国家公共英语(二级)笔试模拟试卷423含答案解析

国家公共英语(二级)笔试模拟试卷423

听力短对话

How long was Dilys late?

1.(B)

A. The time is so late.

B. Jack wants to take the children to see a film.

C. Jack has a lot of work to do.

解析:

2.(C)

A. He enjoys writing home every week.

B. He never writes home once a week.

C. He doesn’ t write home once a week now.

解析:

3.(B)

A. 7:15.

B. 7:00.

C. 6:50.

解析:

4.(B)

A. Molly.

B. Henry.

C. Her boyfriend.

解析:

听力长对话(含2小题)

Dose the woman like Chinese food?

5.(B)

A. Beans.

B. Bean curd.

C. Peas.

解析:

听力长对话(含3小题)

Where does the conversation take place?

6.(A)

A. Booking a room.

B. Staying for another few days here.

C. Visiting the place.

解析:

7.(C)

A. They are riding to Spain.

B. They are going to book the room.

C. They are driving to the south of Spain.

解析:

What was the woman planning to do today?

8.(A)

A. About 5.

B. About 8.

C. About 3.

解析:

9.(B)

A. Take his son to the show.

B. Type these letters for the woman.

C. Go to the show himself.

解析:

What does the author do at the airport?

10.(B)

A. From 1 pm to 9 p. m.

B. From 8 a. m. to 4 p. m.

C. From 8 a. m. to 9 p. m.

解析:

11.(B)

A. It is boring.

B. He is happy with his work.

C. He doesn’t want to stay in his work place.

解析:

听力长对话(含4小题)

What happened to the shop in one month?

12.(B)

A. The police caught the thief within three months.

B. The police had still not managed to catch the thief three weeks later.

C. The police caught the thief three weeks later.

解析:

13.(B)

A. He wanted to photograph all the things in the shop.

B. He wanted to photograph anyone who broke into the shop at night.

C. He wanted to photograph his shop.

解析:

14.(B)

A. He took the watch which was worth $ 1,500.

B. He took the camera which was worth $ 15,000.

C. He took the necklace which was worth $ 15,000.

解析:

听力大题型

完型填空

It was the district sports meeting. My foot still hadn’t healed(痊愈)from a(n) 【C1】______injury. I had【C2】______whether or not I should attend the meeting. But there I was,【C3】______for the 3,000-metre run.

\

15.【C1】(C)

A. slighter

B. worse

C. earlier

D. heavier

解析:根据语境,应知是运动会之前的脚伤未痊愈,earlier“之前的,较早的”。故本题选C。

16.【C2】(D)

A. expected

B. supposed

C. imagined

D. doubted

解析:作者的脚受伤了,使她对于是否参加比赛有些犹豫不决。doubt“怀疑,迟疑”。故本题选D。

17.【C3】(C)

A. late

B. eager

C. ready

D. thirsty

解析:ready for sth.“为…做准备”,并非怀着渴望心情(eager或thirsty)。

18.【C4】(B)

A. from behind

B. ahead of

C. next to

D. close to

解析:from behind“从后面”;ahead of“超过…”;next to“接着…”;close to“紧挨着…”。由下文I fell farther and farther behind可知选B。

19.【C5】(A)

A. ashamed

B. astonished

C. excited

D. frightened

解析:从句意思是作者落在了别人后面,因此很羞愧,ashamed“羞愧的”符合题意,故本题选A。

20.【C6】(A)

A. cheer

B. shout

C. cry

D. noise

解析:cheer表示人群的欢呼声或为运动员加油的喊声;shout“呼喊,喊叫声”;cry“哭声”;noise“噪声”。根据语境可知选A。

21.【C7】(B)

A. slow down

B. drop out

C. go on

D. speed up

解析:由上文可知,作者比第一名慢了两圈,觉得很丢脸,想中途放弃。drop out“放弃,退出”。故本题选B。

22.【C8】(D)

A. Therefore

B. Otherwise

C. Besides

D. However

解析:therefore“所以”;otherwise“否则”;besides“除了”;however表示转折关系。drop out和keep going构成转折关系。故本题选D。

23.【C9】(C)

A. with delight

B. with fear

C. in pain

D. in advance

解析:因为作者有脚伤,因此跑得很痛苦。in pain“在痛苦之中”。故本题选C。

24.【C10】(C)

A. play

B. arrive

C. race

D. attend

解析:play“玩耍”;arrive“到达”,与原文意思不符;race“赛跑”,是不及物动词;attend是及物动词,后应加宾语。

25.【C11】(A)

A. even if

B. only if

C. unless

D. until

解析:even if“即使”;only if“只有”;unless“除非,如果不”;until“直到,在…之前”。根据句意,作者决定,即使以后脚好了,也不参加田径比赛了,故本题选A。

26.【C12】(D)

A. weaker

B. longer

C. lower

D. louder

解析:由后文可知,人们是为作者坚强的毅力而欢呼的,因此在作者跑完比赛时,欢呼声应比之前的更大,louder“(声音)更大的”。故本题选D。

27.【C13】(B)

A. well enough

B. sure enough

C. surprisingly enough

D. strangely enough

解析:sure enough“足以确信”,由下句They must be cheering for theboys中的must可知,作者此时确信人们是在为即将开赛的男孩子们欢呼。

28.【C14】(B)

A. while

B. when

C. as

D. since

解析:be doing sth.when…表示“正要…时,…”,是常见的句型。

29.【C15】(D)

A. finished

B. won

C. passed

D. lost

解析:finish“完成”;win“赢”;pass“通过”;lose“输”。由上文可知作者输了比赛。故本题选D。

30.【C16】(B)

A. cheer

B. hope

C. interest

D. experience

解析:cheer“欢呼”;hope“希望”;interest“兴趣”;experience“经历,经验”。由于别人的鼓励,作者心中又有了希望。故本题选B。

31.【C17】(D)

A. hold on

B. turn to

C. begin with

D. stick with

解析:hole on“握住”;turn to“求助于”;begin with“以…为开端”;stickwith“继续,坚持”。由于别人的鼓励,作者决定继续参加明年的比赛。

32.【C18】(A)

A. measured

B. praised

C. tested

D. increased

解析:本句意为:勇气和力量不是用奖牌和胜利与否来衡量。meas—ure“衡量”;praise“表扬”;test“测量”;increase“增加”。故本题选A。

33.【C19】(B)

A. sadness

B. struggles

C. diseases

D. tiredness

解析:此句表示在斗争中取胜。sadness“悲伤”;struggle“斗争,奋斗”;disease“疾病”;tiredness“辛苦,劳累”。故本题选B。

34.【C20】(D)

A. or

B. nor

C. and

D. but

解析:此处选but,与上半句的not连用,not…but意为“不是…而是”。

语法填空

Simon: Linda, do you know when the visitors from India are coming?

Linda: We offer them three【K1】______ (choose): the end of March, the middle of April and the beginning of May, and they chose the earliest【K2】______, which is good actually with exams 【K3】______ (come)up in May.

Simon: Right. And how many are coming? Did you say about 8?

Linda: Yes, they said 8 at first, but【K4】______ (change)to 6 this morning.

Simon: Good, we have 5 weeks to prepare. Here are my suggestions. On the first day, a welcome party, then they can visit【K5】______schools in the district on the second and third days.

Linda: We’ ve got to remember this group wants to look at how the Internet is being【K6】______ (use)in the classroom. That’ s【K7】______they are coming for.

Simon: Exactly,【K8】______I want to ask Mr. Todd to give them a talk on this on the afternoon of the third day.

Linda: That will fit in very【K9】______ (nice).

Simon: And on the last day, they would do some sightseeing. We could take them on the tour of London, but many of them【K10】______have been there already, and Scotland will be too far away.

Linda: Why not take them for a walk along the coast? It should be interesting.

Simon: Good idea! Linda. I’ m sure they’ 11 like it.

35.【K1】

choices

解析:本题考查词性转换。句意:我们给了他们三个选择。空前有数词three修饰,故应用choose的复数名词形式choices。

36.【K2】

one

解析:本题考查代词。句意:他们选了最早的日期。one表示泛指,用来指代上文中提到的单数可数名词,在本句中指代的是前面的日期。放填one。

37.【K3】

coming

解析:本题考查非谓语动词。句意:这样其实挺好的,因为五月就要考试了。此处为with的复合结构“with+宾语+宾语补足语”。“come up”为不及物动词短语,无被动形式,且与exam构成逻辑上的主谓关系,故用现在分词形式。故填coming。

38.【K4】

changed

解析:本题考查时态。句意:对,一开始他们说八个人,不过今天早上改成六个了。but连接并列的谓语动词,在时态上两者一致。故填changed。

39.【K5】

the

解析:本题考查冠词。句意:然后第二天和第三天他们就可以去参观本区的学校。schools后有定语“in the district”修饰,故表示特指,应填the。

40.【K6】

used

解析:本题考查时态和语态。句意:我们要记得这群人想看看互联网在教室里的使用。how引起的宾语从句使用的是现在进行时的被动语态,形式为“is being used”。

41.【K7】

what

解析:本题考查连词。That’s后为表语从句,从句缺少宾语,且由句意“他们就是为这个来的。”可以推知,应填what。

42.【K8】

so

解析:本题考查连词。本句表示“很对。所以我想请托德先生在第三天下午就这个话题给他们讲讲。”。so表示顺承或因果关系,承接上句“That’s what they are coming for”。故填so。

43.【K9】

nicely

解析:本题考查副词。句意:这样安排挺合适的。修饰动词或动词短语应用副词,故填nice的副词形式nicely。

44.【K10】

may/might

解析:本题考查情态动词。我们可以带他们去伦敦旅行,但他们很多人可能已经去过那,而且苏格兰也太远。由句意可知应填“may/might”,表示预测。

英语知识运用大题型

阅读理解(含4小题)

We walked so quietly that the nurse at the desk didn’ t even lift her eyes from the book. Mum pointed to a big chair by the door and I knew she wanted me to have a seat. While I watched, mouth open in surprise, mum took off her hat and coat and gave them to me to hold. She walked quietly to the small room by the lift and took out a wet mop(拖把). She pushed the mop past the desk and as the nurse looked up, mum nodded and said, \

45.When she took a mop from the small room what mum really wanted to do was______.(C)

A. to clean the floor

B. to please the nurse

C. to see a patient

D. to surprise the storyteller

解析:事实细节题。从文章最后三段内容得知,妈妈从小屋子拿拖把去拖地的目的是想去看望一位病人。所以正确的答案为C。

46.After reading the story what can we infer about the hospital?(B)

A. It is a children’ s hospital.

B. It has strict rules about visiting hours.

C. The nurses and doctors there don’t work hard.

D. A lot of patients come to this hospital every day.

解析:事实细节题。从整篇文章来看,妈妈之所以假装清洁工去拖地来探视病人,说明医院对探视病人的时问要求很严格。所以正确的答案为B。

47.Why did mother go to see Dagmar in the hospital?(D)

A. To give her some message about dad.

B. To make sure her room was clean.

C. To check that she was still there.

D. To find out how she was.

解析:判断推理题。从文章第五段内容,Outside,mum told me,“Dagmar is fine.No fever.”可以得知,妈妈是去医院看她身体怎么样了。所以正确的答案为D。

In July 1994 Jupiter, the largest planet in our solar system, was struck by 21 pieces of a comet(彗星). When the fragments(碎片)landed in the southern part of the giant planet, the explosions were watched by scientists here on earth. But what if our own planet was hit by a comet?

The year is 2094. It has been announced that a comet is heading towards the Earth. Most of it will miss our planet, but two fragments will probably hit the southern part of the Earth. The news has caused panic.

On 17 July, a fragment four kilometres wide enters the Earth’ s atmosphere with a huge explosion. About half of the fragment is destroyed. But the major part survives and hits the South Atlantic at 200 times the speed of sound. The sea boils and an enormous wave is created and spreads. The wall of water rushes towards southern Africa at 800 kilometres an hour. Cities on the African coast are totally destroyed and millions of people are drowned. The wave moves into the Indian Ocean and heads towards Asia.

Millions of people are already dead in the southern part of the Earth, but the north won’ t escape for long. Tons of broken pieces are thrown into the atmosphere by the explosions. As the sun is hidden by clouds of dust, temperatures around the world fall to almost zero. Crops are ruined. Wars break out as countries fight for food. A year later civilization has collapsed. No more than 10 million people have survived.

Could it really happen? In fact, it has already happened more than once in the history of the Earth. The dinosaurs(恐龙)were on the Earth for over 160 million years. Then 65 million years ago they suddenly disappeared. Many scientists believe that the Earth was hit by a space fragment. The dinosaurs couldn’ t survive in the cold climate that followed and they became extinct. Will we meet the same end?

48.Which of the following is NOT TRUE according to the author’ s description of the disaster in 2094?(C)

A. The whole world becomes extremely cold.

B. All the coastal cities in Africa are destroyed.

C. The whole mankind becomes extinct.

D. The visit of the comet results in wars.

解析:推理判断题。作者在这篇科幻小说中描述了2094年7月17日彗星撞击地球后的情形。在倒数的第二段作者说,A yearlater civilization has collapsed.No more than 10 million people havesurvived.而不是人类在地球上灭绝了。extinct意为“灭绝”。所以正确的答案为C。

49.Why does the author mention dinosaurs at the end of the passage?(C)

A. Because they could only live in the warm climate.

B. Because they once dominated the Earth.

C. Because their extinction indicates future disasters.

D. Because dinosaurs and humans never live in the same age.

解析:推理判断题。为了证明这种灾难发生的可能性,作者举例说明。举的例子是恐龙的灭绝。它们曾经在地球上生活了近1亿6千万年,但是在6千5百万年前突然消失,所以证明未来的地球上可能发生灾难。所以正确的答案为c。

50.In writing the passage, the author intends to______.(D)

A. give an accurate description of the possible disaster in the future

B. prove that humans will sooner or later be destroyed

C. tell the historical development of the Earth

D. warn of a possible disaster in the future

解析:推理判断题。在这篇短文中,作者讲述了2094年彗星撞击地球后可能产生的灾难,目的是为了警告人们在未来地球可能会遭受灾难。所以正确的答案为D。

It is often difficult for a man to be quite sure what tax he ought to pay to the government because it depends on so many different things; whether the man is married; how many children he has; whether he supports any relations; how much he earns; how much interest he receives; how much he has spent on his house during the year, and so on and so forth. All this makes it difficult to decide exactly how much the tax is.

There was a certain artist who was always very careful to pay the proper amount.

One year, after posting his check as usual, he began to wonder if he had paid enough, and after a lot of work, with a pencil and paper, he decided that he had not. He believed that he owed the government something.

He was just writing another check to send to the tax-collector when the postman dropped a letter into the box at the front door. Opening it, the artist was surprised to find inside it a check for five pounds from the tax-collector. The official explained that too much had been paid, and that therefore the difference was now returned to the taxpayer.

51.It is mentioned in the passage that one has to pay tax according to______.(B)

A. how much education one has received

B. whether one is single or married

C. how old one’ s children are

D. where one lives

解析:事实细节题。题十意为“文章提到,一个人应该根据什么来缴税?”由文章的第一段第一句话看出,一个人所缴税款是由很多方面决定的。whether the man is married是其中的一项。所以正确的答案为B。

52.The word \(C)

A. small

B. big

C. right

D. wrong

解析:词语释义题。题干意为“第二段第一行‘proper’的意思是什么?”“proper”的意思是“适当的,合适的”。由文章的最后两段可知,艺术家担心自己这次缴税不够,打算再次补交。所以他以前交的都是合适的。所以正确的答案为C。

53.After a lot of work,the artist thought that he had paid the government______.(A)

A. less tax than he should have

B. more tax than he should have

C. as much tax as usual

D. just enough tax

解析:事实细节题。题干意为“经过计算后,艺术家认为这次他缴纳的税款如何?”从文章的第三段内容可知,He believed that heowed the government something.根据意思,他认为自己仍欠政府的钱,缴纳的应该比实际缴的多。所以正确的答案为A。

54.Why did the tax-collector send a letter to the artist?(B)

A. To send him a new tax form.

B. To return the money over-paid.

C. To remind him of paying the tax.

D. To explain the rules of tax-paying.

解析:推理判断题。题干意为“为什么税务官给艺术家钱?”由文章的最后一句话可知,too much had been paid,他的税额交多了,因此,多余的税款现在退还纳税人。所以正确的答案为B。

阅读理解(含5小题)

补全文章

Eyesight plays a very important role in our daily life. Every waking moment, the eyes are working to see the world around us. Over forty percent of Americans worry about losing eyesight, but it’ s easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:

Schedule yearly exams.【B1】______ Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check. The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses.

Protect against UV rays(紫外线). Long-term stay in the sun creates risk to your eyes. No matter what the season is, it’ s extremely important to wear sunglasses.【B2】______

Give your eyes a break. Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products.【B3】______ Experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: every 20 minutes, take a 20-second break and look at something 20 feet away.

【B4】______ As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day. Vitamins(维生素)C and E help protect eyesight and promote eye health.

Practice safe wear and care of contact lenses(隐形眼镜). Many Americans use contact lenses to improve their eyesight. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaking the rules and putting their eyesight at risk.【B5】______ Otherwise, you may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.

[A]Eat your greens.

[B]Eye care should begin early in life.

[C]They can properly protect your eyes.

[D]Stay in good shape by taking more vitamins.

[E]Parents usually don’ t care about their own eyesight.

[F]Always follow the doctor’ s advice for appropriate wear.

[G]This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.

55.【B1】

B

解析:根据本段第一句“Schedule yearly exams.”和空格后的“Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age…”与B选项中的Eye care和early in life相符,故选B项。

56.【B2】

C

解析:戴太阳镜预防紫外线,它们可以适当地保护你的眼睛。本句是对本段的总结概括。本段内容主要讨论了太阳镜防紫外线这一建议,故C项正确。

57.【B3】

G

解析:空格前一句说“三分之二的美国人每天使用电脑或其他电子设备的时间高达七个小时。”由此可推知空格处应该是说明这些行为的危害性。故G选项“这种频繁的眼部活动会提高眼睛疲劳的风险。”为最佳选项。

58.【B4】

A

解析:Eat your greens.多吃绿色蔬菜。本段空格后面的内容均与饮食有关,并说明了健康饮食对保护视力的作用,所以选A项。

59.【B5】

F

解析:上下文均与戴隐形眼镜有关,所以选择含有关键词wear的选项。同时medical guidance和doctor’s advice也互为暗示。故F为正确选项。

阅读理解

书面表达(大作文)

60.假如你是李明,王林是你的好友,他对布朗先生的公司感兴趣,打算到该公司谋职。请根据下面王林的简历表,用英语为他写一封推荐信。

姓名:王林;性别:男;国籍:中国

职业:律师;学历:大学毕业

外语水平:擅长英语

其他:有三年工作经历,办事认真,待人诚恳,与人和睦相处

通讯地址:重庆市人民路1418号;电话023—63335550

参考词汇:谋职:alpply for a position

注意:词数:100左右。

Dear Mr. Brown,

I’ d like to introduce my friend to you, Mr. Wang Lin, who is going to apply for a position in your firm. He graduated from college three years ago and has worked as a lawyer ever since. He is good at English. He works hard and is careful in everything. He is honest, kind and easy to get on with. He lives at No. 148 Renmin Road, Chongqing City. His telephone number is 023 -63335550. He shows great interest in your firm. If he is accepted, he will do his best. I’m sure he will be fit for the position.

I’m looking forward to your early reply.

Yours,

Li Ming

解析:

改写对话

61.阅读下面的对话,根据其内容写一篇有关the British Museum的说明文。

要求:

1.所写短文应与对话相关内容意义相符,涵盖其要点。

2.用你自己的语言来表达,可以改写对话中的句子,但不可以照抄原句。

注意:词数80词左右。

Ann: James! So you are back from your trip to the U. K. !

James: Yes, we flew back from London last night. What a trip!

Ann: Did you enjoy it?

James: Very much. It is certainly most unique for me as someone who’ s deeply interested in history and culture. I especially like the British Museum.

Ann: Oh, the famous British Museum. I heard that it’ s one of the largest museums in the world.

James: Yes, you are right: it has 13 million pieces of collections, imagine that! And it’ s one of the oldest, too.

Ann: How old is it?

James: It was founded in 1753. It grew from a personal collection to include objects from all continents, until it becomes the universal museum it is today, with objects from the ancient world as well as the modern.

Ann: Did you see all the collections?

James: No, we went there for two days while we were staying in London. I was particularly fond of the department of Greece and Rome. The beautiful statues, vases and jewelry are marvelous. We also visited some other departments, such as the department Egypt and Sudan, department of paintings and drawings and so on. You should see it someday.

Ann: Sure.

The British Museum is a must visit for those who are interested in history and culture. It is one of the largest and oldest museums in the world. Founded in 1753, the British Museum now houses a collection of over 13 million objects from all continents. Objects from both the ancient and modern time could be seen in the museum. Some famous departments include the Department of Greece and Rome, the Department of Egypt and Sudan and so on.

解析:

资源下载《国家公共英语(二级)笔试模拟试卷423含答案解析.doc》 文档下载价格为30下载币,请先
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
资源下载
《国家公共英语(二级)笔试模拟试卷423含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档下载价格:30 下载币
《国家公共英语(二级)笔试模拟试卷423含答案解析.doc》
试题含答案和解析word文档VIP优惠:免费
将本套试题Word文档或文章下载到电脑,方便收藏和打印
0

评论0

没有账号? 注册  忘记密码?