自考英语(一)模拟试卷8附答案解析

自考英语(一)模拟试卷8

阅读判断

The Origin of the Song \

1.The song \(A)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:本文讲述了《祝你生日快乐》这首歌的由来。题干要求判断《祝你生日快乐》这首歌是否在世界范围内众所周知。根据文中第一段第一句话“If there is one song that we all know it has to be the classic‘Happy Birthday to You’song”,意思是“如果有一首歌是所有人都知道的,这首歌一定是经典的《祝你生日快乐》歌”。所以题干是正确的。

2.This song has only an English version.(B)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:题干要求判断这首歌是否只有英语版本。而根据文中第一段第二句话“it had been translated into various languages”,意思是“已经被译成各种语言”,所以题干表述是错误的。

3.Mildred J. Hill and Patty Smith Hill are two sisters, whose age difference is nine years.(A)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:题干中出现的两个信息是 Mildred J.Hill和Patty Smith Hill是否是姐妹,她们的年龄是否相差了九岁。涉及这些信息的内容出现在文中的第二段,“…written by two sisters—Mildred J.Hill(born in 1859)and Patty Smith Hill(born in 1868)”,根据两位的出生年份可以算出两姐妹之间相差九岁。所以题干表述是正确的。

4.Patty and Mildred were both talented in music and writing.(C)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:题干要求判断Patty和Mildred两姐妹是否都有音乐和写作上的天赋。文章中第二段提到了两姐妹的职业和创作情况,“Patty was a schoolteacher…and was a faculty member”,“Mildred was also an educator…later on became a composer,organist and pianist”,但是没有明确指出两姐妹是否都有音乐和写作上的天赋,所以无法判断题干中的信息是否正确。

5.The song \(A)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:题干要求判断《祝你生日快乐》这首歌最初是否是一个教室问候歌曲,名为《大家早上好》。文中第二段提到了这个细节,“it was originally for a classroom greeting song titled‘Good Morning to All’”,这和题干表述一致,所以题干中的信息是正确的。

6.The Hill sisters were devoted to charity and set up a Hill Foundation.(C)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:题干要求判断Hill姐妹们是否热衷于慈善事业并成立了Hill基金。最后一段提到了《祝你生日快乐》这首歌所获得的收益的一部分是给了Hill基金,但是没有明确指出Hill姐妹们是否热衷于慈善事业,并且也没有告诉读者这个基金是否是Hill姐妹们亲自设立的,所以无法判断题干信息是否正确。

7.Jessica Hill filed a lawsuit because of the unauthorized use of the \(B)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:题干要求判断Jessica Hill提起诉讼是否是因为《祝你生日快乐》这首歌的旋律使用未经授权,并且最终在1935年丢掉了这首歌的版权。根据文中第四段“In 1935,Jessica…copyrighted and published‘Happy Birthday to You’”可知,最终她胜利了,取得了这首歌的版权并且把它出版了。所以题干表述是错误的。

8.After it was first published in 1924, the song \(A)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:文中第三段最后一句话提到“Since then,the song became popular”.这里的“then”指的就是上文提到的第一次出版的时间,也就是说“自从第一次出版以来,这首歌曲就开始流行”,所以题干表述是正确的。

9.It is Robert H. Coleman who changed the original lyrics of \(B)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:题干要求判断是否是Robert H.Coleman改编了《大家早上好》原来的歌词并把它变成了一首生日歌曲。根据文中第三段第二句话“It is still unclear who changed the lyrics and turned it into a birthday song”,意思是“不清楚到底是谁改编了歌词并把它变成了一首生日歌”。而这首歌第一次正式出版是Robert H.Coleman在1924年编辑的一本书里。所以题干表述是错误的。

10.After 1893 , the lyrics of \(B)

A. TRUE

B. FALSE

C. Not Given

解析:文中第三段讲到了《祝你生日快乐》这首歌的变化过程,先是“the lyrics were changed from its original form to‘Good Morning to You’”,“then to‘Happy Birthday to You’”,不是一开始就把歌词变成了《祝你生日快乐》,所以题干表述是错误的。

阅读选择

What’ s Wrong with Our Teaching?

Testing has replaced teaching in most public schools. My own children’ s school week is focused on pretests, drills, tests, and retests. I believe that my daughter Erica, who gets excellent marks, has never read a chapter of any of her school textbooks all the way through. And teachers are often heard to state proudly and openly that they teach to the mandated state test.

Teaching to the test is a strange phenomenon. Instead of deciding what skills students ought to learn, helping students learn them, and then using some sensible methods of assessment (评估) to discover whether students have mastered the skills, teachers are encouraged to reverse the process. First one looks at a test. Then one draws the skills needed not to master, say, reading, but to do well on the test. Finally, the test skills are taught.

The ability to read or write or calculate might imply the ability to do reasonably well on standardized tests. However, neither reading nor writing develops simply through being taught to take tests. We must be careful to avoid mistaking preparation for a test of a skill with the acquisition of that skill. Too many discussions of basic skills make this fundamental confusion because people are test obsessed rather than concerned with the nature and quality of what is taught.

Recently many schools have faced with what could be called the crisis of comprehension or, in simple terms, the phenomenon of students with grammar skills still being unable to understand what they read. These students are good at test taking, but they have little or no experience reading or thinking, and talking about what they read. They are taught to be so concerned with grade that they have no time or ease of mind to think about meaning, and reread things if necessary.

11.The author gives an account of Erica’ s performance in her study in order to______.(C)

A. illustrate her cleverness in test taking

B. reveal the incompetence of teachers

C. show there is something wrong with the current practice in teaching

D. demonstrate the best way to read textbooks

解析:这篇文章主要讲应试教育给学生带来的一些危害。作者以自己女儿Erica为例:虽然她在考试中得了高分,但她从未从头到尾读过课本中的任何一章,以此来说明现行教育制度的弊端。A项“说明她在考试上的聪明才智”,B项“揭示老师的无能”,这两者均不是重点所在;D项“展现读课本的最好方法”,这正好与作者的意思相反。故选C。

12.Which of the following is true according to the passage?(D)

A. The phenomenon of teaching to the test has aroused curiosity in many educators.

B. Skills in general are not only useless but often lead students astray.

C. Ability to read and write is one thing, and ability to do well in standardized tests is quite another.

D. Preparation for test of a skill does not necessarily mean the acquisition of that skill.

解析:A选项提到应试教育引起许多教育者的好奇,文中并未提到这一点,只说应试教育是一个奇怪的现象(Teaching to the test is a strange phenomenon)。B选项提到通常的技巧不仅无用还经常把学生引入歧途。文中所指的技巧是纯为应付考试的技巧而不是指所有的一般意义上的技巧,故B不对。C选项说读写能力是一回事,做好标准化试题的能力是另一回事,文中第三段的开头一句话证明了C项错误。由第三段第三句可知D正确。故选D。

13.The author insists that______.(B)

A. mandated state tests be replaced by some more sensible methods of assessment

B. teachers pay more attention to the nature and quality of what is taught

C. students be concerned with grades and more reading and thinking

D. radical changes be brought about in the general approach to teaching

解析:要做好这道题,首先应明白这是一个虚拟语气的宾语从句,从句中都省略了助动词should。A选项是讲mandated state tests应被一些更明智的评估方法所代替,文中并未提到代替,只是说应该用一些更明智的评估方法去发现学生们是否已掌握了技巧(using some sensible methods of assessment to discover whether students have mastered the skills)。C选项说学生应关心分数和更多的阅读与思考,文章一直在批判应试教育不应该只关注分数,因此C选项错误。D选项说教学的一般方法应被彻底改变,文中只说改变应试教育的方法,故D不对。根据第三段最后一句可知,B选项正确。

14.By \(D)

A. are too much concerned with grades

B. fail to understand the real goal of education

C. lack proper practice in phonic and grammar drills

D. are unable to understand what they read, though they do reasonably well on standardized tests

解析:根据题目中crisis of comprehension(理解危机)可定位至最后一段第一句。很明显in simple terms后面的内容是对前面的补充说明:有语法知识的学生仍看不懂他们所读的东西。由于这种应试教育,学生考试能拿高分,但并不一定得他所阅读的内容。因此该题正确答案为D。

15.We can safely conclude that______may cause educational problems.(A)

A. teaching to test

B. standardized tests

C. test-taking

D. preparation for mandated state test

解析:通读全文,特别是由第二段第一句“Teaching to the test is a strange phenomenon.”可知,答案为A。

概括段落大意和补全句子

Preparing the Chinese New Year

① Of all the traditional Chinese festivals, the New Year is the most elaborate, colorful, and important. This is a time for the Chinese to congratulate each other and themselves on having passed through another year, a time to finish out the old, and to welcome in the New Year. Common expressions heard at this time are Guonian (to have made it through the old year) and Bainian (to congratulate the New Year).

② The Chinese New Year is celebrated on the first day of the first month in the lunar calendar. The corresponding date in the solar calendar varies from as early as January 21 to as late as February 19. The Chinese New Year, as the Western New Year, signifies turning over a new leaf. Socially, it is a time for family reunions, and for visiting friends and relatives. This holiday, more than any other Chinese holiday, stresses the importance of family ties. The Chinese New Year’ s Eve dinner gathering is among the most important family occasions of the year.

③ Preparations for the Chinese New Year in old China started well in advance of the New Year’ s Day. The 20th of the Twelfth Moon was set aside for the annual housecleaning, or the \

16.Paragraph ①______

C

解析:文中第一段概括地介绍了中国新年对中国人的意义以及它的一些中国通俗的叫法,因此答案为C。

17.Paragraph ②______

D

解析:第二段前半部分详细介绍了中国新年的时间,后半部分介绍中国新年对中国人的重要性。故答案为D。

18.Paragraph ③______

E

解析:第三段讲了“扫房子”的时间。故答案为E。

19.Paragraph ④______

F

解析:第四段第一句话就提到,扫完房子就要祭灶神了,之后整段都在介绍如何祭灶神。故答案为F。

20.Paragraph ⑤______

B

解析:最后一段介绍了祭灶之后人们接下来为过年所作的准备。故答案为B。

Task 2

A. the guardian of the family health

B. stocking up on foods and gifts

C. return on the first day of the New Year

D. the solar calendar

E. having passed through another year

F. the 20th of the Twelfth Moon

21.The Chinese New Year is a time for the Chinese to congratulate each other and themselves on______.

E

解析:根据文中第一段第二句话可知,人们过新年时会彼此恭喜又过了一年。故可以推断出答案为E。

22.The date of the Chinese New Year in______varies from as early as January 21 to as late as February 19.

D

解析:第二段前两句着重介绍了中国新年的时间。故可以推断出答案为D。

23.Every corner of the house must be swept and cleaned in preparation for the new year on______.

F

解析:根据第三段第二句和第三句可知,人们在腊月二十这一天扫房子。故可以推断出答案为F。

24.In Chinese folklore, the Kitchen God is regarded as______.

A

解析:根据第四段第二句话,可以推断出答案为A。

25.In China, families are busy in the last week of the old year______because most stores usually close shop on the last day of the year and remain closed for the first week of the New Year.

B

解析:从第五段第二、三句话可知,人们在节前会大量采购食物和礼品,这是因为商店从除夕开始关门直到一周之后才开始营业。故可以推断出答案为B。

填句补文

The Secret of a Happy Marriage

The secret of a long and happy marriage appears to be not to expect too much from it. US researchers say that, unless you have superior relationship skills, your hopes of happy marriage are likely to break. 【B1】______

The key to keeping the newly-wed happy is to be forgiveness and communication. The study was conducted by researchers from Ohio and Florida Universities. They looked at 82 couples in the study. 【B2】______Their study was published in the Journal of Personality and Social Psychology. The result found those who believed their partner would be always kind, loving and agree with their every word, could keep their positive outlook. 【B3】______

In addition, the researchers said holding a more prosaic (平凡的) view of your loved one means you are less likely to be disappointed.【B4】______In contrast, those with high expectations are likely to be brought down to earth fairly quickly as their Prince or Princess Charming falls off their pedestal (台座).

Writing in the Journal of Personality and Social Psychology, researchers led by James McNulty, professor of psychology at Ohio University, said:\

26.【B1】

D

解析:文章开篇表明作者的观点:保持婚姻长久、幸福的秘诀在于不要对婚姻的期望太高,全篇文章围绕这一观点进行讨论。空格位于第一段的最后,考生可以根据空格前内容来判断应填句子。空格前讲到除非你有很好的人际相处技巧,否则你对幸福婚姻的希望就会破灭,空格处的信息应该与此一致。备选答案中只有D选项在内容上符合上下文语境,而且句子中的they say与前面的US researchers say,low expectation与前面的expect too much分别对应,因此D选项符合题意。

27.【B2】

F

解析:空格前后的The study,researchers,Their study是重要线索,本段都是围绕the study进行讨论的。浏览备选答案,只有F选项中的quizzed一词在语义上和它们相关联,而且在内容上,“他们在4年里对所有的夫妇进行了单独的测验”与“They looked at 82 couples in the study”衔接一致,因此F选项为应填句子。

28.【B3】

A

解析:空格位于段落的最后,考生可以根据前面的内容判断应填句子。前面讲到,研究结果发现那些相信他们的配偶永远善良、富有爱心、遵守承诺的人对婚姻持有积极的看法,因此应填句子所反映的信息应该与此一致。通过分析剩余选项,可以发现A选项在内容上与空格前内容相关联,而且句中的They,forgiving,positive explanations与前面的词汇保持一致。

29.【B4】

E

解析:空格位于第三段的中间,考生可以根据空格前后的内容来判断空格处的内容。空格前讲到,研究人员认为在婚姻中,如果把自己的配偶看作是平凡的,对婚姻的失望就会少一些;选项E“Therefore,you will be more satisfied with your marriage”在句意上承接前面内容,符合上下文语境。

30.【B5】

C

解析:空格前讲到以前的研究发现人们倾向于选择志趣相投的人来做伴侣,他们认为这样能维持一种稳定的关系。很明显,在剩余的两个选项中,选项C“很显然,这一结果与‘异性相吸’的格言相矛盾”在内容和结构上符合题意。

填词补文

Shareholders and Companies

In the last half of the nineteenth century \

31.【W1】

D

解析:and连接两个并列成分。根据上文可知为过去进行时,填perfecting。

32.【W2】

B

解析:此处需填名词。 technical requirements of the new age新时代的技术要求。

33.【W3】

I

解析:此处需填动词过去式。and连接两个相同的成分,根据met可知,此处是prevented,主语是前面的The change。

34.【W4】

K

解析:此处需填名词。in the second and third generations第二代和第三代。

35.【W5】

H

解析:此处需填名词复数。根据上文可知,前面讲述的也是services。

36.【W6】

L

解析:此处需填动词过去式。increase the numbers增加数量。

37.【W7】

J

解析:此处为被动语态。being developed by被发展。

38.【W8】

C

解析:此处需填动词过去式。spring up为固定搭配,表示“涌现出”。

39.【W9】

A

解析:此处需填名词。the numbers of为固定搭配,表示“……的数量”。

40.【W10】

E

解析:此处需填名词。The cruel discipline of the strike罢工的残酷惩罚。

完形补文

Rethinking Adult Roles in Schools

Frustration. We’ve all felt it at one point or another in our lives. However, when this emotion bleeds into other aspects of our life, it can sometimes be inappropriate or even detrimental (有害的). Many students have felt the effects of being overlooked (忽视) by an adult. After the experience , students can be left feeling uninspired and【C1】______(motivated).

【C2】______(ultimate) , adults in school institutions should be mindful of their responses to students both【C3】______(behavioral) and verbally (口头上地).

I was【C4】______(personal) discouraged by an adult during my high school career. After telling her what university I wanted to attend, she bluntly (直截了当地) told me I would not get in.【C5】______(subsequent) , it caused me to try to avoid any future meetings until absolutely【C6】______(necessity). Adults who can come off (表现) as brash (傲慢无礼的) through communication, have an effect on a【C7】______(youth) impressionable (易被影响的) mind.

Adults whether in schools, clinics, or any other【C8】______(establish) , should work to tear down walls【C9】______(gentle) and create a safe space for the person they are serving. These adults should also help and contribute to a person’ s【C10】______(academy) , personal, and professional growth.

41.【C1】

unmotivated

解析:此处需填一个形容词。我们可能都有过挫败感,当这种感觉渗透到我们的生活中时,它可能是有害的。很多学生可能都体会过被成年人忽视的感受,这时他们会感到很没有激情和缺乏动力。短句中有一个and连接的并列结构,即“feel+形容词”,再根据句意,此处应填unmotivated。

42.【C2】

Ultimately

解析:此处需填一个副词。副词可以单独放在句首,所以是ultimately。

43.【C3】

behaviorally

解析:此处需填一个副词。学校中的成年人应当注意他们的言行可能对学生造成的影响。这里有一个and连接的并列结构,连接前后两个副词,所以填behaviorally。

44.【C4】

personally

解析:此处需填一个副词。作者说他自己就曾经有过被成年人打击的遭遇。这里需要一个副词来修饰后面的动词discouraged,所以填personally。

45.【C5】

Subsequently

解析:此处需填一个副词。作者遭遇冷落之后的结果是,他试图回避每一次可能的见面(与老师),除非万不得已。这里也是一个副词单独放在句首的用法,所以填subsequently。

46.【C6】

necessary

解析:此处需填一个形容词。空格前面是一个副词,后面应跟一个被修饰的形容词,所以填necessary。

47.【C7】

young

解析:此处需填一个形容词。成年人如果表现得傲慢无礼,青少年就很容易受到负面的影响。这里是一个“形容词+形容词+被修饰名词”的结构,所以填young。

48.【C8】

establishment

解析:此处需填一个名词。成年人不管是在学校、在诊所,还是在其他的机构,都应该努力为他们所服务的对象提供一个更安全的环境。短句里有一个or连接的并列结构,被连接的是名词结构,所以填establishment。

49.【C9】

gently

解析:此处需填一个副词,修饰前面的动词tear down,所以填gently。

50.【C10】

academic

解析:此处需填一个形容词。这些成年人应该帮助学生完成他们在学业上、人格上以及专业上的成长。这个短句中也有一个and连接的并列结构,即多个形容词共同来修饰后面的growth,所以填academic。

短文写作

51. 假如你是王力,本来答应徐鹏去参加他的生日聚会,但是突然有事去不成了,请用英语给他写一封120词左右的道歉信。

Dear Xu Peng,

I’ m writing to express my apology to you. I am very sorry to tell you that I won’ t be able to attend your birthday party on Saturday evening, because I have to meet an overseas visitor from Canada at 7; 00 p. m. on Saturday. I have really planned to celebrate your birthday and prepared a surprising present for you. It’ s a pity that I can’t say \

解析:

资源下载《自考英语(一)模拟试卷8附答案解析.doc》 文档下载价格为30下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《自考英语(一)模拟试卷8附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:30 下载币
《自考英语(一)模拟试卷8附答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?