】______find huge differences in technique between the young children and the mature adults, and a definite【C9】______between near-point gripping and slow, illegible writing.

People who【C10】______their pens at the writing point also show other characteristics【C11】______ inhibit learning, 【C12】______as poor posture, leaning too【C13】______ to the desk, using four fingers to grip the pen【C14】______than three, and clumsy positioning of the thumb(which can obscure【C15】______is being written).

Mr. Thomas believes that the【C16】______between elder and younger writers is【C17】______too dramatic to be accounted for simply by the possibility that people get better at writing as they grow【C18】______. He attributes it to a failure to teach the most effective methods, pointing out that the differences between【C19】______ groups coincides with the abandonment of formal handwriting instruction in classrooms in the sixties. \

26.【C1】

according

解析:according to意为“根据”,为固定短语,本句句意为“根据对…的严格调查,…。”

27.【C2】

that

解析:此空之后的内容为suggests的内容,即此处应填that,引导宾语从句。

28.【C3】

less

解析:由此空前面的“deteriorated sharply”可知此空应填“更少的”,而不是“更多的”。

29.【C4】

whose

解析:此句意为“Stephanie Thomas,一位学习辅导老师,…发现已经发表了…。”由此可知,空处所填单词必为whose,引导定语从句,修饰teacher。

30.【C5】

after

解析:此句意为“…他注意到了那些拼写有问题的学生也有一个坏的握笔习惯,他受到鼓舞调查这个领域。”

31.【C6】

also

解析:由上题解析,拼写有问题的学生必定握笔习惯不好。

32.【C7】

between

解析:此句意为“Thomas先生尽管不能在握笔方式和拼写准确性之间建立重要的统计学联系,…”所以答案为介词between。

33.【C8】

did

解析:由于while意为“尽管”,才有后面起强调作用的did,意为“确实”,有转折之意。

34.【C9】

link

解析:此处应填link,表明在“near-point gripping”和“slow,illegible writing”之间存在联系。

35.【C10】

grip

解析:显然,此空应填一个动词“握,拿”,英语中握笔用动词grip。

36.【C11】

which

解析:由此句句子成分分析,此空以后的应为定语从句,修饰characteristics,所以此空应填which,引导定语从句。

37.【C12】

such

解析:“poor posture,leaning too…to the desk,using…”均是对characteristics的举例说明,而举例用英语说应为“such as”。

38.【C13】

close

解析:显然,不好的习惯是“太靠近桌子”,故应填“近”。

39.【C14】

rather

解析:此空所在句意为“用四个手指握笔而不是三个。”rather than表示“而不是”。

40.【C15】

what

解析:显然,此空后的句子应为“obscure”的宾语从句,而“is being written”中缺主语,可做主句的宾语、从句的主语的只有what。

41.【C16】

difference

解析:显然,这句话是在对老年人和年轻人写字之间进行比较,而且由后半句中的“get better at…”可知,此空必为“不同的”。

42.【C17】

far

解析:能修饰too的副词只有far或much。

43.【C18】

older

解析:grow只能是年龄越来越大。

44.【C19】

age

解析:此段话均是在比较不同年龄段的人之间写字的不同,故此空应填“年龄”。

45.【C20】

but

解析:此句意为“30岁的人表现出非常不同的握笔方式,…超过40岁的人都统一用三个手指握笔。”显然,此空处表转折。

常规阅读理解

Gene therapy and gene based drugs are two ways we could benefit from our growing mastery of genetic science. But there will be others as well. Here is one of the remarkable therapies on the cutting edge of genetic research that could make their way into mainstream medicine in the coming years.

While it’ s true that just about every cell in the body has the instructions to make a complete human, most of those instructions are inactivated, and with good reason: the last thing you want for your brain cells is to start churning out stomach acid or your nose to turn into a kidney. The only time cells truly have the potential to turn into any and all body parts is very early in a pregnancy, when so-called stem cells haven’t begun to specialize.

Yet this untapped potential could be a terrific boon to medicine. Most diseases involve the death of healthy cells—brain cells in Alzheimer’ s, cardiac cells in heart disease, pancreatic cells in diabetes, to name a few; if doctors could isolate stem cells, then direct their growth, they might be able to furnish patients with healthy replacement tissue.

It was incredibly difficult, but last fall scientists at the University of Wisconsin managed to isolate stem cells and get them to grow into neural, gut, muscle and bone cells. The process still can’t be controlled, and may have unforeseen limitations; but if efforts to understand and master stem cell development prove successful, doctors will have a therapeutic tool of incredible power.

The same applies to cloning, which is really just the other side of the coin. True cloning, as first shown with the sheep Dolly two years ago, involves taking a developed cell and reactivating the genome within, resetting its developmental instructions to a pristine state. Once that happens, the rejuvenated cell can develop into a full-fledged animal, genetically identical to its parent.

For agriculture, in which purely physical characteristics like milk production in a cow or low fat in a hog have real market value, biological carbon copies could become routine within a few years. This past year scientists have done for mice and cows what Ian Wilmut did for Dolly, and other creatures are bound to join the cloned menagerie in the coming year.

Human cloning, on the other hand, may be technically feasible but legally and emotionally more difficult. Still, one day it will happen. The ability to reset body cells to a pristine, undeveloped state could give doctors exactly the same advantages they would get from stem cells: the potential to make healthy body tissues of all sorts, and thus to cure disease. That could prove to be a true \

46.The writer holds that the potential to make healthy body tissues will______.(B)

A. aggravate moral issues of human cloning

B. bring great benefits to human beings

C. help scientists decode body instructions

D. involve employing surgical instruments

解析:文章开宗明义,在第一段讲述到,如果我们掌握了基因科学,将会对人类有极大的好处。此外第三段的第一句“Yet this untapped potential could be a terrific boon to medicine”,意为“然而这种没被开发的潜能对医学有极大的好处”,作者在全文的最后一句又呼应了这一观点。故应选B。

47.The word \(D)

A. modified

B. re-collected

C. classified

D. reactivated

解析:此词出处在第五段,“rejuvenated”和前一句的“reactivating”构成一种近义的重复。故应选D。

48.The research at the University of Wisconsin is mentioned to show______.(A)

A. the isolation of stem cells

B. the effects of gene therapies

C. the advantages of human cloning

D. the limitations of tissue replacements

解析:由第四段“…the University of Wisconsin managed to isolate stem cells…”可知,虽然研究很困难,但这所大学还是在去年秋天设法分裂了干细胞。故应选A。

49.Which of the following is true according to the text?(A)

A. The principle of gene therapy is applicable to that of cloning.

B. The isolation of stem cells is too difficult to be feasible.

C. It is reasonable for all body instructions to be activated.

D. Cloned animals will eventually take control of the world.

解析:文章后面指出其实基因治疗的原理和克隆的原理两者完全是可以通用的,具体的解题点在于文章的第五段第一句话“the same applies to cloning”。故应选A。

50.Towards the genetic research, the author’ s attitude can best be said to be that of______.(C)

A. frustration

B. indifference

C. amazement

D. opposition

解析:这是一个关于作者态度的综合分析题。作者尽管提到有困难,但科学家们正在谈论克服困难的办法而且非常努力,并且作者最后说道“That could prove to be a true‘miracle cure’”,当真正使用克隆技术为人类治疗的时候,那将会是真正的“神奇医疗”。故应选C。

Earthquake survivors trapped in rubble could one day be saved by an unlikely rescuer: A robotic caterpillar that burrows its way through debris. Just a few centimeters wide, the robot relies on magnetic fields to propel it through the kind of tiny crevices that would foil the wheeled or tracked search robots currently used to locate people trapped in collapsed buildings.

The caterpillar’ s inventor, Norihiko Saga of Akita Prefectural University in Japan, will demonstrate his new method of locomotion at a conference on magnetic materials in Seattle. In addition to lights and cameras, a search caterpillar could be equipped with an array of sensors to measure other factors—such as radioactivity or oxygen levels—that could tell human rescuers if an area is safe to enter.

The magnetic caterpillar is amazingly simple. It moves by a process similar to peristalsis, the rhythmic contraction that moves food down your intestine. Saga made the caterpillar from a series of rubber capsules filled with a magnetic fluid consisting of iron particles, water, and a detergent-like surfactant, which reduces the surface tension of the fluid. Each capsule is linked to the next by a pair of rubber rods. The caterpillar’ s guts are wrapped in a clear, flexible polymer tube that protects it from the environment.

To make the caterpillar move forwards, Saga moves a magnetic field backwards along the caterpillar. Inside the caterpillar’s \

51.From this passage, we can learn that______.(B)

A. a robotic caterpillar can crawl by a pair of rubber rods

B. when a caterpillar moves, the magnetic field moves backwards along it

C. the environment couldn’ t influence a robotic caterpillar’ s guts, which are wrapped in a capsule

D. crawling is very stable and efficient, and when it moves, only a few elements are needed

解析:由第四段第一句“To make the caterpillar move forwards,Saga moves a magnetic field backwards along the caterpillar.”可以看出,磁场会向后移动,从而使机器虫移动。故应选B。

52.According to this passage, which is not true about the construction of the robotic caterpillar?(C)

A. A robotic caterpillar is made from a series of rubber capsules filled with a magnetic fluid.

B. Iron particles, water, and a detergent-like surfactant form a magnetic fluid.

C. Each capsule filled with a magnetic fluid is linked to the next by a pair of rubber rods.

D. In order to keep stable condition, the caterpillar’ s guts are wrapped in a clear, flexible polymer tube.

解析:由第三段倒数第二三句“Each capsule is linked to the next by a pair of rubber rods.”可以得出,囊与囊之间由一对橡胶棒连接。故应选C。

53.The meaning of the word \(C)

A. swimming

B. flying

C. crawling

D. walking

解析:根据第三段的“the rhythmic contraction that moves food down your intestine”可以推断出peristalsis就相当于crawling,意思是“有节奏的蠕动”。故应选C。

54.Comparing the robotic caterpillar and the other robots, which of the following is not true?(D)

A. A smooth surface is indispensable to biped robots and wheeled robots.

B. Flying robots are very inconvenient when moving, because they have too many moving parts.

C. The robotic caterpillar only has rubber capsules filled with a magnetic fluid.

D. It’ s incapable for wheeled robots to locate trapped people because they are impossible to miniaturize.

解析:根据文章最后一段“wheeled robots require a smooth surface and are difficult to miniaturize”,作者说轮式的机器人在救人的时候,需要一个光滑的平面,而且很难稳定。文章并没有说它不能救人。故应选D。

55.The passage is mainly about______.(A)

A. why a robotic caterpillar can find trapped people

B. how a robotic caterpillar works

C. the instruction of the magnetic caterpillar

D. how a robotic caterpillar crawls

解析:文章一开始就说“A robotic caterpillar that burrows its way through debris.”这种新型的机器人在瓦砾中寻找幸存者。接下来,则介绍了它的工作原理,说明它为什么能够进入沙砾中去救人。故应选A。

Could the bad old days of economic decline be about to return? Since OPEC agreed to supply-cuts in March, the price of crude oil has jumped to almost $ 26 a barrel, up from less than $ 10 last December. This near-tripling of oil prices calls up scary memories of the 1973 oil shock, when prices quadrupled, and 1979 -80, when they also almost tripled. Both previous shocks resulted in double-digit inflation and global economic decline. So where are the headlines warning of gloom and doom this time?

The oil price was given another push up this week when Iraq suspended oil exports. Strengthening economic growth, at the same time as winter grips the northern hemisphere, could push the price higher still in the short term.

Yet there are good reasons to expect the economic consequences now to be less severe than in the 1970s. In most countries the cost of crude oil now accounts for a smaller share of the price of petrol than it did in the 1970s. In Europe, taxes account for up to four-fifths of the retail price, so even quite big changes in the price of crude have a more muted effect on pump prices than in the past.

Rich economies are also less dependent on oil than they were, and so less sensitive to swings in the oil price. Energy conservation, a shift to other fuels and a decline in the importance of heavy, energy-intensive industries has reduced oil consumption. Software, consultancy and mobile telephones use far less oil than steel or car production. For each dollar of GDP(in constant prices)rich economies now use nearly 50% less oil man in 1973. The OECD estimates in its latest Economic Outlook that, its oil prices averaged $22 a barrel for a full year, compared with $ 13 in 1998, this would increase the oil import bill in rich economies by only 0.25 -0. 5% of GDP. That is less than one-quarter of the income loss in 1974 or 1980. On the other hand, oil-importing emerging economies—to which heavy industry has shifted—have become more energy-intensive, and so could be more seriously squeezed.

One more reason not to lose sleep over the rise in oil prices is that, unlike the rises in the 1970s, it has not occurred against the background of general commodity-price inflation and global excess demand. A sizable portion of the world is only just emerging from economic decline. The Economist’ s commodity price index is broadly unchanging from a year ago. In 1973 commodity prices jumped by 70% and in 1979 by almost 30%.

56.The main reason for the latest rise of oil price is______.(B)

A. global inflation

B. reduction in supply

C. fast growth in economy

D. Iraq’ s suspension of exports

解析:文章的第二句中“Since OPEC agreed to supply-cuts in March,the price of crude oil has jumped to almost $26 a barrel,…”,说明油价上涨是由于石油输出国组织最近的减少供应导致的。故应选B。

57.It can be inferred from the text that the retail price of petrol will go up dramatically if______.(D)

A. price of crude rises

B. commodity prices rise

C. consumption rises

D. oil taxes rise

解析:文章第三段第二、三句“In most countries the cost of crude oil now accounts for a smaller share of the price of petrol than it did in the 1970s.In Europe…,”指出原油价格只是汽油价格中的一小部分,以欧洲的例子说明税收高达汽油零售价的五分之四,所以汽油税上升会造成油价的大幅度上涨。故应选D。

58.The estimates in Economic Outlook show that in rich countries______.(D)

A. heavy industry becomes more energy-intensive

B. income loss mainly results from fluctuating crude oil prices

C. manufacturing industry has been seriously squeezed

D. oil price changes have no significant impact on GDP

解析:文章第四段第五句“The OECD estimates in its latest Economic Outlook that,its oil prices averaged $22 a barrel for a full year,…this would increase the oil import bill in rich economies by only 0.25—0.5% of GDP.”说明现在这种情况下,油价的上涨所带来的影响只是在0.25—0.5%之间。这表明在富裕国家石油价格的变化不会对GDP(国内生产总值)产生重大影响。故应选D。

59.We can draw a conclusion from the text that______.(A)

A. oil-price shocks are less shocking now

B. inflation seems irrelevant to oil-price shocks

C. energy conservation can keep down the oil prices

D. the price rise of crude leads to the shrinking of heavy industry

解析:文章第三段第一句话“Yet there are good reasons to expect the economic consequences now to be less severe than in the 1970s.”表明这次的油价上涨不会像以前那样带来严重的后果。从文章最后一段“One more reason not to lose sleep over the rise in oil prices is that,…”来看,我们不会为石油价格的上涨而失眠,也说明了这次的上涨影响不会很大。故应选A。

60.From the text we can see that the writer seems______.(A)

A. optimistic

B. sensitive

C. gloomy

D. scared

解析:文章第三段第一句“Yet there are good reasons to expect the economic consequences now to be less severe than in the 1970s.”和第四段第一句都指出“Rich economies are also less dependent on oil than they were,and so less sensitive to swings in the oil price.”也就是说各国有很好的理由盼望现在的经济前景会比二十世纪七十年代的情况乐观。发达国家对石油的依赖性较以前有所下降,因而对石油价格变动的敏感度也降低,这些都表明作者是持有乐观态度的。故应选A。

阅读完型

Supermarket shoppers have never been more spoilt for choice. But just when we thought traditional systems of selective farming had created the most tempting array of foods money can buy, we are now being presented with the prospect of genetically created strains of cabbages, onion, tomato, potato and apple.

It may not tickle the fancy of food purists but it fires the imagination of scientists. Last week they discovered that the classic Parisian mushroom contains just the properties that, when genetically mixed with a wild strain of mushroom from the Sonora desert in California, could help it grow en masse while at the same time providing it with the resilience of the wild strain.

【R1】______

\

61.【R1】

E

解析:由上一段中提到的“…when genetically mixed with a wild“strain of mushroom…”可知,只有E放在此处才能使上下段衔接,意思连贯。

62.【R2】

B

解析:由下一段第一句中提到的“tomato”可知只有B中“Supporters say the tomato”与之对应。

63.【R3】

C

解析:由上下两段看,只有C放在此处可以使上下文衔接,意思连贯。

64.【R4】

D

解析:由上一段最后一句可知,只有D放在此处才能连贯,D为上一段最后一句的举例。

65.【R5】

A

解析:只有A放在此处才能与上一段意思连贯。A为对上段“farm animals”的举例。故选A。

选择搭配

A =The Imperial Palace B =The Temple of Heaven C =Potala Palace D =Jokhang Temple

Which palace or temple …

is the spiritual center of Tibet? 【P1】______

is circular in the northern part while square in the southern part? 【P2】______

presents the largest and most complete ensemble of traditional architecture? 【P3】______

covers a building space of 90 thousand square meters? 【P4】______

is the oldest one among the four in the text? 【P5】______

can present the visitor the significance of Heaven Kitchen? 【P6】______

is a combination of architectural styles from Han, Tibetan and Nepalese? 【P7】______

was the religious and political center of old Tibet? 【P8】______

is along with many comparatively small buildings on either side? 【P9】______

presents an edict signed with the Great Fifth’ s handprint? 【P10】______

A

The Imperial Palace

What strikes one first in a bird’ s-eye view of Beijing proper is a vast tract of golden roofs flashing brilliantly in the sun with purple walls occasionally emerging amid them and a stretch of luxuriant tree leaves flanking on each side. That is the former Imperial Palace, popularly known as the Forbidden City, from which twenty-four emperors of the Ming and Qing Dynasties ruled China for some 500 years—from 1420 to 1911. The Ming Emperor Yong Le, who usurped the throne from his nephew and made Beijing the capital, ordered its construction, on which approximately 10, 000 artists and a million workmen toiled for 14 years from 1406 to 1420. At present, the Palace is an elaborate museum that presents the largest and most complete ensemble of traditional architecture complex and more than 900, 000 pieces of court treasures in all dynasties in China.

Located in the center of Beijing, the entire palace area, rectangular in shape and 72 hectares in size, is surrounded by walls ten meters high and a moat 52 meters wide. At each corner of the wall stands a watchtower with a double-eave roof covered with yellow glazed tiles.

The main buildings, the six great halls, one following the other, are set facing south along the central north-south axis from the Meridian Gate, the south entrance, to Shenwumen, the great gate piercing in the north wall. On either side of the palace are many comparatively small buildings. Symmetrically in the northeastern section lie the six Eastern Palaces and in the northwestern section the six Western Palaces. The Palace area is divided into two parts: the Outer Court and the Inner Palace. The former consists of the first three main halls, where the emperor received his courtiers and conducted grand ceremonies, while the latter was the living quarters for the imperial residence. At the rear of the Inner Palace is the Imperial Garden where the emperor and his family sought recreation.

B

The Temple of Heaven

The Temple of Heaven was initially built in Yongle Year 18 of the Ming Dynasty(in 1420). Situated in the southern part of the city, it covers the total area of 273 hectares. With the additions and rebuilding during the Ming, Qing and other Dynasties, this grand set of structures look magnificent and glorious; the dignified environment appears solemn and respectful. It is the place for both Ming and Qing Dynasty’ s Emperors to worship Heaven and pray for good harvest. The northern part of the Temple is circular while the southern part is square, implying \

66.【P1】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:由D中的第一句“Jokhang Temple is the spiritual center of Tibet.”可知。

67.【P2】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:由B中的第五句话“The northern part of the Temple is circular while the southern part is square,”可知。

68.【P3】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:由A中的第一段最后一句话“At present,the Palace is an elaborate museum that presents the largest and most complete ensemble of traditional architecture…”可知。

69.【P4】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:由C中的第一段倒数第三句话“…occupying a building space of 90 thousand squate meters”可知。

70.【P5】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:由D中的第二段“…it has a history of more than 1,300”可知。

71.【P6】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:由B中的后面部分“The most important constructions…Heaven Kitchen.…others of historic interest and scenic beauty.”可知。

72.【P7】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:由D中的最后一段倒数第二句话“The temple is a combination of Han,Tibetan and Nepalese architectural techniques.”可知。

73.【P8】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:由C中的第一段“The monastery-like palace…was the religious and political center of old Tibet and the winter palace of Dalai Lamas.”可知。

74.【P9】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:由A中的第三段第二句话“On either side of the palace are many comparatively small buildings.”可知。

75.【P10】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:由C中的第二段“On the south wall,visitors will see an edict signed with the Great Fifth’s handprint.”可知。

阅读理解大题型

76.Write an article titled as \

Knowledge economy was still something unheard of just a decade ago. But today it has become a household word and is on everybody’s lips. Knowledge economy is not only a concept now, but will be a reality in near future. At the turn of the century, a new knowledge economy age is approaching us.

In the 1980s, when people talked about the Third Wave and the post-industrial society, knowledge economy remained a concept yet to be crystallized. However, in the 1990s, with knowledge playing an increasingly vital role in every sphere imaginable of our economic life, a knowledge-based e-conomy is gradually taking shape. Simply stated, knowledge economy is a kind of economic system based on the production, storage, distribution and consumption of knowledge and information products. Knowledge economy is knowledge-intensive, energy-saving as well as environment-friendly. In the knowledge economy era, economic development relies heavily on science and technology. For example, the information industry in the US has already accounted for 10% of its gross domestic product and is expected to enjoy a further increase in the years to come.

This imminent knowledge economy age presents both vast opportunities and immense challenges to every nation. Worldwide competition in knowledge and information, science and technology, inventions and patents, natural and human resources will become even more fierce. As the saying goes, \

解析:

资源下载《国家公共英语(五级)笔试模拟试卷191含答案解析.doc》 文档下载价格为20下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《国家公共英语(五级)笔试模拟试卷191含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:20 下载币
《国家公共英语(五级)笔试模拟试卷191含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?