国家公共英语(五级)笔试模拟试卷194含答案解析

国家公共英语(五级)笔试模拟试卷194

听力判断

All international chain schools teach many different languages.

1.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

2.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

3.(B)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

4.(B)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

5.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

6.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

7.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

8.(B)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

9.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C.

解析:

听力长对话(含3小题)

What does the speaker suggest that the students should do during the term?

10.(C)

A. Computer classes.

B. Training sessions.

C. Laser printing.

D. Package borrowing.

解析:

11.(B)

A. Computer lab services.

B. College library facilities.

C. The use of micro-computers.

D. Printouts from the laser printer.

解析:

According to the woman, what governs the clothes we wear?

12.(A)

A. They may be homesick and feel insecure.

B. They are either cold or very sick.

C. They may try to attract other people’s attention.

D. They want to protect themselves from physical injuries.

解析:

13.(A)

A. Reporter and fashion designer.

B. Husband and wife.

C. Shop assistant and customer.

D. Teacher and student.

解析:

听力长对话(含4小题)

What is the main topic of this talk?

14.(B)

A. To limit discussion on heating bills.

B. To prevent heat loss.

C. To determine the temperature in homes.

D. To convert homes to electric heat.

解析:

15.(A)

A. To avoid direct sunlight.

B. To limit space used.

C. To keep out the cold.

D. To conform to other houses.

解析:

16.(A)

A. Special paths.

B. Resurfaced highways.

C. More parking space.

D. Better street lighting.

解析:

高级听力填空

What is your responsibility when you, as a school principal, get the teacher’s report?

17.

One

解析:

18.

Three

解析:

19.

seeing time

解析:

20.

Worlds of Time

解析:

21.

analytic psychology

解析:

22.

Four

解析:

23.

highly subjective way

解析:

24.

their early years

解析:

25.

The past type/past-oriented people

解析:

听力大题型

The most obvious purpose of advertising is to inform the consumer of available products or services. The second【C1】______is to sell the product. The second purpose might be more important to the manufacturers than the【C2】______. The manufacturers go beyond only telling consumers about their products. They also try to persuade customers to buy the【C3】______by creating a desire【C4】______it. Because of advertisement, consumers think that they want something that they do not need. After buying something, the purchaser cannot always explain why it was【C5】______.

Even【C6】______the purchaser probably does not know why he or she bought something, the manufacturers【C7】______. Manufacturers have analyzed the business of【C8】______and buying. They know all the different motives that influence a consumer’ s purchase—some rational and【C9】______emotional. Furthermore, they take advantage of this【C10】______.

Why【C11】______so many products displayed at the checkout counters in grocery stores? The store management has some good【C12】______. By the time the customer is【C13】______to pay for a purchase, he or she has already made rational, thought-out decisions【C14】______what he or she needs and wants to buy. The【C15】______feels that he or she has done a good job of choosing the items. The shopper is especially vulnerable at this point. The【C16】______of candy, chewing gum, and magazines are very attractive. They persuade the purchaser to buy something for emotional, not【C17】______motives. For example, the customer neither needs nor plans to buy candy, but while the customer is standing, waiting to pay money, he or she may suddenly decide to buy【C18】______. This is exactly【C19】______the store and the manufacturer hope that the customer will【C20】______. The customer follows his or her plan.

26.【C1】

purpose

解析:从文中的第一句话“The most obvious purpose…”可以看出后面还有别的目的,而不是仅仅有最明显的目的。故答案为purpose。

27.【C2】

first

解析:根据题意,作者想在这里做一个比较,而比较的对象是目的。这里作者仅仅给出了两个目的,所以这里是和第一个目的进行比较。故答案为first。

28.【C3】

production

解析:从前一句话“The manufacturers go beyond only telling consumers about their products.”可以看出,一方面广告要介绍自己的产品,而第二个目的就是卖掉自己的产品。所以这里作者想要表达的意思是“广告要使得顾客有一种购买的欲望去购买自己的产品。”故答案为production。

29.【C4】

for

解析:解析见上题。desire后面用介词for。故答案为for,表示“…的欲望”。

30.【C5】

bought

解析:本句的前一句话说“顾客认为他们需要一些他们其实不需要的商品。”这就是广告的作用。但是买完之后,“他们却不知道当时为什么买了这种商品。”这里是被动的句式。故答案为bought。

31.【C6】

though

解析:本句话的意思是“尽管知道顾客们可能不知道自己为什么买了这些商品,但是卖家却知道怎么去做。”故答案为though。

32.【C7】

do

解析:解析见上题,为了避免与前面的know重复,这里可以换做do。故答案为do。

33.【C8】

selling

解析:关键是看and后面的buying。本句话的意思是“商家分析市场的供需情况。”故答案为selling。

34.【C9】

some

解析:关键是注意and前后一致。“some rational and…emotional”,前面说促使顾客购买的动机有很多,有的是理性的,有的却是冲动。所以这里应该是some。故答案为some。

35.【C10】

knowledge

解析:前面讲商家正确地分析市场的供需信息,知道是什么因素影响顾客的购买欲望。这就是他们利用的信息知识。故答案为knowledge。

36.【C11】

are

解析:分析句子结构,这里缺少系动词be来构成动词的被动形式。故答案为are。

37.【C12】

reasons

解析:本段的第一句话提出问题,问为什么在结算处摆设了那么多的商品。很明显,后面的文章对这个问题进行回答,并列举了原因。故答案为reasons。

38.【C13】

ready

解析:顾客来到结算处,说明他们准备好了要付账。be ready to的意思是“准备好了做某事”。故答案为ready。

39.【C14】

on

解析:“…的决定”英语表达为“decision on sth.”这里介词需要用on。故答案为on。

40.【C15】

customer

解析:从这个句子的宾语“…that he or she has done a good job of choosing the items.”可以看出,这里说的是顾客的行为,他们认为自己买这些商品是很理性的。故答案为customer。

41.【C16】

display

解析:这里要回应本段第一句话中的“displayed”。在出口结算处展示的这些小商品无疑是一种诱惑。这里需要用名词形式。故答案为display。

42.【C17】

rational

解析:从文章的后面可以知道,顾客们已经要结算了,认为都买了该买的商品。但是售货员在他们等着付账的过程中巧妙地利用顾客们的购物冲动向他们推销,而不是理性购物。故答案为rational。

43.【C18】

some

解析:这里需要填写的是商品的名称,就是说摆在出口结算处的那些小商品。泛指时用some。故答案为some。

44.【C19】

what

解析:这句话的意思是“这就是商家和卖者希望顾客们做的事情”,what引导的是一个表语从句,故答案为what。

45.【C20】

do

解析:分析见上题。故答案为do。

常规阅读理解

In January 1995, the world witnessed the emergence of a new international economic order with the launching of the World Trade Organization. The WTO, which succeeds the GATT, is expected to strengthen the world trading system and to be more effective than the GATT in governing international trade in goods and services in many aspects.

First, trade liberalization all over the world is expected to increase via the dramatic reductions in trade barriers to which the members of the WTO are committed. Under the WTO, members are required to reduce their tariff and non-tariffs on manufacturing goods. In addition, protecting domestic agricultural sectors from foreign competition will become awfully difficult in the new WTO system.

Second, rules and regulations governing international trade will be more strongly enforced. Under the old system of the GATT, there were many cases where trade measures, such as anti-dumping and countervailing duties, were intentionally used solely for protectionist reasons. The WTO’s strengthened rules and regulations will significantly reduce the abusing of such trade measures by its member countries. The WTO is also equipped with an improved dispute settlement mechanism. Accordingly, we expect to see a more effective resolution of trade disputes among the member countries in this new trade environment.

Third, new multilateral rules have been established to cover areas which the GATT did not address, such as international trade in services and the protection of intellectual property rights. There still remain a number of problems that need to be resolved before international trade in services can be completely liberalized, and newly-developed ideas or technologies are fairly compensated. However, just the establishment of multilateral rules in these new areas is a distinguished contribution to the progress toward a global free trade system.

Along with the launching of the WTO, this new era in world trade is characterized by a change in the structure of the world economy. Today, a world-wide market for goods and services is rapidly replacing a world economy composed of relatively isolated national markets. Domestic financial markets have been integrated into a truly global system, and the multinational corporation is becoming a principal mechanism for allocating investment capital and determining the location of production sites throughout much of the world.

46.Between WTO and GATT______.(C)

A. WTO and GATT govern the international trade at the same time

B. WTO is the pre-existence of GATT

C. GATT is the pre-existence of WTO

D. GATT is more effective than WTO in some aspects

解析:由短文第一段中的“The WTO,which succeeds the GATT, ….”可知,WTO应诞生于GATT之后。

47.According to this passage, under the WTO, _____.(D)

A. measures of anti-dumping and countervailing were solely used for protectionist reason

B. it is still easy to protect domestic agricultural sectors from foreign competition

C. people can enjoy better life

D. members should reduce their tariff and non-tariffs on products

解析:由短文第二段中的“Under the WTO,members are required to reduce their tariff and non-tariffs on manufacturing goods.”可知。

48.Which of the following is NOT true about the WTO?(A)

A. WTO has achieved liberalization of international trade in service.

B. WTO ensures effective settlement of trade dispute.

C. Under WTO, regulations concerning international trade can be more strongly enforced.

D. WTO covers intellectual property rights.

解析:由短文第四段中的“There still remain a number of problems that need to be resolved before international trade in services can be completely liberalized….”可知A错误,而B、C、D短文中均提到了。

49.It can be inferred from this passage that______.(A)

A. under GATT some measures can not be effectively enforced

B. under GATT, the intellectual property right has been properly protected

C. it is not easy for a country to get absorbed by WTO

D. WTO cannot change the structure of world economy totally

解析:由短文第—段中的“The WTO…to be more effective than the GATT in…”可知,在GATT下,一些措施并未得到很好地执行。

50.Which can be the best title for the passage?(C)

A. The Launching of WTO and GATT.

B. The Influence on WTO.

C. The Superiority of WTO over GATT.

D. The Influence Caused by WTO.

解析:由全文看,均是在讲述WTO优于GATT的方面,故文章标题应为“WTO比GATT的优越之处”。

Evolutionary theories. The Belgian George Lemaitre proposed the idea that about 20, 000 million years ago all the matter in the universe—enough, he estimated, to make up a hundred thousand million galaxies—was all concentrated in one small mass, which he called the \

51.What do both theories assume to be true?(A)

A. That new material is continually being formed.

B. That, in time, the universe will contract.

C. That the universe is expanding at present.

D. That \

解析:由全文对两种理论对比看,B、C、D均不是两种理论共有的论点,只有A是。

52.According to Lemaitre, the separate galaxies formed______.(B)

A. during a pause in the expansion of the universe

B. at the time of the primeval explosion

C. and will continue to form for ever

D. when all the matter in the universe was all concentrated in one small mass

解析:由第一段中的“This primeval atom exploded for…at which time the galaxies formed.”可知。

53.What is the basic difference between the two classes of theories?(B)

A. It concerns the place and time of the formation of matter.

B. It is whether the universe will continue to expand or not.

C. It is the current state of the universe.

D. The variations on evolutionary theories cause the difference.

解析:由第一段最后一句“However,basically,evolutionary theories take it that…has been expanding, ever since.”可知,两种理论的根本区别在于对“宇宙是否会继续膨胀?”这一问题的不同看法。

54.According to Hoyle and his friends at Cambridge, ______.(D)

A. the explosion occurred much earlier than Lemaitre suggested

B. it is hard to see how matter could be formed in this way

C. the expansion of the universe is not a real one

D. new material is continually being created

解析:由短文第三段可知, 剑桥的Hoyle和他的朋友认为,新物质一直在被创造。

55.We see distant galaxies as they were long, long ago because______.(C)

A. they were closer together then

B. the universe has always looked as the same

C. their light takes so long to reach us

D. they have travelled such a long way

解析:由短文第四段中的“Since the very distant galaxies are thousands of millions of light years away,then we are seeing them as they were thousands of millions of years ago.”可知。

At dawn one morning in early May, Sean Cosgrove is stashing piles of maps, notes and photocopied documents in his gym bag before heading for West Milford High, a rural school in northernmost New Jersey. On his 30-minute commute, the young former investment banker tries to dream up new ways of lifting the monumentally forgettable Mexican War off the textbook page and into his students’ imaginations. Can he invoke the storied memories of Robert E. Lee, who cut his first military exploits on the plains of Veracuz—or will he be met with thundering responses of \

56.What did Cosgrove do before he became a teacher teaching history?(B)

A. A clerk working in a gym.

B. A man running a bank.

C. A sportsman.

D. A historian.

解析:文中提到“…the young former investment banker…”。

57.On the way to school, Cosgrove______.(C)

A. was deep in thought of his past

B. was thinking of who Lee was

C. was thinking of how to teach his class

D. was having a talk with another passenger

解析:文中提到“On his 30-minute commute,…dream up new ways of…”。

58.It can be inferred from the passage that______.(C)

A. the task for Cosgrove is quite heavy

B. the students are enthusiastic about history study

C. the students have little interest in history study

D. West Milford once was a factory town

解析:由全文可以看出,学生们对历史研究其实没有多大兴趣。

59.Which of the following is true according to this passage?(C)

A. Only the students in high school were poor in history study.

B. Only college students could not study history well.

C. Students at every level have poor knowledge of history.

D. All American’s knowledge of history was poor.

解析:文中提到“…the students’poor preparation in history,…It’s the bane of history teachers at every level.”。

60.What’s the meaning of the word \(A)

A. Headache.

B. Ban.

C. Pleasure.

D. Opportunity.

解析:bane意为“祸根,灾害”,此文中引申为“令人头痛的事”。

阅读完型

With unfamiliar human beings, when we acknowledge their humanness, we must avoid staring at them, and yet we must also avoid ignoring them. To make them into people rather than objects, we use a deliberate and polite inattention. We look at them long enough to, make it quite clear that we see them, and then we immediately look a-way.

【R1】______

The important thing in such an exchange is that we do not catch the eye of one whom we are recognizing as a person. We look at him without locking glances, and then we immediately look away. Recognition is not permitted.

【R2】______

If you pass someone in the street, you may eye the oncoming person until you are about eight feet apart, then you must look away as you pass. Before the eight-foot distance is reached, each will signal in which direction he will pass. This is done with a brief look in that direction. Each will veer slightly and the passing is done smoothly.

【R3】______

To strengthen this signal, you look directly at the other’ s face before looking away.

【R4】______

It becomes impossible to discover just what they are doing. Are they looking at you too long, too intently? Are they looking at you at all? The person wearing the glasses feels protected and assumes that he can stare without being noticed in his staring. However, this is a self-deception. To the other person, dark glasses seem to indicate that the wearer is always staring at him.

We often use this look-away technique when we meet famous people. We want to assure them we are respecting their privacy and that we would not dream of staring at them. The same is true of the crippled or physically handicapped. We look brief and then look away before the stare can be said to be a stare.

【R5】______

Of course, the opposite is also true. If we wish to put a person down, we may do so by staring longer than is acceptably polite. Instead of dropping our gazes when we lock glances, we continue to stare. The person who disapproves of interracial marriages or dating will stare rudely at the interracial couple. If he dislikes long hair, short dresses, or beards, he may show it with a longer-than-acceptable stare.

A. There are different formulas for the exchange of glances depending on where the meeting takes place.

B. In the subway or bus where long rides in very close circumstances are a necessity, we may be hard put to find some way of not staring. We sneak glances, but look away before our eyes can lock. If we look with an unfocused glance that misses the eyes and settles on the head, the mouth, the body for any place but the eyes is an acceptable looking spot for the unfocused glance.

C. Actually in this way we are saying, in body language, \

61.【R1】

C

解析:文章的第一段说“We look at them long enough to,make it quite clear that we see them,and then we immediately look away.”意思就是我们看人时不能一直不断地盯着看,并解释了如何去做。选项中的in this way符合了前面的意思。故应选C。

62.【R2】

A

解析:由此空的上下两段可以得到答案。上段说的如何去看人的两种方法,而后面的一段接着说地点问题。所以这里的“depending on where the meeting takes place.”符合句意,故应选A。

63.【R3】

E

解析:由此空上段的最后一句话“Each will veer slightly and the passing is done smoothly.”可知,当两人接近时应该慢慢地把目光转向别的地方。而后面的一段接着说“this signal”,也就是选项中的“I trust you.I am not afraid of you.”故此处应选E。

64.【R4】

F

解析:后面的一段说明了相反的情况。“The person wearing the glasses…”与选项中的“…two people wears dark glasses”相对应,故应选F。

65.【R5】

D

解析:此处的前一段说明的是一些特殊情况,例如“The same is true of the crippled or physically handicapped.”而后面的一段指出“Of course,the opposite is also true.”也就是说在空白的地方,作者依然在说明这些不寻常的情况,故应选D。

选择搭配

A = Rotherhithe B = Barnes C = Willesden D = King’ s Cross

Which city…

used to have lot of problems such as drugs, street crime, etc. ? 【P1】______

has the unpopular style of architecture? 【P2】______

has the most expensive properties? 【P3】______

offers big out-fashioned houses at lower price? 【P4】______

is located in a quiet residential area? 【P5】______

saw a big increase in price last year? 【P6】______

will build a lot of new facilities? 【P7】______

is estimated to be a good investment? 【P8】______

encourages night-life culture for young people? 【P9】______

creates energetic multi-cultural atmosphere? 【P10】______

A

Rotherhithe

Rotherhithe may be most famous for its congested tunnel but many young buyers are warming to its riverside charms.

It is still much cheaper than its waterside neighbors. The housing stock is predominately 1980s flats, many arranged in cul-de-sacs(死胡同)and closes around Surrey Quays Road.

The unpopular architecture has led to the area being called the Milton Keynes of London but properties are spacious and unfashionable style has kept prices down.

Paul Mitchell, of estate agents Alex Neil, says, \

66.【P1】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:由D中“King’s Cross used to be renowned for problems including drugs,prostitution and street crime”,意为“King’s Cross过去因吸毒,卖淫和街头犯罪等问题而著称”我们可以看出。所以此处答案为D。

67.【P2】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:由A中第三段中“The unpopular architecture has led to the area being called the Milton Keynes of London”,A中多处提到Rotherhithe的建筑风格很老套。所以此处答案为A。

68.【P3】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:由B中“These sell for anything between £2 million and £5 million.”,每套住房销售价格在200万英镑到500万英镑之间不等,极其昂贵。所以此处答案为B。

69.【P4】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:由A中“The unpopular architecture has led to the area being called the Milton Keynes of London but properties are spacious and unfashionable style has kept prices down”可以看出房屋样式古板,但是价位令人比较容易接受。所以此处答案为A。

70.【P5】(B)

A.

B.

C.

D.

解析:由B中“Barnes sits just across the river from Hammersmith in southwest London,but it could not be more different from the noise and bustle of the opposite bank.”可以看出Barnes与其对岸喧嚣吵闹的城市完全不同。所以此处答案为B。

71.【P6】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:由C中“It’s popular because it is still affordable.although prices have rocketed over the last year.”可以看出Willesden Green去年飞速增长,但是房价还能接受。所以此处答案为C。

72.【P7】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:由D中“The project includes a new Eurostar terminal opening this year and a spruced-up Tube station,alongside hundreds of new homes,offices and leisure facilities set to be completed in 2015.”可以看出将在King’s Cross投资建立许多基础设施。所以此处答案为D。

73.【P8】(D)

A.

B.

C.

D.

解析:由D中Smith adds,“Investment-wise, King’s Cross is a good bet.There is a big rental market here and prices will go up.There are still cheaper properties available,one to two bedroom flats in Victorian conversions,or ex-council properties.But people are holding on to them for dear life in the hope they will go up in value.If you find one,it is worth investing in.”可以看出在King’s Cross投资将会物有所值。所以此处答案为D。

74.【P9】(A)

A.

B.

C.

D.

解析:由A中将打算建“night time economy”可以看出。所以此处答案为A。

75.【P10】(C)

A.

B.

C.

D.

解析:由C中“Despite its growing popularity,the area remains interesting and multicultural.”可以看出Willesden Green是一个文化多样性的城市。所以此处答案为C。

阅读理解大题型

76. Some people claim that staying in a place all one’ s life is good for one’ s growth, while others disagree with the view, and they prefer changing the place. Write an article to express your point of view on this topic.

Do you prefer staying in a place all your life?

There is a widespread concern over whether it’ s a bad thing that people live in a place all their life. But it’ s well known that one man’ s meat is another man’ s poison.

A majority of people think that staying in a place for a long time is a better choice. In their view there are two reasons contributing to this attitude as follows: in the first place, people who stay in one spot can develop a lifetime friendship, and such a friend will give a hand without hesitation if trouble comes. In the second place, when people move to different places, they usually are under pressure from strangeness. A person may feel lost and tense in a place where streets, stores and schools are all different. As a saying goes: Fear always springs from ignorance.

People, however, differ in their opinions on this matter. Some people hold the idea that people shouldn’t live in one place through their lives. In their points of view, on the one hand, people who spend a lifetime in one location can be locked into a limited way of life. A real problem is that life lacks passion. On the other hand, those who move frequently have a variety of outlooks. There is a chance to appreciate different ways of life.

As far as I am concerned, I finally agree the view that people shouldn’ t stay in a place all their lives. It’ s not only because people can broaden their vision in different places, but also because fear will disappear with time. There is no doubt that no courage, no gains.

解析:

资源下载《国家公共英语(五级)笔试模拟试卷194含答案解析.doc》 文档仅限注册用户下载,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《国家公共英语(五级)笔试模拟试卷194含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?